26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlad 19.7.2008 0:08

63 let po válce

"Šedesát tři let po válce mohou, přesněji řečeno smějí být konečně pohřbeni ti, co v ní padli. "

To je málo. Ale pořád ještě nebyl postaven v Braunau pomník Ádovi, což je diskriminace dalšího padlého ve fálce. A nebyla pietně pohřbena jeho lebka, co si ji Džugašvili schovával ve šteláři.

Bez žertů. Ti hoši tu neměli co dělat, tak proč by tu měli pietně ležet? Leda v hromadném bezejměnném hrobě jako připomínka: Takhle dopadnete, když sem polezete. Poprvé tu dostali ¨po držkách v roce 113 před Kristem od Keltů. Dodnes se ti Helmuti nepoučili.

voytek bosek m.d. 18.7.2008 21:24

zapadni svet se zblaznil

To je stejne, jako ze se dnesni guverner statu Florida omlouva cernochum za otroctvi.Pri tom je velmi prabdepodobne, ze jeho prarodice zili nekde jinde nez v dnesni USA.

Jenda 18.7.2008 17:07

63 let po valce budou znovu pohrbeni ti kteri byli pred par lety vykopani

Šnek 18.7.2008 15:17

Je důležité, uvědomit si proporce.

Izrael vyměnil pozůstatky dvou svých vojáků....

Před tím ovšem, tyto vojáky pomstil tím, že roztřískal půl Libanonu.

Evropské unii přenechal odstranění následků - aby měl příště co rozbíjet.

Vidlák 18.7.2008 15:56

Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

Kdyby se Izrael nechoval tak, jak se chová, už by žádný Izrael neexistoval. Jsem zvědav, jak v blízké budoucnosti obstojí líní a změkčilí evropané bez vůle k obraně. Vedoucí představitelé EU v tom ještě napomáhají nesmyslnou politikou "multi-kulti" a potlačováním národního cítění. I sebemenší projev národní hrdosti okamžitě nazývají fašizmem.

Jsem hrdý český patriot, symatizuji se státem Izrael, mám rád USA, kdybych byl jejich očanem, volil bych republikány. Když se dívám kolem sebe, do současné evropy se asi moc nehodím.

Ivan Nový 18.7.2008 16:23

Re: Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

R^

buš 18.7.2008 21:23

Re: Re: Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

sííí!

Vlad 19.7.2008 0:09

Re: Re: Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

Taky R^

B52 18.7.2008 23:47

Re: Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

absolutní souhlas ,neboj jsme alespoň dva

Jiřina Slavíková 18.7.2008 16:08

Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

Šneku, jsem ráda, že Vy jako komunista podporujete moje celosvětové názory. Děkuji Vám

Harpyje 18.7.2008 16:43

Re: Re: Je důležité, uvědomit si proporce.

R^ ;-D ;-D ;-D

Jakub S. 18.7.2008 17:27

Šnečku s růžkama,

ty jsi neuvěřitelný hajzl a blbeček. Nedovedu si představit takhle jasný a tolik omezený obzor, jako nosíš ve své soudružské kebuli ty... je to k vzteku, vidět, že ŽŽidi furt mají ten svůj vlastní zločinecký stát, a nikdo jim na něj nehodí pumu. Už aby se Ahmadíneřád pochlapil, co?

Jiřina Slavíková 18.7.2008 15:10

samá nenávist a hloupost

z vašich příspěvku se na mě sáme nenávist a netolerance. Především z nich jako sláma z bot vyčuhuje nedovzdělanost a cítím z nich málo lásky k vlasti a i k ostatním slovanským národům včele s ruským lidem.

Jste plni zloby. Tato vám bere energii, kterou byste mohli věnovat vlasti a solidaritě mezi slovanskými národy.

Klaun 18.7.2008 15:16

Re: samá nenávist a hloupost

Vtip, který se opakuje, přestává být vtipem ....

Jiřina Slavíková 18.7.2008 16:08

Re: Re: samá nenávist a hloupost

Mně Vaše reakce připadá vtipná velmi málo. A Vaše názory ještě méně. Jste Vy vůbec Slovan???

B52 18.7.2008 23:55

Re: samá nenávist a hloupost

Proti ruskému lidu paní Slavíková nemám obecně nic,ale k ruské politice mám zásadní výhrady a vaše zastydlé slavjanofilství svědčí o slabé znalosti historie.ale hlavně o schopnosti se z ní poučit

Pro rusy jsme nikdy nebyli nic jiného než kolonie a do budoucna se to nezmění oni totiž rozumí jenom sílea proto je pro ně partner jenom ten kdo má stejnou váhu ve světě jako oni .

Nejste tady na přátelské návštěvě s generálem Bužinskim či jak se ten soldat jmenuje?

Jakub S. 18.7.2008 13:41

Ti padlí mohli být pohřbeni dááávno.

Stačilo vzít si je heim nach Reich. Ne?! Odpovězte, Doležale. Ne?!

On jim v tom někdo bránil?

Chucpe.

H-l-e-d-a-j-í-c-í 18.7.2008 13:38

Kdo se zbláznil?

Citát z článku pan Doležala „Občas to v dnešním západním světě vypadá, jako by se všichni zbláznili.”. To je pouze a pouze věc názoru. Pro mnohé občany ČR, kteří nevytáhli paty z vlasti, jsou události mimo ČR nepochopitelné. Naopak pro mnoho lidí, kteři žijí mimo ČR, jsou události v ČR nepochopitelné. Co je pochopitelné a co nepochopitelné je dáno kriteriemi, které se vytvářejí během života člověka v určité společnosti. A těchto společností je na světě hodně. Nedoporučuje se přenášet kriteria z jedné společnosti do druhé. Jestliže chtějí občané ČR nadále žít ve společnosti západní Evropy, tak se musí naučit ta kriteria západní Evropy. Je nesmyslem si myslet, že stamiliony občanů západní Evropy převezme kriteria 10 milionů občanů ČR. A to je ten obrovský problém občanů ČR, a ne těch stamilionů ostatních.

Harpyje 18.7.2008 13:48

Re: Kdo se zbláznil?

Zeměpísně patří ČR do střední Evropy, je ale součástí západní civilizace. Tak která jsou, prosím, ta západoevropská a ta česká kritéria, a čím se od sebe liší? Co se zde snažíte říct?

Hrad 18.7.2008 14:31

Re: Re: Kdo se zbláznil?

Tak jsem se minulý rok toulal s přáteli na kole po kousku  Španělska. Na kole se většinou pohybujeme po venkově.  Vedle dobře obhospodřovaných sadů jsem viděl na poli pár zemědělských nástrojů(pluh), které by byly ozdobou každého skanzenu u nás. Pracovali s nimi lidé, kteří na nás hledí z fotografií ze začátku minulého století třeba z jižní Moravy. Také civilizace. Harpyje zde demonstruje že svět chápe prostřednicvím komplexně konstruovaných pojmů. Ani si neuvědomuje, že to co zde kvoká, nejsou dynamicky proměnlivé konstrukty, ale stereotypy, to v lepším případě, v horším předsudky. Ten pán se s vámi nebaví. Ani já se vás nechci dotknout. Tak dlouhý rybářský prut ještě nebyl vyroben.

Harpyje 18.7.2008 16:42

Re: Re: Re: Kdo se zbláznil?

Na rozdíl od Vás, jsme měli, Hledající, i má maličkost, během našeho 40-ti letého exilu na evropském i jiných kontinentech (Hledající žil dokonce i u protinožců), příležitost seznámit se trochu důkladněji se světem za hranicemi české kotliny, než nějaký příležitostný český turista. Navzdory Vaší snaze napsat něco strašně chytrého je tedy Váš příspěvek jenom pustý, nic neříkající blábol. ;-D Primitiv Vašeho ražení mě urazit nemůže, ač se o to sebevíc snažíte. (Y)

Jiřina Slavíková 18.7.2008 15:11

Re: Kdo se zbláznil?

annno, Západ se zbláznil, annno

hanskrtek 18.7.2008 13:03

Někteří dovedou hodiny blábolit, bla bla bla bla...

Jsem lehce na pochybách co nám měl tento výplod sdělit - opsání několika prý důležitých zpráv, několik standartních kopnutí do levice a na závěr silně jednostrané a emotivní výkřiky k situaci na Blízkém Východě a v Kolumbii, podobných výplodů může být napsáno třeba tisíc stránek a jaksi se nedozvíme nic

Jen mimochodem: 1) prodání strategické suroviny tomu, kdo víc zaplatí je volný trh v čiré podobě, který místní novinářská komanda přece tak milují

2) v Kolumbii nepůsobí jen FARC, ale i mnoho jiných povstaleckých a polovojenských organizací, mnohdy pravicových, které se chovají stejně jako FARC, na mnohé je napojena i vláda, která se opravdu nechová typicky demokraticky

3) na Blízkém Východě bylo mimo jiná zvěrstva rozbito dost dětských lebek, rozbíjeli je i ostří hoši s modrou davidovou hvězdou nebo Izraelem podporovaní fanatici, kdyby autor žil tak posledních 30 let v Libanonu, komentoval by jistě zdrženlivěji a jinak...

PetrH 18.7.2008 15:41

Re: Někteří dovedou hodiny blábolit, bla bla bla bla...

Jsem lehce... vlastně těžce na pochybách, co se snažíte sdělit vy. Ad 1) Prodání jakékoliv, i nestrategické, suroviny či komodity komukoliv je volný trh, resp. volný trh proti tomu nic nemá. Porušení uzavřené smlouvy není volný trh, ale východní zlozvyk a všeobecně prasárna. V případě strategické suroviny to smrdí vydíráním. Ad 2) Autor nezmiňoval FARC, ke které máte, zdá se, ochranitelský vztah. Psal o komunistických banditech, celkem případně, neb o komunistické bandity tady šlo. Řeči typu "a vy zase bijete černochy" vám tu nejsou nic platné. 3) Totéž, co v předchozím bodě. Pochybuji, že jste žil posledních 30 let v Libanonu, oni ani tam nemají Hizballáh v lásce, pouze na jím ovládaném území, kde Hizballáh vytvořil stát ve státě, si zvykli na určité "sociální jistoty", štědře dotované Íránem. Rozbíjení dětských lebek a vůbec vraždy dětí jsou obvyklými akcemi fanatiků Hizballáhu a Hamásu, nepopírám, že druhá strana mohla někdy něco takového provést také, ale rozhodně to není zvykem. Každopádně je řeč o propuštění sadistického vraha výměnou za vrácení mrtvých těl. Pokud byste se dožadoval spravedlnosti, měli být vráceni pouze dva teroristé a oba v dřevěném futrále.

Jakub S. 18.7.2008 21:58

Re: Re: Někteří dovedou hodiny blábolit, bla bla bla bla...

Děkuju, ušetřil jste mi psaní, napsal bych to po uklidnění stejně. S těma ostrýma hochama, co rozbíjejí dětské lebky - to snad  není pravda, koho tahle země taky nosí...

Buvol 18.7.2008 12:11

V něčem má ale pan Doležal pravdu! Přirovnání premiéra Topolánka k říšskému protektorovi von Neurathovi je opravdu hulvátství!

Němci by se mohli urazit .... a ten válečný hřbitov v Chebu, na který už německý spolek dodal peníze, by si mohli vybudovat v Německu …

Nomen 18.7.2008 12:15

Milý buvole, vzdělanost národa se zvyšuje tím, že se sníží náklady na vysoké školství.......Akce Konstantina von Neuratha vedla k tak vysokému stupni vzdělanosti v našich zemíéh, že v roce 1946 38% československé populace volilo komunisty...

Myslíte, že si Konstantin von Tallmann-Topánek přeje něco jiného???

Sly 18.7.2008 12:37

Jedine Jurij Grigorijevic Paroubkov zatne tipec vsem revansistum

Buvol 18.7.2008 12:48

Re: Milý buvole, vzdělanost národa se zvyšuje tím, že se sníží náklady na vysoké školství.......Akce Konstantina von Neuratha vedla k tak vysokému stupni vzdělanosti v našich zemíéh, že v roce 1946 38% československé populace volilo komunisty...

Asi ne, protože nedovzdělaní pitomci volí zase jen nedovzdělané pitomce ...... a ti vládnou ....

PetrH 18.7.2008 15:43

Re: Re: Milý buvole, vzdělanost národa se zvyšuje tím, že se sníží náklady na vysoké školství.......Akce Konstantina von Neuratha vedla k tak vysokému stupni vzdělanosti v našich zemíéh, že v roce 1946 38% československé populace volilo komunisty...

Bohudík nedovzdělaných pitomců je v národě přece jenom o pár méně, než normálních lidí. Takže nedovzdělaní pitomci si drží druhé místo.