1.6.2024 | Svátek má Laura


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zasazabanovaný 2.4.2024 8:28

Tak na Slovensko to dávno nie je téme. Naviac, keď množstvo rôznych cz webov, yt kanálov a cz osobností verejne deklarovalo Slovákom, že sa hanbia za kroky českej vlády voči Slovensku. Keď Fico politicky veľmi schopne neprilial "olej do ohňa", ale súčasne sa jasne vymedzil za zvrchovanú, proslovenskú politiku.

Česi to asi už tiež veľmi neriešia.

No a autor, keďže žije vo Francúzsku, radšj nech rieši nadštandard islamu v podvolenej krajine galského kohúta. :-)

K. A. 2.4.2024 8:36

No jo Francie už své nadstandardní vztahy s islámem přerušit nemůže :-)

R. Meišner 2.4.2024 8:13

cituji *vztahy byly pozastaveny* --jak roztomilý výraz, pane autore. rusáci také kdysi *pozastavili* jedno velké dopravní letadlo,,--vzpomínáte? vztahy se Slovenskem budou vždy nadstandartní, už jen z logiky toho, že si jazykově rozumíme. tak to prostě je -i kdybyste napsal sebevětší nesmysl. ( což asi ve vašem případě není žádný velký problém.8-o

J. Kostelanský 2.4.2024 8:07

Nechápem, prečo sa niektorí Česi v tom stále rýpu. Zdá sa mi, akoby niektorí mali zlé svedomie.

Opäť sa raz prejavuje rozdiel medzi ideologickým spôsobom myslenia v Česku a pragmatickým na Slovensku. Niektorí Česi majú nutkanie stále zdôvodňovať, prečo to rozhodnutie o zrušení spoločného zasadnutia oboch vlád bolo (ne)správne.

Premiér Fico sa k tomu vyjadril raz, spomenul pri tom nadštandardné česko-slovenské vzťahy, ale nikdy z toho nerobil kovbojku. Zdôraznil, že Česi a českí politici sú a budú vždy vítaní. A tým je to pre Slovákov, čím myslím tú neprogresívnu časť, uzavreté. Slováci majú teraz ďaleko väčšie starosti - hlavne v súvislosti s prezidentskými voľbami.

Slováci a slovenskí politici rozumejú ďaleko lepšie situácii v Českej republike než je tomu opačne. Svoju úlohu zohráva aj fakt, že české televízne stanice NIKDY nezmizli z ponuky slovenských káblových a satelitných staníc. (Naladiť si ale slovenskú stanicu na nejakom hoteli v ČR sa rovná zázraku. Nesťažujem sa, je mi to úplne jedno, len to konštatujem.) Na Slovensku drvivá väčšina obyvateľov prijíma televízny signál práve týmto spôsobom. Slováci preto nie sú odkázaní na informácie sprostredkované cez viacero zdrojov. Pozrú si priamo v TV, čo sa deje, prečítajú si noviny, sledujú alternatívne médiá.

Rozdiel medzi Čechmi a Slovákmi je aj v niečom inom. Zatiaľ čo pre Čechov je Československo nostalgická minulosť a striktne vnímajú hranice a Slovensko ako samostatný štát, veľká časť Slovákov vníma Česko podobne ako za Československa. Dokonca v mojom prípade boli "české země" za komunizmu "exotickejšie" a vzdialenejšie než sú teraz. Federálny program bol len jeden, aj to delený na české a slovenské vysielanie, a iné zdroje informácií o ČR okrem rádia neboli. Teraz má každá domácnosť aspoň 15-20 českých TV kanálov - od klasických ako je ČT1, Prima cez športové, hudobné, detské, dokumentárne atď.

J. Kostelanský 2.4.2024 8:07

Dá sa to povedať aj inak: ak Slovák nejaký problém nedokáže vyriešiť na Slovensku, vždy má záložné riešenie - v Českej republike. Môže to byť vzdelanie, pracovná kariéra, nezamestnanosť, zdravotná starostlivosť, politické "prenasledovanie" atď.

Aj z toho tak nejako vyplýva, že z toho, čo hovoria českí politici, si Slováci nerobia veľkú hlavu. Podobne ako si z toho veľkú hlavu nerobia ani obyčajní Česi. Teraz títo politici u moci sú, za rok-dva s veľkou pravdepodobnosťou nebudú. Tak načo si zbytočne komplikovať vzťahy a míňať životnú energiu?

J. Kulheim 2.4.2024 8:11

R^R^

P. Diviš 2.4.2024 8:50

" ... ideologickým spôsobom myslenia v Česku a pragmatickým na Slovensku" - pobavil jste mne, po ránu.

M. Zasazabanovaný 2.4.2024 9:03

To je váš stály problém, pán Šebesta. Fakty vás zvyknú pobaviť, a preto sa tak často míňate s realitou.

J. Jurax 2.4.2024 14:14

Nicméně zmíněný Váš výrok dobře pobavil i mne ... :-)

I. Pávek 2.4.2024 7:41

ten borak je typický představitel spodiny zpustlé progresivistické kolaborantské lůzy která se na něčí příkaz a i peníze snaží uvézt ve zmatek česko-slovenské vztahy a dokumentují to všechny jeho odporné přípisky tady a dá se o tom sebrat taky tady bohatý materiál na jeho vlastizrádném počínání. Hnusí se mi jím vůbec zaobírat. Rozsévá tady jen zlobu mezi český a slovenský národ. Ten lůzr nemá tady vlast, té se štítil a opustil. Jeho vlast je přece matička EU a až se rozpadne bude prašivý bezdomovec ;-€ Rv

M. Kanda 2.4.2024 7:45

Nějak jste nám zapomněl říci, o kom to píšete. To je o Babišovi?

I. Pávek 2.4.2024 8:03

Na tebe kando to taky sedí bez úprav

K. Filip 2.4.2024 9:17

Kanda je známý provokatér.

F. Navrátil 2.4.2024 7:41

Fialová vláda dokázala za dva roky rozvrátit po desetiletí budovaní mezinárodní vztahy. Pro malý stát s otevřenou ekonomikou je to zničující postup. Fialová Pětikolka vše fungující ničí a co zavede, nefunguje.

K. A. 2.4.2024 8:38

Vypadá to tak. Rozvracejí svobodu slova, ekonomiku, důchodový systém, právní stát, chystají se na volební systém. Vypadá to, že před jednáním s Ficem si položili otázku: Tak co jsme ještě nerozvrátili? :-)

V. Němec 2.4.2024 6:27

Z hlediska selského rozumu: Mají dvě strany konzultovat své názory, když jsou totožné, jako u Václava Moravce? Anebo si právě vzájemně vysvětlovat argumenty a postoje, když se liší?

Z Fialy, i z autora mi je na blití.

A Slováci a Slovensko mi budou nadosmrti bližší než sebestřední přezíraví Francouzi, kteří už se pomalu učí po muslimsku pět krát denně třískat hlavou do podlahy směrem k západu.

[>-] Proč je v sortimentu ikon nějaký modrožlutý flek, a ne slovenská vlajka?

V. Mokrý 2.4.2024 6:38

R^

K. Filip 2.4.2024 6:52

V.Němec-1*.

M. Řepa 2.4.2024 7:22

Dovede si představit při společném jednání to ticho nebo v lepším případě diskuze, jaký je to jídlo dneska dobrý? Cokoliv česká vláda sdělí riskuje, že to Slováci donesou Lavrovovi.

M. Zasazabanovaný 2.4.2024 8:07

;-D;-D;-D

Vaša rusofóbia, skombinovaná s paranoiou a absolútnnym nepochopením podstaty medzivládnych, nadštandardných stretnutí medzi vládami ČR a SR je zábavná. ... A zároveň strašidelná, pokiaľ takto psychicky narušení jedinci, absolútne nechápajúci realitu, prevládnu v spoločnosti.

M. Řepa 2.4.2024 8:59

"Rusové rádi nazývají všechno ruské slovanským, aby pak mohli tvrdit, že všechno slovanské je ruské." — Karel Havlíček Borovský

M. Zasazabanovaný 2.4.2024 9:05

;-D Iba ste svojou reakciou potvrdil, ako ste mimo realitu.

P. Hák 2.4.2024 10:14

"Houby jsou hrozně těžké na žaludek. Zvlášť pro starší lidi."

teta Kateřina

P. Hák 2.4.2024 6:25

Proč vlastně Francouzům... ééé pardon Bruselokeltogermánoevropanům záleží na tom, jaký má ČR vztah se Slovenskem?

Správný Unijec odhodil takovou veteš, jako jsou národ, původ, rodina. Jeho jediným domovem a vlastí je EU, jeho rodinou je Evropská komise!

K. A. 2.4.2024 8:39

R^

P. Boublíková 2.4.2024 5:50

Zrušením nadstandardních vztahů se Slovenskem udělala Fialova vláda na Ficovu vládu "tytyty" - přemohl ji komplex staršího bratra. Je to trapné a stydím se za naši vládu.

M. Mařák 2.4.2024 5:53

Já ne, považuji to naopak za návrat k normálnímu stavu. ČSFR již neexistuje.

R. Langer 2.4.2024 6:00

Doufejme, že EU už také brzy nebude. ;-D

V. Mokrý 2.4.2024 6:39

R^!

K. A. 2.4.2024 8:46

Každá země má s někým nadstandardní vztahy (např. Británie s USA), takže podle vás je zřejmě celý svět nenormální. Pochopitelně se vám to nehodí, protože země je třeba zničit, pokud spolu národní státy nespolupracují, tak je EU-impérium snáze pohltí.