29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 22.12.2008 11:34

Re: To je výborný rozbor.

Julínkovi jde o rozkradení toho, co se ve zdravotnictví ještě rozkrást dá.  To chcete říct, že za 8 let vládnutí rozkradla vláda ČSSD téměř všechno? Ale ještě něco zbylo na Julínka.

Je třeba stánout do pojišťoven co nejvíce peněz,..... Jak se dá stáhnout do pojišťovny víc peněz?

kdy pojišťovna, ne lékař, určí jakou lékařskou péči pacient dostane. Pojišťovna nařizuje lékaři jak má např. operovat slepé střevo, nebo co má vyšetřovat?

....pacient si bude platit všechno z vlastní kapsy .......To jste slyšel kdy?   Kdo to řekl?

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

Vlali 22.12.2008 11:50

Re: To je výborný rozbor.

Ano toto je např. realita v USA, kdy lékaři mají limit na pacienta a nedovolí nemocnici další vyšetření (náklady) nebo zákrok bez schválení příslušnou pojišťovnou.

H.K. 22.12.2008 11:59

Re: To je výborný rozbor.

My nejsme v Americe.

XYZ 22.12.2008 13:13

Re: To je výborný rozbor.

V časopise, kt. zasílá VZP, o tom sám šéf VZP uvažuje jako nezbytnosti v budoucnu......

H.K. 22.12.2008 13:22

Re: To je výborný rozbor.

...o tom sám šéf VZP uvažuje jako.....

Uvažujeme každý nějak. I šéf VZP může uvažovat, přesvědčovat, atd

Jakou máte Vy představu o zabezpečení financování zdravotní péče? Jak nahradit výpadek financí po zrušení poplatků?

Marat 22.12.2008 12:30

Re: To je výborný rozbor.

Vlali,to je tedy pro mě novina.Pojišťovna jen odhaduje zda účet lékaře odpovidá reliaitě.Žádné jiné limity pojišťovna nemá.Nemocnice se opravdu starají,aby paceinti se v nemocnicích neváleli když to vůbec nepotřebují. Nic lékařum a nemocnicím nenařizují.Můj zeť šéfuje jedné takové pojišťovně.

Mimochodem,oni i lékaří v USA rádí podvádějí a to zvláště lékaři českého původu,proto pojišťovny zaměstnávají i lékaře,kteří účty lékařu kontrolují a také kontrolují i to,zda byl ten zákrok potřebný.Ovšem žádné limity neurčují.

Fafa 22.12.2008 14:22

Marate,

bohuzel nemate zcela pravdu s temi chybejicimi limity. Nektere pojistovny je maji primo ve smlouvach a nektere je prosazuji neprimo, to se tyka i Medicaru.

Takze treba Medicare ma maximalni limit na uziti leku erythropoetinu u pacientu na dialyze. Pokud je celkova mesicni davka vyssi nez 400,000 jednotek, tak Medicare neproplati v tomoto mesici ZADNE poskytnute sluzby pro tohoto pacienta, i kdyby nahodou pacient byl 29. dne v mesici transplantovan.

Navic pojistovny samozrejme hodnoti nutnost vykonu ex post.  Takze dalsi klasicky priklad je pacient, ktery pri akutnim infarktu potreboval koronarografii a nasledne dostal potahovany stent. Dle nazoru pojistovny stacil bare metal stent. Takze pojistovna nezaplati za stent potahovany a ani za stent prosty.

Co je nejzajimavejsi, tak tahle rozhodnuti pojistovny nepodlehaji stejnemu rezimu jako rozhodnuti doktoru. Schvalne se zeptejte zeta, jestli on osobne muze byt zalovan pacientem pro zanedbani pece, pokud nahodou jeho pojistovna povazuje vykon za zbytecny a nasledne se ukaze, ze se pojistovna mylila.     

Fafa, 22.12.2008 14:27

Marate, jeste dodatek

zeptejte se zeta, jestli jejich pojistovna ma "preauthorization" program.

Jura Jurax 22.12.2008 14:08

Re: To je výborný rozbor.

No a? Jednak u nás jsou taky limity - vzpomeňte třeba krátkého ministrování MUDr. Ratha - druhak i lékař či špitál jsou hodni mzdy své. To mají pracovat zadarmo? Já vím, namítnete, že je to něco jiného, že jde o Zdraví s velký Z a že medicína je Poslání - takže kdybyste byl pekař, budete svůj tovar taky rozdávat zčásti grátis, protože potřebný by byl bez jídla ohrožen na životě? Jednou určitě, víckrát možná, ale soustavně určitě ne - přišel byste k žebrácké holi.

Problém je poněkud složitý. Ovšem i kdyby doktoři a zdravotnický perzonál byli ochotni dělat zadarmo ve smyslu Poslání, pak od výrobců léků to už asi nečekáte. Od dodavatelů elektřiny - přístroje nejsou na kliku - nebo chemických činidel, ba i špachtlí na koukání se do krku, injekčních stříkaček, obvazů, od prádelen, co špitálu perou až po dodavatele potravin - taky čekáte, že budou pracovat grátis?

Honza II 22.12.2008 11:48

Re: To je výborný rozbor.

Ivane.....přesné a výstižné popsání stavuJulínkovy reformy.!!

H.K. 22.12.2008 12:00

Re: To je výborný rozbor.

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

Jura Jurax 22.12.2008 14:09

Re: To je výborný rozbor.

No jakou asi - fšecko zadarmo!!! :-(

Honza II 22.12.2008 14:17

Re: To je výborný rozbor.

Vy dva jste se teprve narodili???Jak to fungovalo před Julínkem mnoho let???Od čeho jsou zdrav.pojišťovny???Zdravotnictví jako takové má vyčleněné peníze ze státního rozpočtu a ministerstvo se musí postarat,aby ty peníze nebyly rozfrcány na věci,které se zdravotnictvím přímo nesouvisí.VZP sedí na 40 miliardách.!!

H.K. 22.12.2008 14:33

Re: To je výborný rozbor.

Jak to fungovalo před Julínkem mnoho let??? Před Julínkem bylo financování zdravotní péče nastaveno, v úplně jiných podmínkách, v devadesátých letech v období vlády Václava Klause. Myslíte, že to co vymyslel V.K. bylo tak geniální, že to bude stačit ještě 100 let?

Zdravotnictví jako takové má vyčleněné peníze ze státního rozpočtu... Peníze do státního rozpočtu jsou peníze daňových poplatníků. Stát nemá žádné peníze, má jenom dluhy. Podle Vašeho názoru, kdo dává peníze do státního rozpočtu?

..VZP sedí na 40 miliardách.... VZP spravuje peníze lidí t.j. soukromníků. Sedí slepice na vejcích.

Jura Jurax 22.12.2008 14:41

Re: To je výborný rozbor.

No, aspoň za sebe naopak - narodil jsem se dost dávno a vím, jak to fungovalo za bolševika i po něm.

Zdravotnictví si platíme v tzv. zdravotnické dani. Protože nestačí, občas se do zdravotnictví nalijí peníze z rozpočtu, tedy z jiných daní - naposled za ministrování dr. Ratha to bylo tuším 13 miliard; ono je to v podstatě skryté jednorázové zvýšení zdravotní daně (nebo chcete-li pojištění) o 1300 na hlavu včetně kojenců a starců a snížení jiných daní o tutéž částku.

Ministerstvo se kromě té Vaší starosti o nerozfrcání (ono třeba převod špitálů na akciovky s průhledným financováním taky narazil, že, na řev o rozprodeji nemocnic ;-D) musí především starat, aby to, co vybere na zdravotní dani (tzv. "pojištění") stačilo na veškerou lékařskou péči. A když to nestačí, musí hledat cesty, jak z toho ven. Jenže prachy nerostou na stromech, prachy se musí někomu vzít - takže se vzaly adresně zákazníkům zdravotnictví, což byla první část reformy. Mohly se samozřejmě vzít solidárně všem zvýšením zdravotní daně. A další části reformy, jak to tak vypadá, už nebudou.

Že VZP sedí na 40 miliardách, je možné, Chápejmež to jako malou rezervu na zlé časy. Aspoň se do zdravotnictví nebudou muset lít prachy odjinud.

F2 22.12.2008 14:43

Re: To je výborný rozbor.

Tak to mi spadl kámen ze srdce, vy jste na to přišel ! "ministerstvo se musí postarat, aby se peníze nerozfrcaly" a pak již bude vše fungovat. Zachrání to úředník !

standa 22.12.2008 22:08

Re: To je výborný rozbor.

Jak to fungovalo před Julínkem mnoho let máme bohužel všichni ještě v dobré paměti.

morskehovnoZ 22.12.2008 14:59

Re: To je výborný rozbor.

Co to plácáš bolševiku?

Frank 22.12.2008 11:05

Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Vždyť Topolánek přece řekl, že kdyby lidé znali opravdový volební program, tak by ODS nikdy nevolili. Teď konečně několikrát dostali na rypák. Byl nejvyšší čas. Teď nám v praxi opět dokázali, že to dokážou. Tato sebranka je parodie na vládu.

Honza II 22.12.2008 11:53

Re: Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Jen je škoda,že to lidi nepochopili dříve!!

Marat 22.12.2008 12:35

Re: Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Před časem to řekl Maďarský ministreský předseda.Chytil se toho některý čížek a připisuje ten výrok Topolánkovi.Fakt je ten,že by žádného politika nikdo nevolil,kdyby oni mluvili pravdu a to nikoliv jen odesácí,či jen Topolánek.Myslíte že by Paroubek mohl být vůbec v politice,kdyby mluvil pravdu o tom,proč to či ono chce.Vždyť věc je jasná.Chce vládnout a to za každou cenu a tak občanum lže až se mu od huby práší.

Jura Jurax 22.12.2008 14:12

Re: Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Žádný politik nemůže mluvit pravdu. Jen Chrchill si mohl dovolit slíbit národu krev, pot a slzy, ovšem jednak u nás není politik takového formátu a druhak byla válka. A hned po ní dostal Churchill padáka.

Jura Jurax 22.12.2008 14:13

Re: Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

sorry - Jen Churchill si mohl dovolit ...

Jonnas 22.12.2008 10:07

A to je taky důvod volební prohry

Kdyby to slibování a lhaní  bylo jen ve zdravotnictví. Takový Jůlinkův kolega Langer, řečený  íčko, to je ještě děsivější případ. A to je ten hlavní důvod, proč já bývalý volič ODS přestal chodit k volbám a výsledky posledních voleb dokazují, že nejsem sám. Už, aby jste byli v opozici hoši.

Marat 22.12.2008 12:37

Re: A to je taky důvod volební prohry

Už aby jste měli vládu Paroubka a jeho ČSSDKSČM a to na věčné časy. Jeho vládu si opravdu zasloužíte.

Jura Jurax 22.12.2008 14:52

Re: A to je taky důvod volební prohry

Ano, volte socany. Ti jsou lepší. ;-D;-D;-D

Mimochodem, volíte podle ksichtu nebo podle volebních programů, resp, podle zaměření volebních programů? Jestli podle ksichtů, pak vězte, že Paroubek má bradavici. Jestli podle programů a názoru na budoucí směřování této země, pak zkráceně řečeno volíte mezi občany spoléhajícími se na vlastní síly a výsledky vlastní práce na straně jedné a paternalistickým státem, jenž bohatým - šikovným a pracovitým - bere a chudým - méně šikovným, méně pracovitým až líným dává. Volíte mezi nízkými daněmi pro všechny (a nízkými socdávkami) a vysokými daněmi (ale jen pro ty šikovné a pracovité, ti nešikovní platí daň z příjmu minimální) a vysokými socdávkami pro ty méně šikovné. Nějak mi z toho plyne, že se řadíte mezi ty méně pracovité a šikovné, když chcete volit socany ... ;-)

Vont 22.12.2008 17:54

Re: A to je taky důvod volební prohry

To je demagogie. Vyplodit to může jen provokatér nebo blb. To znamená, že slušný člověk je socka, nemakačenko a podobně. Zatím co ten co krade, neplatí daně je hodný obdivu. Takhle jste degradovali dříve slušné označení podnikatel.

Jonnas 22.12.2008 18:09

Re: A to je taky důvod volební prohry

To co jste tu napsal jsem si donedávna myslel taky.Jedná se o standartní poučku jistící systém demokratického kapitalismu, kdy se očekává, že zoufalý a stokrát podvedený a strašáky komunismu, nacismu a jiných ismů vyděšený volič, bude natolik zodpovědný, že zvolí menší zlo, ohne pak hřbet a bude pro útěchu, dál na tyhle poučky věřit, jako na Písmo svaté.  Proto , než ztratím naději a než začnu věřit už jen na hypotetickou monarchii, vidím řešení v  pokání lidu této země - očistě rozmazlených duší , bídou a hnojem zaorálkovsko- sobotkovsko-paroubkovsko- rathovského socialismu.  Ono asi těch 40let bylo málo - když si je většina přeje. Pak zbývá malá naděje, že v opozici se tzv. pravice zbaví hnisu velkopanské nabubřelosti, spokojených vyžírků  a objeví se v ní občansky smýšlející a konající osoby ve větším počtu. A když ne, tak dalších 40let a tak dokola.

Jinak na okraj, jsem nasranej pracovitej živnostník ovšem tak "šikovnej" jak nás učí někteří demokratičtí politici  a jejich přátelé ani nechci být.

doktor 22.12.2008 9:56

Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

dokazující, jak Julínkův tým i Topolánkova vláda lžou. Pediatr Kudyn, o němž je řeč v diskusi, byl v minulosti vždy zásadním odpůrcem Dr.Ratha a zastáncem trhu s (dětským) zdravotnictvím, jak ho hlásal Julínek.

H.K. 22.12.2008 11:09

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

... zastáncem trhu s (dětským) zdravotnictvím, jak ho hlásal Julínek.

Kdy Julínek hlásal trh s dětským zdravotnictvím?