19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

VÁLKA: Vyplatí se útoky typu Kerčský most?

Ukrajincům se podařil překvapivý útok na Kerčský most, který je pro Rusy strategicky důležitý. Navíc v době narozenin novodobého cara. Jsou to kurážní chlapíci a mají Rusům co vracet. Bylo to brilantně provedené a zapálilo to i projíždějící palivový vlak. Slyšel jsem ovšem i názory, že odveta byla silnější, stála životy civilistů a poničila infrastrukturu. Více, než ten zničený jeden jízdní pruh. Vyplatí se to tedy?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Boháček 12.10.2022 11:40

L. Novák - vypatlané teliatko, ktoré sa opiera o citácie extrémne lživých, jednostranných propagandistických médií.

A ktorý isto verí tomu, že vojna na Ukrajine začala vo februári 2022, lebo to, že USA pomocou 5mld dolárov (V. Nulandová) zvrhli demokraticky zvoleného prezidenta, dosadili svoju bábku, cielene podporovali ukronacizmus a nenávisť k "moskaľom". "Hrdinskí" ukronacisti (potetovaní hákovými krížmi, vyznávajúci Hitlera a Banderu... Azov, Ajdar, Kraken, Pravý sektor....)následne útočili na protestujúcich Rusov (Slavjansk, Mariupol, Cherson...), čo vyvrcholilo "hrdinským" upálením niekoľkých desiatok Rusov v Dome odborov v Odese, za čo nebol nikto potrestaný. Čo vyvolalo následné odtrhnutie ruskojazyčných oblastí a vojnu so 14 000 mŕtvych civilov v Donbase a Luhansku... atď.

A L.Novák je tak osprostený, že si ani nevšimol, že aj ja tvrdím, že útok na most sa hodil ruskej propagande: "...No, útok vyplatil sa najmä Rusom. Oficiálne im to rozviazalo ruky a...". - Tak o čom sa baviť s hlupákom s vymletým mozgom, ktorý nevie používať kritické myslenie a ani nepochopí príspevok, na ktorý reaguje? :-)

A. Renjascu 12.10.2022 11:18

A vy samozřejmě jako vždy bez argumentů, ale zato se spoustou urážek, které vypovídají o vaší frustraci nad tím, že vám někdo pravdou narušil váš ideologický pohled.

J. Vintr 12.10.2022 11:14

Odvolávání se na "informace" z našich mainstreamových médií značí značně snížené rozumové schopnosti...

L. Novák 12.10.2022 10:56

Další iniciativní prolhaný ruský troll - P. Brecík. Rv

https://www.nelez.cz/

L. Novák 12.10.2022 10:55

Samozřejmě. Německá k*áva Laurenčíková se podepíše pod každou rusáckou kravinu...

https://www.nelez.cz/

P. Brecík 12.10.2022 10:52

Pro neinformované - odjinud: Všechny příčiny mají své důsledky a ty důsledky jsou příčinou dalších důsledků, a tak pořád dál. Tahle „Ukrajinská protože“ jsem napsal 22. února letošního roku, den poté, co Rusko uznalo Luhanskou a Doněckou republiku, tedy ještě předtím, než začala ruská agrese. !! Protože Evropská unie nutila Ukrajině nepřijatelnou asociační dohodu, ukrajinský prezident Janukovyč ji odmítl podepsat. Protože prezident Janukovyč asociační dohodu s EU odmítl podepsat, nastal Majdan. Protože nastal Majdan, vlády nad Ukrajinou se s podporou EU a USA zmocnily ultranacionalistické síly. Protože se vlády nad Ukrajinou zmocnily ultranacionalistické síly, okamžitě přišly s návrhem na zrušení ruštiny jako úředního jazyka. Protože ultranacionalistické síly přišly s návrhem na zrušení ruštiny jako úředního jazyka, začaly se východní ukrajinské regiony bouřit. (Poznámka: Na východě Ukrajiny nežije proruské obyvatelstvo, jak nám už osm let bulíkuje Česká televize, nýbrž miliony Rusů. A protože na východě Ukrajiny žijí Rusové, cítí s nimi Rusko sounáležitost.) Protože se východní ukrajinské regiony začaly bouřit, poslala na ně ukrajinská vláda armádu. Protože ukrajinská vláda poslala na východní ukrajinské regiony armádu, akcelerovaly tam separatistické tendence. Protože akcelerovaly separatistické tendence, ukrajinská vláda namísto nabídky rozumné autonomie dál harašila zbraněmi a přitápěla pod kotlem. Protože ukrajinská vláda dál harašila zbraněmi a přitápěla pod kotlem, došla po osmi letech Rusům na obou stranách hranice trpělivost. A jsme tam, kde jsme.“

L. Novák 12.10.2022 10:52

Když jsou ty ruské rakety tak přesné, že dokáží trefit trafostanici, proč je na Ukrajině tolik sídlišť a obytných budov zničených ruskými raketovými útoky?

L. Novák 12.10.2022 10:49

Jasně, poslouchejte psychopata, zločince a prolhance Putina... a jeho šílenou propagandu. ;-D

L. Novák 12.10.2022 10:46

Z velkého Ruska se stala "slabá husa". Běžní Číňané nevěří Putinovu úspěchu ve válce

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/z-obdivovane-zeme-se-stala-slaba-husa-cinane-uz-neveri-ruske/r~a1124728486911eda25a0cc47ab5f122/

M. Boháček 12.10.2022 10:43

Vypočujte si reakciu Putina. Z kontextu jeho reči predpokladám, že verejnou mienkou v Rusku a vojenskou pripravenosťou na zimnú inváziu.

L. Novák 12.10.2022 10:38

Navrátil je jeden z ruských trollů vylepujících ruskou propagandu kde se dá...

L. Novák 12.10.2022 10:35

Prolhaný magor Vintr a jeho obvyklé dementní bláboly. Rv

P. Kubáč 12.10.2022 10:34

Nepatrná otázka : čím měli svázané ruce před útokem na most ?

L. Novák 12.10.2022 10:33

Ruský troll Boháček ze Slovenska jako obvykle. Válečný zločinec Putin se svým teroristickým Ruskem na ukrajinskou infrastrukturu a civilní cíle útočí od okamžiku zákeřného přepadení Ukrajiny v únoru 2022. Vykládat poslední útoky na infrastrukturu Ukrajiny jako "trest" za poškození mostu z Ruska na okupovaný Krym je sice pro ruskou prolhanou propagandu a její šiřitele výhodnou berličkou, ale skutečnost je taková, že mnohem pravděpodobnější příčinou je nástup zločince - generála na místo velitele odpovídajícího Putinovi za úspěšnost nesmyslné války proti Ukrajině, kterou vlastní hloupostí vyvolal.

Rusko je čistě kriminální stát, Česko hrozbu podcenilo, řekl šéf Vojenské policie

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/rusko-snemovna/r~bbe073f8488d11ed8b4e0cc47ab5f122/

Surovec, co byl dvakrát ve vězení. Rusové mají na Ukrajině nového velitele

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ruske-jednotky-na-ukrajine-povede-novy-velitel-surovikin-216395

Obavy se potvrdily. Rusko přitvrdilo pod novým velitelem s neblahou pověst

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pomsta-za-kercsky-most-ruske-bomby-dopadaji-po-cele-ukrajine-216442

M. Boháček 12.10.2022 9:52

No, útok vyplatil sa najmä Rusom. Oficiálne im to rozviazalo ruky a za dva dni padlo cca 30% ukrajinskej energetiky. Až si človek myslí, že týchto "odvážnych ukrajinských chlapíkov" tam nechali vojsť úmyselne, aby mohli likvidovať tylo Ukrajiny ako prípravu pred zimnou inváziou. No a demoralizácia mrznúceho obyvateľstva bez elektriny na obranyschopnosti tiež nepridá.

Podľa štúdie jedného z vedúcich predstaviteľov Národného energetického inštitútu LLC – Rusko za jeden deň pripravilo Ukrajinu o 30 % tepla a 15 % všetkej výroby. Tento objem sa približne rovná počtu neprevádzkovaných tepelných elektrární a tepelných elektrární v rovnakom období minulého roka, keď mala Ukrajina problémy so zásobami uhlia. Ale potom bolo možné problém s nedostatkom elektriny dohnať pomocou mimoriadnej záťaže jadrových elektrární. Teraz to nie je možné (40% jadrovej energie je Záporožská JE).

J. Vintr 12.10.2022 9:50

Zkušenosti z minulých válek ukazují, že na morálce obyvatel až tak moc nezáleží. I když je hlavní představitel státu narkoman a evidentní blázen, stejně může dál vést nesmyslnou válku ....

J. Vintr 12.10.2022 9:46

Víte, jak je taková trafostanice proti městu malá?

P. Pospisil 12.10.2022 9:34

Když jich přiletí 10, tak jedna to třeba zvládne...

A kdo ví, možná měli další zakopanou i pod tím dětským hřištěm a tím by se ta úspěšnost výrazně zvedla.

M. Kanda 12.10.2022 9:32

Co to melete? Vy tedy tvrdíte, že Rusáci až doposud na civilní infrastrukturu neútočili?

P. Pospisil 12.10.2022 9:32

Děláte jako by před výbuchem na kerčském mostu Rusko na civilní infrastukturu neútočilo.

Mimochodem, ono už se ví, kdo má v tom výbuchu prsty a jakým způsobem to vlastně proběhlo? Teď nemám na mysli Putinovo vyšetřování, ten stanovil viníka do 48 h na vzdálenost 1000 km (zřejmě v mezičase mezi lovením amfory z Bajkalu a jízdou na medvědovi), ale něco seriózního. Protože o tom, že by tohle zvládly výbušniny v náklaďáku, existují pochybnosti...

P. Pospisil 12.10.2022 9:25

Odhadovat množství PHM nebo nábojů pro děla bych si úplně netroufl, zvlášť když si PHM a jídlo mohli ukrást na Ukrajině, ale počty velkých zbraňových systémů, jako jsou bojová letadla nebo odpalovací zařízení Iskander není žádné velké tajemství.

Stejně tak množství hloupých raket S-300 bude velké, množství raket pro Iskander nebo Kalibr je celkem známé. Stejně jako skutečnost, že bez dodávky západních komponentů spíš jenom montují ze skladových zásob, než že by byli schopni masově vyrábět od základu nové.

F. Zrcek 12.10.2022 9:22

Myslím si, že jak kdy. V současné Evropě, míním na západ od Užhorodu, asi ne. Ale na rusáky to platilo a Ukrajincům zvedlo morálku. A i odtažité Německo hned dodalo protiletecký systém.

Oběti byly, ale pro další průběh specoperacii, pardon zbaběle nevyhlášené války, nebyly zbytečné.

A s putínkem to po jeho odvetě na mezinárodní scéně vypadá jako s problémovým žákem. Nikdo s ním nemluví, nikdo nechce sedět vedle něj. Mluví sprostě a smrdí.

D. Laurencikova 12.10.2022 9:14

R^R^R^

M. Hoblík 12.10.2022 8:51

Stateční Ukrajinci nalomili ruskému medvědovi drápek. Jásajíce prchají do krytů a žadoní o další pomoc... Sláma u krajnice!

A. Renjascu 12.10.2022 8:47

Rusové jsou fakt čučkaři, asi používají nějaké humanitární rakety. Jen včera vyslali 84 raket a k tomu 24 sebevraždených dronů. Dle ukrajinců byly útoky namířené na civilní cíle a způsobili smrt 19 lidí. To vychází, že rusové museli použít minimálně 5 raket na zabití jednoho civilisty a to je tedy dost drahý trapas. To my na západě jsme jiní kabrňáci, vzpomínáte jak nám to tam pěkně lítalo?

https://www.youtube.com/watch?v=0yr-LaMhvro

https://www.youtube.com/watch?v=CowOdkKNb0A

https://www.youtube.com/watch?v=UaqY12VHFv4

https://www.youtube.com/watch?v=XY9PTH0Np94

https://www.youtube.com/watch?v=dxEjSr6rYXU

https://www.youtube.com/watch?v=wQkOdGtg9MI

WOW a to častokrát v přímém přenosu, aby západní divák mohl fascinovaně hledět na to co umíme. Že to bylo častokrát uprostřed hustě obydlených čtvrtí? No a? My jsme západ, my můžeme, my máme naše západní hodnoty. Výsledek? minimálně 1.300.000 civilních obětí za posledních dvacet let, ale to tvrdíme my, napadené země uvádí mnohdy čísla více než dvojnásobná. Ale to není zas tak důležité, protože Rusko...

J. Pokoutný 12.10.2022 8:32

Zapomínáte ovšem sdělit, že s útoky na civilní cíle začal už váš soukmenovec Áda v roce 1940, a díky dobré britské obraně přišel o značnou část letectva. Dodnes vědci tvrdí, že kdyby místo toho útočila Luftwaffe na přístavy, radary a letiště, mohlo to dopadnout dost jinak.

.... Jinak se mi jevíte jako typický levicový geroj - v bitvě o Japonsko (pokud by byly ztráty jako na Iwojimě, na což to s japonským fanatismem vypadalo) byly by americké ztráty výrazně vyšší, než ty japonské po atomovkách (a bombardování Tokia zápalnými pumami). Takže sorry, ale pokud jde velení o životy vlastních vojáků, tak ty dvě A-bomby byly ještě málo. Hlavně že vy ani vaše děti nejspíš nikdy v žádné válce bojovat nemusely.

J. Vintr 12.10.2022 8:30

To mají teda opravdu kliku, když raketa, která se stěží trefí do města, náhodou zasáhne třeba trafostanici....

R. Langer 12.10.2022 8:12

Asi tak... ;-)

V. Novak 12.10.2022 7:57

Jo - a ruská armáda na Ukrajině má zásoby PHM, jídla a munice maximálně na 3 dny - a to už od dubna...

V. Novak 12.10.2022 7:56

Na to nemusel autor zapomínat - to je totiž zcela mimo téma jeho příspěvku. Navíc notorieta.