15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

VOLBY: Nebezpečné emoce kolem Babišova rozsudku

Soud s Babišem tak dle mého významně ovlivní výsledek voleb ať už si to chceme nebo nechceme přiznat. Vládní tábor rozsudek respektuje, ale objektivně s takovým vývojem vůbec nepočítal. Takže uvidíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 14.1.2023 9:38

Samozřejmě, že je.

Feminismus prošpikovaný pravdoláskou je nová forma bolševismu.

Nerudová má aspoň tu výhodu že to provádí jemnější formou, tedy že to není agresivní feministká pravdoláskařka.

L. Novák 14.1.2023 11:23

Bolševický propagandista a agitátor ;-O Šejna jako povolaný "teoretik neobolševizmu"? ?;-D

J. Pokoutný 14.1.2023 13:43

Nemáte pocit, že už jste se svou útočností a hloupými urážkami proflákl dost? Nechte si konečně proplatit ten šek od Soroše a vypadněte!

J. Jurax 14.1.2023 15:00

Ano. Zato je progresivně melounovitá ...

F. Kusák 14.1.2023 9:41

Ovšem, bahna je v lidské společnosti pořád dost, a vždy bude. Když se někdo nestačil umazat totalitou, ještě neznamená, že to musí být nějaký zářný charakter.

P. Dvořák 14.1.2023 10:04

Někomu zkratka "neumazání se totalitou" stačí. Zejména těm, kteří potřebují skrýt svůj neobolševismus. :-)

S. Sedlák 14.1.2023 6:34

S osvobozením nepočítal i jeho advokát.

J. Moravec 14.1.2023 6:53

Tak když pan soudce Šott nepovolil, aby vystoupení Babiše juniora bylo neveřejné, zdálo se být zcela zřejmé jak soud skončí.

V této kauze vůbec nešlo o dataci. Odstranit Babiše z politiky to je to oč tu stále běží. A to za jakoukoliv cenu.

Ano ti “správní hoši z pravicového demokratického vládního tábora” mají velký problém. Takže uvidíme.

J. Vávra 14.1.2023 9:18

Myslím si, že v nazírání většiny, co byla proti tomu bezcharakternímu šmejdovi z marockého bazaru a kterého z maléru vysekali drazí právníci a bordel v definicích podniků ve směrnicích EU, se nezměnilo vůbec nic. Stačí si přečíst vyjádření soudce Šotta bez babišovských klapek na očích a je poměrně jasné, co si o AB myslí. Doufám, že ve volbě presidenta je pro většinu jasná odpověď na otázku, jestli chceme v čele státu někoho, co je nastavený na to, že hlavní je jeho zájem a hrabání pod sebe a je pro to ochotný lhát a podvádět a ničit jiné a do svých pochybných kšeftů zaplést i rodinu a až pak někde daleko vzadu jeho myšlení má zájem státu. Když byl oproti ostatním oligarchům tak hloupý, že šel do politiky, místo aby se pral s ostatními žraloky mimo oči veřejnosti, tak musí nést následky. Hovado, co ukazuje svůj vztah k českému národu tím, že neví, co je napsáno v Národním divadle nebo kdo napsal Švejka, nemá na Hradě co dělat. Myslím, že už je na zenitu, ani žádné kluky z plakátů nemohl pro svou kampaň sehnat. Pokud si ho zvolíme, tak jen ukážeme, co za blbý národ jsme a pak si ho zasloužíme, jako jsme si zasloužili jeho vládu, co prožrala kdeco a připravila podstatnou část současné drahoty. Halt za blbost a mejdan na dluh se platí.

I. Mentlík 14.1.2023 9:37

Musím říci, že jste dost sprostý, ale co bych chtěl od demokrata. Označit za hovada lidi, kteří neví, co je napsáno v Národním divadle, Vás nijak neopravňuje mluvit dále za národ ("my"). A jste důkazem, že Vám (stejně jako současné vládní garnituře) evidentně nevadí ostatní oligarchové s pochybnými kšefty, protože nešli do politiky, ale jen a jen Babiš. Přitom právě možnost jejich existence je jednou z příčin neutěšeného stavu v ČR.

J. Vávra 14.1.2023 10:15

Rozhodně nemluvím za národ, ale myslím si, že co platí v podnikatelském světě, kde je asi potřeba vzhledem ke konkurenci a že to nejsou také žádní lidumilové, jít na hranu zákonů a vymýšlet i jejich obcházení, tak by nemělo platit obecně ve společnosti, kde je potřeba spíš spolupracovat než se prát. Oligarchy typu Křetínského ap. považuji za stejně bezskrupulózní šmejdy jako Babiše, ale ti se nechtějí stát presidenty této země a necpou se do politiky a ukazují si, do ho má většího, jen mezi sebou. Tam Babiš patří, nikoliv do veřejného prostoru. Babiš kromě toho narušil zásadu, která do jeho éry platila, že když politika chytnou s prackou někde, kde nemá být, tak z politiky vypadne a tím se podepisuje na morálním marasmu, který po komouších stále ještě panuje a dokud nevymře naše generace, tak se to nezmění. A ano, Babiš není sám, kdo má radost z výsledku soudu, protože i jiní lhali při žádosti o dotace jako on, podobně jako se neřeší nějaké dodatečné zdanění korunových dluhopisů nad nějakou rozumnou míru, které přináší Babišovi nezdaněných cca 100 milionů ročně, protože je v tom zamícháno mnoho jiných. Ale u veřejného činitele bychom se měli ptát i na to jestli je jeho chování nejen zákonné , protože ho nechytili a nedokázali mu přestupek, ale jestli je jeho chování obecně prospěšné pro morálku společnosti. Ukazuje se, že naše morálka za mnoho nestojí, když jsme ochotní Babiše v politice tolerovat a jsme dost hloupí, když jeho kňučení bereme vážně. Tak za to zase zaplatíme, no.

J. Moravec 14.1.2023 10:50

Vskutku uvědomělý politický názor.

J. Vávra 14.1.2023 10:56

Děkuji.

L. Novák 14.1.2023 11:02

R^!!

P. Sura 14.1.2023 11:25

Kde jste byl pane Vávro, že jsem vás tu tak dlouho neviděl? Dneska perlíte a souhlasím s každým slovem. Je zajímavé sledovat tu zaslepenost Babišoidů, která koresponduje s jejich systémovou skrývanou vyčůraností.

J. Vávra 14.1.2023 11:55

Já do téhle bolševické a neonáckovské žumpy, co se tu schází, chodím jen občas, abych je podráždil a aby si nemysleli, že ty jejich bláboly bere za své každý. Jinak mi je tenhle vymírající dinosauří bolševický svět kdesi, když je tolik zajímavého jinde.

C. Berka 14.1.2023 12:06

1) Novela zákona od daních z příjmů zrušila s platností od 1. 1. 2020 speciální režim daně z úroků pro dluhopisy s nominálem 1 Kč.

2) 90 milionů šlo pouze z jedné Babišovy kapsy do druhé, nejsou to naše peníze, nebo něco, co by dostal jinak stát

3) to, o co Babiš stát "teoreticky" stát ochudil je 15% daň z 90 milionů

4) kdyby nebyla u korunových dluhopisů odpuštěna daň, Babiš by je nekoupil - takže by stát nic nezískal

5) Možnost emise korunových dluhopisů využilo do konce roku 2012 (korunové dluhopisy vydané od 1. lednu 2013 již podléhaly zdanění) 440 firem; nominální hodnota dluhopisů byla přes 120 miliard korun. Podle odhadů by změna danění u korunových dluhopisů měla přinést řádově stovky milionů nových daňových příjmů.

6) když Babiš kupoval korunové dluhopisy, nebyl veřejným činitelem

7) https://dluhopisy.cz/korunove-dluhopisy

M. Šejna 14.1.2023 9:51

Teď jde o to, aby ta vaše "charakterní většina" nebyla menšinou. :-P

L. Novák 14.1.2023 10:51

Šejno, ty do té "charakterní většiny" rozhodně jako bolševik, lhář a sprostý demagog (sledováno 20 let na NP) nepatříš.! !!

https://www.babisovyzlociny.cz/

J. Vávra 14.1.2023 11:10

Ano, přesně o toto se jedná a přesně na tom se pozná, jestli chceme být moderní národ nebo jsme stále ještě jen zaostalý pašalik bolševiků.

P. Kmoníček 14.1.2023 9:40

Zatím je rozhodnutí nepravomocné.

M. Šejna 14.1.2023 9:49

To víme.

Až bude pravomocné, tak Babiš bude pro vás "pravomocně neodsouzený"

L. Polehla 14.1.2023 9:20

A co?

J. Frankl 14.1.2023 10:03

Za to s tím počital žalobce Šaroch.I soudce kritizoval žalobu,že byla špatně formulována.Vypadalo to skoro tak,že Šaroch byl jeden z obhájců Babiše!

J. Krásenský 14.1.2023 5:45

Babišovo osvobození berte takto: Poprava Rudolfa Slánského byla justiční vraždou i když je každému jasné, že provaz zasloužil, stejně jako jeho katani a další, co se podíleli na únorovém puči, včetně Smrkovského a také Krigela. Jenže justiční zločin je justiční zločin. Obžaloba bureše za "čapí hnízdo"byla průšvih od samého počátku. Každý, kdo tlačil na odsouzení bureše za toto, se až nápadně podobá kolektivům pracujících, kteří v padesátých letech sepisovali petice "psům psí smrt". Smutné zjištění.

Babiš není kladný hrdina, stejně jako jím není a nebyl Slánský, jeho zločiny plní pravidelně Fórum 24. Takže ho prosím žalujte a odsuďte, ale po právu. Jinak si vysoudí možná i miliardy, to opravdu chcete? A pokud nebude souzen a odsouzen, můžeme jen dumat, čím to je. Nabídnu několik možností a nepochybuji, že mnozí z vás přijdou i na další. 1. babiš má dlouhé prsty - tedy zkorumpovanost justice (pak bez reorganizace soudů a státních zastupitelství k odsouzení nedojde, k tomu přičtěte profesní "ruka ruku myje", omerta ...), 2. Institucionalizovaná spravedlnost nemá vůli ke spravedlnosti. Žijeme v prostředí právního pozitivizmu, kdy - i podle právníků - nejde o spravedlnost, ale o naplnění zákona. "K soudu se nejde pro spravedlnost, ale pro rozsudek". 3. "Máslo na hlavě" státního aparátu a politiků - možná pamatujete na mediální tlak "nedovedeme čerpat dotace". Mnozí rozhodovali, jiní úspěšně zažádali. Nespustilo by odsouzení za "čapák" řetězovou reakci žalob, v jejichž síti by uvízli i mediálně protěžovaní? 4. Dotace jsou zlo - spouštěčem korupce, deformují podnikatelské i tržní prostředí. Moc lidí moc mocných, moc dobře situovaných je na ně navázané a bez nich by nedosáhli na svou nynější životní úroveň. Hodně současných politiků do jejich obhajoby investovala svou politickou kariéru. Dotace jsou cukrem EU pro ovládání sdružených států (a bičem jsou sankce a pokuty). Odsouzení by mohlo odhalit prohnilost a manipulační potenciál evropských struktur. ....

J. Krásenský 14.1.2023 5:51

Očekávám další nápady. A vyzývám, žalujte Babiše!

Nebo jen přijměte, že "čapí hnízdo" byl od počátku nežalovatelný čin a politický nátlak.

P. Dvořák 14.1.2023 7:17

Nenapadlo vás, že Andrej Babiš byl osvobozen, protože vše, co mu bylo vyčítáno, nebylo trestné?

VIZ níže - M. Grundmann 14.1.2023 0:31.

Souhlasím jednoznačně, že dotace jsou zlo. Ale když požádám o dotaci, kterou dostanu, stávám se pachatelem trestného činu? Netuším, kolik eu. i cz. podpisů je nutno mít pod schválenou dotací.

J. Krásenský 14.1.2023 7:50

Napadlo, i tak jsem naznačoval. Psal jsem to však pro ty, kteří se s osvobozením nedokážou smířit. Ač nejsem do případu zasvěcený víc, než z našich medií, už před lety jsem psal, že nevěřím, že by si dovolil podobně činit bez porady s právníky, a má na ty opravdu kvalitní. Moc staA jestli na něj kdokoli něco ví, jako například Fórum 24, tak ať podá žalobu. Nářky jsou k ničemu. Mnozí ovšem tuší, že otevírání dotačních kauz ohrožuje evropské směřování víc, než všichni dezoláti dohromady (k nimž také patřím).

J. Krásenský 14.1.2023 7:51

Bez toho cancourku "Moc sta"

S. Stará Kovárna 14.1.2023 9:29

Ne, že bych se chtěl moc zastávat jakéhokoliv komunisty, ale máte asi na mysli Kriegela nikoliv Krigela, a ten byl v padesátých letech vykopnut právě proto, protože nesouhlasil s procesy....že byl komunista je pravda, ale zřejmě měl dost integrity...