16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 5.6.2007 13:50

Autorovi

děkuji za bezvadné zhodnocení situace.

Lea 5.6.2007 12:12

to je podpásovka

pane Doležale,za totáče si sice vyskočil málokdo,ale jako argumentace v dnešní době to neobstojí. Kdyby měli vyklidit polotické pole ti,kteří si za totáče nevyskakovali,jsme kromě pár disidentů bez politiků.

F. Čech 5.6.2007 11:33

Není co dodat. Díky pane Doležale.

V Rusku se zjevně zavádí jakýsi brežněvismus s lidskou tváří. U nás mají mohutnou pátou kolonu v podobě KSČM a přidružených organizací a pak je tu řada užitečných idiotů, právnických i fyzických. Situace je vlastně hodně podobná té v roce 1945. Jen naše vina, pokud znovu spadneme do Ruska, bude tentokrát ještě výrazně větší než tenkrát. Způsobíme si to sami a odneseme to právě proto ještě víc než tenkrát.

Ivan Nový 5.6.2007 14:14

Re: Není co dodat. Díky pane Doležale.

R^

Čtenář 5.6.2007 11:26

Pane Doležale,

proč jste se jako křesťan nevyjádřil ke způsobu, jakým si zvolil smrt pan Beneš?

Proč se tedy vy křesťané vyjadřujete k euthanásii?

AeroKarel 5.6.2007 17:53

Re: Pane Doležale,

Co si zvolil pan Beneš je jeho věc, co bych si zvolil já, do toho není nic křesťanům. Ať si svůj postoj k euthanázii, potratům, etc. nechají pro sebe.

komantsch 5.6.2007 20:56

Re: Pane Doležale,

Dokazte nejdriv ze to nebyla vrazda. Soudruzi uz jednou jineho nepohodlneho Jana nechali spachat sebevrazdu.

Jirka 5.6.2007 11:06

V Evropě už byl dost dlouho relativní klid,

tak to musí zase pár k.kotů trochu rozpíchat.

Blabol 5.6.2007 10:21

Samá zlátá slova - aneb peníze potřebuje i Kolovrátek

Je zajímavé, kolikrát se v článku vyskytne jméno Paroubek a Topolánek. Neznalý by neřešil, kdo je podle autora osoba v důležitějším postavení. Chudák Topolánek. Nepochválí Vás.

Nicméně jste mě, pane Kolovrátku Doležale, potěšil hezkou podpásovkou. Je to v části, kdy Paroubka chválíte za publikovaný článek, ale vzápětí prohlásíte, že ho Paroubek psát nemohl. To jsem si oddychl, už jsem se bál, že Vámdošel špiritus.

Mrzí mě spousta zkreslení a nepravd, které v článku používáte. Bohužel, asi jste někde nechal soudnost, o elementární snaze sdělit nejen svůj názor, ale také respektovat fakta, ani nemluvím. Ale faktem je, když Vám za to někdo platí, .......

brana 5.6.2007 11:25

Re: Samá zlátá slova - aneb peníze potřebuje i Kolovrátek

Ne ne, kolkovratek neni pohanen fiskalnimy  zajmy. Profesionalne zasiva ideologickou zast plodici hulvatstvi a podobne projevy konzumentu bulvarniho tisku. Posedle prispiva v ramci sve hluboke nenavisti ke spolecenskemu konsensu k traumatizaci dedicne polarizovane spolecnosti.

veverka 5.6.2007 10:10

Rakety

Všem rusofilům by měl stačit výrok p.Lavrova - radar by mohl zjisti rakety, vypálené ze severozápadu Ruska!

franta 5.6.2007 10:44

No a co jako, veverko ?

Je ten výrok pravdivý nebo ne ? To chcete tvrdit, že dnes se tyto rakety zjistit nedají ? To jsme tedy v pěkné kaši. Ještě že ti strašní Rusové toho nevyužili. A navíc máte asi špatné informace, naše vláda přece tvrdí, že radar je určen proti raketám z Íránu a severní Koreje, ne ? Že by nám pravicová vláda lhala ? To se mi nechce věřit.

Harry 5.6.2007 14:35

Re: No a co jako, veverko ?

Urcite ne jenom zjistit, to umi i spionazni druzice kterych je nad nami v kazdem okamziku nekolik, samozrejme z obou stran vypustenych, ale ZAMERIT by je mozna mohl. Vi to nekdo?

Franěk 5.6.2007 9:50

Pan Doležel zase perlí

Je až k podivu jakou nenávist má vůči Paroubkovi. Nevšiml jsem si však, že by Paroubek se vyjadřoval neslušně a to co chce říci Bushovi řekl předem v TV. Dokonce s tím musím souhlasit.

Starý J. 5.6.2007 10:00

Re: Pan Doležel zase perlí

Nelžete, včera v TV prohlásil, že to, co chce říct Bushovi není vhodné sdělovat! Pouze řekl, že mu řekne, že radar NE, ale ostatní nemíní prozradit. Že radar NE, to víme všichni. Radar NE proto, že ho nedomlouvá ON! Až se dostane zpět k válu, pak radar ANO a ještě se bude chlubit, že on to zařídil (jako vstup do NATO a vstup do EU)!

loula 5.6.2007 10:14

Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Pokud se nepletu, tak Paroubek není tak tvrdě proti radaru, ale drží lajnu partaje. A od začátku tvrdí, že radar ano za dvou předpokladů: bude to součást projektu NATO a proběhne lidové hlasování. To druhé považuji za blbost (veřejnost toto není schopna objektivně posoudit) to první považuji za samozřejmé ( je zajímavé, že o tom už hovoří i vláda, když její počáteční stanovisko bylo, že jde pouze o bilaterální vztah, do kterého nikomu nic není)

Starý J. 5.6.2007 10:30

Re: Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Ani NATo a už ne vůbec EU, nemají obranu Evropy nijak zpracovanou. Kdosi tady píše o druhém pilíři EU. Copak má EU kromě proklamací nějak zpracovanou obranu členských států. Vždyť i Sobotka(!!!) považuje přístup EU k obraně za "laxní". Evropa je schopna se tak leda domluvit na tom, že rum nebude rum a o proceduře na sýrečky. Jinak si každý sám hraje ve věci možné obrany na svém písečku (Francouzi, Němci, Británie).

A NATO je buď USA, nebo NATO není! Jednotlivé státy nechtějí uvolnit finance na společné akce, nebo na obranu Evropy. Ještě, kdyby to tak USA finančně táhly samy!

Paroubek je normálně vyčůranej. Kdyby byl u moci, tak proti radaru nebude! Řeči o NATU jsou jen zastírací manévr. NATO samozřejmě nebude namítat, aby raketová obrana byla "součást projektu NATO". Hlavně, když to nebude nic stát!

Harry 5.6.2007 14:37

Re: Re: Re: Pan Doležel zase perlí

Myslim ze nase obcany hrube podcenujete. Zajdete si nekdy do hospody na pivo a poslouchejte, kazdy druhy by mohl delat premiera a jejich informace napr. o jadernem programu Iranu ci kolik ma Israel atomovych bomb .......  jsou proste naprosto dokonale

F. Čech 5.6.2007 11:44

Pan Doležal má většinou pravdu, ale pokud jde o Paroubka tak se mýlí.

Paroubek je vzdělaný a inteligentní člověk. Protiraketovou obranu nesporně sám za sebe chce. Dobře ví, že se před raketami s jadernými hlavicemi (oboje bude mít Irán za přispění Ruska za tři až čtyři roky) vlastněnými nevypočitatelnými státy  se neuchráníme plácačkami na mouchy. Nepomůže nám ani OSN ani nikdo jiný. Nepomůže nám ani Putin, protože na to Rusko technologicky nemá a zadarmo by nám ochranu, tak jak to nabízí USA, stejně neposkytnul i kdyby ji měl!  Paroubek je ale předseda ČSSD, tzn. strany v níž je, kromě řady inteligentních lidí, také řada blbounů typu Kavana, Foldyny, Zaorálka, Falbra, Laštůvky, Šplíchala, Jičínského a dalo by se jmenovat dál a dál. Proto musí s těmito individui držet jakous takous lajnu.

Nečech 5.6.2007 13:25

Re: Pan Doležal má většinou pravdu, ale pokud jde o Paroubka tak se mýlí.

To je fakt na slzu v oku a dlouhou dovolenou v odloučení.

Starý J. 5.6.2007 18:38

Re: Pan Doležal má většinou pravdu, ale pokud jde o Paroubka tak se mýlí.

Je zajímavé, jak Vy oscilujete od dobrých příspěvků k takovým, pod které se nelze podepsat ani omylem!

Paroubek s nikým nemusí držet jakous takous lajnu. Paroubek si vybral zcela dobrovolně pro prosazení svých názorů tuto stranu, ve které jsou tito lidé. A už vůbec on žádnou lajnu nedrží, naopak je nositelem a tvrdým prosazovatelem linie této strany. O spolupráci s komunisty začal uvažovat a o ni usilovat, po všech předchozích předsedech, až ON! Zeman, nebo především Špidla spolupráci odmítali (Gross kromě vlastních zájmů neměl žádné jiné).

Proto si myslím, že Vaše omlouvání Paroubka není naprosto na místě a po některých Vašich solidních příspěvcích velmi překvapuje!

Minorita 5.6.2007 9:25

Páně Doležal pravil

Že Rusko vždy útočilo jen na slabší. Probůh, ukažte mi v dějinách agresora, který kdy zaútočil na někoho, koho pokládal za silnějšího?

Kassandra Doležal je prostě takový (cenzurováno).

fox 5.6.2007 9:32

Re: Páně Doležal pravil

No třeba Japonsko.

Minorita 5.6.2007 9:42

Re: Re: Páně Doležal pravil

Japonsko vědělo, že USA jsou v Pacifiku v daném okamžiku reálně daleko slabší. Počítalo s tím, že je zatlačí dost daleko, aby se Američanům zdálo, že už nestojí za to tlačit zpět ,a že uzavřou kupecký mír. Přepočítalo se ovšem. Ale USA byly silnější než Japonsko až od konce roku 1943, dokázaly si ovšem počkat a jejich latentní průmyslovou schopnost si asi nedokázal předem představit ani Roosevelt.

Tento risk muselo Japonsko podniknout. USA na ně na jaře 1941 uvalily ropné embargo a za několik měsíců by muselo kapitulovat bez boje a stáhnout se z Číny, o vedení nějaké války ani nemluvě.

loula 5.6.2007 10:20

Re: Re: Páně Doležal pravil

Ano, taktika Japonska skutečně byla překvapivě vyřídit USA jedním uderem (Pearl Harbour) a potom USA nestálými útoky decimovat tak, aby jej přinutili k podpisu mírové smlouvy, s podmínkami pro Japonsko výhodnými. Jamamota - vrchní velitel lodstva - si byl vědom, že když se válka potáhne, tak USA díky nesrovnatelně lepšímu průmyslovému potenciálu stačí válečné ztráty nahradit lépe než Japonci a že se karta začne obracet. Pearl Harbour se podle Jamamoty nepovedl úplně - letadlové lodě USA včas odjeli na moře (byla to ale náhoda).

Minorita 5.6.2007 9:35

Re: Páně Doležal pravil

Ale ještě pořád umí číst. Na článek p.Rázla o Rusku (uveřejněný i na Psu) reagoval obratem ("v obraně Rusové bojují jako lvi"). Takže z něho nemluví demence, ale stupňující se životní zahořklost a nenávist ke každému, doslova každému v Čechách.

F. Čech 5.6.2007 11:53

Re: Páně Doležal pravil

Třeba právě Hitler. zaútočil na Rusko se čtvrtinou tanků, které měl ve srovnání s přezbrojenými Rusy a se třetinou vojáků ve srovnání s Ruskou armádou. To že dlouho jenom vyhrával a před úplným vítězstvím  ho nezastavila Rudá armáda, ale zima a to, že 6 miliónů rudoarmějců skončilo v německém zajetí lze přičíst jedině genialitě velikého vojevůdce, stratéga, filosofa, konstruktéra, biologa, jazykovědce a gynekologa-samouka Stalina, který takto vedl válku! Hitler s tím asi i počítal. Zapomněl ale na staré tvrzení Suvorova, že Rusko má jenom dva dobré generály. jsou to generálové leden a únor. 

Minorita 5.6.2007 13:02

Re: Re: Páně Doležal pravil

Pane Čechu, dobře víte, že SSSR nebral vojensky vážně nejen Hitler, ale ani britský generální štáb, který po 22.6.41 odhadoval možnou délku sovětského odporu na osm týdnů. A já jsem pouze napsal, že každý agresor v dějinách věřil ve svůj úspěch. Přece si nemyslíte, že Hitler či Jamamoto šli vědomě do porážky (i když Jamamoto si byl podstatně méně jistý, Japonsko ale také mělo v roce 41 podstatně méně volby než Hitler, jak jsem argumentoval výše).

Jenže Doležal psal, jako by jen úskočné Rusko útočilo pouze na slabší, z čehož vyplývalo, že jemu milí demokratičtí agresoři ze západu zásadně útočí jen na ty protivníky, které POVAŽUJÍ za silnější. O tomto komickém nesmyslu jsem napsal svou poznámku.

A vy mi jistě rozumíte.

Minorita 5.6.2007 13:17

Re: Re: Páně Doležal pravil

A ještě jednu poznámku, tentokrát k nesmyslu od vás: Hitlera zastavila zima před Moskvou. Ale Stalingrad, Kursk a operaci Bagration (zhroucení střední německé fronty v létě 44) nevyhráli Rusové kvůli zimě, to si nenamlouvejte. Možná však díky rozluštěným německým depeším, které dostali od britské vlády, ale také od svého špiona mezi dešifrovači Enigmy (Cairness). A jistě velmi pomohly americké masové konzervy a automobily z lend lease. Životy a tanky měli své.

A i tu zimu 41 snad mělo Německo zakalkulovat, ne? Polezete nahý do mrazu a budete si pak stěžovat, že se vám křivdí omrzlinami? Možná Moskvu (nevím, zda Stalina) zachránilo původně neplánované, i když naprosto úspěšné obsazení Balkánu, které ovšem Němce stálo kritické čtyři týdny. Dobře jim tak.

Kubeš 5.6.2007 13:48

Re: Re: Re: Páně Doležal pravil

Ne každý kdo je silnější útočí na slabšího, to dělají jen státy s imperialistickými sklony jako je na př. Rusko. Tak si představuji že to Doležal myslel.