Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VALORIZACE: Obstál prezident v první velké zkoušce?

Aby nebylo pochyb: rozhodnutí Petra Pavla ve věci nižší valorizace důchodů hodnotím jako důchodce. Jistě, kdybychom oba, já a manželka – také penzistka, dostali přidanou nesníženou částku, bylo by to fajn.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J40i83r43i 55P65i60l84n85y

17. 3. 2023 5:15

Já si zase myslím, že se zachoval jako chytrá horákyně. Podepsal, což všichni čekali, aby nám pak sdělil, že si myslí, že je to protiústavní a sám by to prý předal Ústavnímu soudu, pokud to neudělá ANO. Tak takovýto alibismus se jen tak nevidí.

0 0
možnosti

Důchody - problém typu: "Být či nebýt."

To je již (na podiu) všechno dávno vyřešeno...

0 0
možnosti
PH

Tedy, je to zajímavý myšlenkový výklad akurát je tam drobná právní chybička. o které se zmínili třeba zástupci MPSV. Stížnost k ÚS (ke které teprve dojde) totiž nemá odkladný účinek. Takže k té snížené valorizaci stejně v červnu dojde. A ÚS o ní bude rozhodovat zpětně, s tím že - pokud by jí zrušil, zpětně se doplatí až někdy v Novém roce.

Tudiž namísto legendy o moudrém Šalamounu ten výklad připomíná spíše dost hororový Pohádky o Zlatovlásce. Ve které král dá rozkaz popravit Jiříka, tento popraven opravdu je, načež až potom přikvačí Zlatovláska s mrtvou a živou vodou, a sličného jinocha znovuoživí . :-)

0 0
možnosti
VN

A mezitím aspoň pár těch "nenažraných důchodců" umře, takže stát skutečně něco uškudlí.

A to za to stojí, ne?

0 0
možnosti
JH

J64i55r96i 54H13u33m91l

17. 3. 2023 2:13

Souhlasim s autorem, a take s panem Grundmannem: velice rozumne reseni, respektuje vsechny zodpovedne strany. A neni divu, chytraci/hlupaci prskaji jedy - viz pan Liborek 0:57.

0 0
možnosti
MG

Prezident zákon podepsal, ale hodlá podat stížnost ústavnímu soudu. Jednoduše chce nechat rozhodnout o ústavnosti zákona instituci, která má o ústavnosti rozhodovat, a nerozhodl o této věci sám. Z mého pohledu je to řešení ústavně čisté. Prezident má koordinovat činnost ostatních ústavních institucí a nikoliv rozhodovat za ně.

Celkem mě příjemně překvapil. Konečně prezident, který se snaží respektovat ústavu.

0 0
možnosti
PH

Pokud to vidíte takhle, tak potom je chyba někde jinde. Že totiž máme naprosto špatný ústavní systém a špatně sepsané ústavní zákony , kde ani prezident neví, zda-li je zákon který podepisuje ústavní , nebo ne.. Sice by se to ještě dalo vyřešit - pokud by tedy soudci ústavního soudu mohli už teď panu prezidentovi (ale proč jen jemu?) poradit zda ten postup byl ústavní nebo ne. Ale to oni nemohou - prezident podepsal - a svým podpisem tedy stvrzuje že se zákonem souhlasí - //a až potom pokud bude podána ústavní stížnost o něm bude zpětně rozhodovat ÚS, který ten zákon zruší - čímž tedy zruší i ten souhlas prezidenta - ergo bude to stejná blamáž prezidenta jako vlády..Jak říká jedno přísloví společně chyceni, společně...

0 0
možnosti
BL

Za mne to je schíza gumy jak vyšitá a je to na hraně porušení slibu týden poté...:-(

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz