24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 29.12.2009 11:45

Re: Proč ne?

Dík za informaci, nabízí se to samo - odpor spouště snižuje přesnost.

cicero.jan 29.12.2009 11:43

Re: Rozhazovat peníze všude okolo je důležité.

Nedivím se nikterak, jen mě mrzí, že národ otupěl natolik, že všechny ty gauneřiny považuje za normální, ani se nepohoršuje. Nazývat okrádání lidí oficiálně nepovedeným podnikatelským záměrem u kterého se nepkrokázal špatný úmysl je opravdu otřesné.

cicero.jan 29.12.2009 11:38

Re: Rozhazovat peníze všude okolo je důležité.

To platilo tak od 50 let a ještě nikoli vždy. I přes soustavné decimování národa komunisty se podařilo občas vyrábět výrobky na světové úrovni i když prodejní úspěchy byly politikou většinou silně omezeni, pokud autor či autoři neopustili republiku. Před válkou byl průmysl na vysoké úrovni, v mnoha oblastech i před Německem, které toho využilo ve válce.

pišingr 29.12.2009 11:37

Re: Vlastním obě pistole

Díky, konečně příspěvek k meritu problému. Ostatní blábolilové jsou příliš pod vlivem bulváru. Jen bych ještě dodal, že vojenské zbraně mají takřka bez vyjímky polygonální vývrt /m.j. právě kvůli extrémním podmínkám použití a samozřejmě životnosti /, dále se uvádí volnější zásobníková šachta, větší okénko lučíku / to zase pro možnost střelby v rukavicích/. Argument o nutnosti přeškolení ze systému SA/DA na DAO je mimo mísu, na to stačí vystřílet cca dva zásobníky, ostatně absence pojistky je uváděna u Glocku jako plus.

Jen pro objektivitu musím dodat, že jsem byl dost dlouho zapřisáhlým nepřítelem Glocku, než jsem se přesvědčil co všechno vydrží a zchroustá. Prostě v současné době není lepší služební bambitka v této cenové relaci. Uvědomme si, prosím, že těm klukům v Afgánistánu jde o život a opravdu není prostor pro improvizaci.

Ještě mne napadlo, že někteří diskutéři by si měli položit otázku: Koupil bych si dnes jako rodinné auto Škodu 105?

hufv 29.12.2009 11:31

Re: glock, glock

Ne, opravdu piloti nebyli upíři. Sice s nima válčili, ale žádný pilot nebyl upírem. A tihle upíři měli různé zbraně, ale čezety ne. Jo a Patejl měl opět Glock.

Možná ještě důkaz a odkaz:

http://www.cebre.us/knihy/kulhanek-jiri/divoci-a-zli-temny-prorok

a další.

pišingr 29.12.2009 11:18

Re: Proč ne?

S tím přišli už rusáci tuším  v šestapadesátém na olympiádě v Melbourne a mám ten dojem, že jim to MOV zatrhl. Možná, že to bylo později, to by se jistě dalo dohledat, důležité je, že ta zbraň se při výstřelu chová úplně jinak, klidněji a znevýhodnilo by to konkurenci. Navíc je to nepoužitelné pro lovecké účely: vliv okolní teploty a v neposlední řadě i dostupnost baterií. DTTO pro vojáky.

Jindřich 29.12.2009 11:17

Re: Rozhazovat peníze všude okolo je důležité.

Ony ty takzvaně české výrobky byly vždy nižší kvality než např. německé, americké či britské. Češi mají o sobě vysoké mínění, skutečnost je ovšem taková, že nedokážeme ani udržet vyrovnaný rozpočet, zvolit kvalitní obsazení sněmovny a české výrobky byly určeny ve valné většině pro země třetího světa, protože svojí kvalitou by v první lize neobstály.

hufv 29.12.2009 11:15

Re: Rozhazovat peníze všude okolo je důležité.

V podstatě se s tím dá souhlasit, jenže co dělat, když se 40 let budoval socialismus, kybernetika bylo sprosté slovo a nejdůležitější byly tuny vyrobeného cementu?

Zlodějská mentalita přešla všem do krve, kdo nekrade okrádá rodinu bylo všeobecné heslo - poté co komunisti okradli a ožebračili víc než polovinu lidí v zemi prostě začal krást každý. Tohle se za pár let nezmění, jestli vůbec někdy. Jen málokdo si uchoval od dob Křižíka tvořivého ducha, Wichterle je naprostá výjimka, ostatní skončili někde v dolech, nebo utekli do zahraničí.

Co chcete od národa, kterému bylo vtloukáno do hlavy, že každý může dělat všechno jen chtít, kde neschopný se stával šéfem a schopné likvidoval, kde preferovaná byla průměrnost a ještě lépe blbost. Divíte se, že lidi vyrostlí v téhle mentalitě teď nemají na to se o sebe postarat, nejsou schopní myslet a zmůžou se jen na to tunelování a kradení?

a 29.12.2009 11:13

Re: glock, glock

a šmudlo, oni u pilotů nebyli upíři?:-) mrtví, nemrtví, lítající, se 7 potřebnejma zubama? sakryš sakryš, měl bys trochu líp a dýl číst šmudlíku :-)

jobe 29.12.2009 11:07

Vlastním obě pistole

Problémy jsou dva. První: Cena "vybranné" pistole Glock 17. Je samozřejmě příliš velká a neodpovídá objemu nakupovaných kusů. Kdyby MPO postupovalo jak mělo, je jisté, že by se dostalo na cenu nižší.

Druhý problém je kvalita obou pistolí. Já mám obě. Glock 17 se mi nikdy, zdůrazňuji nikdy nezasekl. Střílel jsem mnohokrát i přebíjené náboje pochybné kvality. Pistoli prakticky čistím 5 minut po zhruba tisícovce vystřelených nábojů. Pistole je naprosto odolná vůči prachu, bahnu, mrazu a vodě. To mám ověřené z blbinek, které jsem pořádali s kamarády. Teď k SP 01. Ta je prakticky nepoužitelná bez dodatečného seřízení. Vždy se mi během střeleb zasekne jednou či dvakrát (záchyt nábojnice závěrem). Bohužel stejnou zkušenost mají moji kolegové. Po seřízení, důkladném čištění a bez extrémních podmínek střílí relativně spolehlivě. Je také o mnoho atraktivnější a designově vyvedenější než Glock - proto jsem si jí koupil. Vůbec si jí ale nedovedu představit v bojových polních podmínkách. To je prostě blbost a ohrožení vojáka. Možné je jí tolerovat u policie, kde podmínky nejsou tak extrémní. Jsem smutný z toho, že to tak musím napsat. Jsem velký patriot k českým výrobkům, ale považuji vybavení našich vojáků čézetou za hazard s jejich životy.

hufv 29.12.2009 11:07

Re: glock, glock

Hledat nemusím, dílo znám dost dobře.

Btw. jsem psal o upírech, šmudlo, ne o pilotech.

hufv 29.12.2009 11:01

Re: glock, glock

Jo, to uznávám.

hufv 29.12.2009 11:00

Re: glock, glock

Uherský Brod, Uherské Hradiště - kdepak to asi je?? O tom prostě upíři ještě neslyšeli :-D:-D:-D

cicero.jan 29.12.2009 10:58

Rozhazovat peníze všude okolo je důležité.

Teď se jedná o pistole, nedávno jsme zaplatili vývoj vlaku Pendolíno italskému konsorciu, rakouský Kapsch si od nás nechal zaplatit vývoj sytému na dálnice etc. Výrobu speciálních ocelí na Kladně jsme si prošustrovali, te§§§§´d se kupují horší a dražší z ciziny. Hlavně si díky tomu budujeme armádu nazaměstnaných a pověst, že zlaté české ručičky umí už jen tunelovat a krást. Země, ve které se vyráběly automobily v době kdy v koreji jezdili ještě s potahem jásá nad tím že se tu otevřela montovna, v Plzni za dalšího jásotu odevřeli montovnu televizorů ačkoli jsme je vyráběli dříve než japonci.vW nás poučuje o výrobě automobilů, ačkoli v době kdy Hitler npokládal základní kámen ve Wolfsburgu u nás vyráběla nejen škodovka, ale i řada dalších firem výborná auta. Vítejte v mezi montovnami typu Malajsie, Filipín etc. Nechť vzkvétá Křižíkovský technický a tvořivý duch národa.

Minutus 29.12.2009 10:47

Re: Glock vs. CZ

Ano, přesně to mě napadá také. Chtělo by to opravdu tvrdší protikorupční zákon a zavírat ..

Ludva 29.12.2009 10:42

Re: Proč ne?

Pane iF, tak mě napadlo, vidím že tomu rozumíte,  nevíte zda existují střelné zbraně s elektrickou spouští ? Myslím tím elektrické zahřátí zápalky nahrazující mechanický náraz úderníku. Při sportovní střelbě by to mohlo být výhodné - dotykový spínač v podstatě s nulovým odporem.

laco 29.12.2009 10:31

Re: glock, glock

Zbrojovka v Uherském Brodě. Pro příště podávejte objektivní informace a ne bludy.

Han 29.12.2009 10:30

mimochodem, když se zeptáte vojáka nebo policistu jakou má soukromou zbraň, většina vám odpoví že čezetu)

Ano mají na ní od Čz a.s. 20% slevu.

mirek 29.12.2009 10:23

před pár dny totéž o českých samopalech vzor 58

celé MO krade ani poledne nedrží, a vo tom to je dámy a pánové

a 29.12.2009 10:21

Re: Proč ne?

no ono to co se teď nabízí je taky dost jiné - už chování při výstřelu je proti klasické staré CZ "jiné" - rozložení váhy, šířka, netlumící střenky...

o starých pistolích ko kterých se píše - Makarov je to stejně "naučení nových návyků", navíc novým polycajtům je to jedno  a staří odchází :-)

ano, mají doma CZ - protože mají slevy a jsou na to zvyklí.. to má opravdu velkou vypovídající hodnotu...

hm, neptal jste se jen polycajtů v CZ?:-) co třeba v německu?

a jakpak to řeší srovnatelné země velikostně co nemají svoje pistole? hmm, že by kupovali glocka? asi taky všichni uplacení co?:-)

iF 29.12.2009 10:13

Proč ne?

1. Jestliže chci nakoupit několik set pistolí a vyberu nejvýhodnější cenu srovnáním maloochodních cenníků, tak jsem buď blb nebo podvodník a lhář. Výběrová řízení se konají právě proto, že cena, dodací podmínky a další benefity za velkou zakázku jsou úplně jiné než u nákupu jednoho kusu

2. Spory mezi "glokaři" a "čezeťáky" jsou stejné jako mezi "pasáťáky" a mondeáky" - každý má své nepopiratelné výhody ale i nevýhody. Ale - jestliže chci přezbrojit české vojáky, vycvičenné a již mnoho let prakticky uživající pistole se spoušťovým systémem SA/DA na zbraň se spoušťovým systémem DAO (Glock jej nazývá Safety action), je nutné poměrně intenzivní přeškolení - kdo tomu nerozumí ať si přečte literaturu, jde o zcela jiné chování zbraně a tím i ovlivnění přesnosti střelby a jistoty v zacházení se zbraní(mimochodem, když se zeptáte vojáka nebo policistu jakou má soukromou zbraň, většina vám odpoví že čezetu)

3. CZ 75 i ve svých klonech je výborná zbraň která patří mezi legendy světového zbojařství. Bylo by opravdu podivné, kdyby česká armáda neměla používat české zbraně. Už jen proto že nejsou o nic horší než jejich špičkoví konkurenti jiných výrobců

Apea 29.12.2009 10:12

Re: glock, glock

Zase uznejte, že věta:

"Používáte cezetku sedmdesátpět sepé pomlčka nula jedničku? Já taky..." by nešla do huby ani upírovi. Na to už se musí zbraň nějak jmenovat. Ono také v literatuře neuspělo AK- 47, ale kalašnikov (ačkoliv ákáčko nezní tak uplně hrozně).

a 29.12.2009 10:11

Re: glock, glock

ale slyšeli :-) a můžeš šmudlo hledat v jakém díle od Mistra :-)

a 29.12.2009 10:10

Re: fanatici stříbra

ano, konstrukčně není špatná a jsou i fungující kusy....  je to jako se škodovkou - "patriotismus" blbých čechů je zlatý důl pro VW, tak proč ne pro uherský brod...

jelikož jsem střílel z dost věcí, i CZ75(různé verze) jsem zkoušel... nakonec to vždy skončilo na tom "proč"? když jsou lepší zbraně....

a to že při prvním tendru vyhrála CZ "úplatkem" ví každej, i to jako že ty zbraně vůbec nesplňovaly co měly - zaměnitelnost dílů... jelikož chodím střílet s lidma co je přebírali tak se to dost řešilo, i se "nosily" na ukázku "kvalitně" opracované díly za které bych od jakéhokoli řemeslníka dostal po hubě už při učení...

O. M. 29.12.2009 10:06

Re: Ministr za ODS se chová tak jak je zvyklý

Nebojte, Arnold, být tam někdo z ČSSD, dopadne to stejně, neboť peníze nemají stranickou příslušnost, zato mají moc.

O. M. 29.12.2009 10:05

Re: Ministr za ODS se chová tak jak je zvyklý

Nebojte, Arnolde, být tam někdpříslušnost, zato mají moc. z ČSSD, dopadne to stejně, neboť penízenemají stranickou n

hufv 29.12.2009 10:04

glock, glock

Kdepak jsem já (nestřelec) už o něm slyšel?

Kulhánek - Noční klub: Taky používáte Glock? Já taky. Je to podle mě v současnosti ta nejlepší pistole.

Zřejmě upíři ještě o zbrojovce v Uherském Hradišti neslyšeli :-D:-D:-D

mirek 29.12.2009 10:04

Re: fanatici stříbra

Vážený pane A pěkně kecáte já ji vlastním a nemá chybu

Honza 29.12.2009 10:03

Re: Ve všech veřejných zakázkách

Vzhledem k pravděpodobnosti skutečného praktického použití pistole některým z příslušníků naší chrabré profesionální armády, která se limitně blíží nule, jsou parametry zbraně zcela nepodstatné. Naopak vzhledem k počtu případů, v nichž se příslušníci naší chrabré profesionální armády postřelí či zastřelí vlastní zbraní, by bylo nejlepší tuto armádu přezbrojit špuntovkami ....

Jara London 29.12.2009 9:50

Re: Drobná technická poznámka

Myslíte? I Glok vyrábí mnoho typů v různých provedeních ... Uvidíme za 3 roky.