23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Henry 16.3.2007 20:54

slabé,

popravdě čekal jsem výraznější projev.

D.P. 16.3.2007 16:32

Vy a moje žena...

ta ví taky nejlíp, co a jak jsem měl udělat. Velice snadno se hodnotí skutky a rozhodování lidí v minulosti z dnešního pohledu a se znalostí dalšího chodu dějin.:-/

žaba na prameni 16.3.2007 15:40

Zajímal by mi názor pana Doležala:

Existuje paradox, zvaný "východněpruský".  Z Východního Pruska odešlo před postupujícími ruskými vojsky téměř všechno německé obyvatelstvo. A nepotřebovali ti Rusáci na to žádné dekrety. Stačilo, že dali předem vědět, že až tam přijdou, a chytnou nějakého Němce, tak se mu zle povede. Pravda, ti, co neodešli dobrovolně, skončili buď v hlíně, ti šťastnější na Sibiři. Ženské poznásilňovali a pak většinou pobili. Prostě taková  byla doba.  Jenže POZOR - Slyšel někdo někdy, že by si nějaký Němec (nedejbože spolek či potomek) na tohle ruské počínání stěžoval ?? Ani náhodou. To bylo zřejmě v pořádku - podle Němců.  Ale pár excesů se sudetskými Němci po válce budou někteří žvanilové omílat do zblbnutí. - Co je současné generaci po tom?? Prostě - Zvolili jste si Němci Adolfa v roce tuším 33?? Fajn. Tak tady máte následky vy, i vaši potomci. Holt jste měli volit hlavou, nikoli zadelí.  A totéž platí pro Čechy - ti jak známo si zvolili v 46 roce komunisty, a dodnes se z toho jejich děti a vnuci nemohou vzpamatovat. Tak vzhůru na hřbitovy a kolektivně močit na hroby předků - ti dnešní situaci zavinili - jejich blbost dopadla na  české i německé hlavy....(Y)

Pavel MB 16.3.2007 16:17

Re: Zajímal by mi názor pana Doležala:

Ono to bohužel nebylo jenom "pár excesů". Týkalo se to 3,5 milonů lidí, kteří byli vyhnáni ze svých domovů a několika desítek tisíc obětí. Jako se Němci mohou stydět za své nedávné dějiny, můžeme se stejným způsobem stydět i my Češi.

AeroKarel 16.3.2007 18:10

Re: Zajímal by mi názor pana Doležala:

Vy si pane čůrejte kde vám libo, tedy co se týče hrobů vašich příbuzných.

Ale stále tvrdit, že se nic nestalo, že národnostní čistka byla v pořádku, je už trochu hloupé. Holt i někteří Čechoslováci páchali svinstva, a většinou to nebyli ti z koncentráku vyšedší. Spíš kamuflující se kolaboranti. Stačí to přiznat, o víc už v podstatě nejde.

portwyn 16.3.2007 15:24

Školní uniformy

1. Nemyslím si, že školní uniformy jsou všelékem; mají svá plus i minus. Rovněž nemám z uniforem panickou hrůzu jako někteří věrozvěsti liberalismu za každou cenu. Poláci zkusí, my uvidíme.

2. Nevidím důvod, proč bych nemohl chodit v práci v obleku určiého typu (uniformě). To naštve, že, pane autore ;-D

3. Uniformy jsou zástupný problém. Podstata problému je v pocitu bezmoci značné části polské (a nejen polské) veřejnosti nad nadřazenou, beztrestnou vrstvou; nad nezletilými, kteří mají ze zákonů a pravidel jen srandu, neboť je nelze nijak potrestat. Kdyby se tento problém vyřešil, uniforem by nebylo třeba. Jenže u nás jakékoli řešení "liberálové až za hrob" zaručeně zablokují... Není pravda, že by návrat k důslednější výchově postihl děti. Slušné děti by postiženy nebyly ani trochu - a slušných dětí je většina. Postihlo by to pár procent dětí - spratky. Bohužel právě hlučná menšina (disponující monopolem na veřejnou komunikaci) ze svých dětí spratky zhusta vědomě vychovává. Další na děti kašlou a zakrývají to řečmi o svobodné rozvoj jedince (Víte, jak poznáte takovou svobodnou osobnost? Neustále protestuje, ječí nebo na někoho útočí.) A právě tyto dvě kategorie jsou nejvíc proti.

portwyn 16.3.2007 15:32

češtin

"...o svobodném rozvoji jedince..."

AeroKarel 16.3.2007 18:12

Re: Školní uniformy

Proč byste nemohl nosit uniformu ......

Mohl, pro ne, jen já i jiní by měli námitky proti muset nosit .....

Stran té bandy drzé a uřvané souhlasím, ale s tím uniformy nepomohou.

portwyn 19.3.2007 14:32

Re: Re: Školní uniformy

No, také myslím, že ne. Ale Poláci se rozhodli to zkusit, tak uvidíme.

Obyčejný volič 16.3.2007 12:17

Volba chytrých poslanců

Pane Doležale,

se zájmem čtu Vaše přehledy událostí týdne, ale takovou pitomost jsem od Vás nečekal:

"Podstata zastupitelské demokracie je v tom, že občané volí ty, které považují za chytřejší, než jsou oni sami, pokud jde o zastupování jejich zájmů na politické scéně."Volím od 89 a to proto, že bych chtěl, aby se tu vládlo rozumně, čestně, ano a také chytře, i když se to moc nedaří. Ale ne jen chytře. Chytrá byla také např. řada masových vrahů. A tato chytrost má být dle Vás důvodem voliče, aby je zvolil? To nemůžete myslet vážně.

Podstata zastupitelské demokracie je v tom, že občané volí ty, které považují za chytřejší, než jsou oni sami, pokud jde o zastupování jejich zájmů na politické scéně."Volím od 89 a to proto, že bych chtěl, aby se tu vládlo rozumně, čestně, ano a také chytře, i když se to moc nedaří. Ale ne jen chytře. Chytrá byla také např. řada masových vrahů. A tato chytrost má být dle Vás důvodem voliče, aby je zvolil? To nemůžete myslet vážně.

I-Worm 16.3.2007 13:06

Re: Volba chytrých poslanců

pan Doležal prostě zaměnuje chytrost s mazaností - toť vše. A voliči se jen snaží menším zlem zabránit většímu zlu. Až na pár truhlíků, kteří věří svým favoritům... Naproti tomu je důvěra poslanců ve své voliče deklarována jejich vztahem k zákonu o obecném referendu... truhlíků mnohem méně.

J.Horák 16.3.2007 13:32

Re: Volba chytrých poslanců

Proto je tak malá účast ve volbách

Buvol 16.3.2007 13:51

Re: Volba chytrých poslanců

Rozumný volič snad volí hlavně podle programu, i když ví, že ho potom nejspíš celý stejně nesplní ....

KulakaSyn (bez VUMLu) 16.3.2007 22:38

Re: Volba chytrých poslanců

Drobná vzpomínka „porevoluční" – k IQ, EQ krimiQ apod. schopnostem osob včetně politiků:

Někdy v květnu 1990 jsem poslouchal v rádiu debatu o demokracii a volbách (bylo před prvými svobodnými volbami u nás od r. 1936).  Volali tam očané s dotazy a debatující jim odpovídali.  Vzpomínám si na dotaz starší prosté paní – která měla obavu, že když dobře kandidáty nezná, zda se nemůže stát, že i s její pomocí bude v parlamentu nějaká pochybná osoba – třeba bývalý zloděj…   Na to jí jeden z účastníků (snad reportér nebo komentátor BBC – slovensky mluvící) dal tuto odpověď:

„Percento somárov v parlamente musí odpovedať percentom somárov v populácii – ináč to neni demokracia!“

Tímto citátem obšťastňuji při debatách o kvalitě námi vyvolených do parlamentu jejich kritiky – myslím si, že je to pro nedementního nepokřivené zrcadlo…

Varan 16.3.2007 11:35

Nesouhlasím s názorem, že měření CO2 u člověka poškodí seniory

Naopak! Nejvíce dýchají sportovci - ti by měli platit nejvíce! Například Jágr nebo Šebrle, to by byl balík ;-D

MK 16.3.2007 14:16

Re: Nesouhlasím s názorem, že měření CO2 u člověka poškodí seniory

Tím nebylo myšleno dýchání, ale - ehm, samovolná činnost  jiných tělesných partií, znamenající faux-pas ve společnosti (zejména dámské).:-)

Miloš Zfrantišku 16.3.2007 11:25

V případě pana

Zahradila platí plně  úsloví: "mlčeti zlato".

AeroKarel 16.3.2007 18:13

Re: V případě pana

Škoda, že se toho nedrží také socani, vyjma spícího Falbra.

MLOK 16.3.2007 11:20

Bohumile, Bohumile, zase lžeš

Ty říkáš, že v Německu existuje debata o historii? Například o okupaci Českých zemí 15. března 1939? To je přece pitomost. Ty lžeš a víš, že lžeš, viď.

třetí 16.3.2007 9:45

Ale, ale.

Tak on pan Čunek tím, že odstoupí, přizná vinu. No to je pěkný závěr pane Doležale, jen tak dál.

Buvol 16.3.2007 13:55

Re: Ale, ale.

Jsem zvědav, co ten pros udeťácký vle zdo p rdelista bude říkat, až mu Čunka odtáhnou v klepetech ze zasedání vlády ....

Lea 16.3.2007 14:05

Re: Re: Ale, ale.

a co má pad Doležal společného s Čunkem, Bu-vole?

Buvol 16.3.2007 14:28

Re: Re: Re: Ale, ale.

Nechápu, proč to čtete, když tomu nerozumíte? Přece toho Čunka obhajuje přesto, že na něj vycházejí stále nové a nové podezřelé okolnosti, viz teď 4,5 milionu zálohy na hokejový klub,  nevrácené ruskému podnikateli.... Jinak s ním nemá společného nic, asi jako vy s IQ ....

Ladislav N. 16.3.2007 14:43

... Ale, ale.

Bú-volové si ale bohužel pletou "podezřelé okolnosti" s prokázanými fakty. Komu není shůry dáno....

Buvol 16.3.2007 15:02

Re: ... Ale, ale.

Když něco vypadá jako kachna, chodí jako kachna, štěbetá jako kachna .... tak je to kachna.... Když se kolem někoho neustále vyskytují podezřelé okolmosti, je jen otázkou času, než se změní v jistotu ....  

zdenek 16.3.2007 8:11

Příští volby podle IQ?

"Podstata zastupitelské demokracie je v tom, že občané volí ty, které považují za chytřejší, než jsou oni sami, pokud jde o zastupování jejich zájmů na politické scéně."

Pokud je tomu tak, jak píšete,  je to inspirace pro volební týmy všech partají příštích voleb: Nezapomeňte vyzdvihnout hlavně IQ Vašich kandidátů.

Možná by se měla zavést nějaká minimální hranice pro vstup do parlamentu a sněmovny.

Old 16.3.2007 7:55

Důchodci a škodovky

Jezdím na kole, trabant a škodovka, to je hrůza, často to v nich valí a smrdí mladíci. A ti staří mají kolikrát lepší auto a druhé - tohle- na různé popojíždění k lesu, v zimě do prodejny, ap. Vám asi na zdraví nezáleží...

Old 16.3.2007 7:57

Re: Důchodci a škodovky

Zkrátka auto bez katalyzátoru bych tvrdě penalizoval...

ODSák 16.3.2007 7:54

Nikoli vyhnání, ale odsun, nikoli Benešovy, ale presidentské, nikoli Sudety, ale území s německým obyvatelstvem, nikoli důsledek, ale příčina, nikoli...

Existuje téma, které neumí pan Doležal vytěžit ve jménu své sudeťácké úchylky? Nadužíváním "vyhnání" se z odsunu vyhnání nestane... Politolog Doležal by měl raději komentovat nové dění ve středoevropském prostoru, tj. neskrývané spojenectví Merkelové a Putina. Myslí si snad Doležal, že Steinbachová je pro US základnu v Čechách...?!

oakman 16.3.2007 11:14

Kecy v peci

Odsun to byl problému, nicméně došlo k vyhnání lidí. Dekrety byly Benešovy, protože to z ústavního hlediska byl abdikovaný ezertér, vlastizrádce (první český politik, který postoupil dobrovolně hned dvakrát naše území nepříteli, který ho právě porážel). Byly to dekrety o začátku špíny mezi čechy, byl to počátek komunistické vivisekce obyvatelstva. Odsun byl důsledkem nemorální politiky Beneše, vyhnání důsledkem komunistické adopce většiny kolaborantů a práskačů gestapa. Sudeťáci byli předkrmem na kterém Gottwald trénoval lůzu a hlavně se v Dekretech "spláchla" celá čs. pravice. Beneš jinak než na ruském vlaku z Košic přijet nemohl, kdyby nemohl rozhodnout o buducnosti této země o dva měsíce dříve než k tomu mohli něco říci ti, kterých se to nejvíce týkalo - domácí, tak nikdy neměl šanci - dezerce se neodpouští emigrantům dnes, neodpouštěla se ani tehdá. Hlavně, že máme výmluvu na historickou nutnost. Pozor na to, už párkrát někdo dokázal historickou nutnost naší státní neexistence, v posledku to trvalo déle než pokusy o její existenci...