21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 16.3.2007 17:17

Re: Kecy v peci

Ty svoje nenávistný kecy si můžes strčit sem: (Y)

Anonym 16.3.2007 7:46

Pane Doležal

nečtu NS pravidelně, ale již jsem zde našel Vaše příspěvky, se kterými jsem z hloubi duše nesouhlasil.

Tento se mi však velice líbí, zdá se mi to, čemu dnes média říkají "vyvážený".  Četl se mi hezky, díky.

anonymous 16.3.2007 7:13

preferenční destrukci jakého prostoru lze z našeho hlediska riskovat

Pan Doležal, jako zanícený obhájce jistých zájmů, skutečně neví, jaké prostory lze destruovat? Už si nevzpomíná na někdejší Jugoslávii, už zapomíná na Sudán či Lybii, nevnímá Irák?

Otrapa 16.3.2007 7:34

Re: preferenční destrukci jakého prostoru lze z našeho hlediska riskovat

???

ailurus 16.3.2007 14:43

anonymous - "Trošku mimous", ne?

;-)

Lea 16.3.2007 6:29

pane Doležele

k vaší poznámce k článku L.Jelínka.Jestli jsem vás dobře pochopila, v případě odsunu sudetských Němců poukazujete na Česko-německou deklaraci /kde jsme podle mého nedokázali překročit vlastní stín/ a pak komisi česko - německých historiků. To znamená,že naši historici půjdou pravděpodobně i v té pravdě bádání na hranici podepsané deklarace.Němci to patrně uvidí jinak,takže se z komise česko-německých historiků stává takový spolek národního smíření. Když přirovnáváte Česko-německou deklaraci + komisi historiků  k Ústavu paměti národa,připouštíte,že  by  se  mohly  obavy  L.Jelínka naplnit?

Petr Holubec, Canada, BC 16.3.2007 2:42

ach to pojistne v Cesku

Vypocitavat vysi pojistneho u auta podle objemu valcu je totalni komunisticka zhovadilost a kupodivu pretrvava dal.Mas drahe auto,tak plat. Patrne to porad v Cesku plati i ve verejnem mineni.V Kanade je to takhle(v USA velmi podobne)Stanes se ridicem a zacnes platit stejne jako vsichni ridici prvni rok. Neudelas nehodu a za rok sup o 8% min. Dalsi rok opet a opet, takze za cca 8 let jses na 40% puvodni pojistky. Jezdis rychle a mas pokuty? Mas smulu, pojistovna ti prihodi par procent,protoze jses nebezpecny ridic.No neni tohle spravedlivejsi a trosicku i vychovne?Proc by mel nekdo,kdo tricet let neudelal vubec zadnou nehodu platit vic nez ten, kdo boura dvakrat rocne jenom proto,ze ma trilitr a ten notoricky bourac jenom 1.5l?? Ale to jsem vytrhnul z clanku jen jednu vec. A vypocitavat pojistne z emisi? Proc? Doted jsem si myslel, ze pojistne se plati pojistovnam pro pripad odskodneni nehody.Asi tomu tak neni.

eTony 16.3.2007 6:43

pane Holubče,

vy chcete spravedlnost v daních v zemi, kde si velká část myslí, že spravedlivé je právě okrádání. V zemi, kde ministr vlády veřejně a bezostyšně podporuje zahraniční aktivity vůči vlastní vládě, v zemi, kde se smlouvy považují za cár papíru a pokud jedna ze smluvních stran, právník,  žádá dodržení podmínky smlouvy, je veřejně dehonestován coby psychicky unavený člověk. Pane Holubče, v zemi, kde neobolševismus kvete na každé mezi, spravedlnost nehledejte, hledejte neobolševiky, jsou snadno k poznání, stačí když otevřou svá nestydatá ústa ( jo cenzura je potvora).

Anonym 16.3.2007 7:56

Re: pane Holubče,

Ačkoli se s vyzněním Vašeho příspěvku zcela ztotožňuji, pokud jde o Dr. Altnera, doporučuji Vám informovat se na znění smlouvy stejně jako na to, zda právě tento člověk vůbec může být dehonestován.

Souhlasím s tím, že odměna měla být vyplacena. Ale věřte mi, že zmíněný advokát má více než poloviční podíl na tom, že to tak nebylo a do jakých rozměrů (myslím tím nikoli mediálních) se celá věc dostala. Tak, jak je dnes kauza předestírána Dr. Altnerem vypadá, že beránek se nechal tak dlouho zastrašovat vlkem, až vlk, pozbyv zubů, bude moci být sežrán ostatními a beránek zvítězí. Omyl. Jde ve skutečnosti o rvačku smečky vlků, z nichž jeden přišel o zuby a druhý se se svými požadavky vyhrnul do světel reflektrů v rouše beránčím.

Nevím, co spolkne cenzura diskuse, ale z vlastní zkušenosti vím, že zmíněný advokát je bezectný grázl.

JH 16.3.2007 10:36

To mi právě nebylo nikdy jasné ,proč

se platí povinné ručení za auto a ne za řidiče. Jako by auto za něco mohlo :-). A proč se neplatí podobné povinné ručení v dalších případech: někdo usne s cigaretou a požár zničí dům, jak vymůžou ostatní poškození sousedé ihned peníze na rekonstrukci nebo nový byt? Jak se vlastně tohle řeší? Také jde často o velké peníze. A ještě k těm autonehodám: Když někdo způsobí nehodu, tak poškozený dostane finance od pojišťovny viníka. A jak je to dál? Pojišťovna od viníka bude alespoň nějaké peníze vymáhat nebo vůbec nic? Jak to je?

I-Worm 16.3.2007 13:09

Re: To mi právě nebylo nikdy jasné ,proč

a kdo za to může, když ne auto? Jste holt jistě mladej, a tak nepamatujete časy, kdy se říkalo: jó, to my né, tím byla vinna doba...!

Roy Boehm 16.3.2007 13:43

Re: To mi právě nebylo nikdy jasné ,proč

No, mohu posloužit celkem čerstvou zkušeností. Když někdo způsobí nehodu, poškozený si to z poloviny uhradí ze svého. Na každý vyměněný díl mu totiž pojišťovna napočítá amortizaci. No a viník dostane pokutu v řádu tisícikoruny. Takže mě lehké ťuknutí (za mnou jedoucí řidič to v koloně nedobrzdil) přišlo na 40000,- Kč a viník dostal pokutu za tisíc. Co s tím bude pojišťovna dělat dál je mi zcela fuk. Ať třeba chcípne. Jo, ještě reklama: šlo o ČSOB Pojišťovnu.

Klokan 16.3.2007 13:32

Re: ach to pojistne v Cesku

Pokud si vzpomínám, za komunistů se platilo povinné ručení za všechna auta stejné (tuším 144 Kčs za kus).

Také nechápu tu logiku, když 20 let nebourám a půjčím auto bratranci, který způsobí nehodu a přijdu o bonusy.

A platit podle emisí je úplná pitomost. Ale asi to bude jen taková příprava na zavedení daní z emisí aut, aby si lidi pomalu zvykali.

Alois 17.3.2007 3:23

Re: A takových příčinných souvislostí tu máme plné noviny,

protože ťuknout alespoň jednou hřebík na hlavičku, to by bylo moc myšlení a myšlení je práce.

/ Možná, že ani ti novináři nejsou tak pitomí, jenže zítra by museli psát o něčem jiném. /

 Z takových blbostí, z nichž jednu jste tu vyhmátl, sestává celý život v ČR. Vždy se řeší a mění to podružné,drobné pitomosti, zatímco chybný základ zůstává. Měl jsem z Vašeho příspěvku radost, jakou mívá kantor, když "na to" konečně nějaký student přijde... R^:-)R^

Kobylka Lajda 17.3.2007 23:22

Re: ach to pojistne v Cesku

Petře Holubče, neměl jsi příbuzné v Uh. Hradišti a později v Jeseníkách? Ozvi se!;-D

Petr H 16.3.2007 2:41

Tak teď nevím,

má autor tu Š105 anebo se v landsmanchaftu plácli přes kapsu?:-)

Ladislav N. 16.3.2007 0:41

Co si budeme povídat, Bursík je šílenec, jaký by se do ministerské funkce vůbec neměl dostat.

V Kocourkově (i díky dalšímu šílenci - Paroubkovi) se ale může stát cokoli....Rv

Kasandra 16.3.2007 5:06

Re: Co si budeme povídat, Bursík je šílenec, jaký by se do ministerské funkce vůbec neměl dostat.

Voni jsou vlastně všichni šílenci,že ?? Pardon,Ladislav N. samozřejmě ne ....:-/:-/:-/

I-Worm 16.3.2007 13:11

Re: Co si budeme povídat, Bursík je šílenec, jaký by se do ministerské funkce vůbec neměl dostat.

zatracenej Paroubek, i toho Bursíka jistě dostal do vlády... O páteru Kalóskovi ani nemluvím...