25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lída 7.12.2007 9:45

Re: Re: Maminka ani neví

A v době, kdy dnešní důchodci platili, tak bylo mnohem míň možností drahé léčby. Dneska ta možnost naštěstí je, ale začíná být problém to zaplatit.

Bořek 7.12.2007 8:10

Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Rád bych ještě upozornil,že nejsem "socka."Volil jsem ODS.Ale to neznamená,že se mi musím být se vším nadšený.

Kaleš 7.12.2007 11:16

Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

dRathandle, říkáš, že nějaká tisícovka nikoho nezrujnuje. Ale víš kolik administrativy a času to zabere. A to pořád slyšíme, jak se bude vše zjednodušovat. Nebylo by potom lepší vybírat od kadého pojištěnce o 1000 Kč více a je vymalováno. Ten bordel vtěch poplatcích bude nehorázný.

MS 7.12.2007 15:47

Re: Re: Manželka i já jsme dloouholetí důchodci

Stačilo by, kdyby stát vracel zdravotnímu zařízení DPH. V průměru jde asi o 8%. Lékař přece není konečný spotřebitel a za druhé, kdyby platil stát za děti a důchodce plné zdravotní pojištění.

Žluč 7.12.2007 7:23

deformu...

Jak by to mohla být reforma, když jak sám píšete je ve zdravotnictví málo peněz a chystaná reforma startuje to, že zdr. systém bude muset ještě generovat zisk! (kecy typu vydělávat už není nemravné slovo atd.) Dál se chystá pivatizace což je v našich podmínkách synonymum pro rozkradení a změna nemocnic na akciovky. Potěš nás pánbuh. Nazývat pacienta klientem může jenom hovado a nikdo jiný. Cílem zdr. systému musí být jen a jen dobrá a dostupná lékařská péče a nic jiného, jestli bude sloužit jako zdroj zisku nikdy na něj nebudou vložené peníze stačit, kdybyste tam nalili celý rozpočet. To si laskavě uvědomte. Nechápu jak se na tohle může obyvatelstvo knedlíkové  kotliny v klidu dívat!

F2 7.12.2007 8:41

Re: deformu...

Když přijdu do hospody, hned si mě všimne číšník a začne mne obsluhovat, když přijdu k doktorovi, sedím jak debil v čekárně a čekám. Nevšimne si mne nikdo, leda vedle sedícé pacoš. čím to asi je ? Jo a ještě: srovnejte si význam slov pacient a klient.

jízlivec 7.12.2007 15:24

Re: Re: deformu...

význam slov: pacient = trpící, klient = chráněnec. Kdo je víc?

sKoba 7.12.2007 7:04

Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Dojímá mě, když slyším, jak jsou poplatky "sociálně neúnosné". Musím na to myslet vždy, když vidím právě ony sociálně trpící skupiny vyjíždět s plnými koši z Lídlů, Peny marketů a dalších obchodů. Mimo potravin vezou kvanta nezdravých, ale hezky zabalených svinstev, které viděli v reklamě, nebo na ně si vytvořili návyk. Co takhle si spořit a mít rezervu? Kdepak! Jedeme na doraz - od výplaty k výplatě, od důchodu k důchodu, od dávky k dávce.... Zvykli jsme si holt vyhazovat peníze za pitomosti a pak řveme, že nemáme na vlastní zdraví a ať nám to zaplatí někdo jiný ze svých daní (říkáme ovšem "stát"). No jo, o .... Rv

Žluč 7.12.2007 7:25

Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Zkuste naspořit na transplantaci kostní dřeně. Přeji hodně úspěchů. vy šetřílku.

F2 7.12.2007 8:44

Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Před týdnem jsem se komerčně připojistil na závažná onemocnění, včetně toho, které uvádíte.

Čenda 7.12.2007 10:19

Re: Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Zřejmně jste na to komerční připojištění dost peněz měl.

F2 7.12.2007 10:37

Re: Re: Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Není to tak moc, jak by se mohlo stát, a taky přestanu kupovat každou blbost, kterou uvidím za výlohou, nejsem už malé dítě :-)

Čenda 7.12.2007 13:22

Re: Re: Re: Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Jen tak na okraj blbosti dávno nekupuji ale kolik vlastně vydáte za to komerční připojištění?

F2 7.12.2007 14:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Orientačně - každých 100 Kč měsíčně dělá cca 100 000 Kč v případě opravdu vážné nemoci

Lída 7.12.2007 9:47

Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Transplantace kostní dřeně se snad platí z pojištění a bude se platit i nadále. Nebo ne?

lerak 7.12.2007 13:51

Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

No ale o tom není řeč. Kostní dřeň nezaplatí nikdo. Jsi mimo mísu.

JoJo 7.12.2007 7:26

Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

řeč byla především o důchodcích a mladých do 18 let. Patrně si asi nedokážete spočítat, kolik hezky zabalených svinstev si může průměrný důchodce pořídit z toho, co mu zbyde po zaplacení nájmu, energií a dalších nutných pravidelných plateb. Camráte pitomosti.

MUDr Jiří Kilian 7.12.2007 7:38

Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Pro mne je zásadní otázkou, zda má být s poplatkem spojeno poskytnutí péče dětem. Zatím si stále myslím, že ne.  Mám za potřebné, aby spotřeba péče byla regulována, protože její nadužívání i zneužíváíní stojí až příliš. Jde o způsoby té regulace a já mám za to, že mají být přirozené, nikoli byrokratické. Za přirozený způsob mám přímou účast spotřebitele péče na její úhradě. Potud jsou poplatky smysluplné v principu. Dosud  je regulována  úhrada za povinně poskytnutou péči, což je principiálně špatné, stejně jako je principiálně špatný celý systém zdravotní péče a jejího financování.  Mám za to, že společnost není v současnosti tak chudobná, aby regulovala spotřebu zdravotní péče, poskytované dětem. chápu, že výjimky ruší systém, ale zkušenosti z jiných zemí ( Německo např. ) ukazují, že to bez poplatků za péči o dítě je možné a navíc to má příznivý konečný efekt a přitom náklady na péči o děti nejsou rozhodující položkou. Za principiálně úplně špatné mám vybírání regulačních poplatků za hospitalisaci rodičky a novorozence. V obecné rovině jde o postoj společnosti a jejího státu k protekci dítěte, která byla právě tímto státem odmítnuta.

Pavla B. 7.12.2007 10:07

Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

Berte tyto drobné platby za děti (i rodičky a novorozence) jako malý příspěvek ke skutečným, x-násobným nákladům... Porod v soukromém sanatoriu vyjde určitě na tisícovky, ve státní nemocnici pobyt dítěte s matkou po porodu, pokud nejsou komplikace, ani ne pětistovku, přitom péče je stejná. V sanatoriu navíc akorát samostatný pokoj + barevná telka.

BOMBON 7.12.2007 13:28

Re: Re: Nekupujte kraviny, ušetříte víc, než těch pár kaček.

pane mudr, neni to spis tak, ze vy prenasite odpovednost za protekci ditete z jeho rodicu na spolecnost a jeji stat?

to je docela zajimave, ze lide maji tendenci vice verit abstraktni autorite statu (reprezentovanou urednikem a politikem, jinak velmi oblibenymi postavami, u kterych je temer kazdy presvedcen o jejich profesionalnich a moralne-volnich vlastnostech), nez sobe, svym sousedum, svym znamym... a pritom prave o jednotlivcich, o jejich sousedech, znamych apod. by mela byt solidarita predevsim...

... a zaroven se kazdy snazi si na ukor ostatnich vydobit lepsi podminky.... ;-)

Mjr. Terazky 7.12.2007 4:40

Zrdavotnictví reformu potřebuje, ale

Nejvíce léků, nejvíce položek,  nejvíce  receptů,  nejvíce návštěv u lékaře mají lidé, kteří jsou důchodci, sociálně slabší atd. , tedy lidé s nejnižšími příjmy, kteří paradoxně na poplatcích zaplatí nejvíce.

Z hlediska dopadu na jednotlivé příjmové skupiny je to reforma nevyvážená a již nyní komunisti a socani děkují panu Julínkovi a ODS

Defacto peníze zůstávají pojišťovně (zůstávají lékaři, ale pojišťovna mu o tyto peníze zkrátí úhradu)

JoJo 7.12.2007 7:28

Re: Zrdavotnictví reformu potřebuje, ale

Proč paradoxně. Na daňovou reformu směřující k rovné dani doplatí nejvíc právě ti s nejnižšími příjmy.

F2 7.12.2007 11:08

Re: Re: Zrdavotnictví reformu potřebuje, ale

Protože dosud na ni nejvíc vydělávali

Pasáček koz ve Vermontu 7.12.2007 1:29

Poplatky u lékaře a v lékárně ?

Ví někdo, pro koho jsou poplatky u lékaře a v lékárně určeny ???  Strčí je lékař do kapsy (a tím si zvýší plat o 50,000 měsíčně), nebo je odevzdá státu.

bruner 7.12.2007 2:11

Re: Poplatky u lékaře a v lékárně ?

zdravotní pojišťovny jsou založeny na soukromé bázi. Ovšem pojištěnce jim přihrává stát a nyní jim zvyšuje další příjmy. Tedy stát se zbavil povinnosti zabezpečovat zdravotní péči a předal ji soukromníkovi a k tomuto jeho podnikání mu zajišťuje příjmy. To se to podniká, že?

doc 7.12.2007 2:47

Re: Poplatky u lékaře a v lékárně ?

Ve skutečnosti je to tak, že lékaři poplatek zůstává, ALE pojišťovna mu o tento poplatek zkrátí výši úhrady. .... !!!!!!!!!!!  ....Takže, lékaři narostla práce o  vybírání peněz a administrativu kolem toho  , ALE peníze získá pojišťovna !!!!!   ...Už se uvažuje o řešení tj. umístit před ordinací mincovní automat na lístky za 30,- Kč.

Xaver 7.12.2007 7:35

Re: Re: Poplatky u lékaře a v lékárně ?

Nemáš pravdu, lékaři sice poplatek zůstává, alre NEBUDE mít kráceny úhtady od pojišťovny! Slyšel jsem to OPAKOVANĚ od Julínka v televizním rozhovoru. Takže je to tak, že opravdu tyhle peníze strčí doktor do kapsy! Proto přestali obvoďáci řvát a stávkovat, že chtějí zvýšit kapitační platby. Reforma tedy sebere důchodcům a rodičům malých dětí peníze a nacpeje těm, kteří už dnes mají 70 - 100 tisíc hrubého měsíčně. Navíc do limitu 5000 se nezapočítává poplatek za pohotovost a za pobyt v nemocnici! takže klidně může důchodce vysolit i 15 tisíc ročně celkem, tedy dva své měsíční důchody. Je to tak a věř tomu, mockrát jsem si to ověřoval z různých zdrojů. Zajímavý byl článek doktora, který mamince tříletého dítěte spočítal, že pobrekávání dítěte nad pícháním v oušku, pokud chce zodpovědně zjistit, zda se nejedná o závažný problém, jí přijde na 600 korun. A bude ještě hůř! Už teď jsou firmy, které nabízejí doktorům odkoupení pohledávek za plnou cenu! (Oni už se pak při exekuci majetku mladé rodiny zahojí, takový zabavený počítač, ohodnocený na 500 se dá prodat mnohem lépe, atd.)....;-€;-€;-€;-€;-€

MUDr Jiří Kilian 7.12.2007 7:44

Re: Re: Re: Poplatky u lékaře a v lékárně ?

myslím si, že nejste dobře informován. Komu a jaký díl poplatku zůstane, to není doposud známo,  oněch třicet si sice lékař nechá, ale bude to zohledněno v úhradě. Jak, to nikdo ještě neví. Možností je více, krácení nebude přímé, ale nepřímé.  Oněch 70-100 hrubého - to je trochu nesrovnalost, nejde o plat.

Pasáček koz ve Vermontu 7.12.2007 15:22

Re: Re: Re: Re: Poplatky u lékaře a v lékárně ?

Já jsem se ptal, protože mě to zajímá. Lékaři by měli zajisté mít plat větší, než mají ted´.

buj 7.12.2007 9:51

Xavere, jste poněkud mimo!

Plat jak uvádíte 70-100 měsíčně je kravina. To je příjem OSVČ, z kterého zaplatí všechno od sestry až po toaletní papír kterým si Vy u něho v... Takže reálně tak 30000 hrubého.Krácení od pojišťovny je. Při vyjednávání se opakovaně poukazovalo na to, že si to dovybírají.Reálná a všemi uznaná kapitace vychází u PL na 55 Kč. Dostanou 42. Takže jak? Tak se do těch doktorů nemontujte!