23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
erik 28.6.2006 6:55

Re: Re: Re: Re: Re: Slyšte, slyšte

silnější-může samozřejmě znamenat i silnšjší po mentální stránce-souhlas

G. Pašek 27.6.2006 23:13

Cokoliv by USA udělala pro Maďarsko, to by dalo členům Waršavské smlouvy se semknout . . .

v jeden šik a rachejtle by lítaly . .  .to muselo shnít z uvnitř a padnout pod vlastní váhou . . . . kdokoliv myslí jinak, nechť si hlavu nechá vyšetřit . . .

G. Pašek 27.6.2006 22:58

Re: ctete Setona, ne Maye

OK, já bejt tebou, tak bych nepoučoval s takovou autoritou o am. Indiánech . . . . . češi mají cikány, nu a my v USA máme Indiány. Pěkně líný  a tupí hajzlové . . . .

Lea 27.6.2006 22:02

připomínka

Pane Doležale,slova Fraňka jste vytrhl z kontextu. Fraňka článek byl věnován energetice -SZ a stále rostoucí spotřebě bez ohledu na to,že všechno jednou dojde - i ty suroviny. Takového jednání bych se od vás nenadála. Předpokládám,že až bude jmenována vláda trojkoalice,vaše nervozita pomine.

pařez 27.6.2006 21:43

Re: Re: Re: Americká protiraketová základna

Americká základna Česko asi neuchrání, ale co je špatného na strategii USA, která počítá jako s nejpravděpodobnějšími cíli íránských (či jiných) raket ne územi bezvýznamné České republiky, ale důležité (i v boji proti terorismu) státy na západ od našich hranic? Je spíš k smíchu se domnívat, že by despocie na Středním Východě vyplýtvaly svůj raketový potenciál útokem na ČR :-D

kirast 27.6.2006 21:33

Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

Š í l e n ý

I g n o r a n t

B l b e c

A s o c i á l

L e m p l

pařez 27.6.2006 21:12

Já bych Indiány vyvinil

z odpovědnosti za současné poměry v jižní a střední Americe. Tradici diktátorských režimů tam vnesli spíš Španělé svou tvrdou diktátorskou politikou asimilace, která sice byla úspěšná v jakémsi zrovnoprávnění všech poddaných (zřejmě proto tam nejsou problémy s rasismem), ale vnesla tam onu nedemokratickou politickou kulturu. Zatímco na severu Ameriky se tento přístup neuplatnil - domorodé obyvatelstvo bylo považováno za nehodno i neschopno asimilace. Následkem toho byl sice uplatněn jakýsi tolerantní přístup, ale byla zakořeněna tradice nerovnosti mezi rasami, s níž se USA a Kanada potýkají dodnes.

kirast 27.6.2006 21:03

Re: Protiraketovou základnu USA na našem území bych docela uvítal.

Máte recht! A ani si nikdo nevzpomněl, kolik práce by dostali lidi z naší republiky od Američanů. To se taky počítá a Poláci jistě nebudou tak hloupí.

Hawk 27.6.2006 20:58

Demise staré vlády

"Paroubkova vláda ovšem až do chvíle, kdy skončí ustavující schůze Poslanecké sněmovny, podat demisi nemusí a taky ji to nejspíš ani nenapadne"

ono jí ale v podstatě nic jiného nezbývá, že?

ok 27.6.2006 18:37

ctete Setona, ne Maye

Pane Dolezale, pokud se o Indianech chcete neco dozedet, nesmite, opravdu nesmite cist Maye. Existuje i seriozni literatura o Indianech :o)

Rada kmenu (obzvlaste ty na vychodnim pobrezi) splynula s belochy celkem bezbolestne. Indiani nejsou jen Siouxove, jak se zrejme zcela mylne domnivate. Hlavne ze mate jasno, koho mate a nemate rad :o) Jak vam pak mame verit v jinych zalezitostech, kdyz o Indianech jen amatersky plkate?

Puk 27.6.2006 18:31

Re: Re: Re: Mnichov

Nemusíte se omlouvat, příští rok budou obě verze správně česky :-)

Puk 27.6.2006 18:27

Re: Re: Párování poslanců - ministr Svoboda

Souhlasím až na poslední větu. Já bych jen řekl, že jej neberu. Vepřové ano:-)

vládík 27.6.2006 17:36

Re: boží mlýny

Teď by se mi párování hodilo. Ale stejně musím konstatovat, že je to jedna z největších nemravností sněmovny. Poslanci byli zvoleni, aby prosazovali zájmy svých voličů /ať s nimi souhlasíme, či nikoliv/ a ne proto, aby hráli divadlo o gentemanech.

Jura Jurax 27.6.2006 16:45

Re: Re: Slyšte, slyšte

Jojo - už jsem odpověděl výše ... mimochodem nejsem Čech, nýbrž Moravan, ale i tak mám za to, že Vaše zde prezentované názory jsou názry pro mne nestravitelné.

Jura Jurax 27.6.2006 16:42

marate,

z dřívějška vím, že máte obvykle diplomaticky řečeno osobité názory. A taky vím, že jste nějaký echtgermán.

Ale přece jen mi to nedá - kromě jiného, Hitler a jeho Německo za zbolševisováni ČSR nese docela slušnou část zodpovědnosti - rozkolísáním mocenské rovnováhy v Evropě dovolili ýbrmenšové Stalinovi přístup do střední Evropy (svou proklamovanou úlohu hráze proti bolševismu jaksi nezvládli) a sami postavili bolševiky na piedestal osvoboditele od německé hrůzovlády. Tak co se divíte ...

No a ostatní Vaše názory zde zjevené jsou holt názory  poturčence horšího Turka. Že se vůbec snižujete k nižším rasám ... mimochodem, nějak zapomínáte český pravopis

Jura Jurax 27.6.2006 16:30

Re: Re: Mnichov

Nejhorší je, že máte pravdu. Kdo nekope do levičáků, je nevzdělanec neznalý vlastních dějin - a když bude takových moc a bohové od nás odvrátí svou tvář, prožijeme si vládu levičáků v čele s avantgardou dělnické třídy - KSČ (dnes KSČM) - v takové či onaké formě ještě jednou.  Nedělejme si iluze, že když si demokraticky vybereme cestu Kuby či KLDR (a hlupců je u nás na to hodně - kolikže to mají bolševici procent?), že sem někdo vlítne zachránit nás před vlastní blbostí. Akorát nachystají utečenecké lágry pro emigranty.

Jura Jurax 27.6.2006 16:23

Re: Re: Jura Jurax

Myslíte-li Mnichov, pak měla Francie a Anglie dodržet smlouvy.

Myslíte-li později (osmašedesátý třeba), pak postoj Západu sice chápu - prodali nás už v Jaltě, tak co by si teď pálili prsty ...  ale pouhá slova podpory jsou málo. Jenže i na Západě je košile bližší než kabát, sovětská armáda byla početná a dobře vyzbrojená, naftu nemáme a uran už vyrabovali sověti ...

Mimochodem, z čeho račte soudit,  že žiju v přesvědčení, že Západ měl bránit Česko resp. Československý stát (?) až do poslední kapky vlastní krve, abychom se nemuseli bránit vlastními silami? Odkud jste to vyhrabal? Já nic podobného nepsal!

Jura Jurax 27.6.2006 16:15

Re: Re: Re: Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

S prominutím kecáte - mít bolševika v parlamentu se hodí akorát socanům; jednak tvoří levicový team, druhak lze donekonečna otloukat pravici o hlavu, že něco prosadila i hlasy komunistů ...

Jura Jurax 27.6.2006 16:12

Re: Zásadně nesouhlasím!

R^

Jura Jurax 27.6.2006 16:10

Re: boží mlýny

Párování poslanců je kravinium. Poslanec je mimo jiného placen za to, aby seděl na zadku ve sněmovně a hlasoval. Když si to strana nedokáže zajistit, její problém. Nemocný či poraněný a vůbec jink hlasováníneschopný poslanec se může mandátu vzdát - a nastupuje náhradník.

Jura Jurax 27.6.2006 16:07

Re: Loutka Zahradil

Jejich politický záměr je průhledný - vytvořit v zemi stav,kdy politici mohou beztrestně porušovat zákony,lhát,krást,korumpovat média,policii i justici.

Hm - ale ten stav tu už takměř osm let je, to stačí akorát udržovat ...

A Rakousko,Holandsko,Švédsko,Belgie byly země s prosperující ekonomikou i před EU.

xtl 27.6.2006 15:14

některá opomenutí pana Doležala

Protože je třeba měřit stejným metrem, měl by pan Doležal svou úvahu k 23. červnu zřejmě doplnit. Považuje-li možnou Paroubkovu vládu s podporou alespoň jednoho lidovce či zeleného a tolerovanou komunisty za nemravnou, musí i vládu ODS podpořenou hlasem alespoň jednoho komunistického poslance prohlásit rovněž za nemravnou. Důsledkem je, že "všechny poslanecké mandáty jsou si rovny, ale některé si jsou rovnější", tedy jde o nedemokratické pohrdání hlasy voličů, kteří volí komunisty.

K islámským teroristům (pozn. z 26. června) pan Doležal opomněl zmínit podstatnou okolnost, a sice, že USA vyzbrojily a vybudovaly výcvikové tábory pro bojovníky za svobodu, kteří vedli válku proti sovětským okupačním vojskům v Afghanistánu.Kdysi oslavovaní hrdinní partyzáni byli pak po okupaci Afghanistánu americkými vojsky přejmenováni na teroristy, bez povšimnutí zůstal fakt, že jejich cíle a metody zůstaly po celou dobu stejné. Není pravda, že Rusové zaujali v konfliktu Západu s radikálním islámem blahovolný postoj, spíše je to naopak, stačí vzpomenout na čečenskou válku, k níž naopak blahovolný postoj zaujaly mnohé západní země. Pokud někteří lidé stále považují islámské radikály vraždící v Rusku či v Kosovu za hrdinné bojovníky za svobodu, zatímco vraždící například v Iráku či na Bali za teroristy, budou omlouvat násilí, které svými životy a majetky odnášejí především nezúčastnění lidé.

Pokud jde o americkou raketovou základnu na území ČR, pan Doležal se mýlí, jestliže tvrdí, že jde o záležitost otevřenou až po volbách. Ve skutečnosti se o této důležité informaci mluvilo před volbami, ovšem sdělovací prostředky, většinou orientované proamericky a předpovídající ODS drtivé vítězství, navíc rozšířením informace o překročení 5% preferencí sledující přetažení části levicově orientovaných voličů ke SZ, nechtěly tento problém šířeji přednést na veřejnosti, zřejmě z obavy, že by to mohlo snížit preference ODS a tím i očekávané zvýšení zisků zahraničního kapitálu, například výrobců leků.

Valach 27.6.2006 15:13

Re: Re: Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

Tento názor jenom potvrzuje, že mít KSČM v parlamentu vyhovuje především ODS a lidovcům. Takový bezvadný klacek na mlácení celé levé části politického spektra (... když se to zrovna hodí), abys pohledal!!Kalousek a spousta jiných se díky nim výborně zviditelňují ... no uvidíme, jestli budou rudí konečně státotvorní a podpoří modro-černo-zelenou koalici ;-D

Malý Aston 27.6.2006 15:07

Re: Re: Mnichov

Ale tady nejde o to zda do někoho kopeme nebo nekopeme. Jedni jsou levičáci a touží po silném přerozdělování daní a druzí jsou pravičáci a říkají já si pomůžu sám,když mi stát taky pomůže. Jen z hlediska poznání českého člověka jsem přesvědčen,že není dobré aby tady dlouho vládla ČSSD a netoužím ani aby tady dlouho vládla ODS. Ona ta moc dobře chutná a časem se zneužívá.To je vše.

Malý Aston! 27.6.2006 14:59

Re: Re: Mnichov

Omlouvám se, jsem z kraje kde se tak mluví a budu dávat pozor.Díky.

Valach 27.6.2006 14:59

Re: Mnichov

Tak neseď s tou agitkou u PC a bež na Václavák tvořit dějiny. Kdo nekope do levičáků není Čech. Hop!Hop!Hop! ;-)

Malý Aston 27.6.2006 14:55

Re: Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

Je otázka,zda volíte KSČM nebo volíte ČSSD.Pokud volíte KSČM tak Vám asi nevadí,že jsme tady 41 let něco budovali a pak jsme se podívali na západ a zjistili,že jsme také mohli žít jinak a to lépe.Ideologie je pěkná věc ale život máme jenom jeden. Ideologie KSČM se nezměnila,já jsem osobně od raného věku byl přesvědčován,že se mám dobře,lepší to ani nemůže být a pro své děti jsem stál frontu na pomeračně. V roce 1967 ještě před příchodem internacionální pomoci jsem měl možnost na pozvání vyjet do Francie a byl jsem vyléčen z toho zázraku socialismu. Oni komunisté vždy bojovali za dělníky ale nebylo to nikdy někde vidět. Pokud jste volil ČSSD,tak máte ideu,že stát má vše zajistit a pomáhat a pomáhat. To Vám neberu  a je spousta občanů,kterým to vyhovuje. Kolaborace ČSSD+KSČM pro uchopení moci  Vám nic dobrého nepřinese. Spolupráce s komunisty Vám jen uškodí. A´t dopadne povolební jednání jak dopadne,budou volby a to za 2 roky nebo za 4 roky. Doroste nová generace voličů,občané posoudí výhody programů pravicových stran a stran levicových a volby budou jen o jednom,vláda pravice nebo vláda komunistů. A ČSSD bude zařazena u občanů jako strana komunistická. Klidně počkejme,je to za pár roků.

hans hase 27.6.2006 14:48

Re: boží mlýny

Neda mi to nezopakovat mou reakci na demagogii s potlucenym Svobodou z predchozi diskuze.

V te konkretni situaci se jednalo o prehlasovavani veta - tudiz by Svobodovi zadne parovani nepomohlo!!! Koalice socanu, us a lidovcu tenkrat proste musela sehnat 101 hlasu, lhostejno, kolik by bylo ci nebylo pritomno poslancu opozice.

Neopakujte prosim tu hloupou demagogii.

Dekuji.

asd 27.6.2006 14:34

Re: Mnichov

Nepíše se "by jsme", ale "bychom"

asd 27.6.2006 14:32

Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

No vidíte a já je volím! To asi nedělám dobře?