26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 20.1.2006 3:34

Re: k článku

Vy byste raději každému přidělil "ten správný" text místo možnosti svobodného výběru? :-P
Dana 20.1.2006 8:20

Re: k článku

Jejdamany - JOsef neumí číst a ještě se tím chlubí!  Co je napsáno v nadpisu toho článku? Už víte, proč je od každého trochu?
pefben 20.1.2006 9:45

Re: Re: k článku

Třeba se na VUMLu čtení neučilo. Nebo soudruh zrovna chyběl (omluven díky účasti na cvičení LM)
Jiri Janecek - USA 20.1.2006 2:41

Pinochet a Bachelet

Fasista, diktator, vrah  Pinochet a nove demokraticky zvolena Bachelet -- a autor kritizuje Bachelet?
Myslim ze v CR neni problem KSC ale vzrustajici neofasismus ...
Ladislav N. 20.1.2006 2:58

Re: Pinochet a Bachelet

Kdo začal v Chile působit jako první, kdo velmi omezil svobodu chilských občanů? Pinochet nebo Aliende? Za Aliendem stál komunistický SSSR s Brežněvem v čele (ano, ten, který nechal vojenskou okupací zlikvidovat vývoj směřující ke svobodnějšímu politickému režimu v roce 1968!). . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pinochetova diktatura (s předem plánovaným návratem k demokracii) byla reakcí na chilský komunistický puč, jaký v ČSR proběhl v roce 1948!
pefben 20.1.2006 9:48

Re: kdo velmi omezil svobodu chilských občanu? komousi nebo fasouni?

Soudruhu Janecku v USA a co vase tamni komunisticka strana? Dobry? Tak ji volte, treba pak konecne budeme mit pokos od Ameriky!
Zebra 20.1.2006 8:03

Re: Re: Pinochet a Bachelet

Až se dorůžova vyspíte Ladislave, tak si ještě jednou přečtěte, co Janeček píše. Nic o tom, kdo si začal, nic o Allendovi, jen srovnání Pinocheta a Bacheletové a způsobu jejich příchodu k moci a režimu, který nastolil (Pinochet) resp. kterého je představitelem (Bacheletová). Jinak dějiny jsou plné užitečných idiotů na obou pólech avšak obávám se, že idiocie Pinochetovy diktatury převážila užitečnost odstranění levicového režimu.
Ladislav N. 20.1.2006 9:09

Re: Pinochet a Bachelet

Nezastávám se vraždění, které bylo součástí výjimečného stavu v Chile po převratu a převzetí moci Pinochetem (zemřelo cca 3000 lidí celkem). V Jižní Americe při takových příležitostech nic neobvyklého.
Jestliže však "svobodně zvolený" Aliende začal vyvlastňováním majetku se sovětskými poradci v zádech, pak nemůžu, než s násilným odstraněním Aliendeho vlády, nepochybně porušující základní hodnoty svobody demokracie, souhlasit. Porovnejte počet obětí "fašisty Pinocheta" s počtem obětí kteréhokoli komunistického totalitního režimu. Srovnání leccos napoví.
Když probíhal převrat v Chile, seděl jsem ve školní lavici (základní školy) a komunistická propaganda nám byla vtloukána do hlavy celostátně školním rozhlasem i "výkladem" učitelů jakoby "v přímém přenosu". Aliende byl "dobrý" a Pinochet "špatný"...
 
Rozhlas hrál často písničky Victora Jary (taky byl zavražděn na onom stadionu) a my jsme věděli, jak je ten "Americký imperialismus" špatný...  Pozdější vývoj a dostupné informace ale jednostranný obraz vytvářený komunistickou propagandou poněkud změnily.
 
Otázkou je, kolik povražděných by bylo v případě, že by pokračoval Aliendův levičácký režim páchající násilí na vlastním obyvatelstvu (viz např. zmíněné vyvlastňování) s podporou Brežněvova SSSR. S tím máme nakonec dostatek domácích zkušeností...
No a jestli fandíte Aliendemu a jeho komunistickému režimu, tak tady si jej můžete připomenout písničkou zavražděného zpěváka (opěvuje "slavného" profi revolucionáře Che Guevaru), kterou jsem objevil na jednom ruském serveru:
 
  http://kasia.rsh.ru/
Jaroslav 20.1.2006 12:18

Re: Re: Pinochet a Bachelet

Ale podle toho, co jsem si přečetl, Aliende byl sociální demokrat a snad měl být i v socialistické internacionále vedle W. Brandta, O. Palmeho atd. Proto také chilské uprchlíky měli rádi tak ve Švédsku. Aliende nezrušil politickou soutěž stran a volby. A to je základní kritérium demokracie, nikoliv znárodnění něčeho. To by museli po 2. světové válce udělat fašisté puč i ve Velké Británii či Francii a povraždit tam labouristy a nakonec i konzervativce.    
Ladislav N. 20.1.2006 17:46

Re: Re: Re: Pinochet a Bachelet

Sebrat někomu majetek a rozdávat ho jiným, to rozhodně není projev demokracie, ale loupežnictví...
pan Havran 21.1.2006 14:27

Re: Re: Pinochet a Bachelet

Ladislave, Allende (prestoze se jeho jmeno vyslovuje v souladu s kastilskou gramatikou jako Aliende nebo spis Aljende, pise se ALLENDE) byl demokraticky zvoleny v demokratickych volbach jakkoliv byly tesne! Zastupoval vuli svych volicu a to se o generalu Pinochetovi rici neda! Netusim samozrejme, jakym smerem by se vyvoj v Chile ubiral s tim, jak by v nem moznasilil vliv SSSR, kazdopadne Salvador Allende byl narozdil od Pinocheta stale DEMOKRAT.
Presto nepopiram, ze Pinochetuv puc nasledne jeho kroky dopadly vChile neporovnatelne lepe, nez podobne zasahy CIA do demokratickych voleb napriklad v Nikaragui osmdesatych let (Jak se jmenuje ten jejich revolucionar, Norieha nebo Ortega? Ktery byl diktatprem v Paname a ktery demokraticky zvolenym socialistou v Nikaragui?). To byla tenkrat pekna spina financovana z penez ziskavanych prodejem drog.
Kazdopadne na veceri bych sel rozhodne spis s demokratem Allendem nez s fasistou Pinochetem.
L 20.1.2006 7:22

Pinochet si s komunisty rozumel

On jim rekl, ze maji jit na stadion trochu si zakopat fotbal. Na to se komousi uz tesili. Jenze Pinochet byl chytrejsi. Uz tam mel predem pripravene kulomety a misto fotbalku jim tam daval davky z kulometu. 
 
Jiri Janecek USA 20.1.2006 7:31

Uz tam mel predem pripravene ..

a to nackove byli jeste chytrejsi -- poslali vezne do sprchy a tam mel predem pripravene ..
Ladislav N. 20.1.2006 9:43

Re: Uz tam mel predem pripravene ..

Nějak vám pořád chybí "do počtu" komunisté a jejich metody... Je to jenom náhodné nedopatření?
gerontusinza 20.1.2006 7:57

Re: Pinochet a Bachelet

Máte pravdu pane Janečku. A rádoby politolog Doležal se svou příchylností k sudetskému landsmanschaftu je toho zářným dokladem. Hezký den.
Paleček, SSSR 20.1.2006 8:39

Re: Pinochet a Bachelet

Sudruh Janeček,
správně hájíte vymoženosti pracujícího lidu pod vedením rodne strany, jako předvoje všeho lidstva, kurva chlape, vas doporučim na metál!
jeff 20.1.2006 11:38

Re: Pinochet a Bachelet

Janečku, ve vašem případě je lepší nemyslet
č. 3505 20.1.2006 21:15

Re: Pinochet a Bachelet

Oh, yes. You have a true, Jiří Janeček, USA.
raptor 20.1.2006 1:05

Dnes chválím, pane Doležale,

i když se mi navážíte do partaje. :o ))
Ladislav N. 20.1.2006 0:53

"Situace je bohužel tragikomická: proti nebezpečné ČSSD stojí nemožná ODS."

Je to skutečně tak. Jednoduchý a trefný popis politického vývoje v ČR...
Bubik 20.1.2006 1:00

Bohužel Ladislave N, bohužel

a jasného světélka na obzoru zatím nevidět.
 
AAA 20.1.2006 1:22

Re: Bohužel Ladislave N, bohužel

Jojo ... zato ta ruda zare nad Kladnem nebezpecne zesiluje :)
Bubik 20.1.2006 1:24

Re: Re: Bohužel Ladislave N, bohužel

nad Kladnem? je jeden takový zářící palác v Hybernské ulici, Lidový dům se zove...
Vanek 20.1.2006 0:39

Bude Strana Zelenycj zbavena registrace?

Zamlouvat vlastní viny se nemá, stejně se ale nemá hystericky přehánět, a celá kampaň kolem památníku a vepřína jakési rysy hysterického přehánění (zejména ze strany koryfejů Pravdy a Lásky) od začátku nese.
---------
Nebezpecnost trockistickeho zlocince Uhla je i v jeho fantazirovani o umyslu zbavit ho jeho zivota. Horsi nez Urvalek, nezmeni si Strana Zelenych jmeno na stranu Urvalkovou? Ministr spravedlnosti by mel pozadat ministra vnitra o prezkoumani registrace SZ jako to udelal v pripade Narodni strany !!!
 
Klaun Parafin 20.1.2006 0:19

27.1. v 18.00 u Vodičky. Keramická 3, Praha 7.

I koryfejové mají žízeň, natož fejové a frajeři...
Joska 20.1.2006 0:17

Koryfej nepravdy promluvil

No až na to Vaše klasické otření o Havla nemám zvláštních výhrad. Nechápu pořád, co máte soudruhu proti lásce a pravdě? Doufám, že nám to někdy v příštím příspěvku vyjasníte. Moc se na to těším!
Ladislav N. 20.1.2006 0:48

Re: Koryfej nepravdy promluvil

No, on Václav Havel, ehm, se někdy/často plete do věcí, kterým vůbec nerozumí. (Mě naštval svým posledním prezidentským vetem, kterým zlikvidoval pracnou a měsíce trvající snahu těsné parlamentní většiny (2001/2002) vyčistit živnostenský zákon (1999) od nesmyslů a vládních nařízení na nich založených. ..... ..... ..... ..... ..... Mám ho rád, ale vím, že dýchá jenom jednou plící a kyslíku se nedostává... Nechejme ho v klidu dožít v politickém důchodu.
raptor 20.1.2006 1:06

Tak nějak...

Kikina 20.1.2006 1:45

Re: Re: Koryfej nepravdy promluvil

To by  sám musel chtít.  (Stačí polovina plic na dostatečné okysličení mozku nutné proto, aby se nedělaly hlouposti..???)