20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 27.6.2006 10:37

Re: když bude současná patová situace trvat dostatečně dlouho

Třeba ještě bude rekordní HDP.

AeroKarel 27.6.2006 10:35

Ále nehysterčete .........

podloženej paroubek 27.6.2006 10:32

když bude současná patová situace trvat dostatečně dlouho

tak možná zjistíme, že se vlastně nic neděje, že nám vůbec nechybí aktivita parlamentu ani vlády.

petrs51 27.6.2006 10:26

KSČM zrušena.

text

J. Mach 27.6.2006 10:25

Re: Loutka Zahradil

Luďku, vy tomu, co tak neuměle píšete fakt věříte?Tak pro pořádek, vlajky EU nejsou vyvěšeny ve všech členských státech, někde jsou a někde nejsou a je to cca půl na půl. Nevím, jak Zahradil vytváří stav, kdy se může beztrestně lhát, krást a korumpovat. Ale je jisté, že zatím nejvíc lžou, kradou a korumpují politici ČSSD a ti jsou proslulí svou láskou k prostému lidu a k Bruselu. A vlajka EU není státním symbolem a to, že se vám ta vlajka líbí (je docela hezká a jako ozdoba to nevypadá špatně), neznamená, že se líbí i ostatním a já osobně jsem rád, že na Hradě už nejsou dvě vlajky, ale jen ta, co tam má být - symbol státnosti. 

Saša 27.6.2006 10:22

Protiraketovou základnu USA na našem území bych docela uvítal.

Nejen pro trvalý mírný ekonomický efekt, ale také jako zajištění toho, že nás opět někdy nad ránem nevezmou pod ochranu cizí vojenské jednotky jako v roce 1939 a 1968. Už by to nebylo jen obsazení malého státu bez věrných spojenců, ale napadení USA. Samozřejmě by bylo třeba pečlivě ošetřit smlouvu, aby nebyla politickou proklamací levičáckého typu, ale skutečným právním dokumentem, řešícím řešení všech komplikací, jež by mohly nastat, včetně těch, o kterých si všichni myslí, že nastat nemohou.

JAB 27.6.2006 9:57

Re: Americká protiraketová základna

Záměrný omyl je už v té záměně raketová místo protiraketová. Má být součástí protiraketové obrany Evropy, kam už jseu schopny dosáhnout iránské rakety a ty vyvíjené i na Prahu. V dohledné době včetně nukleární hlavice. Problém by se zajisté dal odstranit včasným bombardováním Iránu, tedy jeho zařízení k vývoji těchto hraček, už nyní. ale too by bylo řevu o agresi. Nicméně, Reaganovo poučení Lybie se tímto způsobem ukázalo jako účinné, že ?

Antonín Hrbek 27.6.2006 9:56

Re: Re: Uvedení věcí na pravou míru

O bitvě u LBH jsou k dispozici solidní studie a ne jen jeden článek. Prostudujte je nejprve a navštivte památník než něco napíšete.

JAB 27.6.2006 9:52

Re: Re: Uvedení věcí na pravou míru

K doplnění, v čele maďarské "revoluční vlády" pravda, žádající vystoupení z Varšavské smlouvy, byl Imre Nagy, starý bolševik, agent Kominterny a účastník carovy vraždy. Američané navíc měli tehdy plné ruce práce zpacifikovat Anglii, Francii a Israel ad vocem Suezu. Nu a pokud jde o ty v Irájku podřezané Rusy, moskva už se ozvala, prý za to mohou Američané.

GLOWi 27.6.2006 9:48

Re: Uvedení věcí na pravou míru

Nic na pravou miru neuvadite, jen zvanite. Nekde v clanku se tvrdi ze v bitve u LBH NEBYL porazen "zpychly" Custer? JAK se americane vykaslali na Madarsko v r. 1956? CO si predstavujete, ze meli delat? Vyvolat dalsi minimalne evropskou valku a potencionalni jaderny konflikt????

Luděk 27.6.2006 9:28

Loutka Zahradil

Zahradil je v Bruselou loutkou prezidenta Klause v jeho soukromém boji proti EU.Tento člověk založil svoji politickou kariéru na podlézavosti a přikyvování Klausovým nesmyslným názorům na srovnávání EU s RVHP a Varšavskou smlouvou.Vlajky EU jsou vyvěšeny na všech sídlech hlav států členských zemí EU,jen na Pražském hradě nikoliv.Ústy hradních lokajů by to připomínalo vlajku s hákovým křížem za války nebo sovětskou vlajku za vlády komunistů.Došlo by prý k ohrožení naší suverenity.Ptám se,jak byla ohrožena suverenita členských zemí EU jako Rakousko,Holandsko,Švédsko,Belgie ap.,které jsou už v EU dlouho.Nijak,jsou to prosperující země  s rozvinutou ekonomikou a vytříbenou demokracií. Klaus,Zahradil a jim podobní politici poškozují obraz ČR v zahraničí.Jejich politický záměr je průhledný - vytvořit v zemi stav,kdy politici mohou beztrestně porušovat zákony,lhát,krást,korumpovat média,policii i justici.Osvědčené zákony a systémy řízení země podle modelu EU se jim do krámu nehodí.

Antonín Hrbek 27.6.2006 9:15

Uvedení věcí na pravou míru

Pan Zahradil by musel být úplný blbec, kdyby chtěl vyměnit jisté a tučné místo europoslance za nejsté místo ministra v Topolánkově vládě. V bitvě u Little Big Hornu byli poraženi modrokabátníci zpychlého generála Custera. V roce 1956 se Američané po dohodě se Sověty na Maďary vykašlali stejně tak jako v roce 1968 na nás. Řeči, že se se nám snažili "pomoci, co bylo v jejich silách" jsou směšné. Okap hotelu sice neohrožoval naši suverenitu, ale byl jak ČR tak Rakouskem shledán v rozporu se zákonem. A úřady nebyly schopné v krátké době sjednat výměnu půl metru území. Pah hotelier nemusel střech u řezat, ale docela lidsky se naštval. Každé věc má i svou odvrácenou stranu. Pokud chci bez akutní potřeby neustále nové věci, musí je někdo z něčeho vyrobit, s nějakou energií a ke mně přepravit. Takže růst spotřeby je obvykle spojen i s růstem dopravy. Nakonec příkladem jsou sami ekologové již od dob konference v Rio de Janeriu, kam se všichni přepravili tryskovými letadly a nevadilo jim, že ochudili atmosféru o kyslík a přispěli k oteplení planety.Pokud jde o zákon o provozu na veřejných komunikacích, tak navrhovaná opatření jsou skutečně drastická a jsou v něm značné díry. Je to ovšem ze značné míry dílem "aktivity" poslanců a ne legislativních orgánů vlády. Možná že by bylo dobré místo obecných frází vysvětlit, jak americká raketová základna chránící USA proti raketám jiných zemí přispěje k bezpečnosri ČR. Pak jsou tu takové maličkosti jako exteritorialita podle které nesmějí být např. Američané po spáchání jakéhokoliv trestného činu souzeni našimi soudy.

Na Vaše názory, pane Doležale, máte plné právo. Jenom nevím proč je neustále duplicitně publikujete na NP. To již NP úplně chcípe?

janoryna 27.6.2006 8:56

tu prosperitu a vetsi

auta nebo domy, stat a prosperitu bez privlastku zadali predevsim nasi volici, tj. ODS. jiz mame dost socanskeho rovnostarstvi pane dolezal !

aust 27.6.2006 6:41

Komentáře senilního dědy

Pane Doležale, jste velmi zajímavý sběratel "pšouků". Kde se co prdne, hned starý děda to cítí. Prý ten udělal to, jiný ono. Určitě vás pan Klaus vyhodil z místa poradce proto, že jste byl roznašeč pšouků. Už aby jste prděl do hlíny.

Speedy 27.6.2006 5:31

Párování poslanců

"ODS by tak v případě podobných potíží ČSSD rovněž neučinila. To je tak zvané virtuální alibi. Paroubek to prostě ví jaksi předem" - Paroubek to má vyzkoušené, protože poslanci ODS v minulém volebním období v rámci své "nulové tolerance" odmítla vypárování poslanců, takže při hlasování o důležitých zákonech museli být poslanci vozeni do parlamentu doslova se smrtí na jazyku - viz ministr Svoboda. Že by "kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem"?

zalozak 27.6.2006 2:59

Raketova zakladna

Vzhledem k nasemu clenstvi v NATO je jiste legitimne diskutovat o pripadnem umisteni vojenskych zakladen na uzemi CR.

Nicmene tato diskuze by se mela vest ponekud jinym stylem nez se vede a zduvodneni pritomnosti takovychto zakladen by melo byt jine nez je. Mozna je potrebne umistit "proti-raketovou" zakladu na uzemi CR, mozna ze je to logicky zavazek ktery bychom meli akceptovat.  Ovsem napred by bylo potreba konkretne rict PROC takova zakladna se ma vybudouvat a PROTI komu je namirena. Operovat s debilnimi zduvodnenimi jako ze nas to ma chranit proti raketam (jeste ani neexistujicim) z Iranu ci ze Severni Koreje je ponekud slabomyslne.

Navic dle vlastniho zduvodneni "sponsora" cele akce, tento destnik ma za cil zvysit pocet prekazek pro balisticke rakety dlouheho doletu utocici na USA. Jinymi slovy ucinost techto protiraket pro ochranu naseho uzemi je diskutabilni ...  Proto se pri takovem zavazku musi opravdu chladne pocitat s rizikem vs ziskanymi vyhodami. A to je zcela legitimni...

Ziskane vyhody jsou problematicke - alespon dle oficialniho zduvodneni. Ziskane nevyhody jsou hmatatelne .. pritomnost cizich armad (je mnohem tezsi zakladnu zavrit nez ji otevrit), zvysene riziko pripadneho "prvniho" uderu ktere neni zanedbatelne protoze by take CR mohlo vymazat z mapy. A tak dale.

Cili - mozna ANO ale po jasnem zduvodneni a analyze vyhod/nevyhod. Jasnym zduvodnenim vsak nejsou blaboly ktere byly dosud presentovany. 

jirka 27.6.2006 1:07

Re: To snad ne

jistě ne

jirka 27.6.2006 1:05

To snad ne

že by byl kurevník?

Petr H 27.6.2006 0:49

4roky starý komentář k indiánské otázce

je dobrý,za to vám píši plus.Že vám ale snad Zahradil chodí za dcerou by vám nemělo dělat potíže se objektivně postavit politickým faktům.Jako politického glosátora by mně naopak napadlo připomenout,jak nebezpečně moc potichu je Vašek Pletichojc a to se mi vůbec,ale vůbec nechce líbit.Sice možná opět řeší intimní problém s Dášiným sekretářem,ale na to bych moc nevsázel.Tam něco bude a snad to nebude to překvápko co sliboval před volbami.Že by se zrovna on smířil s tím,že Klausova partaj ovládá Hrad,Senát,hejtmany a do toho to nejdůležitější,bez čeho je všechno předešlé k ničemu,čili Parlament?Moc se mi to nezdá,tam se něco chystá.