16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plzák 9.3.2007 10:07

Ať žijí souciologové.

"Ať žije volná myšlenka!" Co to ten člověk blábolí? Od kdy lze nazývat rozhodnutí soudu volnou myšlenkou? Rozsudek je rozsudek a basta. A Bůh nás ochraňuj před sociology.

MK 9.3.2007 13:37

Re: Ať žijí souciologové.

Člověk s vaším přehledem neví snad, co to byla a je Volná myšlenka, kdo je to volnomyšlenkář (čili antiklerikál, ateista)?

Kylchap 9.3.2007 9:39

Doležale,Doležale

kdy nás Rusko napadne? Prozradíš?

dON 9.3.2007 9:49

To

by mohla vědět ta vědma - viz lidovky - Ruzyně -http://lidovky.zpravy.cz/vedma-melo-by-bejt-naky-strileni-da1-/ln_nazory.asp?c=A070307_003419_ln_nazory_lvv

Aaron 9.3.2007 10:31

Re: Doležale,Doležale

Už to jednou udělalo, nevidím nejmenší důvod, aby to při vhodné příležitosti neudělalo znovu.

Mirek F. 9.3.2007 12:19

Re: Re: Doležale,Doležale

A kdy že nás napadlo Rusko?

Jenda 9.3.2007 12:27

Re: Re: Re: Doležale,Doležale

Co takhle '68? Jo aha prominte ... to byl Sovetsky Svaz, ja zapomel, ze uz nam tady kolikrat nekdo vysvetloval, ze to musime rozlisovat, ze chudaci Rusove jsou v tom ouplne nevine.

Mirek F. 9.3.2007 13:22

Re: Re: Re: Re: Doležale,Doležale

Vida, neuvažujete zas tak nerealisticky na rozdíl od místních rusofobních horlivců:-). Ouplná nevinnost je samozřejmě jen nepodařenou ironií,  i mezi Rusy byli komunisté, stejně jako mezi všemi národy rudého bloku, v tomhle ohledu si nemáme co vyčítat.

NevericiTomas 9.3.2007 13:35

Re: Re: Re: Re: Re: Doležale,Doležale

Hele Mirku a muzete nam rici, proc rusti generalovy vehrozuji, ze budou mirit atomovkama na Ceskou Republiku, kdyz zakladny chce stavet jenom nase vlada?My za nic nemuzeme, jsme jen obeti. Mel byste jim to tam jet urychlene vysvetlit.

Mirek F. 9.3.2007 15:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doležale,Doležale

Je to rozhodně zvláštní, takovéto jednání, také nechápu, co má stát co do činění se svoji vládou. Je přece obvyklé, že konflikty se vedou jen mezi členy vlád, nikdo jiný se do maskáčů neobléká, vláda je přece soukromý koníček několika jedinců, se zbytkem země nemá co do činění, hlavně co se pravomocí týče.    

dulcibelka 9.3.2007 9:37

Z článku mám skoro dojem,

že si snad Klaus chce vzít nějaký oltář na chalupu(Y)

PROKOP BUBEN 9.3.2007 9:53

Re: Z článku mám skoro dojem,

 NIKOLIV , touží být vytesát na piedestál vedle Karla IV. ovšem bez uraženého nosu....

dulcibelka 9.3.2007 10:35

Re: Re: Z článku mám skoro dojem,

No, to jsme se nasmáli! Až na to, že Karel není na piedestalu, nýbrž má bustu v triforiu...

PROKOP BUBEN 9.3.2007 11:18

Re: Re: Re: Z článku mám skoro dojem,

 NECHTˇ už kde, je jisté, že mu je přirovnání k TGM asi málo....Nasvědčuje tomu oslavná, děkovná písnička na NĚHO a JEHO rodinu při volbě Missis roku na ČT, jeho oslavné tirády a fanfáry před novoročním vyhlášením studené občanské války - atd.atd......

jirka.s. 9.3.2007 17:44

Re: Re: Re: Re: Z článku mám skoro dojem,

Taky jeden, co ho Klaus předběhl ve frontě na vlek? Zatracené komplexy!

loula 9.3.2007 9:27

Já si myslím,

že žena zaslouží ohleduplnost a úctu každý den. Ne ji dát kytku a potom se na její počest ožrat, ne ji dát valentinské srdce a celý rok ji v ničem nepomoci, ne ji dát metál ke dni matek a zdražit plínky. Žena zaslouží úctu a ohleduplnost každý den, na to nemusí být ani Valentýn, ani MDŽ, ani den matek. Vím, tato úcta a ohleduplnost není tak efektní, autor by neměl o čem psát. A ten den šeredek, to si mohl odpustit.

Vlad 9.3.2007 11:05

Re: Já si myslím,

Ježíšku, proč zrovna žena? Proč ne třeba zrzavej dědek? Ten má na své zrzavosti stejnou zásluhu jako žena na svém pohlaví.

A když rovnoprávnost, tak pro všechny: pro ženy, pro plešaté, pro pedofily, pro id*ioty atd.

drak 9.3.2007 9:26

Celkem slušný komentář ale (1)

(1) Co se základny týče, tak se po světě začínají dít takové věci, že jen doufám, že bude včas postavena. Zaslepenost původních, to jest zakládajících členů EU je přímo děsivá...

(2)Evropská „předposranost“ na jedné straně a rakouské strkání nosu do našich záležitostí včetně Temelína na druhé už nejsou do nebe volající ony už jsou přímo do nebe řvoucí...

(3)K iniciativě se rád připojím, životní projevy států jako je Rusko mne přímo děsí a je třeba je držet pěkně velkým klackem, pěkně daleko a v patřičném děsu před oním klackem. Vím o čem hovořím. Od malička jsem byl vždy v té rozumné menšině a už jsem si na to zvykl, nevadí mi to.

drak 9.3.2007 9:25

Celkem slušný komentář ale (2)

(4)Zaujetí katolické církve hmotnými statky pod vedením kardinála Vlka překračuje meze vkusu a mnohým lidem (včetně mne) se to až hnusí. Upřímně řečeno dokud žil kardinál Tomášek, byla mi katolická církev milejší a sympatičtější, také se takovéto excesy neděly.

(5)Doufám, že pozadí případu kolem pana Čunka se co nejdříve provalí, jsme přeci v Čechách, kde se vše rozkecá. Mimochodem tady vidíte, jak je důležité vybrat si dobře sekretářku, což pan Čunek evidentně podcenil.

(6)Komentář Práva je poněkud přihlouplý ale ale co se rozsudku Nejvyššího soudu týče, tak tady bych řekl, že církev poněkud přehání a škodí si tím, zbytečně ale pan Vlk se kardinálovi Tomáškovi prostě nikdy nevyrovná a ono to podle toho vypadá... Zbytkem komentáře není třeba se zabývat, to jsou výkřiky do tmy.

drak 9.3.2007 9:25

Celkem slušný komentář ale (3)

(7)Když musel stát vydat katedrálu katolické církvi, tak takhle jeho představitelé prudili? V klidu předal a bylo, od Vlka čekám totéž. Bude-li katedrála Vlkova, nevlezu do ní pro změnu já, pan Vlk a jeho vzpupné chování se mi hnusí.

(8)Viz výše, jen doufám, že se to pozadí co nejdříve provalí. Co dělají naše úžasné tajné služby?

(9)Levičáctví některých evropanů je v podstatě blažená nevědomost. Dopřál bych jim ozdravný pobyt v Rusku, třeba i v Moskvě, kde ještě jsou zbytky nějaké civilizace. Přijedete tam a den po příjezdu 4 hodiny čučíte kvůli registraci na milici buď vy nebo v lepším případě ten co vás pozval. Kultura a vstřícnost veškerá žádná. To samé vás čeká před odjezdem. Také bych pánům dopřál onu nemocnici v rozkladu a bez základního vybavení, kterou cizincům vybral moskevský starosta, soudruh Lužkov. Dle vyjádření poměrů znalých vás tam v lepším případě nechají v klidu a bez ošetření či jen povšimnutí vypustit duši. V tom horším se z vás stane pokusný králík nějakého místního Mengeleho. Po takovémto pobytu jsem přesvědčen, že i značně mírumilovný člověk by se tam nepochybně rád vrátil ale jedině jako pilot bombardéru ale hlavně jako doživotní pravičák.

(10)Neschopnost naší policie a justice je příslovečná a komentáře na toto téma jsou jen mlácením prázdné slámy.

(11)Divil bych se kdyby se pan Zeman na něco pamatoval, jednak dost chlastá a také je to už starší pán, nechme ho v klidu. Při té „lásce“ paní sekretářky k panu Čunkovi bych se nedivil, kdyby cokoliv, co by mu mohlo pomoci buď prohnala komínem nebo aspoň nějak zašantročila či zmanipulovala.

Kajda 9.3.2007 12:27

Re: Celkem slušný komentář ale (3)

Zajímavé postřehy. V bodě 9) s vámi naprosto souhlasím. Krátce před sametem studovala moje kamarádka na moskevské univerzitě matematiku. Její kolegyni studentce se uděšlalo špatně a tak ji odvezli do jedné z tamních nemocnic. Z prostředí, do kterého ji přivezli, dostala takový hysterický šok, že ji museli letecky dopravit do vlasti. Radši přerušila studium, než by se tam vrátila. Za tu dobu Rusové sice zbohatli a mají i nové luxusní nemocnice, ale to jsou privátní špitály pro jejich bosse a jim blízké. Do starých nemocnic Rusové neinvestovali ani rublík, ktakže jestli to tam za totáče byla hrůza, tak dneska to tam musí být děs na druhou.  

drak 9.3.2007 9:24

Celkem slušný komentář ale (4)

(12)Výzkum sem výzkum tam, něčím se ty zprávy naplnit musí. Proti církvím nic nemám (dokud mne příliš neobtěžují) a pokud je to opravdu jejich majetek zabavený komunisty po roce 1948 či němci za války, proč jim ho nedat? Ovšem odmítám se vracet např. k Josefu II, to ať si laskavě dojedou do Vídně.

(13)Chovám se k dámám slušně po celý rok a 8.3 stejně tak. Jinak na tom svátku mi vadí to spojení s minulostí před rokem 1989 a proto nejsem schopen zaujmout k němu neutrální postoj.

(14)Nezapomínejme, že rakouská protistrana už má svého spojence (agenta) v české vládě, což už není žádným tajemstvím a proč by nemohla mít jednoho či více uvnitř Temelína? Vše tomu nasvědčuje, promptně předávané zprávy, fotografie a pod. Co dělají naše úžasné tajné služby?

(15)Proto mne evropanské mnichovanství a levičáci v BBC a pod. upřímně děsí, chce to založit nadaci, která by je posílala na povinné ozdravné pobyty do Ruska, není nad střet s ruskou realitou. Pánové by si měli uvědomit, že jedině adekvátně vyzbrojená armáda udrží ruského medvěda na uzdě. vše ostatní je jen řezání větve pod vlastní zadnicí...

(16)Wikipedie je užitečná věc pro všechny nejen pro penzisty. Zbytek zmínky jsem nepochopil.

oakman 9.3.2007 9:24

...

Oni se totiž uměli domluvit jako státy feudální - počínaje protinapoleonskou koalicí. Připomeňme si o čem byla. Byla o obraně feudální nehybnosti společnosti, byla o rezistenci proti republikánské Francii rozšiřující nákazu revoluce. Jako msta za podporu frantíků byli poté krájeni Poláci. Oni ti sympatičtí chlapíci z Vojny a míru neumírali u Slavkova za vlast, ale jako muklové za pána. Bojovali "proti sami sobě".

Pakt Molotov - Ribbentropp ukázal světu, jak se dokáží domluvit dvě zdánlivě antagonizující diktatury.  Dnešní Schroeder pakt opět ukazuje, že sociální levice v Německu je stejná prodejná špína jako před válkou. Proč to říkám? Protože "levice", jak si ta pakáž říká, byla skrze komunisty proti obraně před Hitlerem stejně v Británii, Francii jako u nás, zatímco národní socialisté na obou stranách jí rozjížděli jako vítězné tažení proti buržoazii židovského typu.  Kdyby Hitler neporušil slovo, tak tu vládnou spolu dodnes. Oni to vědí, jejich zájmy jsou podobné, když přestaneme být česky sebestřední, tak zjistíme, že mají přirozenou koalici proti historickému nepříteli ze Skandinávie, nejen proti Polsku. My nejsme ani na hlavním programu, nás nechávají v péči a msáži svých Unterdeutsch z Rakouska. Boehmen nikdy pro Němce nebylo významné území, vždy radši kontrolovali Slezsko než nás, to jen Bismarck jednou plkal u kafe o "Felsen Boehmen", ale obě světové války mu tvrzení vyvrátily. V této situaci mají dnes Poláci na věc daleko prozíravější názor - od Evropy v obraně správně nečekají vůbec nic, protože Evropa už 50 let ničeho není schopna -jen se vzájemně okrádat v EU, která je jediným důvodem, proč se k nám musejí chovat aspoň rámcově slušně.

Kajda 9.3.2007 12:32

Re: ...

Přesně tak.

Hariet 9.3.2007 9:01

Zapškloost

No, tetokrát jsou poslední UDÁLOSTI politologa Doležala opravdu hodně zapšklé. Na nikom nenechal "čistý chlup". Otřel se o ženy. o prezidenta, o sociální demokraty  - prostě o kdekoho. Jenom své "miláčky" nechal na pokoji. Asi se mu chudáčkovi něco nepříjemného stalo. Kdoví co... To ví jen on sám. Stáří a senilita je blbec... ;-(

Hariet 9.3.2007 10:32

Re: Zapškloost

To je pravda, pan Doležal neuznává rozhodnutí Nejvyššího soudu.

Také bych chtěla znát jeho definici ženy  - šeredky.  O to MDŽ asi vůbec nejde, ani těm šeredkám. (To bývala za totality skurečně trapná záležitost). Jeden moudrý muž kdysi pravil, že "každá žena je pro někoho krásná". Odpouštím panu Doležalovi - on prostě mezi ty  MOUDRÉ muže nepatří.... Ani náhodou. ;-(

oakman 9.3.2007 8:58

No vážení,

teď se poučíme o tom, že EU je nutnou zbrojnicí peněz , zatímco na obranu je tu USA. Nato je instituce, která dává těm (nenapadá mne publikovatelný tremín) po-hlavním oudům ze záp. Evropy mylný pocit, že jsou to oni, kdo bojuje o tu demokracii. Západní Evropa druhou světovou válkou resignovala na jakoukoliv konsistentní ideu kromě "polečného stolu" plného žrádla. Lenost, malomyslnost, nedůvěra k cizincům, to je v Beneluxu to samé jako u nás. Jen oni jsou ti "češi" a my jsme cikány. Francie a Německo se tváří vítězně - dokázali se konečně po staletích domluvit a ještě donutili maloměšťáky z okolí, aby tu jejich "rýnskou pohodu" bránili. Vzhledem k tomu, že v turismu snadno získáte přehled o mínění nejen kolegů manažerů, ale i "nejširších mas" v zájezdové skupině, vím, že pokud chceme hledat lidi, kteří nás berou jako sobě rovné, tak musíme do Skandinávie, "nové Evropy", Ibérie a na Ostrovy. Porýnská koalice je znovuzrozená Německá Říše a očekávat od tohoto útvaru nějakou pomoc či milosrdenství je liché. Nejvíce mne baví ta místní jistota, že Rusko, před Leninem 250 let území vlastněné pruskou dynastií Hohenzollern (původní jméno Romanovců;-P), a Německo se nedohodnou na tom, jak si popáté rozdělí střední Evropu. Rus - křesťanský hybryd Švéda mixovaného s Mongolem, Turkem, Tatarem a Ukrajincem, to není žádný bratr ani přítel - to je pakáž sloužící Evropě jako nárazník na číňany. Nic víc! Nepatří do Evropy myšlením, ani praxí jejich státu vůči občanům, a hlavně proto, že každý demokratický fuhrer, kterého Rusové "zvolí" do čela musí být za své skutky v normální zemi zavřen do basy.

Kajda 9.3.2007 12:38

Re: No vážení,

R^!!

NevericiTomas 9.3.2007 13:43

Re: No vážení,

R^ ja vas u jineho clanku nepravdive narknul z velkonemectvi. Jenze tady v te zaplave Zimu a Septiku se clovek nekdy spatne zorientuje;-(

PROKOP BUBEN 9.3.2007 8:55

DOMNÍVÁM SE

 ŽE když MDŽ, pak jako státní svátek a jako protiváhu vytvořit i MDM - mezinárodní DEN mužů.....DEN PTACTVA je jen chabou náhražkou už proto, že každému NECVRLIKÁ.....