22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirco1 29.9.2008 10:49

Pan Doležal je patrně odborník na všechno...

... ale s tím zatracováním předválečného Československa a každého jeho aspektu se občas sveze i naprostá blbost, jako ta, že "betonová opevnění byla jakýsi přežitek z první světová války". Řecká Metaxasova linie řádně Italům zatopila, vysmívaná Maginotova linie taktéž splnila svůj účel (přes ni Němci do Francie neprošli) a je chyba Francouzů, že neměli lepší plán pro mobilní levé křídlo a ostatně ostravská operace Rudé armády v roce 1945 dokázala, že i to samotné čs. opevnění (po vývoji strategie a taktiky v průběhu celé WWII) dokázalo útočníka značně zadržet.

libero 29.9.2008 11:31

Re: Pan Doležal je patrně odborník na všechno...

Žádná pevnostní linie druhé světové nedokázala ochránit území za ní. Ani tato by to nezvládla, navíc do dokončení chybělo sakra hodně.

ale ale 29.9.2008 11:43

Re: Re: Pan Doležal je patrně odborník na všechno...

plně ochránit ne. zdržet útočníka ano. v určitých případech ho mohla dočasně/trvale odradit od útoku, resp. přinutit k potřebě shromáždění více sil ...

libero 29.9.2008 12:46

Re: Re: Re: Pan Doležal je patrně odborník na všechno...

Možná bylo lze síly využít lépe, v letectvu bylo dost silné zaostání .......

VLK 29.9.2008 17:59

Re: Pan Doležal je patrně odborník na všechno...

Ohledně opevnění, mělo jen jednu zásadní chybu. Nepřítel byl z obou stran, tedy i v týlu. S tak silnou pátou kolonou bylo nebránitelné jinou než sebevražednou formou. Jinak byla velmi dobrá, i v tom rozestaveném stavu.

Štváč 29.9.2008 10:36

jasně, hradní vrtal používá hejtmany, jinak by je nevolal a neprovokoval proti T.

tak nějak to bude a věta "lidem je to fuk" je pravdivá a až budeme znovu pod ruským vlivem, bude pozdě. zatím demonstrují jen zemědělci a učitelé, rusů se češi nebojí a z Afganistánu fakt mohou odejít. přece nepřišli střílet. to neznají českou holubičí povahu ?

lucinapes 29.9.2008 10:23

několik poznámek

socialismus s tváří by měl tvář Paroubkovu, na pohled nechutný ksicht bolševického syčáka, který se vám směje do tváře, obsahem to nejhorší, co komunisti předváděli - zacházení s uprchlíky a vůbec lidmi s jiným názorem, - zdroje tu jsou ( předválečné vydržely hodně dlouho, tyhle taky něco unesou), - dluhy se neplatí, - nejvyšší demokratická vláda bude po vzoru poslední vlády socdem a 4koalice = návrat k Národní frontě.

lucinapes 29.9.2008 10:27

Re: několik poznámek

skupiny financované z Kremlu nebo sídla Pod Kaštany - část ví a přímo se dělí, druhá část oprávněně tuší, tak blbý, aby netušil, není nikdo z nich.

Diskuse a anety o Mnichovu postrádají srovnání s r. 1968, v Senátu by vedle Mnichovské dohody měl viset zvací dopis z 68.

nup 29.9.2008 14:02

Re: Re: několik poznámek

Stejně jako Paynův zvací dopis.

lucinapes 29.9.2008 10:34

Re: několik poznámek

Postoj Vejprťanů je úplně stejný jako těch ostatních - koukejte to opravit a nelezte sem! Celé slavné chalupářské hnutí začalo tím, že umělci a jiní prominenti mohli hned po odsunu obsadit uprázdněné chalupy sudetských Němců (nevím, jestli tu možnost měli tehdy i ostatní -neprominenti) a neobsazený zbytek chalup po náboru osídlenců byl zbourán buldozery.

Pavel Urban 29.9.2008 10:44

socialismus s tváří by měl tvář Paroubkovu

Kdyby lucinapes nezačal takhle, nebylo by mi jasné, o jaké vládě to vlastně píše.

ferda 29.9.2008 10:04

Tak jsem zase po čase otevřel sloupek pana Doležala

Pan Doležal zase nezklamal. Stále přetrvávají jeho stařecké bláboly. A tak snad raději ahoj!

lucinapes 29.9.2008 10:35

Re: Tak jsem zase po čase otevřel sloupek pana Doležala

Ahoj! doufám, že na neshledanou.

libero 29.9.2008 11:36

Re: Tak jsem zase po čase otevřel sloupek pana Doležala

Ale to je dobře, když vám se to nelíbí.

jirka.s. 29.9.2008 9:50

"Češi většinou chtějí adoptovat jen „bílé“ a zdravé dítě"

Jojo, o tom by své mohla dlouho povídat i Tereza Boučková! ;-(

libero 29.9.2008 12:49

Re: "Češi většinou chtějí adoptovat jen „bílé“ a zdravé dítě"

To mne také napadlo.

Buvol 29.9.2008 15:27

Re: "Češi většinou chtějí adoptovat jen „bílé“ a zdravé dítě"

Doležal prej adoptoval kocoura .... měl spíš adoptovat tebe, viď .... 

Buvol 29.9.2008 15:31

Re: Re: "Češi většinou chtějí adoptovat jen „bílé“ a zdravé dítě"

Vyšlo by to nastejno, akorát že ten kocour by byl čistotnější ....

Bianca 29.9.2008 9:48

Dodatek

Obcane Velke Britanie jsou  na sve statni smyboly hrdi, za  valky bojovali, svych hrdinu si vazili a vazi. A to tak, ze velmi.

Pavel Urban 29.9.2008 9:46

Deník Právo

pokládám za nejsolidnější z velkých deníků v této zemi, s relativně největším počtem komentátorů, se kterými stojí za to nesouhlasit. O blbosti zde sice také není nouze, ale na procenta je ji přece jenom méně, než v MfDnes či Lidovkách.

Přijít člověk může nejen o to, co má, ale i o to, co mohl mít. Tak je tomuto slovesu běžně rozumněno. Jestli byl zmíněný titulek vhodný, je jiná věc.

Pokud by Právo měla sponzorovat ruská tajná služba, jak p. Doležal naznačuje, kolik by asi měla dostat česká vláda za modifikaci obrazu USA v českém veřejném mínění ?

lucinapes 29.9.2008 10:38

Re: Deník Právo

Dokumentujete svůj příspěvek - slušnost je to, o co jste přišel už před narozením, protože se domníváte, že to, co dělají bolševici, je norma, a to máte zřejmě dědičné.

Pavel Urban 29.9.2008 10:48

Re: Re: Deník Právo

Pane lucinapes, já psal skutečně o Právu. Ne o Naši pravdě.

Nemyslím, že to, co dělali bolševici, by mělo být normou. Stejně tak si nemyslím, že by mělo být normou pokádat za bolševiky všechny nalevo ode mne. A vezmu-li v úvahu, kdo to skuteční bolševici opravdu jsou (a byli), pak to nepokládám ani za slušné.

libero 29.9.2008 12:48

Re: Deník Právo

Nevím, zda je přeměna z Rudého práva na Právo vynecháním jednoho slova možná.

Pavel Urban 29.9.2008 14:00

Není

ale ono jde taky o obsah.

Špatný titulek může být chyba.Třeba i záměrná. Ale pokud lidé čtou jen tituly, tak z toho už nemůže obviňovat novináře ani Václav Vlk st.

Bianca 29.9.2008 9:36

Tak mne tak napadlo

Jestlipak by si ve napr. ve  Velke Britanii nekdo dovolil takovym zpusobem znevazit statni hymnu... Soudim, ze obcane, kteri si nevazi statnich symbolu si nevazi statu, zeme ve ktere ziji. Kdyz si ji nevazi, nejsou samozrejme ochotni, natoz schopni pro tu zem cokoli udelat. Zrovna dnes si pripominame smutne vyroci udalosti, pri ktere  se tento pristup vyrazne projevil. Nastesti bylo alespon par tisic tech, kterym statni symboly (nejen ty) neco rikaly  a pro svoji zem sli bojovat do zahranici, kdyz jim to doma nebylo umozneno,  dalsi bojovali v domacim odboji....  Po valce pak to tem cinnym ta necinna vetsina obcanu, zrejme i z pocitu vlastni hanby,   "spocitala" . Byli vezneni, popravovani.... A to pod vedenim tech, kterym statni symboly zeme, za kterou  ti hrdinove bojovali, vadily, kteri se jim snazili davat novy smysl, kteri nevahali prznit statni znak proti vsem heraldickym zvyklostem... Ani ti si vsak nedovolili  menit  hymnu... Do jiste miry se situace u nas po tzv. revoluci opakuje. Opet, nejspise tez z pocitu vlastni hanby z necinnosti, jsou nekterymi jedinci,   dehonestovani ti, kteri proti byvalemu rezimu byli aktivne cinni, mnozi z nich za svoji cinnost vezneni... Nyni opet maji nekteri jedinci touhy menit statni  symboly, davat jim  novy smysl... Snad jen z nedostatku neschopnosti cinit pro tuto zem, jeji obcany,  neco uzitecnejsiho.

Pavel Urban 29.9.2008 9:41

Re: Tak mne tak napadlo

Kdo a jak znevážil českou státní hymnu ?

Že by měl Václav Vlk st. přece jenom pravdu ?

Mirco1 29.9.2008 11:05

Re: Re: Tak mne tak napadlo

Myslím, že předřečník mluvil o panu Doležalovi, který věren své nátuře nemůže vystát cokoli, co je svázané s obdobím předválečného Československa, takže i onu původně divadelní veseloherní píseň Kde domov můj. A samozřejmě, že kromě patentu na všechno má pan Doležal i jeden na komponování hudby a její otextování :)

Pavel Urban 29.9.2008 11:53

???

Při vší kritičnosti nemám z původního textu pocit, že by p. Doležal českou hymnu nesnášel. Naopak ji spíš hájí.

Ale i kdyby tomu tak bylo : o jaké změně státních symbolů je tady řeč ? O nové nahrávce české hymny si můžeme myslet co chceme, ale změna hymny to není ! Pan Bianco píše hezky, ale v tomto případě zcela mimo kontext.

Bianca 30.9.2008 23:22

Re: ???

Ja nepsal o zmene statni hymny, ja psal hlavne o vyjadreni pana Dolezalo o hymne samotne a o jejich  autorech.

vladimír 29.9.2008 8:29

Opět lžete,pane Doležale

  Je smutné, že své v mnohém přesné postřehy zcela devalvujete opakovanými lžemi kolem presidentské volby - komunisté Švejnara nevolili, nehlasovali pro nikoho a vzhledem k rozložení hlasů tím vědomě pomohli Klausovi. Při předchozí volbě to tak jasné nebylo, takže museli Klausovi pomoci i aktivně. A co se týče neustálého strašení Paroubkem - nedochází Vám, že podobné opakované nesmysly o tom, jak se nebudete moci ozvat proti Právu, působí zcela kontraproduktivně (asi jako slavná mobilisace ODS), tedy že Paroubkovi přímo pomáhá? A pokud jsou podle Vás zcela devalvováni "Paroubkovci" a komunisté, uvědomte si, že to byla  ve volbách polovina voličských hlasů - dnes to bude i díky Vám už asi daleko více.