24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harpyje 12.6.2007 19:53

Re: Bolševismus jaké barvy?

"K věci nic?" K jaké věci? Vždyť neděláte nic jiného, než že se ustavičně opakujete a doposud jste ještě ani jednou neodpověděl na žádný protiargument! ;-€RvRv

F.VÍZEK 12.6.2007 19:51

Re: Re: Jaké máslo na hlavě?

Kdyby se ona  "FRAKCE" - jak ji potupně nazýváte - prosadila, mohl být "samet" a pluralitní systém o dvacet let dříve!  

F.VÍZEK 12.6.2007 19:43

Děláte chybu!

Názory oponenta je třeba dobře znát, aby si člověk posbíral protiargumenty a na nich oponenta poněkud "griloval".  Oponent je ten, který Vás zdokonaluje, nutí přemýšlet  a nutí hledat nová fakta.   Važte si takových lidí.  Odmítejte pouze lidi lhostejné (pomáhají prevítům všeho druhu) a pak také lidi bez názoru (to jsou korouhvičky).  Takže, pane Kubeši, ještě je čas!  Pracujte na sobě, užívejte si svobody a demokracie! Polemizujte! Demokracie je diskuse (=TGM) ! 

F.VÍZEK 12.6.2007 19:38

Bolševismus jaké barvy?

K věci nic? Myšlenka se nedostavila?  Opět jenom plivnutí na autora jako za bolševiků?  Proč ty metody útoku na nositele názoru (místo na názor) oživujete?  Kam se chcete vrátit?

F.VÍZEK 12.6.2007 19:35

Re: Pane Vízku...

Na svůj názor máte jistě právo. Jenom si odpovězte - jak jsem napsal - na  otázku, proč se Váš názor neshoduje s názorem demokratických politických stran západní Evropy.  Zkuste se zamyslet nad tím, kdo je asi "vedle" : demokratický svět?  Osvědčené politické a demokratické strany v celé západní Evropě?  Komunismus není "lepší" či "horší".  On nikdy nikde nebyl, nikde a nikdy nebude a nikde není.  Podle současného poznání je to axiom, čili pravdivost toho tvrzení se nedokazuje.  Ideologie, která předpokládám, že vlk s beránkem se budou milovat je - utopie.  Pohádka!

Kubeš 12.6.2007 19:16

Re: Pane Kelvine

nedivte se  Vízkovi, nemůže za to,že mu měkne mozek, jeho příspěvky přeskakuji

Iva 12.6.2007 18:56

Re: Ano, v demokracii jsou svobodně šířeny i žvásty... S tím sotva něco naděláme.

Uklidněte se teď po 15 letech a v horku si berte něco na hlavu ať se vám nespojí malý a velký mozek jako dnes. Je to všecko jen žvanění a blábolení ta vaše rádoby filozofie.

Sowfiw 12.6.2007 18:24

Re: Jaké máslo na hlavě?

Ty mas na hlave i v ni hlavne nassrrano. Prestan tu blabolit nesmysly, ty vyrazenej sikanovanej. Proste si se dal k frakci co to prossralla, tak si to priznej. Jedina chyba byla, ze v te dobe jste se mezi sebou uz neveseli, mohl  jsi  se zhoutnout, pak byt  rahabilitovan a my jsme dneska mohli mit pokoj od tvych komunistickych zvastu. Ale holt v te dobe vysly uz sibenice u komousu z mody a tak jsi holt skoncil  kutat sutraky. To te muselo pekne ssrraat, kdyz si treba videl ostatni soudruhy chlastat s vybranejma kurrvama.;-D

Chris Kelvin 12.6.2007 18:23

Pane Vízku...

...když čtu Váš příspěvek, cituji: "...nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je...." tak mi dochází, že jste opravdu nepochopil podstatu problému. To, že kdysi Nikita Chruščov kritizoval svého předchůdce ve straně, ještě neznamená, že komunismus je nějaký lepší, než Vámi zmiňované ideologie. Je to svinstvo úplně stejného kalibru. A měl by být úplně stejně zakázán.

Váš osobní problém asi bude v tom, že jste dosud komunista a doufáte v obrodu komunismu, v jakousi jeho lidskou tvář. Věřte tomu, ta neexistuje. Je to vždycky buď anebo. Totalita nebo demokracie. Komunismus není slučitelný s demokracií. I velmi svobodná demokracie musí mít své pevné mantinely. Jako se nesmí volně na ulici vraždit, nesmí se prosazovat totalita. A zabránit tomu v případě potřeby všemi prostředky!

darny 12.6.2007 18:16

Re: Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

R^

F.VÍZEK 12.6.2007 18:03

Ano, v demokracii jsou svobodně šířeny i žvásty... S tím sotva něco naděláme.

Už jsem odpovídal na podobnou otázku:  kdo má máslo na hlavě?  Člověk, kterého sami komunisté vyřadili jako člena strany ze společnosti, měli za nepřítele, nedovolili mu vykonávat profesi, pronásledovali ho a šikanovali. Ne proto, že chtěl dělat "kariéru",  ale chtěl PLURALITU názorů uvnitř strany i uvnitř společnosti.  Nemají máslo na hlavě spíše ti, kteří při každých volbách dávali KSČ ANO a nyní se staví do role antikomunistů?  Těch bylo 99,9% !!!  Jaký kredit ztratila ta hrstka statečných odpůrců a jaký kredit má těch 99,9%?  Ti jsou hodni úcty? S těmi se rád pobavíte a je vezmete na milost? Přemýšlejte o tom!  Kdyby 99,9% občanů ke svinstvům nemlčelo  a kdyby  nedávalo opakovaně komunistům hlasy, nemusel režim trvat 40 let. 

A Vaše NSDAP? Nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je.  A ptejte se, pokud si sám neumíte odpovědět!   S odsouzením stalinismu a politických  procesů a nezákonností a s rehabilitacemi nevinně odsouzených jsem se setkal poprvé u komunisty Nikity Chruščova, když mi bylo necelých 16 roků v únoru 1956.  Co je trvalé? Boj s tzv. bolševismem - jako způsobem myšlení: opozici netrpět, likvidovat!  A bolševismus má mnoho barev!   Viz naše politická scéna a i diskuse na NP.

F.VÍZEK 12.6.2007 17:52

Jaké máslo na hlavě?

Jaké máslo na hlavě má člověk, kterého sami komunisté vyřadili ze společnosti, měli za nepřítele, nedovolili mu vykonávat profesi, pronásledovali ho a šikanovali? A to mi bylo 29 let a byl jsem otcem 4 malých dětí.   Nemají máslo na hlavě spíše ti, kteří při každých volbách dávali KSČ ANO a nyní se staví do role antikomunistů?  Těch bylo 99,9% !!!  Jaký kredit jsem ztratil já a jaký kredit má těch 99,9% ? Přemýšlejte o tom!  Moje rozsudky z roku 1974 hodnotí moji činnost v 60. letech a černé na bílém z nich plyne, že jsem propagoval - pluralitu a nic než pluralitu. Proto jsem byl bit!  A další se mnou!  A 99,9% občanů k tomu mlčelo a dávalo komunistům hlasy.

Nacisté a fašisté nikde v Evropě nemohou vyvíjet politickou činnost. Komunisté všude!  Tak se zamyslete, čím to je a proč to je.  A ptejte se, pokud neumíte odpovědět!   Mnohokrát jsem připomínal, že poprvé jsem se s odsouzením stalinismu a polit. procesů a nezákonností setkal u komunisty Nikity Chrušřova, když mi bylo necelých 16 roků v únoru 1956.  Co je trvalé? Boj s tzv. bolševismem - jako způsobem myšlení: opozici netrpět, likvidovat!  

oakman 12.6.2007 17:19

Naopak, jen to, že na rozdíl od NSDAP

nebyla žádná komunistická strana souzena za své činy, jen ta hlavní - sovětská byla fofrem zatrhnuta Jelcinem, vám dává právo se tu vysmívat tomu, že dnešní doba je taková, že ty vaše pány soustruhy někdo neodpráskne jako psy - tak jak by to oni sami udělali s námi, kdyby znova mohli.

O tom, že jsou toho schopni nikdo nepochybuje. Tiito lidé byli pardonováni s důrezem na mlčení... Dnes se staví do pozice jakési morální síly....

Vízku, přiďte mi ty vaše žvásty vmést do očí - na apelplac lágru Vojna. Pokud ne - jste jen povrchní tiskař hesel a nula, která si osobuje právo plnit prostor lží a pomluvou.

Víte, v našich očích vás nediskvalifikuje to, co dnes říkáte, ale to, co jste tehdy dělal!!. Zločiny vraždy jsou nepromlčitelné!!!

Chris Kelvin 12.6.2007 17:14

Re: Re: Re: Bum bác do komunistů

:-)

oakman 12.6.2007 17:09

Příteli Vízku a ostatní bloudové

nevím, co vám socialistům vadí na tomto oslovení (mohu také používat stranický pozdrav pana Paroubka : "Nazdar, ty dobytku"), když ho sami používáte. Familierním chováním je levice proslulá.

Kdy už konečně pochopíte, že to společenství zvané eufemisticky "národ" může fungovat jen tehdy, když bude obsahovat více než jednu třídu. Pokud ovšem nepřipouštíte názor jiné skupiny, definované původem, vírou a přesvědčením - NEsocialisty, dopouštíte se touhy po třídním ráji. Republika je barák pro všechny, česká levice už z něj téměř všechny vyhnala... a nevypadá to, že by se její mentalita nějak měnila.

Já nechápu ten negativismus, který z dnešního levičáka čiší - zatímco u straníků je to běs z existenční nejistoty (a dobře jim tak!) pro jejich voliče je to jen výraz prázdnoty duše. Pokud se tu bude dále rozmáhat móda v označování celých skupin obyvatelstva za "nepřátele státu" a "cizí agenty" , dostaneme se zase do obbdobí vulgárního socialismu, kdy demokracie přechází zpět v tlupu.

Chris Kelvin 12.6.2007 17:09

Re: Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

Víte, pane Vízku, čím se liší slušná západní společnost křeťanského typu od té naší, postkomunistické? Tam totiž když někdo s takovým máslem na hlavě jako jsou Vámi jmenovaní tři pánové atd. "svobodně" projeví svůj názor, setkají se s udivenými pohledy a tázavě zvednutými obočími. Jenom takové symbolické gesto, které tyhle zrůdy zpravidla umlčí i bez příslušného zákona...

Je pravda, že tenhle efekt se i v té kdysi kulturní západní společnosti začíná velmi rozmělňovat. Nicméně o to víc to chce zabránit kvičení podobných pseudodemokratů jako jste Vy o tom, že každý má právo na svůj názor. Váha každého názoru by se totiž měla měřit vždy kreditem dotyčného. Což je něco, co jsme my dávno zapomněli.

P.S. Stále jste nereagoval na některé mé snadno zobecnitelné otázky. Co byste tedy říkal na vládu neoNSDAP v současném Německu? Myslíte, že i islamističtí fundamentalisté mají právo na svůj názor? Jak je to tedy s těmi komunisty (současnými i tzv. bývalými)?

Harpyje 12.6.2007 17:01

Re: Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070610_114608_p_spolecnost_wag&reakce=16171890

S Vámi opravdu nemá význam diskutovat. Točíte se v kruhu, opakujete se a hlásáte pořád stejné slogany. Čtete vůbec někdy příspěvky, na které odpovídáte?

F.VÍZEK 12.6.2007 16:51

Stačí číst a přemýšlet. To druhé je ovšem náročné!

Pánové Grebeníček, Filip, Vondruška atd atd. mohou ve svobodné zemi svobodně vyjadřovat svoje názory, pokud neodporují zákonu. Svobodně mohou prosazovat cokoliv uznají za vhodné, pokud to neodporuje zákonu.  Svobodně mohou být i nebýt v kterékoliv straně a usilovat v souladu s platnými zákony o cokoliv.   Nemáme totalitní systém, abychom komukoliv - kdo neporušuje zákon - zavírali ústa.

Máme pluralitní politický systém, volnou soutěž politických stran.  Porušení - neporušení zákonů konstatují státní orgány, které si k tomu demokracie zřídila (Není to jirka s., Ladislav N a ani to nejsem já. My si o tom máme právo myslet a psát cokoliv.)  Třetí nejsilnější a tím třetí nejoblíbenější stranou v ČR je právě KSČM.   Špatná vláda jim jde k duhu.  Také "vulgární Topolánek", "čistý Čunek", "zásadový Kalousek", "zpěvačka Parkanová" a "moudrý Vondra"  jsou vodou na jejich – komunistický mlýn. Ano, komunisté tím mohou posílit a mohli by i vyhrát, nebýt ČSSD, která jim čelí na levici.  A ta je - jak soudí Evropa - zcela demokratickou strana.  Vy si můžete i o tom myslet něco jiného a získávat pro svoje  tvrzení další "dušičky".  I pro vás je tady demokracie. Pouze urážet nositele názoru - je nevhodné, protože páchne po totalitě ("ztroskotanci" a  "zaprodanci", "zrádci"...). A Vy děláte právě to ! 

PS: Kdybych chtěl být komunistou, stal bych se jím a Vás se na to neptal. Jsem svobodný člověk a svobodně jsem se skoro před 40 lety rozhodl. Bylo to moje rozhodnutí a moje odpovědnost.  Jsem dospělý.

oakman 12.6.2007 16:50

Alekdež!!!!

Míra kolaborace jednotlivých soukromých osudů je věcí jejich svědomí, u soustruhů, členů je teorie "prvotního hříchu" platná - bez pokání za spoluúčast na zločinu mne tvá stranická osvědčení darebáka nezajímají. Z hlediska státu je každý komunista aktivní zločinec svým aktivním členstvím, popřípadě pasívní spoluviník strpěním a pasivitou.

Zábavná je i posice socana, ze které si o metály říkte - Sociální Demokracie je po té Křesťanské hned druhou největší mocenskou prostitutkou u nás. Přiložte si na hlavu paměti soustruha přítele Fierlingera a sněte dál ten sen o slušných lidech!!!

Já vám vnitřně snad i rozumím, snažíte se vydělit z té bandy "mlčících grázlů", kteří nám dnes vnucují ideu, že pamatovat si jejich nedávné postoje a názory je "zastydlý antikomunismus" , ale nemáte právo zároveň útčit na ty, kteří s tímhle vším svinstvem měli společný jen ten muklovský mundůr - a to od začátku až do konce.

Lidé, nedopusťte, aby tihle "vystřízlivělí bolševici" zastupovali ty stovky mrtvých, tisíce umordovaných, desetitisíce uvězněných a čtvrt milionu utečenců, kteří se do původního ráje páně Vízkova nikdy nevešli!!!

Klik 12.6.2007 16:50

Každý může vyjádřit svůj názor!

Pan Doležal se nezapře. Vadí mi o to, že si odboráři zajdou po demonstraci něco koupit do města Prahy. Reforma není pro běžné pracující lidi.

F.VÍZEK 12.6.2007 16:38

Když kádrovat, tak komplexně !

Stačí dodat, co jsem dělal a udělal... Komunisté mi to před 38 lety dali písemně a jejich totalitní soudy jakbysmet.  Zkuste to také zformulovat a potom mě "kádrujte", oakmane!  A hned poté se pusťte do kádrování těch 99,9% občanů, kteří - jako nestraníci - dávali KSČ opakovaně ANO.  Nakonec ještě můžete pohovořit o těch bláznivých 0,1% lidí, kteří se vzepřeli. A hoďte na stůl proč mezi nimi bylo nemálo - komunistů.  Když už kádrujete, tak to vemte z jedné vody načisto!

Von 12.6.2007 16:27

Re: Re: Bum bác do komunistů

Kelvine - výborné argumenty, které ovšem "pan" Vízek, tak volající po diskuzi, nechá bez odezvy! Hádejte všichni - proč?

Sowfiw 12.6.2007 16:22

"Mám to z vlastní hlavy"

To by odpovidalo, jen se te jeste chci optat. Mas ji prazdnou, ci v ni mas nassrrano, nebo ti na ni snad spadl sutrak v kamenolomu, kde jsi pykal, po te co jsi prohral v soudruzske rvacce o koryto?

Chris Kelvin 12.6.2007 16:05

Re: Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

Ono by stačilo trvat na demokracii. Tedy opravdové demokracii, ne toho cochcání, co je tady. Problém kapitalismus versus socialismus by se pak vyřešil sám.... ;-)

jirka.s 12.6.2007 16:04

Re: Re: Re: Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

Nikoliv, vážená Harpyje! Je to myšleno naprosto vážně! To je taková naše Anežka Hodinová-Spurná, co se do ní převtělila!

http://www.libri.web4u.cz/databaze/kdo20/search.php?zp=4&name=HODINOV%C1-SPURN%C1+ANE%AEKA

Chris Kelvin 12.6.2007 16:01

Re: Bum bác do komunistů

Žijete bohužel v omylu, pane Vízku. Nebo se snažíte uvést v omyl ostatní. Já s Vámi v zásadě souhlasím, že současná česká politická scéna je hodně nezdravá. A "bolševický" způsob myšlení je současným politikům vlastní - uznávají pouze svůj názor a protivníka zesměšňují a zastrašují. Ale toto neplatí zdaleka jen pro ODS, ČSSD je na tom stejně. To jen abych se otřel o ty dvě nejsilnější. Ale komunistická strana, to je něco úplně jiného. Ta prostě nemá nárok vůbec na nic. To, že její představitélé jsou dostatečně chytří, aby jejich stanovy nezavdaly přímou příčinu ke zrušení podle zákona, ještě neznamená, že se jedná o standardní politickou stranu. Tato strana je reprezentantem extremistického smýšlení. A pokud by se nedej bože vyskytly vhodné podmínky, obdobné těm po druhé válce -  a ty nastat mohou kdykoli, stačí energetická krize, terorismus, převrat v Rusku, cokoli - nepochybuji o tom, že se budou snažit postupovat tak, jak byli zvyklí. A stejně jako se nikdo nedivil tomu, že v Maroku nenechali vládnout islamistické fundamentalisty, stejně tak doufám, že tady nenecháme vládnout fundamentalistické komunisty, vyhrají-li někdy omylem volby. Je to opravdu jednoduchá poučka a doufám, že ji pochopíte.

P.S. Co byste říkal na vládu nacionálně socialistických pohrobků v Německu? Připadalo by Vám to v pořádku, pokud by vyhráli volby.....? Mě ne.

Brmboš 12.6.2007 15:58

Re: Francku, po sedmé!!!!!!!

Programovým cílem ostatních stran je kapitalismus, ale jak jsi na tom, s rozumem, když si myslíš, že ho uskuteční překabátění a svazáci?

jirka.s 12.6.2007 15:56

Re: Mýlíte se !

Zajímavé a pro Francka naprosto signifikantní! Nejvíce řvou po demokracii a svobodě slova vždy nejvíce ti, kteří jim neopomenou i při nepatrné příležitosti zakroutit krkem!

Brmboš 12.6.2007 15:56

Re: Re: Re: Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

Ale soudruzi přestaňte se hádat. Někteří z vás kteří tady píši protikomunisticky jsou i známí a vědí o nich všichni co byli a jsou zač. A o těch druhých no ten, který se nemá za co stydět ten nemusí žrát nehorázné antikomunistické žvásty překabátěných. Prostě je to tak a nemá cenu šaškovat.

Harpyje 12.6.2007 15:55

Re: Re: Bum bác do komunistů a do odborů, pane Doležale. A co jinak?

To má být ironie?