21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
portwyn 19.3.2007 14:32

Re: Re: Školní uniformy

No, také myslím, že ne. Ale Poláci se rozhodli to zkusit, tak uvidíme.

Kobylka Lajda 17.3.2007 23:22

Re: ach to pojistne v Cesku

Petře Holubče, neměl jsi příbuzné v Uh. Hradišti a později v Jeseníkách? Ozvi se!;-D

Alois 17.3.2007 3:23

Re: A takových příčinných souvislostí tu máme plné noviny,

protože ťuknout alespoň jednou hřebík na hlavičku, to by bylo moc myšlení a myšlení je práce.

/ Možná, že ani ti novináři nejsou tak pitomí, jenže zítra by museli psát o něčem jiném. /

 Z takových blbostí, z nichž jednu jste tu vyhmátl, sestává celý život v ČR. Vždy se řeší a mění to podružné,drobné pitomosti, zatímco chybný základ zůstává. Měl jsem z Vašeho příspěvku radost, jakou mívá kantor, když "na to" konečně nějaký student přijde... R^:-)R^

KulakaSyn (bez VUMLu) 16.3.2007 22:38

Re: Volba chytrých poslanců

Drobná vzpomínka „porevoluční" – k IQ, EQ krimiQ apod. schopnostem osob včetně politiků:

Někdy v květnu 1990 jsem poslouchal v rádiu debatu o demokracii a volbách (bylo před prvými svobodnými volbami u nás od r. 1936).  Volali tam očané s dotazy a debatující jim odpovídali.  Vzpomínám si na dotaz starší prosté paní – která měla obavu, že když dobře kandidáty nezná, zda se nemůže stát, že i s její pomocí bude v parlamentu nějaká pochybná osoba – třeba bývalý zloděj…   Na to jí jeden z účastníků (snad reportér nebo komentátor BBC – slovensky mluvící) dal tuto odpověď:

„Percento somárov v parlamente musí odpovedať percentom somárov v populácii – ináč to neni demokracia!“

Tímto citátem obšťastňuji při debatách o kvalitě námi vyvolených do parlamentu jejich kritiky – myslím si, že je to pro nedementního nepokřivené zrcadlo…

Henry 16.3.2007 20:54

slabé,

popravdě čekal jsem výraznější projev.

AeroKarel 16.3.2007 18:13

Re: V případě pana

Škoda, že se toho nedrží také socani, vyjma spícího Falbra.

AeroKarel 16.3.2007 18:12

Re: Školní uniformy

Proč byste nemohl nosit uniformu ......

Mohl, pro ne, jen já i jiní by měli námitky proti muset nosit .....

Stran té bandy drzé a uřvané souhlasím, ale s tím uniformy nepomohou.

AeroKarel 16.3.2007 18:10

Re: Zajímal by mi názor pana Doležala:

Vy si pane čůrejte kde vám libo, tedy co se týče hrobů vašich příbuzných.

Ale stále tvrdit, že se nic nestalo, že národnostní čistka byla v pořádku, je už trochu hloupé. Holt i někteří Čechoslováci páchali svinstva, a většinou to nebyli ti z koncentráku vyšedší. Spíš kamuflující se kolaboranti. Stačí to přiznat, o víc už v podstatě nejde.

Buvol 16.3.2007 17:17

Re: Kecy v peci

Ty svoje nenávistný kecy si můžes strčit sem: (Y)

D.P. 16.3.2007 16:32

Vy a moje žena...

ta ví taky nejlíp, co a jak jsem měl udělat. Velice snadno se hodnotí skutky a rozhodování lidí v minulosti z dnešního pohledu a se znalostí dalšího chodu dějin.:-/

Pavel MB 16.3.2007 16:17

Re: Zajímal by mi názor pana Doležala:

Ono to bohužel nebylo jenom "pár excesů". Týkalo se to 3,5 milonů lidí, kteří byli vyhnáni ze svých domovů a několika desítek tisíc obětí. Jako se Němci mohou stydět za své nedávné dějiny, můžeme se stejným způsobem stydět i my Češi.

žaba na prameni 16.3.2007 15:40

Zajímal by mi názor pana Doležala:

Existuje paradox, zvaný "východněpruský".  Z Východního Pruska odešlo před postupujícími ruskými vojsky téměř všechno německé obyvatelstvo. A nepotřebovali ti Rusáci na to žádné dekrety. Stačilo, že dali předem vědět, že až tam přijdou, a chytnou nějakého Němce, tak se mu zle povede. Pravda, ti, co neodešli dobrovolně, skončili buď v hlíně, ti šťastnější na Sibiři. Ženské poznásilňovali a pak většinou pobili. Prostě taková  byla doba.  Jenže POZOR - Slyšel někdo někdy, že by si nějaký Němec (nedejbože spolek či potomek) na tohle ruské počínání stěžoval ?? Ani náhodou. To bylo zřejmě v pořádku - podle Němců.  Ale pár excesů se sudetskými Němci po válce budou někteří žvanilové omílat do zblbnutí. - Co je současné generaci po tom?? Prostě - Zvolili jste si Němci Adolfa v roce tuším 33?? Fajn. Tak tady máte následky vy, i vaši potomci. Holt jste měli volit hlavou, nikoli zadelí.  A totéž platí pro Čechy - ti jak známo si zvolili v 46 roce komunisty, a dodnes se z toho jejich děti a vnuci nemohou vzpamatovat. Tak vzhůru na hřbitovy a kolektivně močit na hroby předků - ti dnešní situaci zavinili - jejich blbost dopadla na  české i německé hlavy....(Y)

portwyn 16.3.2007 15:32

češtin

"...o svobodném rozvoji jedince..."

portwyn 16.3.2007 15:24

Školní uniformy

1. Nemyslím si, že školní uniformy jsou všelékem; mají svá plus i minus. Rovněž nemám z uniforem panickou hrůzu jako někteří věrozvěsti liberalismu za každou cenu. Poláci zkusí, my uvidíme.

2. Nevidím důvod, proč bych nemohl chodit v práci v obleku určiého typu (uniformě). To naštve, že, pane autore ;-D

3. Uniformy jsou zástupný problém. Podstata problému je v pocitu bezmoci značné části polské (a nejen polské) veřejnosti nad nadřazenou, beztrestnou vrstvou; nad nezletilými, kteří mají ze zákonů a pravidel jen srandu, neboť je nelze nijak potrestat. Kdyby se tento problém vyřešil, uniforem by nebylo třeba. Jenže u nás jakékoli řešení "liberálové až za hrob" zaručeně zablokují... Není pravda, že by návrat k důslednější výchově postihl děti. Slušné děti by postiženy nebyly ani trochu - a slušných dětí je většina. Postihlo by to pár procent dětí - spratky. Bohužel právě hlučná menšina (disponující monopolem na veřejnou komunikaci) ze svých dětí spratky zhusta vědomě vychovává. Další na děti kašlou a zakrývají to řečmi o svobodné rozvoj jedince (Víte, jak poznáte takovou svobodnou osobnost? Neustále protestuje, ječí nebo na někoho útočí.) A právě tyto dvě kategorie jsou nejvíc proti.

Buvol 16.3.2007 15:02

Re: ... Ale, ale.

Když něco vypadá jako kachna, chodí jako kachna, štěbetá jako kachna .... tak je to kachna.... Když se kolem někoho neustále vyskytují podezřelé okolmosti, je jen otázkou času, než se změní v jistotu ....  

ailurus 16.3.2007 14:43

anonymous - "Trošku mimous", ne?

;-)

Ladislav N. 16.3.2007 14:43

... Ale, ale.

Bú-volové si ale bohužel pletou "podezřelé okolnosti" s prokázanými fakty. Komu není shůry dáno....

Buvol 16.3.2007 14:28

Re: Re: Re: Ale, ale.

Nechápu, proč to čtete, když tomu nerozumíte? Přece toho Čunka obhajuje přesto, že na něj vycházejí stále nové a nové podezřelé okolnosti, viz teď 4,5 milionu zálohy na hokejový klub,  nevrácené ruskému podnikateli.... Jinak s ním nemá společného nic, asi jako vy s IQ ....

MK 16.3.2007 14:16

Re: Nesouhlasím s názorem, že měření CO2 u člověka poškodí seniory

Tím nebylo myšleno dýchání, ale - ehm, samovolná činnost  jiných tělesných partií, znamenající faux-pas ve společnosti (zejména dámské).:-)

Lea 16.3.2007 14:05

Re: Re: Ale, ale.

a co má pad Doležal společného s Čunkem, Bu-vole?

Buvol 16.3.2007 13:55

Re: Ale, ale.

Jsem zvědav, co ten pros udeťácký vle zdo p rdelista bude říkat, až mu Čunka odtáhnou v klepetech ze zasedání vlády ....

Buvol 16.3.2007 13:51

Re: Volba chytrých poslanců

Rozumný volič snad volí hlavně podle programu, i když ví, že ho potom nejspíš celý stejně nesplní ....

Roy Boehm 16.3.2007 13:43

Re: To mi právě nebylo nikdy jasné ,proč

No, mohu posloužit celkem čerstvou zkušeností. Když někdo způsobí nehodu, poškozený si to z poloviny uhradí ze svého. Na každý vyměněný díl mu totiž pojišťovna napočítá amortizaci. No a viník dostane pokutu v řádu tisícikoruny. Takže mě lehké ťuknutí (za mnou jedoucí řidič to v koloně nedobrzdil) přišlo na 40000,- Kč a viník dostal pokutu za tisíc. Co s tím bude pojišťovna dělat dál je mi zcela fuk. Ať třeba chcípne. Jo, ještě reklama: šlo o ČSOB Pojišťovnu.

J.Horák 16.3.2007 13:32

Re: Volba chytrých poslanců

Proto je tak malá účast ve volbách

Klokan 16.3.2007 13:32

Re: ach to pojistne v Cesku

Pokud si vzpomínám, za komunistů se platilo povinné ručení za všechna auta stejné (tuším 144 Kčs za kus).

Také nechápu tu logiku, když 20 let nebourám a půjčím auto bratranci, který způsobí nehodu a přijdu o bonusy.

A platit podle emisí je úplná pitomost. Ale asi to bude jen taková příprava na zavedení daní z emisí aut, aby si lidi pomalu zvykali.

I-Worm 16.3.2007 13:11

Re: Co si budeme povídat, Bursík je šílenec, jaký by se do ministerské funkce vůbec neměl dostat.

zatracenej Paroubek, i toho Bursíka jistě dostal do vlády... O páteru Kalóskovi ani nemluvím...

I-Worm 16.3.2007 13:09

Re: To mi právě nebylo nikdy jasné ,proč

a kdo za to může, když ne auto? Jste holt jistě mladej, a tak nepamatujete časy, kdy se říkalo: jó, to my né, tím byla vinna doba...!

I-Worm 16.3.2007 13:06

Re: Volba chytrých poslanců

pan Doležal prostě zaměnuje chytrost s mazaností - toť vše. A voliči se jen snaží menším zlem zabránit většímu zlu. Až na pár truhlíků, kteří věří svým favoritům... Naproti tomu je důvěra poslanců ve své voliče deklarována jejich vztahem k zákonu o obecném referendu... truhlíků mnohem méně.

Obyčejný volič 16.3.2007 12:17

Volba chytrých poslanců

Pane Doležale,

se zájmem čtu Vaše přehledy událostí týdne, ale takovou pitomost jsem od Vás nečekal:

"Podstata zastupitelské demokracie je v tom, že občané volí ty, které považují za chytřejší, než jsou oni sami, pokud jde o zastupování jejich zájmů na politické scéně."Volím od 89 a to proto, že bych chtěl, aby se tu vládlo rozumně, čestně, ano a také chytře, i když se to moc nedaří. Ale ne jen chytře. Chytrá byla také např. řada masových vrahů. A tato chytrost má být dle Vás důvodem voliče, aby je zvolil? To nemůžete myslet vážně.

Podstata zastupitelské demokracie je v tom, že občané volí ty, které považují za chytřejší, než jsou oni sami, pokud jde o zastupování jejich zájmů na politické scéně."Volím od 89 a to proto, že bych chtěl, aby se tu vládlo rozumně, čestně, ano a také chytře, i když se to moc nedaří. Ale ne jen chytře. Chytrá byla také např. řada masových vrahů. A tato chytrost má být dle Vás důvodem voliče, aby je zvolil? To nemůžete myslet vážně.

Varan 16.3.2007 11:35

Nesouhlasím s názorem, že měření CO2 u člověka poškodí seniory

Naopak! Nejvíce dýchají sportovci - ti by měli platit nejvíce! Například Jágr nebo Šebrle, to by byl balík ;-D