22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel ze Slezska 23.5.2006 10:17

Re: Pohlavek je pohlavek

R^

gerontusinza 23.5.2006 9:39

A vy chcete mluvit o politické kultúře pane?

"Jakkoli jsem vždycky považoval žebříček za bezvýznamný, těsně opřed volbami přece jen jakousi váhu má. A kromě toho svědčí o stavu politické kultury v zemi. A v tomto smyslu sedí pan ministr kultury na čele pořadníku tak říkajíc jako prdel na hrnci."

Račte se provrtat tím hrncem.

Ladislav N. 23.5.2006 11:04

Re: A vy chcete mluvit o politické kultúře pane?

Politickou "kultůru" zaváděl (po komunistech zase) Miloš Zeman, známý tlučhuba a hulvát z ČSSD. A tak ji teď jeho partajní následovníci udržují a zalévají.

gerontusinza 23.5.2006 15:32

Pane u vás je zásadní chybou, že nerozeznáte bonmot od sprostotzy.Re: Re: A vy chcete mluvit o politické kultúře pane?

To je ta přemíra inteligence u vás. Zeman není a nebyl nikdy sprosťák. Na rozdíl od vás to mnoho lidí pochopilo.  No komu není z hůry dáno.........

John 23.5.2006 16:28

Re: Pane u vás je zásadní chybou, že nerozeznáte bonmot od sprostotzy.Re: Re: A vy chcete mluvit o politické kultúře pane?

Správně, sprosťáci pochopili sprosťáka. Jak jednoduché.

Jura Jurax 23.5.2006 9:29

Jojo,

typické. Některý z našich politiků učiní z jakýchkoliv důvodů tzv. vstřícné gesto směrem k Němcům vztažmo k událostem 2. světové války, vstřícné gesto k bývalým okupantům, Hitlerově páté koloně sudeťákům nebo i hrstce německých sudetských antinacistů, a hle - jako jezinky ve Smolíčkovi pacholíčkovi - už se žádá další smířlivé gesto a germanofil Doležal se pohoršuje, že se žádného smířlivého gesta nedočkal.

Jaképak smířlivé gesto? Pravda, je to dávno, ale Němci (říšští za mocného přispění sudetských) napřed okleštili naši republiku (pronikavou blbostí ovšem přispěli Angličané a Francouzi), Němci ústy svého kancléře garantovali její existenci v okleštěné podobě, Němci ji pak za pár měsíců pohrdlivě spolkli, stvořivše Protektorát Böhmen und Mähren (a mimochodem splnivše Slovákům sen o společném státě), Němcům, kteří vyrabovali náš stát, vraždili s pravou německou metodičností, rasově čistili, Němcům, jejichž konečným cílem byla likvidace rasově nevhodných nebo nepřizpůsobivých občanů byvšího ČSR, germanizace těch, kdož by se k tomu rasově a smýšlením hodili a vysídlení s postupnou likvidací zbytku (tento prostor je německý a Čech tu koneckonců nemá co pohledávat, zní známý citát z proslovu zastupujícího říšského protektora SS oberguppenführera Heydricha), na to by se nemělo zapomínat. Nebýt toho, že to ýbrmenšové jaksi přešvihli - sice převálcovali mj. Francouze a Británii záchránila jen ostrovní poloha (jako jakousi odplatu za mnichovskou posranost), ale napadli rudého obra a pošetile vyhlásili válku mocné Americe, tak jsme tady nejspíš nebyli. Tak jaká smířlivá gesta? Že jsme po válce vysídlili Germány (mimochodem občany cizího státu), co nám předtím šli po krku (a vraždili a terorizovali už před válkou)? Procento antinacistů v mezi sudeťáky bylo nevelké - asi jako partyzánů mezi Čechy a Moravany - obojích mocně přibylo až po válce.

Jura Jurax 23.5.2006 9:30

Re: Jojo - dokončení

Ano, je to dávno - ale smířlivých gest už bylo dost. Ostatně Němci dodnes nezaplatili reparace za vyrabovanou republiku - a že odškodnili nuceně nasazené a vězněné? Ano, ale až 55 let po válce, takže ušetřili - hodně poškozených se nedožilo - a vzhledem ke škodám, které napáchali, šlo o naprosto směšný, bagatelní peníz.

Tak proč se pořád od nás chtějí smířlivá gesta? My jsme to nezačali - a přežili jsme jen se štěstím - a ještě se máme imrvére furt omlouvat? Táhněte s tím už do Němec, pane Doležale, a nespoléhejte na to, že pamětníci vymírají, zájem o historii (i vlastní země) je zavrženíhodně malý a že stokrát opakovaná lež se u neinformovaných stane pravdou (po vzoru rajchsministra Goebbelse, že ano ...).

Mirek 23.5.2006 10:11

Re: Re: Jojo - dokončení

Souhlasím s předřečníkem. Pane Doležale, běžte laskavě se svými milovanými sudeťáky do háje. Kdyby válka dopadla podle jejich představ, český národ by neexistoval a já bych se nenarodil. Vy byste taky určitě byl a jmenoval byste se Gottlieb Nachlag, že?;-)

Janus 23.5.2006 10:20

Re: Re: Re: Jojo - dokončení

Nemohl byste někdo vyřídit p. Doležalovi, že už jsem si dal stranou ti potřebnou tisícikorunu? Když se finančně zadaří, přidám si k ní ještě jednu - z obou stran má ta facka pádnější účinek ... ;-)

šakal 23.5.2006 11:15

...chi, chi, chi...

...Vy jste můj člověk! :-)

hnedy dobrman 23.5.2006 9:20

církev smrad z židů necítila

jak  jsem slyšela  na  přednášce  jednoho  německého  pastýře.  Ano, církev  opravdu  po revoluci  sehrává v politice  perverzní  roli....  přitom  měla  všechny  prostředky k  tomu aby  byla  první  v  demokratizaci  společnosti......

Marcela 23.5.2006 9:08

Vynikající komentář!

Všechno podepisuju. Česká televize je opravdu příšerně nudná, je vidět, jak tam řádí censura a autocensura. A kotrbovská zbolšizovaná rada má navrch. Je vidět, že nastává čas pro další krizi a shromáždění demokratů na Václaváku. Jsme, my demokraté, zahnáni do kouta.  Je to hrozné, ale jediná šance pro tuto kotlinu je volit ODS či lidovce.  

clovek 23.5.2006 10:00

Re: Vynikající komentář!

Vy co chodite v te Praze na vaclavak,tak si sami volite co chcete!Plny vaclavak byl pri vitani nemcu rusu,a v r.89.Jdete tam znovu,ale nevykladejte ,ze jste tam nebyli treba v. r.48jste demokrati,ale v pripade KSCM,kdy ziskaji hlasy ve volbach,tak je berete jako nesvepravne!Jdete na Vaclavak a zruste je! Pak vam uverim,ze to myslite dobre.Jinak to jsou jen blaboly!?.Topolanek,Langer,Tlusty Riman,K.Dostalova,neveri sami tomu co rikaji.Tak TY opravdu nemusim.

tomas 23.5.2006 10:01

Re: Vynikající komentář!

souhlas absolutní

Pavel ze Slezska 23.5.2006 10:19

Re: Re: Vynikající komentář!

Nesouhlas absolutní!

Jaara 23.5.2006 9:04

Není facka jako facka...

Je to dobře, že Rath dostal pohlavek, ale ještě lepší je to, že jistý Sobotka v neděli vysvětloval, že u nich byl jistý Wagner za facku vyloučen z partaje, ale už nedovysvětlil, proč jistý Grulich, který facku obdržel, nebyl za nadávání Wagnerovi do židovských sviní potrestán vůbec. Ach jo...

morous 23.5.2006 9:28

Re: Není facka jako facka...

von vubec pan Sobotka velice casto vytrhava veci z kontextu a upravuje je dle svych / mozna stranickych / potreb

Jura Jurax 23.5.2006 9:32

Re: Re: Není facka jako facka...

Jako tuzemský politik, že - má trénink ..

morous 23.5.2006 9:35

Re: Re: Re: Není facka jako facka...

a dovedl toto umeni do dokonalosti / jenom by me zajimalo zda sam sobe veri treba nos mezi ocima /

Jaroslav 23.5.2006 11:12

Re: Není facka jako facka...

Wagner si tu věc s "židovskou sviní" vymyslel, aby za svůj přestupek nebyl vyloučen ze strany.  On neměl pro toto tvrzení žádné důkazy. Ta facka však nebyla před televizními kamerami, jako Mackova agrese, ale v soukromí a viděl jí náhodný svědek. Wagner byl později stejně vyloučen za to, že podrazil v rozhodujícím hlasování roku sociální demokracii.

Jaara 23.5.2006 11:34

Re: Re: Není facka jako facka...

Nuže, o tom, že si židovskou svini vymyslel, nevím. Je naprostá pravda, že Wagnera vyloučili v souvislosti s jeho hlasováním proti koalici, PROČ VŠAK SOBOTKA V TELEVIZI LHAL???????

ilik 23.5.2006 11:45

Re: Re: Re: Není facka jako facka...

Sobotka vědomě lže velice často. V nějaké televizní debatě tvrdil, že ministr Urban neřekl, že vysoké porodné je jen politický folklor.Bylo  to prý zkresleno opozicí. Ovšem při otázkách V.Moravce ve Středočeském kraji se přihlásila kandidátka Zelených O.Zubová a potvrdila, že tomu tak bylo.

vajan 23.5.2006 8:52

Už v tom jedeme.

Nemáte pocit, že je sice příjemné si přečíst kritické poznámky, ale že už jedeme v tom vlaku nejnižší cenové skupiny, kde je příjemně zahuleno, všichni se vezou, okny není ven příliš vidět , vedou se přiblbé řeči a sem tam nějaký zoufalec se snaží zatáhnout za záchrannou brzdu? Asi se budeme divit kam s takovou vlakovou četou dojedeme, ale bude pozdě.

bosek 23.5.2006 8:34

Tedy pane Doležale

 ten kostnatý hnát z politického hrobu .. to dalo práci co, a pak to srovnání politického hochštaplera Macka s románovým Saturninem! !   Fakt už by stálo za to se trochu nad sebou zamyslet.

Jirka 23.5.2006 8:25

Herdek

"ČT poskytuje smutný pohled svou politickou předpodělaností." Tomu se říká vstřícná předposranost. Nechte už laskavě té politické korektnosti.

Marcela 23.5.2006 9:09

Re: Herdek

Jirko, co jsi tím chtěl říct? Seš blbej nebo co?

Pozorovatel 23.5.2006 7:34

Doležal schvaluje násilí coby politický nástroj

to koresponduje s jeho snahou zkreslit příčiny a následky 2. světové války a dát rovnítko mezi zvěrstvy německých vojáků na Východě a poválečným odsunem sudetských Němců.

Jinak co se týče pana Macka, to, že je zjevně psychicky narušený, dokazuje tento výtah z jeho výroků zde: http://www.blisty.cz/2006/5/23/art28524.html

morous 23.5.2006 9:32

Re: Doležal schvaluje násilí coby politický nástroj

k te psyche bych se navyjadroval staci prolistovat pana radoby lidoveho premiera nebo narciscivniho pana Ratha / clovek se obcas divi /

jakovy 23.5.2006 13:37

a vy DrRátovskou metodu: já smím všecko, a vy nic, já jsem MINISTR a kdo je víc ?

pro blicí listy připravilo tiskové odd. MZ = za naše prachy. Macek píše za svoje (nepochybně arogantně a drze) hejhulo "pozorovatelská".

Koukl jsem nedávno do slovníku cizích slov (nedělám to ráth) a co jsem se tam nedočet - arogantní=drzý. Máš čerte kopáč! Máme presidenta arogantního a drzého na kvadrát ! Díky, pane presidente.

VLK 23.5.2006 15:08

Re: a vy DrRátovskou metodu: já smím všecko, a vy nic, já jsem MINISTR a kdo je víc ?

Presne tak. Macek je jediny z ODS, kdo odpovida Paroubkovi, Rathovi a Jandakovi na jejich vlastni urovni. Ostatni se k takovemu buranstvi nesnizi. On muze, on je jen radovy clen, ovsem takovy radovy clen, jehoz cinu si kazdy vsimne. To srovnani se Saturninem je trefne, udela vzdy to, co povazuje za nutne, i kdyz je to treba buranske. A to byla jeho uloha v ODS i driv. I tehdy kdyz se po Sarajevu vratil do politiky a postavil za Klause, coz jsem tedy tehdy bral spis jako minusovy bod pro nej.