16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 27.6.2006 14:30

Jo.

R^

Malý Aston 27.6.2006 14:28

Re: Re: Zásadně nesouhlasím!

Souhlasím a opravuji. Jsou to zase ti samí vrazi a zloději jak v roce 1948.Znovu nás okrádají o daně,znovu chtějí aby všichni nic něměli jenom ideu vzdáleného blahobytu bez práce,znovu chtějí uchopit moc soudní a soudit ne dle zákonů ale dle své ideologie,znovu instalují do funkcí státní zástupce kteří konají dle jejich pokynů,zase je tu máme,zase porušují zákony a nic se neděje.

Saša 27.6.2006 14:28

Souhlas.

Tzv. párování poslanců je nemravnost.

Co kdyby se vypárovali všichni a rozhodnutí by přijímali jen straniční předsedové?

Karel 27.6.2006 14:12

Re: Zásadně nesouhlasím!

Zásadně souhlasím s tímto komentářem s jednou vyjímkou. A ta platí pro všechny přiblblé uživatele přídomku šibalové. Žádní šibalové. Zloději, lupiči(daně),vrazi(životní prostředí, justice atd.) Takhle jemným výrazem zlehčovat a relativizovat jejich hnusnou odpornou ideologii, a ještě odpornější metody je naprosto špatně.

Buvol 27.6.2006 14:11

Re: Re: Re: Re: Slyšte, slyšte

"že zákon přírody/silnější zvítězí nad slabším/platí i v zahraniční politice" dejme tomu a já bych klidně dodal a chytřejší! My Češi se na základě toho držíme v tom exponovaném středoevropském prostoru už přes tisíc let! Tak dlouho trvá naše státnost! A takoví šmoci, jako je ten germanofil Doležal aspol., včetně takových Hurvínků, jako je ten Havel, na tom  nemůžou nic změnit!

Ladislav N. 27.6.2006 14:09

Re: boží mlýny?

"Párování poslanců" je blbost. Když partaji chybí poslanec, její smůla. Má kandidovat na poslanecká místa zdravé občany. Jestli si partaj ve volbách nedokáže zajistit převahu voličských hlasů (nebo její převahu zlikviduje systémem nelineárního přidělování mandátů -  neplést s většinovými volbami jako u senátu), je to jen a jen její problém. Dohadovat se pak o tom, co kdy kdo nevypároval a proč je jenom zbytečné plácání....

Malý Aston 27.6.2006 13:47

Mnichov

Mnichovská smlouva vycházela ze smlouvy o sebeurčení národů. Dle těchto principů došlo i k dělení Jugoslávie. Tento problém byl velmi závažný,protože dosažení zrušení této smlouvy od prvopočátku byl dlouhý proces. K čemu došlo v Mnichově,ty oblasti ve kterých převažovala národnost německá se chtěla připojit k Německu.V rámci mezinárodních smluv to bylo legitimní. Velká Britanie,Francie a přizvaná Itálie byla postavena před hotovou věc a po příjezdu domů je vítali jako zachránce míru. Žádná z těchto zemí nebyla ochotna bojovat společně s námi.Pokud by jsme bojovali tak ne jenom proti Německu ale i Francii a Velké Britanii,kteří dohodu podepsali.Co udělala Francie,když Němci okupovali Porůří,nic. Proč se máme cítit méněcení,když Francie kapitulovala a ještě souhlasila s rozdělením svého území? Kdo kolaboroval s Němci více,češi nebo francouzští občané?Naše jediná tragedie byla ta,že nás prodali ještě jednou  Stalinovi a ten tady prosadil naštěstí pro nás demokraticky vládu komunistů. A naši komunisté se činili,zavírali,vraždili,popravovali legálně i nelegálně.Pak nás zahnali za ostnatý drát a bylo vymalováno. A dnes jsou tady zase a společně s ČSSD,zase touží po moci a my zase sedíme a čumíme,co se tady sakra děje.

erik 27.6.2006 13:44

Re: Re: Re: Slyšte, slyšte

marat-nejak jsme se nepochopili-me skutecne na teto problematice nic necili narozdil asi o vas.Ode me to bylo pouhe konstatování faktu doby.Soucasne si je treba uvedomit,že zákon přírody/silnější zvítězí nad slabším/platí i v zahraniční politice a veškerém konání a chování obyvatel a lidstva./po 45 byl jako vítěz WW chápan svaz a z toho pramenila i jeho síla-samozřejmě i kromě jiných aspektů doby.A Stalin jednal z pozice síly,stejně jako jednali z pozice síly jiní před ním a po něm.Na krátkou dobu je možné tento stav vyvézt z rovnováhy tím,že budeme pomáhat slabším ale systém se po nějaké době bude mít snahu se do rovnovážného stavu opět dostat.-sociální a ekonomické bouře,válka,nelezení zástupného problému nebo jiná řešení

Martin 27.6.2006 13:44

boží mlýny

Nemohu se ubránit poznámce o párování nemocného poslance: ODS ne že by to neučinila, ona  a to vskutku neučinila v případě havarovaného Cyrila Svobody, kterého museli kvůli tomu dovézt do sněmovny v krunýři. Holt, každá sprosťárna a arogance se vrací...

Malý Aston 27.6.2006 13:29

Zásadně nesouhlasím!

Zásadně nesouhlasím s tím,že češi,poláci,maďaři,rumuni a bulhaři mohli nějakým způsobem nesouhlasit s komunistickým režimem.To je pohrdání těmito národy. V Jaltě a Teheránu došlo k novému dělení světa. Tyto národy byly prodány Stalinovi za pomoc proti boji s Japonskem. Jasně bylo stanoveno,kdo bude patřit pod vliv Sovětského svazu. A Stalin si tyto národy podmanil. Česká republika nebyla válečnými událostmi výrazně poškozena kromě Škodovky Plzeň.Ještě v roce 1952 jsme měli přibližně stejnou životní úroveň,měřeno v poválečných letech jako Rakousko. Jen díky ideologii komunismu jsme dnes tam kde jsme. A proto zásadně nesouhlasím,aby se komunisté ať jsou v ČSSD nebo KSČM znovu dostali k moci.Jejich ideologie je pořád stejná a nefunguje. Ti kteří podporují tuto ideologii, podporují zločinecký režim a schvalují popravu  paní Horákové,která byla popravena v rámci jejich ideologie,naprosté nesnášenlivosti s jinými názory než jsou názory bolševiků jak v ČSSD tak i KSČM.Dnes je tady máme zase. Bok po boku,rameno na rameni jdou sociální demokraté a komunisté pod vedením Paroubka a jeho šibalů zase po uchopení moci. Již několikráte v dějinách nám ukázali,čeho jsou schopni pro uchopení moci a dnes to zase prokazují.Kolik mrtvol nás ještě čeká?

terra 27.6.2006 13:11

Re: Rakouský hotel a česko-bavorské nádraží

Mám dojem, že tam úplně na začátku zaspal příslušný stavební úřad. Když se budovalo Vámi zmiňované nádraží, bylo Rakousko-Uhersko a hranicí si nikdo hlavu nelámal. Jenže je o pár let víc a hoteliér budoval novou stavbu už v době, kdy ten předpis o metrovém volném pruhu z každé strany hranice platí. Ten, kdo stavbu povoloval to musel vědět. Nebo - měl vědět. Nevím, proč nešlo domluvit to posunutí, z několika zpráv jsem nabyl dojmu, že se tam nějak, na něco spěchalo a "nestihlo by se to včas". Jinak by to řešení bylo, jistě.

Ladislav N. :-))) 27.6.2006 13:06

Re: Všechno nejlepší k svátku :-)))

Děkuji! ;-)

Modrý pták 27.6.2006 13:01

Všechno nejlepší k svátku :-)))

Ladislav N. 27.6.2006 13:00

Re: Jura Jurax

Vy zřejmě žijete v přesvědčení, že Západ měl bránit Česko resp. Československý stát (?) až do poslední kapky vlastní krve, abychom se nemuseli bránit vlastními silami? To je myšlenka stejné úrovně, jako když si socialisté vymáhají "solidaritu" na úkor cizích peněženek... a rozhodnutí jejich majitelů. 8-o

terra 27.6.2006 13:00

Re: 4roky starý komentář k indiánské otázce

Za ten komentář Vám, pane autore, naopak píšu dosti velké mínus. Nejsem milovník Karla Maye, i když dost reálií v jeho románech překvapivě "sedí" (tedy, překvapivě na to, že v Americe nikdy nebyl) a osud původních obyvatel Ameriky mě zajímá ze zcela jiných důvodů. Když už odhlédnu od faktu, kdože to vlastně zlikvidoval čí kulturu, zkuste si např. zjistit, kdo vymyslel skalpování. Bílí - kupodivu. Protože za zabitého platili ( a skalpu se obvykle nikdo dobrovolně nevzdá) - asi jako Turci za uřezané uši nebo ještě nedávno myslivci za ocas zastřelené kočky... A zkuste dát dohormady, co vlastně víme o původních indiánských kulturách? Není to náhodou tak, že dějiny psali vítězové? A že přejímáme názory, nemajíce vlastních? Vím, že je obtížné to neudělat. Zkusil jsem to. A divil jsem se... Dneš ní článek beru jako standard, s něčím souhlas, s jiným ne... Ale to je IMHO v pořádku.

Marat 27.6.2006 12:58

Re: Re: Slyšte, slyšte

Jistě eriku,tak jako v roce 1918 hodili přes palubu národy jiné.Tak co vás na tom čílí? Opravdu si nemyslím,že by za Český národ měli bojovat a umírat jiní.Kdyby tak tehdejší vlastencká garnitůra si nenalhávala,jak je ČSR miláčkem celého světa a tak nevyplazovali na své sousedy jazyk a holí zadek,tak historie mohla být jiná.Kromě jiného,Hitler a jeho Německo za zbolševisováni ČSR nenese zodpovědnost.Češi byli a z velké části jsou dodnes slouhy Ruska.Jsou přeci slovanisté a budou Rusku posluhovat,aby je před jinými bránil.Místo toho,aby čeští slovanisté lezli Rusku anusem až do slepého střeva,měli by se snžit lépe snášet se svými sousedy.

Marat 27.6.2006 12:49

Re: Slyšte, slyšte

Juro Juraxi,na druhé straně je pro ty málo snesitelné sousedy velice málo snesitelným národem,národ Český.Měli by ste pochopit,že jiní mají stejné právo dělat Českému národu štěnicárny,tak jako je češi dělají jím.

Co je na tom k nepochopení? Vždyť nikdo jiný nemusí mět k Českému národu pochopení větší,jak mají češi k ním.A češi nemají žádné právo na větší ohledy,nežli jaké oni mají k jiným.

erik 27.6.2006 12:24

Re: Slyšte, slyšte

Doležale-nejak jste si spřeházel draty-v 38 nas všichni hodili přes palubu/a to jak znamo Anglie a Francie-a samozřejmě i SSSR-to si samozřejmě palit ruce kvuli čechům už vůbec nechtělo-neboť v te době ještě neměli dokompletovaný plán útoku na Německo/.Otazkou zůstává,zda jsme se přeci jen neměli bránit-což je dnes čistě hypotéza,neboť v té době  československo rozebíraly okolní státy.

Buvol 27.6.2006 12:15

Re: Slyšte, slyšte

Na výše uvedeném je vidět, jaké neskutečné hovado ten Doležal je! Divím se, že do toho nezapletl ještě ty svoje sudeťáky! V této souvislosi připomínám, že mít je tady v roce 1993, opakoval by se velmi pravděpodobně Mnichov se vším všudy! A kdybychom je po válce neodsunuli, skutečně bychom si za to mohli! Mimochodem ten Doležal mi přípomíná poručíka Duba z Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, ten taky všechno věděl nejlíp .... akorát jeho řčení "o tom jsem už před válkou mluvil s okresním hejtmanem", bych v tomto případě pozměnil na "o tom jsem už před válkou mluvil s panem Henleinem" ...

Jura Jurax 27.6.2006 11:43

Slyšte, slyšte

Za neštěstí, které po roce 1945 potkalo středoevropské národy, Čechy, Poláky, Slováky, Maďary, si do značné míry mohou tyto národy samy, svou nesnášenlivostí a ochotou spojit se proti svým často málo snesitelným sousedům třeba s čertem (rudým jako Češi nebo hnědým jako Maďaři, to je fuk). Proč by za ně měl někdo jiný tahat kaštany z ohně? Západ se snažil Maďarům v roce 1956 a Čechům a Slovákům v roce 1968 pomoci, co bylo v jeho silách. O nic víc a o nic méně.

Tohle je pozoruhodně blbý názor.

Samozřejmě že si za to mohou ty národy samy - usadily se totiž ve střední Evropě. Měly holt táhnout dál na západ ...

Západ se snažil pomoci jako v Mnichově v osmatřicátém - proč si pálit prsty kvůli národu, o kterém nic nevíme - a v Jaltě, kdy se stejnou naivitou hraničící s blbostí odsouhlasil sféry vlivu. Logicky - proč by si nechali rozflákat jakž takž po válce sflikovanou západní Evropu a ohrozily vzrůstající blahobyt? SSSR bojující za mír měl tehdy snad nejpočetnější armádu světa a specielně tanků měl řádově víc než demokratické státy - a T-54 se tehdy Pattonům a Centurionům vyrovnaly a sovětští mírumilovní vůdci se nemuseli ohližet na takovou veteš, jakou je třeba veřejné mínění (na Západě ostatně nezřídka komunismu nakloněné nejen u tzv. "vykořisťovaných" mas - tam by se to dalo někdy i pochopit, ale i u intelektuálů - a těm to ostatně zůstalo dodnes). V silách Západu bylo víc - ale znovu, proč si pálit prsty?

Podle pana Doležela se proti svým často málo snesitelným sousedům (to je taky pozoruhodně diplomaticky vyjádřeno - málo snesitelným sousedem bylo v našem případě Hitlerovo Německo) neměli spojovat s čertem (rudým jako Češi nebo hnědým jako Maďaři - mimochodem kdo byl tím málo snesitelným sousedem pro ně?), alébrž s andělem - ale kde ho vzít? To bych rád věděl, kdo by podle pana Doležala tím andělem v říze bílé, leč s mečem plamenným měl být? Nebo se proti svým často málo snesitelným, leč silným sousedům spojovat neměli raději s nikým? Objevné .

podloženej paroubek 27.6.2006 11:40

Re: Re: Re: když bude současná patová situace trvat dostatečně dlouho

jo byl by to krásnej důkaz, jaký ozdravný účinek má "bezvládí". Jenže Paroubek žádný důkazy nebere. Tedy ty, co se mu nehodí do krámu. On by to svalil na setrvačnost osmiletého panování čssd

Antonín Hrbek 27.6.2006 11:29

Re: Re: Americká protiraketová základna

Vážený pane Beneši, protiraketová základna na území ČR Českou republiku před iránskými raketami těžko ochrání. Tu by spíše ochránily protiraketové základny na území Turecka, Rumunska nebo Maďarska. Racionální důvody jsou pouze dva - jednak spojenecké závazky v rámci NATO kdy my musíme přispět i za určitých obětí ke společné bezpečnosti (ale pak by se nemělo jednat o amerických raketách ale o raketách NATO), jednak Sašou uváděná záruka, že území s mezinárodní raketovou základnou se hůře agresorům obsazuje.

Americká protiraketová základna na našem území je především určena na ochranu samotné Ameriky, maximálně pak na ochranu některých západoevropských států.

p_m 27.6.2006 11:28

Re: Re: když bude současná patová situace trvat dostatečně dlouho

A aspoň žádný premiér nebude mít velkou hubu keců že za obrovský růst HDP může právě jen on, zatímco ta kapitalistická ODS by dosáhla růstu polovičního;-P

Jura Jurax 27.6.2006 11:23

Ad Zahradil

Europoslanec ODS Zahradil se prý nedere do vznikající vlády, neboť by v ní nemohl uplatnit své představy o tom, jak je třeba vzít pod krkem katolickou církev a Evropskou unii. Není to spíš tak, že ho tam nikdo nezve?

No, byl by pošetilý, kdyby směnil příjmy europoslance za almužnu vyplácenou ministru tuzemské vlády. A politik pošetilý ve svůj vlastní neprospěch se i u nás stěží najde, jakkoli politiků pošetilých ve svůj vlastní prospěch je všude dvanáct do tuctu.

A ovšem katolickou církev i Evropskou unii "vzít pod krkem" je svrchovaně třeba.

Jura Jurax 27.6.2006 11:16

Ach jo

... je ta pravděpodobnost stejná, jako že se někdo dělem strefí do kráteru po předešlém výstřelu. Stejně by dopadnout prostě nemohly ...

Matematika byla a je prokletím humanitních vzdělanců - samozřejmě že by mohly dopadnout stejně; otázkou je leda velikost pravděpodobnosti tohoto jevu; a právě vzhledem k zmíněnému rozložení sil tato pravděpodobnost nebude zas tak malá.

Chasi 27.6.2006 11:12

Četl jsem to až do momentu...

kdy si pan autor "nerýpnul"..."Naštěstí nám to náš pracující lid z Práva brzy spočítá."

Začal jsem na tyto stránky chodit, abych z objektivity přečetl co nejvíce článků od různých lidí. Nejvíce mě zaujaly články pana Štěpánka. Ten už má jasno!

Nebylo by špatné, kdyby nás páni novináři jen informovali v podobě různých zajímavých a hlavně OBJEKTIVNÍCH článků. To bychom asle asi chtěli moc. Je to jinak.

Jen do nich, ať už je to kdokoliv!

Hezký den.

Viktor 27.6.2006 10:56

Rakouský hotel a česko-bavorské nádraží

Nerozumím tomu, proč rakouský hoteliér musel uříznout kus své střechy. Vždyť v Železné Rudě stojí nádraží, které je z poloviny na německé straně a z poloviny na české straně. Podél státní hranice tedy rozhodně není metrový nezastavěný pruh. Nádraží tak stojí již od dob samostatného Království Bavorského, přežilo dvě světové války, socialismus a nikdo se na něj nevydal s motorovou pilou nebo buldozerem.

Až tedy bude mluvčí zamini povídat cosi o metrovém pásu kolem hranice, nechť jí některý z novinářů připomene toto zcela skandální porušení hraničního pásma, které nezlikvidovalo ani socialistické Československo.

A mimochodem, obdobný případ byla i garáž postavená na rakousko-českém pomezí - tam se to vyřešilo posunutím hranice.

hans.hase 27.6.2006 10:54

Re: Párování poslanců - ministr Svoboda

V pripade ministra Svobody s krunyrem na krku by parovani nepomohlo - jednalo se o prehlasovani prezidentskeho veta a byl potreba 101 hlas.

Ze jste to prehledl, je pochopitelne - CT i CRo v te dobe sirily naprosto nechutnou demagogii s tim, ze ODS mohla parovat a pritom donutila na smrt zbiteho cloveka dorazit do parlamentu.

Dokonce se na to zeptali Svobody na Radiozurnalu a on, namisto aby vec vysvetlil, odpovedel, ze "jednani ODS nechape".

Od te doby je Svoboda pro mne prototypem lidske svine.

podloženej paroubek 27.6.2006 10:38

Re: Loutka Zahradil

jdi se bodnout s tou tvojí vlaječkou. Taťka a mamka ať ti koupěj mávátko, najdi si nějaký alegorický vůz a zapěj "kdo nejde s námi jde proti nám" nebo "ten kdo stojí na chodníku nemiluje republiku"

pavel 27.6.2006 10:37

politology

ZRUŠIT!!