4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

VÝZKUM: Deset procent

Tuto zprávu dnes přinesl Český rozhlas. Současně připojil další výsledek šetření agentury, že více jak polovina našich občanů podporuje Ukrajinu a její boj proti agresi na vlastním území.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 2.3.2023 9:43

Takze ma S. Wagenknecht pravdu. Poslechnete si, jak aktualni situaci "okecava" Roger Köppel, svycarsky politik, novinar a publicista. Drive ho casto zvavali do nemeckych Talkrund, ale to bylo jeste v dobe, kdy v Nemecku vladl zdravy rozum. Vzhledem k tomu, ze zdravy rozum je dnes "räääächts" a Köppel je prilis chytry a prilis realisticky, tak uz ho davno nezvou. Jeste ho muzete videt na Rakousku. Schvalne pro vas jedno vydani jeho "Weltwoche daily", at si jednou vyposlechnete neco rozumneho a ne jen levicove aktivisty od ARD a ZDF: Weltwoche Daily: Kriegsgräuel – Wagenknecht hat Recht | PI-NEWS

D. Laurencikova 2.3.2023 10:59

A prave proto chcete tuto valku do nekonecna prodluzovat, na rozdil od Sahry Wagenknecht? Vy prece vubec nemyslite, pani Rybicka. Vy jenom bezite s mainstreamem.Rv

H. Rybnická 2.3.2023 11:09

Mainstream? ano, tam se totiž argumentuje a neuráží.

Do věci se vložil český velvyslanec:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-kde-je-vase-ctnost-poucit-se-z-minulosti-cesky-velvyslanec-v-nemecku-varoval-pred-manifestem-za-

D. Laurencikova 2.3.2023 13:55

Pani Rybnicka, zkuste se nad tim zamyslet, tak zcestne je, varovat pred usilim o mir! Mir je spatny, valka je dobra? Tak to dnes rikate v mainstreamu! Vize Georga Orwella, jeho dystopie, uz se zcela naplnila! "Demokrati" rusi vsechna demokraticka pravidla, kdyz maji byt uplatnena ku prospechu opozice. Ti, kteri vyhrali volby s hesly "Nie wieder Krieg", toto heslo zmenili na "Nie wieder Krieg ohne uns!" Ti, kteri pohrdaji vlastnim narodem, hodlaji tento vyslat do valky za "slavu Ukraiini". Dodavky zbrani do valecnych oblasti, to je dokonce protiustavni, jestli to nevite, pani Rybnicka. Vic nez polovina Nemcu je PROTI dalsi vace a dodavkam zbrani, ale pro mirovou iniciativu. Vy patrite opet k tem nemyslicim, kteri z toho ani nebudou nic mit, resp. budou z toho mit skodu, kdyz bezi s davem rizenym temi, komu ta valka aspon prinese prospech!

D. Laurencikova 3.3.2023 12:23

Schvalne pro vas, pani Rybnicka z dnesnich novinek na MSN: Moderator "Hart aber Fair", a vsichni ti, kteri napadli Sahru Wagenknecht, meli nepravdu, jak doklada prilozeny prispevek. Pravdu ma Sahra Wagenknecht, samozrejme.

Nach Shitstorm für "Hart aber fair"-Moderator: WDR äußert sich (msn.com)

H. Rybnická 3.3.2023 12:38

Nečetla jste správně anebo polarizujete jako vždycky. Paní Wagenknecht samozřejmě pravdu nemá.

D. Laurencikova 3.3.2023 13:48

Ale jisteze ma. Kazda valka je hrozna, v kazde valce dochazi ke zlocinum, tyto se deji na obou stranach. Chcete zaslat par linku o zlocinech Ukrajincu? Chcete videt, jak tyraji ruske vojaky a civilisty "kolabroranty"? Vy asi vydrzite hodne, neco phledam a zaslu vam. Ale v cem ma Sahra Wagenknecht predevsim pravdu - nejdulezitejsi je, zastavit to zabijeni a niceni! Nechapu, jak je mozne, ze mirova iniciativa je dnes tak napadana, ale to je presne ve smyslu Orwellskeho: "Valka je mir!" Mozna se dockame jeste i povinnych poprav ve sklepe "Ministerstva lasky"?

D. Laurencikova 3.3.2023 14:09

Mam par velice drastickych videi o muceni a vrazdeni Rusu Ukrajinci. Je to od jedne Cesky zijici v Americe. Chcete jich par prolinkovat, pani Rybnicka? Ja jsem se na to ani nevydrzela divat, vy to jiste snesete lip.

Na manifestu Sahry Wagenknecht i ja vidim chyby. Povazuji za chybu, ze nikde nezminila sankce ze strany EU, ktere nam skodi mnohem vic nez Rusku, to, ze prevzala NATO propagandu co se tyka utoku na Ukrajinu, aniz by zminila jeho osmiletou predehru, take se mi nelibi formulace "eskalace dodavek zbrani" - to by mohlo vypadat, ze dodavky zbrani jako doposud jsou o.k., Sahra je ale proti pokracovani valky... Atd. Pres tyhle nedostatky - zacatek byl udelan. Je to krok spravnym smerem!

D. Laurencikova 1.3.2023 20:30

Ja jsem tu diskuzi videla. Sahra Wagenknecht sedela jako pred vojenskym tribunalem. Jedna proti vsem. Tak vzdycky probihaly diskuze s nekym s AfD, dokud byl jeste nekdo z AfD zvan: "Alle gegen Lucke"! "Alle gegen Meuthen", "Alle gegen Weidel". Vzhledem k tomu, ze ma AfD vzdycky lepsi argumenty a zelene a jine politicky vedle Alice Weidel vypadaji jako hloupe nany, uz je nikdo do diskuzi nezve! To prekrikovani asi stoji namahu. No, tak ted prekrikuji komunistku Wagenknecht. Co rikate na tu krvelacnou Marii-Agnes Strack-Zimmermann, lobbysku zbrojniho prumyslu? I vy verite tomu, ze se znasilneni da zabranit prodluzovanim a dalsi a dalsi eskalaci valky? A co rikate na priznani ukrajinky Denisove na jeji vymyslene historky o znasilnovani dokonce malych deti?

Erfundene Massenvergewaltigungen gingen selbst Kiew zu weit (report24.news)

H. Rybnická 1.3.2023 21:03

Schvaluji všechno co kdo v té diskuzi na tu senzační argumentaci paní Wagenknecht odpověděl. Měli pravdu

D. Laurencikova 2.3.2023 9:57

V cem meli pravdu? Oni rece neodpovedeli vubec nic, nic z toho nevyvratili, co ona rekla jenom vyjizdeli v jakemsi hranem rozcileni na vecne argumenty Sahry Wagenknecht, jak harpyje. To je bezna nemecka "diskuze". Nedostudovana evangelicka fararka od Zelenych a lobbystka zbrojniho prumyslu od FDP, ktera slovo mir povazuje za urazku... To jsou ti, kteri dnes vedou Nemecko k "svetlym zitrkum", mozna dokonce i doslova.

Mezi nami, ja nevim, proc zrovna vy delate pohorsenou. Jestlize se vam libila divadelni hra, kde Jezis sleza z krize a znasilnuje muslimku, jak jste tady ve foru priznala, pak pro vas uz zadna perverzita nemuze byt prilis perverzni. Rv

H. Rybnická 27.2.2023 18:23

Po Ukrajině ovšem přijdou na řadu baltské státy, Moldavsko, dále Polsko a ne nakonec bývalý východní blik, tedy také Česko. Bude to možná trvat pár let, ale pokud se tomu "udolání" bude dařit, tak je to jediný možný vývoj.

Ostatně už Stalin podporoval krutosti v průběhu postupu Rudé armády. Miliony uprchlíků, vyhnaných, "odsunutých". Důvod? Očekával. že se zbídačelé poválečné Německo nebude schopmo, se o tyto postarat, dojde k sociálním nepokojům a Stalin bude muset zakročit ještě jednou. Plánovitě až k Atlantiku.

H. Lukešová 27.2.2023 18:35

Ale pobaltské státy, Polsko a Česká republika jsou v NATO a myslím si, že by si Rusové nedovolili napadnout země NATO. Samotný Medvěděv řekl, že Rusko musí počítat s jaderným potenciálem NATO (USA, VB a Francie) a do jaderné války se Rusku nechce.

Ano, Rudá armáda páchala ukrutnosti, vylévala si zlost mnohdy na nevinných lidech, ženách a starých lidí, to bylo nebývale kruté, nicméně rudoarmějci měli důvod k odplatě.

Zvláštní komanda SS Einsaztgruppen vyhlazovala na východní frontě miliony lidí, zejména Židů, ale i dalších sovětských civilistů, vypalovala vesnice, ničila infrastrukturu. Násilí plodí násilí, zlo plodí zlo.

Ukrajinci zpočátku vítali německé vojáky jako osvoboditele, protože si pamatovali na Stalina, co jim spáchal, jenže brzy zjistili, že Hitler není o nic lepší a že je chce z rasistických důvodů zotročit a že s nimi nejedná jako se sebou rovnými a pak také dobrovolně rukovali do Rudé armády.

H. Rybnická 27.2.2023 18:42

Paní Lukešová nikdy se nemí říkat nikdy. A zlo je zlo, ale může za tím být i strategie. A u Stalina byla. Evropu až po Atlantik. A nemám dojem že by tuto strategii nesledovali i nadále. NATO jim nebude překážkou.

V. Čermák 27.2.2023 19:12

Když se tady oháníte tím okřídleným Zlem, tak je potřeba si uvědomit, že současná Říše Zla se přestěhovala do USA, co do válek i mrtvých...Rv

D. Laurencikova 27.2.2023 20:03

Veri nekdo, ze pani Rybnicka je zpusobila k pravnim ukonum?

J. Vintr 27.2.2023 19:07

Rusi neposílají vojáky "na zteč". Ruské ztráty jsou desetkrát menší než ukrajinské. Dnešní válka se vede především dělostřelectvem a Rusi mají k dispozici pořád dost nábojů, zatímco Ukrajincům se jich už delší dobu nedostává.

D. Laurencikova 27.2.2023 18:14

Vy to myslite vazne, ze? Tak uz si postavte cekarnu!

J. Vintr 27.2.2023 20:22

Myslíte, že už tady budou na věčné časy?

R. Tichý 27.2.2023 18:08

Pro dobro nasi republiky je, aby Ukrajinci vyhnali rusaky ze sve zeme. Idealne tak, aby v rusku padla mafianska totalita a opet se stal pokus o demokracii.

J. Červený 27.2.2023 18:16

Podobná "demokracie" jako na Ukrajině, kde mafiáni a oligarchové nic nerozkrádají?

R. Tichý 28.2.2023 8:00

:-D

Ukrajina byla bolševiky devastována 70 let. U nás jsme ty bolševické zloděje a prznitele duší měli jen 40 let a stejně nám tu ještě nedávno vládl jeden z nich - usvědčený lhář a udavač, dotační šíbr.

Takže můžeme jen doufat, že Ukrajině bude stačit pouhých 30 let, jako nám, spíš to bude trvat déle.

J. Vintr 27.2.2023 19:13

V Rusku je autoritativní vláda mnohem efektivnější, než západní pseudodemokracie. Demokratické země se nemají vůbec čím chlubit. Demokratickými volbami se do čela zemí dostávají vesměs naprostí idioti, kteří to vedou od desíti k pěti. Naše republika je toho názorným příkladem. A v nejdemokratičtější zemi mají teď prezidenta, který byl do funkce dosazen prokazatelným podvodem....

R. Tichý 28.2.2023 8:01

V ECHO vyšel pěkný článek - rozhovor s neurologem. Najděte si jej, najdete se v něm.

D. Laurencikova 27.2.2023 15:54

Zajimava zprava k tomuto clanku: V Berline byl postaven pred ruskou ambasadu rozbity rusky tank u prilezitosti protiruske demonstrace k prvnimu vyroci valky na Ukrajine. A co se nestalo? Prisla spousta lidi s kvetinami a tento tank jimi ozdobila . "Tak to mysleno nebylo: Pro ruske zpravy na tanku v Berline".

So war das nicht gedacht: Pro-russische Nachrichten auf Panzer in Berlin - YouTube

R. Tichý 27.2.2023 16:09

Ano, Berlin je bolsevicka lihen. Stahli se tam z cele SRN. Nechme je znarodnit byt a koukejme se na lepsi socialismus.

D. Laurencikova 27.2.2023 16:21

Mirove hnuti v Nemecku roste a sili! To je dobra zprava.

J. Vlček 27.2.2023 16:27

Kéž by lidi prozřeli. R^

D. Laurencikova 27.2.2023 17:50

Ja verim, ze prozreni se aspon u nekterych dostavi. Jako pomucku prikladam video, ktere mi dnes nekdo poslal. Je to u ukrajinskych valecnych zlocinech od Scotta Rittera, americkeho dustojina a byvaleho inspektora UNO. Ja jsem do az do konce nevydrzela!

Fašismus na Ukrajině, díl 7. - Válečné zločiny Ukrajinské armády (rumble.com)

H. Rybnická 27.2.2023 18:18

Ritter byl znovu zatčen v listopadu 2009, opět kvůli komunikaci s policejní volavkou na online chatu. V průběhu videochatu se svlékl a masturboval i přesto, že údajná „Emily” opakovaně řekla, že je jí patnáct let. Ritter ve své vlastní výpovědi během procesu uvedl, že se domníval, že dívka byla dospělá a pouze hrála roli patnáctileté.

Ritter odmítl dohodu o přiznání viny a byl shledán vinným v plném rozsahu obvinění. V říjnu 2011 dostal trest odnětí svobody ve výši 1,5 – 5,5 roku ve vězení.[4] Byl podmínečně propuštěn v září 2014.