26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
buj 8.12.2007 0:33

Re: Re: Re: Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky-připomínka

IZIP byl pouhý pokus. Pokud něco nebude povinně, tak je to na prd. Tak dopadl i IZIP.Pojišťovny to musí zavést-pokud ne ,neuzavřít smlouvu-ale taky zaplatit.Ale pokud by nebyly ,jako dosud mimo, dokázaly by si lehce spočítat, že se jim ta investice 10x vrátí.

Palivec 7.12.2007 8:11

Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

Tvrdit , že všichni důchodci pijí a kouří ? Skutečně názor promodralého idiota.

I-Worm 7.12.2007 9:38

Re: Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

von soudí podle sebe, neb je taky důchodce.

Čenda 7.12.2007 10:07

Re: Re: Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

Je jedno jak soudí, ale již dosti hloupostí k tomuto tématu bylo řečeno. Je opravdu víc než dost zdravotních pojišťoven a jejich poboček. Stálo by za to zveřejnit kolik jedna zdravotní pojišťovna spolkne financí na svůj provoz. Dále jak s placením se to bude provádět např. u osob ve výkonu trestu a vyzby. Kdy nemalé náklady státu jsou vynaloženy  na jejich a to  podotýkám zbytečné lékařské prohlídky, které stejně nikdy neuhradí. Souhlasím s tím že určitá solidárnost v tomto s ostatními spoluobčany být má. Nesouhlasím s vyjádřením tiskového mluvčího, který nedávno uvedl, že v naší republice je 20 000 vážně nemocných a že toto žádá zvýšené náklady. To snad nemyslel ani vážně. Jási myslím možná mylně, že aby to vážně zasáhlo rozpočet musela by léčba každého z těch 20 000 stát tak 5000000 ročně a to určitě není.

Pavla B. 7.12.2007 10:01

Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

Obecně na systém sociální a zdravotní péče nejvíc nadávají ti, kteří z něj nejvíc čerpají. Je to nakonec logické:-)

F.A.Kekule 7.12.2007 10:02

Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

Za výraz socka bych fackoval.

portwyn 7.12.2007 15:19

Re: Re: Nejvíce v diskusi naříkají socky

To víte, pro někoho je socka každej, kdo nemá vlastní fabriku...

dRathandl 7.12.2007 7:40

Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

a za léky a různé potravinové doplňky  již dnes utrácíme tisíce korun ročně, takže nějakých tisíc korun navíc za poplatky nás nezrujnuje., doufejme. A ten, kdo bude šetřit na svém zdraví a vyhazovat desetitisíce korun ročně za cigarety, alkohol a jiné neřesti, tomu není pomoci! Nikdo na takové lidi nebude přece doplácet! Tak budou soudy a exekuce, to se nedá nic dělat! Už je na čase zbavit se té komunistické licoměrnosti, že nám dávali něco zadarmo. Ti zrovna!!:-D;-€

RomanL 7.12.2007 7:51

Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Toto je kvalitní názor! R^

Bořek 7.12.2007 8:00

Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Jsem také dlouholetý penzista,nekouřím,občas si sice dám víno,ale v rozumné míře,na "neřesti"už dávno nemám náladu a ani už to nefunguje.Myslím si však,že Julínek se pohybuje na postě ministra jako slon v porcelánu.Na jeho rádoby reformy doplatí nejvíce staří lidé,kteří berou více léků.Přeji Vám ,abyste v příštím roce ,po skokovém zdražení všeho ,měl stále peníze na léky.

Malý Aston 7.12.2007 8:08

Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Pokud bude platit limit poplatků,který slibují nemusí to být tak drastické jak uvádíte.Pokud jsem nachlazen,koupím si za své léky a jiní obtěžují lékaře a ceckají i těch pár korun ze zdravotnictví.A co se týče starších a starých občanů je nutné zapojit i jejich děti. Moje maminka má 85 let a problém léků a poplatků se ji netýká.Lékař napíše,já zajdu do lékárny doplatím,zaplatím a to ze svého a maminka ani neví,kolik to stojí.Takže děti by měli svým rodičům pomáhat a ne ještě obírat o důchod a tady a jinde řvát že to důchodce poškodí.:-D

MUDr Jiří Kilian 7.12.2007 8:14

Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Jsou ovšem děti, tedy odrostlé, které od rodičů - důchodců berou, pravda.

Bořek 7.12.2007 8:39

Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Souhlasím,je to smutné ,ale nelze to generalizovat.

Eva 7.12.2007 8:54

Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Nekdy mam dojem,ze se cekalo s tou reformou zdravotnictvi na skon pani matky pana presidenta, pani Klausove.Ta se asi otaci v hrobe.

Bořek 7.12.2007 8:27

Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Malý Astone,já zde sděluji jen svůj názor,neřvu,že jsou důchodci poškozeni.A také nepíši,že je to bude drastické.Reagujete příliš neadekvátně.Pokud jsem nachlazen,tak také nejdu k doktorovi.Né všichni mají movité děti,nebo je třeba vůbec nemají.Do té doby,než jsme šli s manželkou do penze jsme platili sociální,ale nepotřebovali lékaře.Teď manželka bere léky na cukrovku,cholesterol a tlak.To je šest léků.Myslím,že během našeho života jsme si zaplatili na lékařskou péči dost.Navíc je na lékaři,aby posoudil,jestli k němu někdo chodí s každou blbostí.

Malý Aston 7.12.2007 8:41

Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Možná,že jsem to napsal hodně kriticky,takže se omlouvám.Navrhuji počkat,zda a jak bude řešen limit poplatků.Pokud nebude fungovat začnu taky nadávat.Já si osobně představuji reformu zdravotnictví následovně.Najmout pár schopných překladatelek,podívat se jak to funguje například v Rakousku a pěkně ty jejich zákony opsat.Jakmile začne český človíček něco tvořit,vždy to stojí za starou belu.:-D

Bořek 7.12.2007 8:57

Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

proti tomu nic nenamítám.

Čenda 7.12.2007 10:13

Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Ač mnohdy s Vašimi názory nesouhlasím. Krátce a srozumitelně jste vysvětlil vše a plně s Vámi souhlasím. Děkuji za názor kvalitní.

petrph 7.12.2007 8:44

Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

No jo limit - jenomže jak a kdy - to si jako myslíte že si povede notýsek pak to podškrtnete a řeknete doktorovi,  v lékárně, nebo pátej den v nemocnici -  já už nemusím platit?

Co jsem pochopil tak budetet platit furt, zdravotní pojištivna to bude evidovat a pak vám někdy koncem příštího kvartálu  vrátí...

Lída 7.12.2007 9:46

Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

V nemocnici budete platit pořád, doma taky jíte pořád. Limity se týkají jen ostatních poplatků a doplatků za léky.

Čenda 7.12.2007 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Jen Lído malou připomínku, když do zamněstnání chodím a doma jím dostávám  od zěměstnavatele plnou mzdu ale když jsem např. v nemocnici jím v mnoha případech nekvalitně a má mzda není jak víte 100%

F2 7.12.2007 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Ano, i pro tyto případy existuje komerční připojištění.

pepawo 7.12.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Ano, existuje, ale zřejmě jste ho nikdy nepotřeboval. Já je měl, zlomenou nohu v kotníku, a připlácení k nemocenské (limitované) skončilo, ještě jsem měl na noze sádru. Po této zkušenosti jsem to ihned vypověděl.

Jen další argument pro rovnici pojištění = zlodějna!

Lída 7.12.2007 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Ale když jste nemocný a marodíte doma, tak máte taky menší mzdu a přesto se vám jídlo ze zdravotního pojištění neplatí. A ti pořád vzpomínaní důchodci mají při pobytu v nemocnici dokonce úplně stejné příjmy jako když jsou doma.

Čenda 7.12.2007 13:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Ale Lído Vy jste vůbec nic nepochopila / nejste náhodou blondýnka ?/ A dle Vaši rétoriky by jste asi důchodce nejraději nevím co a hrubě se vyjadřovat nechci. Poznáte sama pokud nejste příjmově hodně silná co to důchod je a to zejména v té menší příjmové relaci.

Lída 7.12.2007 14:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Můžete mi přesněji vysvětlit, co jsem nepochopila? Nejsem sice blondýna, ale nepochopila jsem ani to, co mám vlastně pochopit. Proti důchodcům nic vůbec nic nemám, jak jste na to přišel? Jen konstatuju, že důchodce nemá na rozdíl od pracujícího v době nemoci menší příjem.

Čenda 7.12.2007 19:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Tak to je na velmi dlouhé vyprávění. Kdyby jsem Vaše argumenty myslím ty předešlé rozebral, stejně by jste zas nic nepochopila jak už jste napsala. Je mi Vašeho nepochopení líto, ale i to se stává. A důchodce opravdu ten menší příjem má, proto že výdej za léky v případě nemoci jej zatíží daleko více než člověka pracujícího, myslím tím člověka s průměrným platem. Tak že v tom pochopení dalšího Vám opravdu ale opravdu nemohu pomoci. ( blondýnko)

Lída 8.12.2007 20:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Jo vy jste chtěl říct, že má větší vydání. To má. Stejně jako každý. A má je hlavně když stůně doma. Když stůně v nemocnici, tak za léky neplatí. Aspoň ne za ty, kterými se léčí nemoc, se kterou v té nemocnici je.

Jinak lidí s průměrným a vyšším platem je jen asi jedna třetina a navíc řada pracujících taky živí děti a leckdo platí třeba hypotéku. Takže i když mají příjem větší než důchoce, tak peněz pro běžnou potřebu často víc nemají. Nevím, kde se vzal poměrně častý názor, že co důchodce, to chudák. Já znám spoustu důchodců, kteří žádní chudáci nejsou. A nejsou to žádní restituenti nebo něco takového.

Adam 7.12.2007 9:12

Maminka ani neví

Pane Astone, jakkoliv jste jistě hodný syn, že mamince platíte léky v lékárně, dovolte mi dotaz. Pokud by Vaše maminka byla pohyblivější , měla řekněme 70, tedy důchodce, který si na důchod celý život poctivě platil   !!! , myslíte, že by měla být v situaci, kdy je potřeba  žádat děti, aby jí platily za poplatky u lékaře a v lékárně? Vždyť z e svých  rodičů děláte ty opovrhované socky ! ...A ještě je potřeba zvážit, kolik důchodců již žije jen z jednoho důchodu a jejich  děti nejsou díky svým napjatým rozpočtům objektivně schopni finančně vypomáhat rodičům, někteří ale nemají děti vůbec. Ovšem stále platí, že si na důchod celý život platili....O situaci mladých rodin s šílenými splátkami na bydlení atd. si můžeme popovídat zvlášť...

F2 7.12.2007 9:32

Re: Maminka ani neví

Ach jo, pořád dokola. Na důchod si neplatíte, platíte důchod těm druhým.