24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Binovec 5.6.2007 22:18

OK pane Doležale

Díky za jednoznačný, "politicky nekorektní" komentář. Nepřipadáte si už zase jako disident? Z průzkumů veřejného (?) mínění ale i přikrčenosti i těch politiků kteří mají v popisu práce stát za našimi závazky, z nichž profitujeme bezpečností i ekonomicky,  by ten pocit nebyl neodpostatněný. Závidím Estoncům, bohužel. Zdravím a  ještě jednou díky.

Blabol 5.6.2007 20:29

Nosná idea příštího článku Kolovrátku Doležala

Blala ba bla bla blalal ba bla bablo ba ablal, la blába ba blalala bla bá Paroubek bla ba.

jirka 5.6.2007 20:13

není nic nedobrého

v komentářích pana doležala, naopak se snaží o zachování zdravého rozunu i v okolí

Jiřka 5.6.2007 18:18

Nad zamyšlením pana Doležala

Kámoš camráš...

J. G. Pašek 5.6.2007 18:13

16034385

Rád bych věděl, co jsem napsal horšího, než ten, kterému odpovídal na jeho komentář, kdo o mně napsal " Neprcáte Pašku náhodou . . .  . . . . "

Děkuji

Gerhard Pašek

AeroKarel 5.6.2007 17:44

"Při čtení takových nejapných řečí je člověk vděčný za zelené ve vládě. "

Tak to raději Zahradila, ostatně se s Schwarzenbergem docela dobře doplňují, než Bursíka, Kuchtu a Džamilu. Trochu úlet z nesympatií k Zahradilovi, zřejmě.

PetrK 5.6.2007 16:59

Už vidím,

jak se prezident Bush strachy po... před rudým řiťolezcem a hulvátem Paroubkem.:-D:-D:-D

Henry 5.6.2007 16:31

Po přečtení většiny pozoruhodně zavilých příspěvků konstatuji,

že psi štěkají a karavana kráčí dál.

F.VÍZEK 5.6.2007 16:14

Komu zatleskat?

Český člověk si rád vyskočí..., když se to smí. Tato věta mě v textu pana Doležala zaujala. Její pravdivost potvrzuje i skutečnost, že za vlády KSČ měla tato strana podle volebních výsledků opakovaně podporu až 99,9% občanů a pouze 0,1% Čechů a Slováků si jí trouflo oponovat. Mezi oponenty tvořili  nejsilnější křídlo někdejší komunisté, kteří se se stranou rozešli a které režim poté dlouhá léta fest "dusil" za lhostejného přihlížení "zplichlých" a stranou "zpacifikovaných" nestraníků.  Nyní se mnozí z těch mlčících  kývalů  stali nejagresivnějšími antikomunisty. Řada z nich byla ve straně ještě 17.11.1989, ale nyní po někdejších disidentech jdou jak slepice po .....   Ano, český člověk si rád vyskočí, když se to už smí. A je statečný, když nic nehrozí...   Komu a čemu patří potlesk?

AeroKarel 5.6.2007 17:47

"Nyní se mnozí z těch mlčících kývalů stali nejagresivnějšími antikomunisty"

Přání otcem myšlenky (lze-li to za myšlenku považovat).

Spíš dnes ze sebe kdejaký komouš dělá demokrata, že (soudruhu) Vízku?

J. G. Pašek 5.6.2007 17:54

Re: Komu zatleskat?

Pane Vízku, protože jste natvrdlej a nemáte paměť, tak ještě jednou . . . .  kandidátka měla vždy člena KSČ =  komunistu a na vybranou volič neměl . . . tak proto těch 99% jak píšete . . . .

Pravdu napsal Doležal . . . . ona se ukázala ta "statečnost" a charakter obyvatelstva, když UVKSČ přišel s tou jejich slavnou ANTICHARTOU . . .  jak tzv. česká intelektuální šlechta s ocasem mezi nohama podepisovala . . . . dědkové a báby jednou nohou v hrobě  . . . .a to nemluvím o polovzdělané inteligenci a "proletariátu" ve fabrikách a úřadech . . . .  tož tak!

Petr Benes 5.6.2007 15:45

No ano, cesky clovek Dolezal

taky statecne na netu pise, jaci jsou Cesi zbabelci a zlodeji. Uz neprijde nekam do hospody a nezarve tam: Cesi, jste zbabelci a zlodeji! Takze Dolezal je stejne statecny jako Paroubek.

komantsch 5.6.2007 20:52

Re: No ano, cesky clovek Dolezal

Pane Benesi (skoda ze to je pouze shoda jmen, ten jiny, krestnim jmenem Jan mi chybi). Uz Lenin rikal: "Rekni mi kdo te chvali a ja ti reknu co delas spatne." Ja osobne Cechy v cizine hajim. Ale objektivni sebekritika nikdy neskodi. Je hezke ze na sobe vidime chyby, ktere muzeme (zatim jeste) napravit. Vuci cizine vystupujme svorne ale mezi sebou musime  nedostatky nasi republiky diskutovat. Hlavne ne*erme do vlastniho hnizda. To vetsina Cechu (hlavne ti co  vycestovali po sametu) s oblibou dela.

J.J. Pašek 5.6.2007 15:41

Doležale, Doležale . . .

Napsal jsi: . . . . Jen hlupákům typu Edvarda Beneše, kterého dnes hystericky opěvá bla-bla-bla-bla . . . .

Doležale, buď rád že prezident Beneš vykopnul skopčáky z českých zemí . . .dovedeš si představit, kdyby tam dnes bylo 7 miliónů skopčáků a 3 milióny Čechů? Voni se totiž rozmožují jako kobylky . . .

komantsch 5.6.2007 16:16

Re: Doležale, Doležale . . .

Byl by v C(SS)R vetsi poradek a zcela urcite min bolseviku. Edvard

Benes nas zatahl do sr*c*k. Nejvetsi zlocin je, ze nas zaprodal

Stalinovi. To nikdo neokeca.>-

Skeptic/us Maxim/us 5.6.2007 16:50

Vás nikdo nezaprodal komantschi, Vy jste se přitulil k rudým sám

Stejně jako se teď lísáte k jiné agresivní bezohledné pakáži.

komantsch 5.6.2007 20:45

Re: Vás nikdo nezaprodal komantschi, Vy jste se přitulil k rudým sám

Nepatrim k vam, mily skeptiku. Podle vetsiny cechu jsem emigrant (nedobrovolny, chtel jsem v CSSR zustat) a zradce, neziju v C(SS)R a tudiz nesmim do niceho kecat. Cesi sice v USA neziji ale to jim v kritice Bushe samozrejme vubec nevadi. Jenom zivot v Cesku je tak nesmirne komplexni ze ho chape jen domorodec.;-D

J. G. Pašek 5.6.2007 17:32

Re: Re: Doležale, Doležale . . .

Komatschi, malér s historií je, že se žije dopředu a a "studuje" dozadu . . . .  tehdy měl každý na mysli porazit za každou cenu Německo . . . . kdo věděl že Stalin byl bestie? Však se USA spojilo s Ruskem, Čínou a jakou to dalo fušku porazit Hitlera = Německo . . . . a když válka skončila, každej byl chytrej až na půdu a jak tak koukám moc tam se nezměnilo . . . . Češi mudrlanti - historici se rodí a rodí a množí . . . . mě více zajímá co následovalo v ČSR . . . Gottwald, milicionáři a české ovce bééééé, bééééé . . .  nemuselo být ČSR rudé kdyby občané nechtěli být rudé . . . . však to byl jeden z jejich sloganů . . . . ODBENEŠIT REPUBLIKU . .  . .   proč tzv. česká inelektuální šlechta seděla v divadlech, poslouchala projevy nedoučeného elektromontéra Gotta a kadeřnice Pilarové jak je KSČ, socialismus a komunismus krásný a žádný tam z nich nevstal ze sedačky a neřekl TAK PRRRRR . .  JÁ TAKOVÝ BLÁBOL POSLOUCHAT NEBUDU A ŽÁDNOU  ANTICHARTU NEPODEPÍŠU! . . . . kdepák, jako ovce na porážku stáli ve fronte a podepsali . . . . stejně jako dělníci a ůředníci ve fabrikách a úřadech . . . . to je ta HANBA . . . za kterou se dnes nikdo nestydí a radši nemluví . . .

Coby asi UVKSČ zmohl, kdyby nikdo nepodepsal? Jenomže oni dobře věděli, že dav nemá mozek a svědomí . . .  a že podepíšou. A co dnes? Přitroublé ovce bečí . .GOTT NA HRAD . . GOTT NA HRAD . . GOTT NA HRAD . . . a ty chcerš mudrovat o Eduardu Benešovi?

AeroKarel 5.6.2007 17:51

Re: Re: Re: Doležale, Doležale . . .

A je snad mudrování o Gottovi zajímavější?

Nemohu ho ani slyšet, toho bu....., ale v něm problém není.

komantsch 5.6.2007 20:29

Re: Re: Re: Doležale, Doležale . . .

Vazeny pane Pasku,

ve vsem s Vami souhlasim. Jde spise o to  ze cesky narod zrejme hleda nejakeho novodobeho Benese ktery by je opet zaprodal Rusakum, oni si to v hloubi duse asi preji. Ale to nemusim vnimavemu cloveku jako jste Vy vubec vysvetlovat. Ze se jednou rozhodli pru bolseviky to je mozna soucasti narodniho dospivani. Ale vedome stejnu chybu opakovat, je silenstvi.

P. S. Ohledne Gotta. Moje matka ho znala z CKD. Pry byl vyuceny elektrikar.

J. G. Pašek 5.6.2007 22:09

Re: Re: Re: Re: Doležale, Doležale . . .

Moc nesleduji dnešní vývoj vztahů ČR - Rusko a nic mě nepřekvapí . . . . . .stačí se mrknout na vysledky voleb  . . . . neočekávám, že by se ČR narovnala páteř za 18 let a přestala se hrbit na Východ-Rusko a šlapat na Západ-USA . . . . Slovani přece musí fandit a stát v jednom šiku a pomáhat si v boji proti USA . . . .  

Ohledně Gotta? Nechci bejt sprostej . . . . .   

AeroKarel 5.6.2007 17:49

Re: Doležale, Doležale . . .

Neprcáte, předpokládáte-li takový úbytek?

Jo, vykopnul, k škodě Česka a radosti komoušů.

J. G. Pašek 5.6.2007 18:11

Re: Re: Doležale, Doležale . . .

Coby jinoch v ČSSR jsem byl varován moudrým chlapem . . . . "Dej si bacha na hubu před Endéráky, ty jsou nebezpečnější a rudější než Rusáci . . .  protože Endéráci tomu věří s německou fantickou důkladností  . . .  . . .  tak tolik o těch slavnejch skopčácích, které dnes oplakáváš . . . .

Zajisté, kdyby nepřišla 1. světová válka, ekonomická krize, Hitler, 2. světová válka a skopčáci se chovali jako slušní občané ČSR . . ano, nemuseli násilně vandrovat do Němec s kufříkem . . . . nebyli všichni čeští Němci hajzlové, ale jak oddělíš dobré od hajzlů? Ano, bylo mnohým ukřivděno a ublíženo . . jenomže byla válka, kterou Němci spískali a pro-německé sympatie nebyla k mání . . . . protože vyvraždili naše nejlepší z nejlepších. . . .

komantsch 5.6.2007 20:39

Re: Re: Re: Doležale, Doležale . . .

Polaci, Francouzi nebo Rusaci se k Nemcum mozna chovali jeste hur. Po tom co provedli se ty preciny (stejne je pachali vetsinou RG,  budouci zlaty fond KSC) daji chapat ale jsou neomluvitelne. Pochybuji ze by s nami skopcaci jednali po vyhrane valce v rukavickach. Ale  v druhe svetove valce se take bojovalo o lidske hodnoty.

J. G. Pašek 5.6.2007 22:01

Re: Re: Re: Re: Doležale, Doležale . . .

R^

jurijv 5.6.2007 15:31

Za Janem Benešem

Děkuji za připomenutí spisovatele Jana Beneše. Nevím jak lépe vyjádřit Vám dík. Toť vše. 

Blabol 5.6.2007 14:24

Topolánek na idnes.cz

Doporučuji přečíst si rozhovor premiéra s paní Jílkovou. To je nářez.

Já mám v poslední době pocit, že řada rozhovorů nemá cenu. Protože média se snaží určovat témata a jejich důležitost    ..............      to není pravda. Není to pravda. Je to poslední věta k té reformě veřejných rozpočtů. Není to pravda.      ..............         ... já jsem nikdy neřekl, já jsem dokonce řekl jiné věty. Já jsem řekl, že pokud mě to... To je takové ble, ble, ble. (je velmi naštvaný) Co to na mě zkoušíte   

Co myšlenka, to perla, pane premiére.

 

loula 5.6.2007 15:59

Re: odkaz na rozhovor, to se možná i pobavíte

Tak jsem si to přečetl, je to síla, takhle nějak reaguje osmiletá vnučka, když ji nekoupím zmrzlinu.

vm 7.6.2007 9:31

Re: Topolánek na idnes.cz

No,ono je rozdil vest rozhovor a "rozhovor".Pokud by to ovsem opravdu probihalo podle vyse popsaneho clanku,tak je to des!