16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
harry 9.3.2007 13:53

Re: DOMNÍVÁM SE

V zemich spanelsky svitoricich se slavi den otcu, neb tam objevili, ze bez otce to take nejde umotat. Byla to moc pekna oslava. H.

oldman 9.3.2007 8:49

autor

trpí, domnívám se, určitou utkvělou představou, že ten kdo zrovna nemyslí a nejedná podle jeho gusta, je v lepším případě jedinec, kterého je nutno zesměšnit, v horším případě kréten, který nemá nárok na existenci! ;-P

M. a m i Z 9.3.2007 8:48

Pane Doležal,

Proč nenapíšete rovnou, že se na zabírání katedrály opět ukázalo, jakou svoločí se obklopil kLaus. Obsadit Katedrálu policií a primitivně triumfovat v Janečkově veřejné službě mohl jenom kretén Yaklova formátu.

dvd 9.3.2007 9:51

Račet pochopit ppři Vašem vzdělání

(a) nebytím právní moci usnesení NS nastáva status quo ante

(b) právní moci nabylo usnesení doručením

(c) důsledkem je, že odpovědnost za katedrálu (včetně jejího střežení atp.) tím okamžikem přešla na Českou republiku a tedy ji střeží policie a ne nějaké sdružení ozbrojených kostelníků

viktor 9.3.2007 8:46

hruza

 Blbý článek  ještě blbějšího autora.

Karel 22 9.3.2007 8:47

Re: hruza

Nečti to, Viktore. Mám pro Tebe něco lepšího - www.kscm.cz nebo www.cssd.cz. Hezkej den.

aljav 9.3.2007 9:34

Re: Re: hruza

 ;-D ;-D ;-D

Martin 9.3.2007 8:33

Místopředseda Nejvyššího soudu Kučera

byl za totality /sedmdesátá léta/ trestním soudcem Krajského soudu v Praze, a to soudcem tvrdým a nelítostným. Nebohé prodavačky Jednoty odsoudil k dlouholetým tvrdým trestům za to, že - aby nepřišly o práci - odevzdávaly část tržeb svým představeným na ústředí. "Družstevní socialistické vlastnictví je posvátné", hřímal Kučera uplakaným mámám malých dětí, nevědoucím, která bije. Sledoval jsem ten proces z titulu svého úřednického zaměstnání ve spotřebních družstvech a dodnes je mi nad tehdejším běsněním nynějšího představitele nezávislé justice špatně od žaludku.

třetí 9.3.2007 12:03

Re: Místopředseda Nejvyššího soudu Kučera

Pane, to je podvod i dnes.

Kajda 9.3.2007 12:55

Re: Místopředseda Nejvyššího soudu Kučera

Dneska byl na on-line diskusním fóru předseda Soudcovské unie Jaromír Jirsa. Na otázku proč je v soudnictví pořád tolik rudých struktur z totáče, tak mu pan předseda odpověděl, že prý ho to také mrzí, že jich je tam tolik, ale že prý už se jich většina vyměnila. Tak nevím. Hajzlové jako Kučera už měli podle této teorie být dávno pryč. Vždyť už musí být v důchodovém věku a ještě takováhle minulost. Pak má to soudnictví k něčemu vypadat, když jsou tam zalezlé takovéto kreatury. 

kvid 9.3.2007 8:29

Proč se (některým) ženám nelíbí Svátek matek?

 Jednoduše proto, že příliš předurčuje, kam ženská patří. Ale není to tak, ženy si velmi efektivně dokáží a taky dokazují prosadit svou a MDŽ je další z jejich způsobů, jak se prosadit a běda všem komunistobijcům, co se jim připletou do cesty.

jepice 9.3.2007 12:07

Milý pane,

jako žena a matka vám na všechny ty vaše svátky kašlu. ;-P

ladislav 9.3.2007 7:42

Smutný příběh

člověka ,který ještě před časem celkem gramotně hodnotil věci kolem nás, až se dopracoval ke skutečné paranoi a je zralý zajít k Chocholouškovi.

jepice 9.3.2007 8:19

Re: Smutný příběh

Ale vždyť to takhle nenapsal. To by si přece jen k prezidentovi nedovolil.

Ronnie Stillboy 9.3.2007 7:34

Recht

Pane Doležale, už delší dobu sleduji Vaše články a musím konstatovat, že Vaše názory jsou velice blízké mým. Souhlasím s Vámi i v tom, že v současnosti je velice těžké přicházet s názory, které většině nejen české, ale i evropské veřejnosti nevoní. A všechno nasvědčuje tomu, že bude hůř. Proto díky za Vaše články a nedejte se odradit.

Petr Kohout 9.3.2007 7:27

Svatovítský chrám je majetkem koruny (nyní státu)

a církev byla pouze správcem, nikdy vlastníkem. Toto platí obecně pro veškerý "církevní" majetek, včetně veškerých dobročinných nadací apod. (i tam je církev správcem v souladu s pravidly nadace).

MF 9.3.2007 7:51

Re: Svatovítský chrám je majetkem koruny (nyní státu)

Správně. A faráři by se měli k těm košilím co nosí, chovat s úctou, protože také patří pracujícímu lidu.

Petr 9.3.2007 8:20

Re: Re: Svatovítský chrám je majetkem koruny (nyní státu)

ale ano, protože jsou pořízeny i z daní, které platím já.

S okamžitou platností bych přešel na německý způsob odluky církve od státu. Občan určí kam půjde část daní - na církve, na sport, na postižené, na chudé...... pak asi umře pan kardinál hlady.

Jsem hluboce věřící, ale k víře nepotřebuji chrám na Pražském hradě. Stačí malá modlitebna....... Nanasytnost vysokých představitelů církve je mi protivná.

Karel 22 9.3.2007 8:56

Re: Re: Re: Občan určí kam půjde část daní - na církve, na sport, na postižené, na chudé...... pak asi umře pan kardinál hlady.

Říká se tomu daňová asignace - něco takového je i na Slovensku. Je to docela dobý nápad - proč bych měl přispívat někomu, kdo čutá do meruny, když to chci dát církvi? Ale ještě k Německu, které zmiňujete - nemáte nějakou statistiku o tom, kolik kardinálů resp. farářů tam zemřelo od války hladem?

jirka.s. 9.3.2007 11:03

Re: Re: Re: Re: Občan určí kam půjde část daní - na církve, na sport, na postižené, na chudé...... pak asi umře pan kardinál hlady.

Ono ani tak nejde o počet vyhladovělých farářů, ale o počet věřících na jednoho faráře!

Edmont Dante 9.3.2007 6:13

Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Víte jak vzniklo MDŽ? V Americe jako vzpoura žen švadlen, keré nemohly již vydržet pracovní podmínky. Ne z nařízení Stalina nebo Brežněva, jak se domníváte. A Den matek je zde také na místě, protože jak jsem pochopil z Vašeho článku uniká Vám rozdíl mezi otcem a matkou, kde role matky je trochu jiná než otce. To není hodit si jenom tak hrbem a pak se o nic už nestarat.

A den šered Vám schází? Nikdo Vám k tomuto dni nedal kytku? Božatko jedno. Ale v jednom bych s Vámi souhlasil,  jeden den nám schází  a to den idiotů!

GLOWi 9.3.2007 8:26

Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Nevim, jak ostatni, ale zminku o dni matek jste zjevne nepochopil

jepice 9.3.2007 8:28

Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Asi vám schází představivost. To, že nás rok 89 ušetřil MDŽ, této přehlídky nekonečné trapnosti, dodnes kvituju s potěšením. A že by někdy někdo za totáče vzpomněl na americké švadlenky? To by se u ideologických tajemníků se zlou potázal.

Karel 22 9.3.2007 8:46

Re: Re: ...americké švadlenky

MDŽ za totáče nebyl svátek žen, ale svátek všech kořalečníků a pivních skautů. O amerických švadlenkách jsem slyšel také teprve letos, 18 let po revoluci. Kdyby nebyly americké, třeba by se bolševici zmínili.

Kajda 9.3.2007 13:08

Re: Re: Re: ...americké švadlenky

Jsem roční 1962 a o švadlenkách jsme se učili v dějepise v deváté třídě. Do 48 roku se tento den připomínal. Po roce 1948 se na příkaz Moskvy slavil. Hodil se do krámu, protože "oškliví američtí kapitalisti vykořisťovali chudé dělnice".

viktor 9.3.2007 8:56

Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Jo den idiotů. Hned bych panu Doležalovi blahopřál.

??,, 9.3.2007 14:14

Re: Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Souhlasím se svátkem šered.Když se podívám na Vaše doprovodné foto, souhlasím s tím,abyste byl jejich král /nebo  fúhrer/.Podle toho, co je Vám bližší....

J.Mach 9.3.2007 9:34

Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Dante, když neumíte číst, jak to, že píšete? A k tomu dnu idiotů, spíš by se vám hodil den megramotů, OSN ještě má pár volných dnů.

ert 9.3.2007 11:47

Re: Koho jste ještě neurazil pane Doležale?

Základ MDŽ dalo vyhlášení Socialistické strany USA r. 1909. O rok později uspořádala Druhá Internacionála 1. mezinárodní konferenci žen a na ní, zejména díky agilitě Kláry Zetkinové, došlo k vyhlášení MDŽ.

Tedy ne Stalin či Brežněv, jen jejich ideologičtí předchůdci.

A přežil proto, že si z něj ruští komunisté udělali symbol pro svou ideologii.

Karel 22 9.3.2007 12:31

Re: Re: A přežil proto, že si z něj ruští komunisté udělali symbol pro svou ideologii.

U nás přežil taky proto, že si chlapi mohli ožrat rypáky i "mimo plán" a hlavně "nad plán".