23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 23.2.2007 15:03

Re: Flieglova M.. to Vám namluvili ve sboru?

 NO, dnes nevymluvíte ani Buršíkovi, že by se měl odebrat do dobrovolné skromnosti, předat jeho palác potřebným a odebrat se do chaloupky u lesa praktikovat udržitelný způsob života......Pokud by se církev a to již kterákoliv, intenzivně věnovala pomoci nemocným a ne vlastní vinou ubohým, pak by majetek a prostředky mít měla....Žebravých mnichů máme dost a STÁLE JICH PŘIBÝVÁ......

RZ 23.2.2007 15:05

Re: Flieglova M.. to Vám namluvili ve sboru?

Je to demagogie, používána nejen bolševiky, ale i např. (máme-li věřit Jiráskovi) i Husem. V souvislosti s okolním textem tato věta ve skutečnosti říká: Majetek, který zde získáš, s sebou na onen svět nevezmeš. (Ergo: Majetek neschovávej do stožoku, raději jej požij pro dobro, bude Ti to přičteno k dobru.)

Jihočech 23.2.2007 10:54

V článku nebyli zmíněni Sudeťáci a jejich utrpení?!!

Přehlédl jsem se nebo autora dostihla vlna chřipkové epidemie? 8-o 

Starý J. 23.2.2007 14:25

Re: V článku nebyli zmíněni Sudeťáci a jejich utrpení?!!

Spíše Vás postihla umanutost!

JH 23.2.2007 10:52

Nic nového pod sluncem!

Komunistický úderný slovník, překroucená fakta a fašizující rasistický smrad se line celou plejádou výdobytků páně Doležala neustále. To si země oddechne až tato stvůra skončí tam kde má!!

Starý J. 23.2.2007 14:26

Re: Nic nového pod sluncem!

To je kde? Už děláte seznamy pane Urválku?

Ojebavac Marxe 23.2.2007 10:35

"na kterých si tak potrpí exhibicionisté typu Dušana Třeštíka"

Ach tak - od tud vitr vane: Dolezalovi je vse kolem katedraly jasne a tak odborniky jako je Trestik muze oznacit za exibicionisty. Furt ta sama argumentace: je nam vse jasne, jen ti kdo o tom vedi vic nam ten nas spravny  nazor kazi.

PETR 23.2.2007 10:35

Sedláci existují. Ne ovšem v Agrární komoře

ale v Asociaci soukromých zemědělců. V Agrární komoře totiž vůbec nejsou vlastníci pozemků, ani státní podnik Lesy ČR, ale pouze a jedině pohrobci JZD, představitelé velkých zpracovatelů surovin včetně firem, peroucích se o práci v lesích, které jim nepatří. Špatný zákon o státním podniku Lesy ČR totiž zakazuje státním lesům přímo pracovat v lese, ale přikazuje jim práce objednávat a dohlížet na jejich kvalitu. Což je nesmysl, způsobuje to zmatky, nepřehlednost a chaos, v němž se báječně krade. Ale k sedlákům a k Asociaci soukromých zemědělců. Ti většinou  chtějí hlavně pořádek a klid k práci, ale, poněvadž všichni pracují, nemají čas na to, hádat se s panem Velebou a s různými Palasy, Zgarby a Mládky také ne. Zatím se s nimi bavila paní Vicenová a všichni čekáme, kam se vrtne pan Gandalovič: k Velebovi, který jen naříká a chce peníze, nebo k sedlákům, kteří chtějí pracovat na svých polích, o nichž  však pořád ještě nevědí, kde vlastně jsou - na komplexní úpravu půdy, která měla už 15 let tenžto problém vyřešit, socialističtí ministři dali tak málo peněz, že byla zatím provedena jen na 2O % půdy. Palas chtěl dokonce tento titul zrušit vůbec. A přesto se sedláci drží. Nevyhubili je!!! 

František I. 23.2.2007 10:56

Re: Sedláci existují. Ne ovšem v Agrární komoře

R^R^R^

Starý J. 23.2.2007 14:33

Re: Sedláci existují. Ne ovšem v Agrární komoře

Možná Vám bude vše jasnější, až si uvědomíte, že Veleba je ze stejné líhně (Vel.Meziříčí a přilehlé vesnice), jako Doležel, Láznička, Péťa, Večeřa. Skromná a krásná Vysočina a takoví "šibalové" se tam našli!

martina 23.2.2007 10:26

je hloupé že jste to nechal dojít tak d aleko

že  jste  ty jeho  dvojníky  razantněji  neexkomunikoval

AeroKarel 23.2.2007 10:11

On má Palata

ve zmíněném článku i pár dalších pitomostí, jako například, že druhá světová vypukla kvůli koridoru do východního Pruska, nebo že Česko brání volnému pohybu pracovních sil v EU. Dotázán, jak to míní, vysvětlil že tím, že souhlasíme s bezdůvodně nízkými platy !!!!!!

Eurohujer první třídy!

ok 23.2.2007 9:46

cesty pro sedlaky

Pane Doležale, doporučuji vaší pozornosti fakt, že soukroí vlastníci půdy mají svoje pole dodnes prakticky nedostupná díky zničeným a dodnes neobnoveným cestám. Taky dobrý komunitický trik, který znemožňuje běžné využití pro "malovýrobu", zasazení stromů na okraji pole atd.

ok 23.2.2007 9:36

islamiste v Alziru

Snad by stálo za to prozkoumat, proč vítězí islamisté v Alžíru, civilizované bohaté zemi, kde nežijí žádní magoři, ale vcelku sympatičtí slušní lidé.

Tam se dá najít odpověď "jak to dopadne".

jepice 23.2.2007 11:18

Re: islamiste v Alziru

Nevíte ještě o nějaké jiné zemi, kde nežijí žádní magoři? Do Alžíru se mi až tak nechce, když tam islamisté převálcovali všechny ty sympatické slušné lidi.

Rocky Pantalone 23.2.2007 9:15

senátor Přemysl Sobotka se zachoval naprosto logicky

jinak by se zařadil do společnosti Hnědých Zemanových kufříků, Kořistků, Ploců, Hybáškových apod.

A 23.2.2007 11:58

Re: senátor Přemysl Sobotka se zachoval naprosto logicky

Jasně, já bych taky na ulici od náhodného chodce 50 miliónů si nevzal....

Pamětník I. 23.2.2007 14:24

Re: senátor Přemysl Sobotka se zachoval naprosto logicky

neboť, kdyby pokus o úplatek konkrétně oznámil stejně jako Pithart a Žantovský, vysloužil by si jistě také "zaslouženou úctu" od občanů jako oni.

Mirek 23.2.2007 8:58

Noví socani

Nevěřil byste, kolik lidí si nepřeje pomalu, ale hodně rychle. Nechat zkrachovat firmu a před tím převést aktiva na jinou firmu, to je praxe Nových Čechů a jak vidět, Paroubkovci se učí rychle.

Žulový Aston 23.2.2007 9:33

Re: Noví socani

A od koho, prosím?

joska 23.2.2007 8:57

Sv.Vít

Proč mám platit návštěvu ?Chrám S.Víta má sloužit k bohoslužbám a není žádnou atrakcí,aby se zde platilo vstupné.Pokud církev nemá na údržbu,tak ať se vzdá svých požadavků .Pokud bude sloužit chrám k modlidbám bez vstupného,ať je třeba ve vlastnictví církve.

Flieglova M. 23.2.2007 12:56

Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

Nerozumím proč Vám vybírání vstupného katolickou církví od "očumovačů" tak vadí ?

Nebo jste už také protestoval u rabína Sidona proti vybírání vstupného na židovský hřbitov ?? 

Korsika 23.2.2007 13:23

Re: Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

Milá paní, byla jste, prosím v nějaké jiné katedrále v Evropě? Třeba  ve Vídni, Paříži, Londýně, Římě? Copak se tam někde vybírá vstupné?

Korsika 23.2.2007 13:27

Re: Re: Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

A ještě něco, pokud se jdu podívat do nejakého chrámu, třeba do svatého Marka v Benátkách nebo do Lorety v Itálii, kde se samozřejmě taky vstupné neplatí, tak am asi nejdu očumovat, ale jdu tam proto, že chci vidět tu nádheru. Milá paní byla jste v některém tom chrámu o kterých jsem psal? A byla jste tam očumovat?

Starý J. 23.2.2007 14:40

Re: Re: Re: Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

Bylo by vhodné nás také poučit (já tam byl jen formou obrazovou), kdo má tyto katedrály ve vlastnictví a kdo platí jejich ne lacinou údržbu! Nějak se mně nezdá, že by tyto skvosty v katolické Italii platil stát a že by i tam byly katedrály "vlastnictvím všeho pracujícího lidu"! Tam přece neměli komunisty 40 let u moci!

joska 23.2.2007 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

Vaše formulace"vlastnictví pracujícíholidu" je jako vyšitá z dob nedávno minulých.Kyž něco vlatní stát,tak to ještě neznamená,že je to vlastnictví pouze pracujícího lidu,ale NÁRODNÍ PAMÁTKA.

Korsika 23.2.2007 17:21

Re: Re: Re: Re: Re: Pokud se jdete pomodlit do sv.Víta na v době mše vstupné na Vás nikdo nebude vyžadovat. Ale pokud tam jdete očumovat v době kde se mše nekoná, je to o něčem jiném ,,,

Vážený pane Starý, tak tohle je mně  na rozdíl od Vás úplně jedno. A v tom to je. Prostě tam přijedu s klienty, provedu je po katedrále, nic se neplatí, podíváme se na tu krásu a věřím, že všem, co tam se mnou jsou, je absulutně jedno, čí ta katedrála je. Ovšem Vám by to asi jedno nebylo že?

TBB 23.2.2007 8:56

Pane Doležale, už jsem si zakázal

číst Vaše příspěvky, ale dnes jsem se kouknul a souhlasím s tím, co vyslovil již jiný komentátor. Pokud jste byl před 15 lety vedoucím poradců V. Klause (a jak mu nefandím), tak v sobě nesete příznaky minulých křivd.  Ale hlavně mi tak v souvislostech připadá, že se podobně jako VK pasujete na jediného génia našeho lidu. Občas by něco dostudovat prospělo, ne všichni mají patent na vše (tedy s výjimkou Lenina, Stalina, Kim-Ir-Sena a jeho synka, pak pár vůdců ve střední Asii, libovolný počet vůdců v Africe). Z Vašich komentářů mám podobný pocit, jako u VK, všechny kolem poučíte, větší část z toho nedokážete a ještě Vám za to někdo zaplatí. Na závěr podotýkám, že nevolím ČSSD ani nikoho jiného, hodlám si zachovat zdravý rozum.

Mirek 23.2.2007 9:00

Re: Pane Doležale, už jsem si zakázal

Zdravý rozum si dokáží zachovat i někteří socani, jak víme.

Arab. 23.2.2007 10:56

Re: Re: Pane Doležale, už jsem si zakázal

To je vidět.