27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

VÝZKUM: Deset procent

Tuto zprávu dnes přinesl Český rozhlas. Současně připojil další výsledek šetření agentury, že více jak polovina našich občanů podporuje Ukrajinu a její boj proti agresi na vlastním území.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 12.3.2023 14:36

VÝZKUM: Deset procent 27.2. | Tomáš Vodvářka, NP

To jsou lži. Žádných 10% Čechů není pro vítězství Ruska. Jde o podvod. Naše vláda potřebuje vnitřního nepřítele, těch 10 % . Jak jinak by se mohla do zpitomění vytahovat jak je dobrá.

D. Laurencikova 3.3.2023 14:09

Mam par velice drastickych videi o muceni a vrazdeni Rusu Ukrajinci. Je to od jedne Cesky zijici v Americe. Chcete jich par prolinkovat, pani Rybnicka? Ja jsem se na to ani nevydrzela divat, vy to jiste snesete lip.

Na manifestu Sahry Wagenknecht i ja vidim chyby. Povazuji za chybu, ze nikde nezminila sankce ze strany EU, ktere nam skodi mnohem vic nez Rusku, to, ze prevzala NATO propagandu co se tyka utoku na Ukrajinu, aniz by zminila jeho osmiletou predehru, take se mi nelibi formulace "eskalace dodavek zbrani" - to by mohlo vypadat, ze dodavky zbrani jako doposud jsou o.k., Sahra je ale proti pokracovani valky... Atd. Pres tyhle nedostatky - zacatek byl udelan. Je to krok spravnym smerem!

D. Laurencikova 3.3.2023 13:48

Ale jisteze ma. Kazda valka je hrozna, v kazde valce dochazi ke zlocinum, tyto se deji na obou stranach. Chcete zaslat par linku o zlocinech Ukrajincu? Chcete videt, jak tyraji ruske vojaky a civilisty "kolabroranty"? Vy asi vydrzite hodne, neco phledam a zaslu vam. Ale v cem ma Sahra Wagenknecht predevsim pravdu - nejdulezitejsi je, zastavit to zabijeni a niceni! Nechapu, jak je mozne, ze mirova iniciativa je dnes tak napadana, ale to je presne ve smyslu Orwellskeho: "Valka je mir!" Mozna se dockame jeste i povinnych poprav ve sklepe "Ministerstva lasky"?

H. Rybnická 3.3.2023 12:38

Nečetla jste správně anebo polarizujete jako vždycky. Paní Wagenknecht samozřejmě pravdu nemá.

D. Laurencikova 3.3.2023 12:23

Schvalne pro vas, pani Rybnicka z dnesnich novinek na MSN: Moderator "Hart aber Fair", a vsichni ti, kteri napadli Sahru Wagenknecht, meli nepravdu, jak doklada prilozeny prispevek. Pravdu ma Sahra Wagenknecht, samozrejme.

Nach Shitstorm für "Hart aber fair"-Moderator: WDR äußert sich (msn.com)

D. Laurencikova 2.3.2023 13:55

Pani Rybnicka, zkuste se nad tim zamyslet, tak zcestne je, varovat pred usilim o mir! Mir je spatny, valka je dobra? Tak to dnes rikate v mainstreamu! Vize Georga Orwella, jeho dystopie, uz se zcela naplnila! "Demokrati" rusi vsechna demokraticka pravidla, kdyz maji byt uplatnena ku prospechu opozice. Ti, kteri vyhrali volby s hesly "Nie wieder Krieg", toto heslo zmenili na "Nie wieder Krieg ohne uns!" Ti, kteri pohrdaji vlastnim narodem, hodlaji tento vyslat do valky za "slavu Ukraiini". Dodavky zbrani do valecnych oblasti, to je dokonce protiustavni, jestli to nevite, pani Rybnicka. Vic nez polovina Nemcu je PROTI dalsi vace a dodavkam zbrani, ale pro mirovou iniciativu. Vy patrite opet k tem nemyslicim, kteri z toho ani nebudou nic mit, resp. budou z toho mit skodu, kdyz bezi s davem rizenym temi, komu ta valka aspon prinese prospech!

H. Rybnická 2.3.2023 11:09

Mainstream? ano, tam se totiž argumentuje a neuráží.

Do věci se vložil český velvyslanec:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-kde-je-vase-ctnost-poucit-se-z-minulosti-cesky-velvyslanec-v-nemecku-varoval-pred-manifestem-za-

D. Laurencikova 2.3.2023 10:59

A prave proto chcete tuto valku do nekonecna prodluzovat, na rozdil od Sahry Wagenknecht? Vy prece vubec nemyslite, pani Rybicka. Vy jenom bezite s mainstreamem.Rv

D. Laurencikova 2.3.2023 9:57

V cem meli pravdu? Oni rece neodpovedeli vubec nic, nic z toho nevyvratili, co ona rekla jenom vyjizdeli v jakemsi hranem rozcileni na vecne argumenty Sahry Wagenknecht, jak harpyje. To je bezna nemecka "diskuze". Nedostudovana evangelicka fararka od Zelenych a lobbystka zbrojniho prumyslu od FDP, ktera slovo mir povazuje za urazku... To jsou ti, kteri dnes vedou Nemecko k "svetlym zitrkum", mozna dokonce i doslova.

Mezi nami, ja nevim, proc zrovna vy delate pohorsenou. Jestlize se vam libila divadelni hra, kde Jezis sleza z krize a znasilnuje muslimku, jak jste tady ve foru priznala, pak pro vas uz zadna perverzita nemuze byt prilis perverzni. Rv

D. Laurencikova 2.3.2023 9:43

Takze ma S. Wagenknecht pravdu. Poslechnete si, jak aktualni situaci "okecava" Roger Köppel, svycarsky politik, novinar a publicista. Drive ho casto zvavali do nemeckych Talkrund, ale to bylo jeste v dobe, kdy v Nemecku vladl zdravy rozum. Vzhledem k tomu, ze zdravy rozum je dnes "räääächts" a Köppel je prilis chytry a prilis realisticky, tak uz ho davno nezvou. Jeste ho muzete videt na Rakousku. Schvalne pro vas jedno vydani jeho "Weltwoche daily", at si jednou vyposlechnete neco rozumneho a ne jen levicove aktivisty od ARD a ZDF: Weltwoche Daily: Kriegsgräuel – Wagenknecht hat Recht | PI-NEWS

H. Rybnická 1.3.2023 21:03

Schvaluji všechno co kdo v té diskuzi na tu senzační argumentaci paní Wagenknecht odpověděl. Měli pravdu

H. Rybnická 1.3.2023 21:02

V této definitivně jen na Ukrajinkách Rusy. A to se nedá okecat.

D. Laurencikova 1.3.2023 20:30

Ja jsem tu diskuzi videla. Sahra Wagenknecht sedela jako pred vojenskym tribunalem. Jedna proti vsem. Tak vzdycky probihaly diskuze s nekym s AfD, dokud byl jeste nekdo z AfD zvan: "Alle gegen Lucke"! "Alle gegen Meuthen", "Alle gegen Weidel". Vzhledem k tomu, ze ma AfD vzdycky lepsi argumenty a zelene a jine politicky vedle Alice Weidel vypadaji jako hloupe nany, uz je nikdo do diskuzi nezve! To prekrikovani asi stoji namahu. No, tak ted prekrikuji komunistku Wagenknecht. Co rikate na tu krvelacnou Marii-Agnes Strack-Zimmermann, lobbysku zbrojniho prumyslu? I vy verite tomu, ze se znasilneni da zabranit prodluzovanim a dalsi a dalsi eskalaci valky? A co rikate na priznani ukrajinky Denisove na jeji vymyslene historky o znasilnovani dokonce malych deti?

Erfundene Massenvergewaltigungen gingen selbst Kiew zu weit (report24.news)

D. Laurencikova 1.3.2023 20:18

Cist umite, to je dobre. A co vy na to: Je znasilneni soucasti kazde valky, nebo ne?

H. Rybnická 1.3.2023 19:02

Pozdvižení v Německu: Znásilnění je součástí každé války, prohlásila s ledovým klidem politička - Novinky

D. Laurencikova 1.3.2023 7:51

Ja kdyz se divam, jak si momentalne pocinaji mocni tohoto sveta a jejich medialni prisluhovaci, tak si nejsem vubec tak jista, ze by premysleli o dusledcich sveho jednani. At uz jde o eskalovani teto valky, niceni svych vlastnich hospodarstvi, staveni na hlavu vsech platnych norem, nebo otvirani dveri a vrat prave tem islamskym fanatikum kteri je nakonec znici i bez atomove bomby.

V. Kolman 28.2.2023 23:44

Uvažte jenom, kolik vysoce kvalifikovaných doktorů a ingenieurů touto cestou získá zadarmo;-D;-D;-D

V. Kolman 28.2.2023 23:41

"Házet rovnou atomové bomby na Moskvu" je dost silné kafe.

Ale diskrétně ruskou "věrchušku" upozornit na fakt, že nejsou sami, kdo vlastní atomové zbraně, takže by to v konečném důsledku ta Moskva skutečně mohla odnést při odvetném útoku, Ještě horší je možnost, že někomu "rupnou nervy" po pravidelném ruském atomovém harašení a zaútočí jako první.

Tím by končila veškerá sranda. Dobré na tom je, že teď jde o kejhák i "verchušce" (na obou stranách!!) a "mocní" tohoto světa se mají moc rádi na to, aby se doopravdy pustili do takové neuvážené akce.

Větší strach mám z islámských fanatiků, až se dopracují k atomovým zbraním, což je jenom otázka času.:-(:-(:-(

V. Kolman 28.2.2023 23:27

a váš životopis bude začínat slovy:

"Již jako malá holčička jsem ráda jídala rýži při četbě koránu.":-):-(:-):-(:-):-(

H. Lukešová 28.2.2023 16:16

Konec konců v Německu byla americká okupační zóna, že? Takže Američané jsou v Německu také doma. Němci holt musí někoho poslouchat, tu Hitlera, tu paní Angelu a nyní opět Američany, takže co...Ale až bude velet vrchní imám, bude teprve nadělení, to ještě uvidíte...

D. Laurencikova 28.2.2023 15:47

Nemyslim, ze se jedna opravdu o dobry pocit uspokojeni. Spis o masochismus nebo o pocit jakesi moralni nadrazenosti, kterou kompenzuji nekdejsi krutost a bezohlednost... Oboji je extrem. Do toho se fakt tezko pronika. Nezapomente, ze dnesni "Gutmenschen" jsou deti nekdejsich nacistu...

Fakt je, ze tato zeme cini leta irracionalni, spatne rozhodnuti, kterymi si sama sobe skodi. Fakt je take, ze Nemecko je jenom neco jako stredni oficir podrizeny komandu generalu USA. Priklad:

10. unora t. r. se v Bundestagu na podnet AfD projednaval teroristicky utok na Nordstream, t. zn. na nemeckou a evropskou infrastrukturu. To byla hodinka sasku, pani Lukesova! Pro recniky z rad Unie, SPD, FDP a Zelenych nebyla problemem vlastne ta sabotaz, ale vedeni samotne! Ja vubec nevim, co k tomu jeste dodat. Mozna chybelo zjisteni, ze se jednalo o vyssi spravedlnost a tudiz to nejlepsi, co nas vubec mohlo potkat?

J. Vintr 28.2.2023 14:48

Proč hrozivější?

H. Lukešová 28.2.2023 13:49

Asi, jak jste mi psala, dobrý pocit, sebeuspokojení nad vykonaným pokáním za spáchaná zvěrstva během druhé světové války... Jenže tím škodí Židům, které naciNěmci vyhlazovali po milionech a dalším nemuslimům, to je ovšem věc druhá...Přece to je ta kolektivní zodpovědnost, o tom jste přece mi psala... Kolektivní zodpovědnost za cenu vlastní sebezáhuby.

T. Menyhért 28.2.2023 13:04

Akým spôsobom bol ten výskum realizovaný? Ak to bol rozhovor s anketárom, tak reálne číslo bude omnoho hrozivejšie, odhadom 20 až 30 percent. Ak bol robený písomne, aj tak respondenti nemuseli veriť v skutočnú anonymitu a tak odpovedali inak, než si naozaj myslia, takže to bude odhadom 15 až 20 percent.

D. Laurencikova 28.2.2023 12:55

U takovych prilezitosti nekdy zopakuji Einsteinovo: "Majorita hloupych je neprekonatelna a zajistena na vsechny casy"!Rv

H. Lukešová 28.2.2023 12:48

No jo, jenže kolik je v Německu lidí jako Vy? Kolem 12-15%, když moc tak 20%. Zbývající lidé volí ty strany "národní fronty"... Kdyby CDU, AfD a strana Sahry Wagenknecht překonaly vzájemnou animozitu a vytvořily většinovou koalici, pak by možná Německo mohlo být zachráněno, jenže, jenže...

CDU prohlásila AfD za nepřátele a komunistka Sahra Wagenknecht by zřejmě nešla s tzv. "pravicovou" CDU a "krajně pravicovou, rasistickou a nacistickou" stranou AfD, že...? Takže se nezmění vůbec ale vůbec nic...Komunisté a nacisté nejdou jaksi k sobě... byť jsou to autentičtí levičáci...

U nás ODS také striktně odmítá ANO a SPD... On bohužel i Babiš (ANO) absolutně vyloučil spolupráci s "nácky" z SPD... Takže tak...

D. Laurencikova 28.2.2023 12:38

Jaky ma z toho Nemecko prospech, ze prijima miliony hadrniku do socialnich systemu a necha se od nich i zapichovat?

D. Laurencikova 28.2.2023 12:36

Vas to probuzeni jeste ceka.

D. Laurencikova 28.2.2023 12:29

"Geliefert wie bestellt!" - "Doruceno jak objednano", to pisu take do nemckych for, kdyz tam nekdo narika, jaka banda nam vladne. Verte mi, pani Lukesova, ze nevolim strany "narodni fronty". A nikdy volit nebudu! ;-)

H. Lukešová 28.2.2023 9:20

No jo no, co si volíte, paní Laurenčíková, to máte. Volíte strany "národní fronty", která vede křížové tažení proti pravici, zatahuje islám do Evropy, tak to v tom Vašem Německu vypadá tak, jak vypadá. Nemluvím konkrétně o Vás, ale celkově o povaze většiny Němců.

U nás jsme si také navolili strany Spolu, Pirátů a Starostů, tak holt máme, co máme. A bude ještě hůře.