24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anjeli 9.3.2007 22:59

UDÁLOSTI: Z posledních dnu - Středa 7. března - cirkev a katedrala

Bohuzel media ( a i pan Dolezal) predstavuji spor o katedralu ve smyslu vlastnictvi, to znamena ze bud patri cirkvi nebo "vsemu lidu". Nikdo se ale neobtezoval podivat podrobne na rozhodnuti NS, kde je jasne receno, ze vraceni cirkevniho majetku se bude resit restitucemi a proto by soudy mely postupovat jednotne a zaloby o urceni vlastnictvi (coz je obcansko spravni spor a ne restituce) tudiz zamitat.  Soud tedy nerekl, komu katedrala patri, ale posoudil pochybeni soudu nizsi instance. Pokud by si nekdo dal praci podivat se na ceske zakony, pak by zjistil, ze vina je na strane nasich zakonodarcu, kteri za vic jak 15 let nebyli schopni vyresit zalezitost cirkevnich restituci. Tim odsoudili katolickou cirkev k vynakladani nemalych prostredku na mnoho soudnich sporu ve kterych domaha se majetku nedustojne prave prostrednictvim zalob o urceni vlastnictvi a spory vyhrava nebo prohrava podle toho, jaky soudce spor resi. Nevim nakolik je to zastancum a odpurcum cirkve zrejme, ze spory probihaji po cele republice a nejde tedy jenom o jednu katedralu? Svou frustraci by tedy obe strany meli namirit uplne jinam a to na poslance a vladu. Cirkev proto take musi vybirat vstupne, aby na tyto ne prave levne spory mela a misto duchovni cinnosti se zabyva podnikatelskymi aktivitami.

dada 9.3.2007 20:46

Ať si socialisti a komanči slaví MDŽ. Horší je, že na tento svátek zavzpominala i ČbT a ČbRozhlas. Archivní záběry soudružek bal zážitek pro bohy. Překračování norem a plánu byolo hlavním tématem.

herdekbabka 9.3.2007 18:52

mno, pane Doležale, k třetímu odstavci ke dni 8.3. , poněkud bych to rozšířila a sice o MD šered a šeredů - všeho druhu a především na začáteká

 - šeredy a šereďáky  charakterové, další směrování by bylo  - vychovanostní, etické, nenávistné k čemukoliv a komukoliv, hlavně k těm co preferují vlastní myšlení - nikoliv přebírání pisálkovského  dogma. Taky závistné - proti lidem, kteří si dovolují přepych vlastního myšlení... Jinak no snažte se dál, horší a trapný už snad být nemůžete. 

Buvol 9.3.2007 21:34

Re: mno, pane Doležale, k třetímu odstavci ke dni 8.3. , poněkud bych to rozšířila a sice o MD šered a šeredů - všeho druhu a především na začáteká

Je to fakt chudák, který kolem sebe plive jenom jedovaté sliny a říká tomu "žurnalistika" nebo snad "politologie".... Divím se, že ho vlastní rodina už dávno nedala pod kuratelu....

Adolf 10.3.2007 11:01

Re: Re: mno, pane Doležale, k třetímu odstavci ke dni 8.3. , poněkud bych to rozšířila a sice o MD šered a šeredů - všeho druhu a především na začáteká

Buvole, Čech, ktery zavidi urazi a chova se jako hulvat....

Buvol 10.3.2007 19:09

Re: Re: Re: mno, pane Doležale, k třetímu odstavci ke dni 8.3. , poněkud bych to rozšířila a sice o MD šered a šeredů - všeho druhu a především na začáteká

A co bych jako měl tomuhle trotlovi závidět? Věk? Nebo snad výzor člověka, který má špatné trávení? A nebo snad ty "novinářské schopnosti"? To snad nemyslíte vážně!

ok 9.3.2007 16:55

ad cirkev

Vážení, pokud má církev nějaký majetek, měla by o něj řádně pečovat, tj. HOSPODAŘIT. Na tom není nic špatného, protestanti to dokonce považují za ctnost.

Jen vaše komunistická výchova vám zabraňuje ocenit, že církev se snaží dobře hospodařit NA SVÉM. Pokud máte pocit, že církev by měla být chudá, založte si takovou, nikdo vám v tom nebrání. Nebo se dejte k bosým františkánům.

herdekbabka 9.3.2007 18:54

Re: ad cirkev - no jo, ale pak by měla být něco jako sro a platit také daně - třeba - z nemovitostí, a pod.

Ludva 9.3.2007 16:19

Člověk si zvykne i na šibenici.

Dlouho jsme byli zvyklí, po vysunutí obrany SSSR na naše území, že jsme terčem vojsk NATO. Pak jsme si trochu oddychli, po odchodu cizích vojsk naštěstí jen dočasně umístěných, že zřejmě nejsme pro nikoho natolik nebezpeční, aby mu stálo za to zamířit střely. Dlouho to nevydrželo, zvyk je zvyk a adrenalin leckomu chybí. Zase asi budeme žít, tentokrát  s navěky umístěnými cizími vojsky, a už to bude  stát za to, namířit rakety.  Ale pozor,  tyhle nejsou tak přesné a živým štítem bude Praha.

Ještě k těm zvykům - mají se dodržovat, neměnit za nové. Kdo začal s Valentýnem, ať pokračuje, kdo začal s MDŽ, ať pokračuje taky, jenom proboha nic nepřehánět, jinak se nedoplatíme.

Adolf 9.3.2007 15:58

....zum Weltfrauentag

Heuchelei zum Weltfrauentag

Bundesregierung fordert Gleichstellung der Frau und tut nichts dafür.

Wo Heucheln zum täglichen Geschäft gehört, darf man sich nicht wundern, daß gerade an Tagen wie dem Weltfrauentag besonders viel Schaum aus dem Reichstag quillt. Die schöne Forderung der Bundesregierung: »Die Chancen von Frauen auf dem Arbeitsmarkt stärken. Das forderten die Regierungsfraktionen am Internationalen Frauentag im Deutschen Bundestag. Hintergrund ist eine eher traurige Zahl: Frauen verdienen in Deutschland bei gleicher Arbeit bis zu einem Viertel weniger als Männer.«

Das löst Verwunderung aus. Denn die Große Koalition verfügt bekanntlich über eine satte Parlamentsmehrheit. Und wenn es in anderen europäischen Ländern möglich ist, einen Mindestlohn einzuführen, sollte auch die gleiche Bezahlung für Frauen bei gleicher Tätigkeit drin sein. Daß die wirtschaftshörigen Parteien CDU und SPD dies nicht durchsetzen, scheint angesichts der aktuellen Diskussion um Krippenplätze nachvollziehbar. Denn Frauen sollen ja nach dem Willen der Wirtschaft und ihres verlängerten parlamentarischen Arms als Gebärmaschinen mißbraucht werden, damit sie möglichst rasch wieder als billige Arbeitskraft zur Verfügung stehen.

Und was die Regierungskoalition noch verschweigt: Die Schlechterstellung der Frau erscheint noch eklatanter, wenn man die Nichtwürdigung des Mutterberufes in Betracht zieht. Wirkliche Gleichberechtigung wäre dann erzielt, wenn die NPD-Forderung nach einem angemessenen Müttergehalt verwirklicht werden würde.

PRASI DENT 9.3.2007 18:16

Re: ....zum Weltfrauentag

 Halt Dein Gosch Adolf, oder Rusich bitte....

Avenarius 9.3.2007 22:09

Re: ....zum Weltfrauentag

...ganze tsechise volk ist einen simulanten bande, nicht war?

Adolf 10.3.2007 11:04

Re: Re: ....zum Weltfrauentag

Das stimmt nicht.Es wäre gut, Artikl richtig lesen........Das tschechische Volk ist wie alle andere Völker.....

Buvol 10.3.2007 19:12

Re: Re: Re: ....zum Weltfrauentag

.... und lachende Bestien, das besonders, nicht wahr?

Ivan 9.3.2007 15:38

Je to opravu ukázkový halousek.

BBC věnoval MDŽ velkou část svého zpravodajství. S velkou úctou se vyjadřovali reportéři o významu tohoto dne a o snažení žen dosáhnout svých práv. mimochodem, ženská hnutí teprve před několika málo desetiletími přinutila USA, aby např. ženy dostaly volební právo atp.. Ovšem velevýznamný propagandistický pisálek Doležal takovým komunistickým myšlením jistě nebude nakažen.

Co se týče raket:    Ruských raket, kterých jsou tisíce a výtečně fungují, se bát nebudeme, základnu si přesto zřídíme, protože se přece musíme bát toho, že by snad v Iráku někdo něco vyvinul a to něco snad poskytl nějakému teroristovi a ten by to něco snad mohl použít a snad i proti České republice.

Nývlt 9.3.2007 15:36

K ČEMU VLK POTŘEBUJE KATEDRÁLU?

Když bude chtít ,zajde si přeci pan kardinál za nějakým nýmandem Jaklem,podá si kolkovanou žádost,přiloží výpis z trestního rejstříku,předloží 2 průkazy totožnosti,výpis z bankovního účtu,lékařské potvrzení,stanovisko magistrátu atd,, no a Jeho Excelence p. Jakl mu pak milostivě na "hoďku" půjčí klíče. Takže,co se vlastně stále řeší?

MAHLER 9.3.2007 16:11

Re: K ČEMU VLK POTŘEBUJE KATEDRÁLU?

Jak vidno k ničemu.A proto bych mu ani ty klíče nepůjčoval.I ten Nývlt (co se dloube v nose-dvojník Ferdinanda d´Este)to pochopil.

PRASI DENT 9.3.2007 18:10

Re: Re: K ČEMU VLK POTŘEBUJE KATEDRÁLU?

 Až půjde KONEČNĚ Klaus na ten správný hrad, Jakl prý bude dělat ZVONÍKA od VÍTA.....

Brmboš 9.3.2007 15:33

Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

O MDŽ nemá cenu s vámi diskutovat prostě proto, že zde se chováte jako člověk momentálně postižený. Prostě zrušme všechny svátky, které slavili komunisté a slavme jen ty co slavili v Americe a pravověrní kapitalisté. To je idiotismus na padesátou. Byl jste to vy, kdo se začal otírat o naši symboliku vánoc i oslavu narození Krista. Ani komunisti toto nezpochybnili a v době tzv. demokracie začneme lustrovat i svátky. Jinak to napíši takhle pane redaktore myslím, že vám mnohdy objektivita nechybí, ale chtěl bych vědět jak by ty lidovky prezentovaly názor někoho kdo by psal o událostech na novináře tak jednoznačným způsobem jaksi po havlovsku. Ještě nedávno jste to byl také vy, kdo nám dával lekce z demokracie a přitom se dovolával té německé. Ve chvíli, kdy Němci nechtějí podpořit šílenství USA, Polska a naší země kvůli základnám tak se už vám nelíbí. člověk by si měl zachovat chladnou hlavu a přiznat si jedno nemá cenu psát na takových stránkách, kde otiskují stále stejné lidi se stejnými názory a z diskuze je žumpa. Jsou chvíle, kdy je třeba říci dost. Toto není ani demokracie, ani svoboda slova toto je běsnění plebejců, kteří se oděli z červeného kabátu do kabátů jiné barvy a my s nimi ještě diskutujeme. Starého psa novým kouskům nenaučíš, proto také hodně těch pravicových kovaných novinářů píše někdy hůře jak komunisté. Stále by jen zakazovali a hlídalí jen ty nepohodlné. Tady není diskuze, ale otevřená skříň pro mnoho kostlivců, kteří se chtějí za každou cenu prezentovat jako ti co prohlídli a vyléčili se z mladické nerozvážnosti. Já nevěřím v žádný přerod a myslím si, že právě proto nikdy nepůjde o diskuzi, ale o to urážet a špinit. Jestli toto má být ta svoboda anonymů prosím, ale je to celé jen divadlo za které někdo inkasuje peníze. Proto ani nepozná co je a co není vulgarita.

Adolf 9.3.2007 16:24

Re: Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

Brmboš, neplacat nesmysly a precist si radeji poradne clanek....

Frank 9.3.2007 21:35

Re: Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

Pane Doležale, bežte už konečně do penze a neotravujte tady svými plky. Jste komediant a za to vám ještě někdo platí. Víte vůbec vy znalče, kde a proč vnikl MDŽ? Takoví novináři jako vy jsou stejná pakáž, jako politici.

Avenarius 9.3.2007 22:03

Re: Re: Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

...Tě zřejmě se.re, ža za Tvoje plky nikdo nedá ani káču,co?

Adolf 10.3.2007 11:05

Re: Re: Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

Nezavid ty hlupaku....

Buvol 10.3.2007 20:04

Re: Dneska jste toho napsal moc, ale blbě.

Většinou s p.Doležalem nesouhlasím, ale v otázce zřízení americké základny jsem s ním zajedno! Jsem pro! Ale hlavně z poitických důvodů! Chci ji tady mít hlavně kvůli Německu ....

nepolitik 9.3.2007 15:29

Bez příspěvků všeználka Doležala

by neviditelnypes.cz nemohl existovat - to je smutné. Rv

Avenarius 9.3.2007 22:04

Re: Bez příspěvků všeználka Doležala

...tak to nečti, ty chytrej.

mig 9.3.2007 14:01

MDŽ

Zkusili jste, vy rozumbradové, dát včera vašim holkám kolem sebe kytku nebo pusu k MDŽ ? Jestli ano, víte jako já, že jste byli pochváleni a holky potěšeny. Vše ostatní kolem jsou jen řeči stárnoucího chytrulína Doležala. Těším se, až napíše filipiku proti Valentýnovi.

Vojta 9.3.2007 14:37

Re: MDŽ

Máte recht, udělal jsem to a nebyl jsem ani náhodou nepochválen. Pan autor nějak zapškl. To je přeci správně hnusné slovo pro takového zapšklouna, ne?

Rik 9.3.2007 14:39

Re: MDŽ

To přece můžete udělat kdykoli, bez ohledu na "oficiální svátek". Nebo Vy k tomu potřebujete befel?

Adolf 9.3.2007 16:00

Re: MDŽ

Dekadentni svatky normalni clovek neslavi...