3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 17.1.2006 14:54

Trochu slušnosti do té komunikace

Nejsem u vás žádný Pavlík, takové důvěrnosti si laskavě odpusťte. A nepsal jsem o vyjádření k výroku Klause ale k reakci Paroubka na jednání s hejtmany. To že byla mimořádně ubohá, na tom trvám.
 
bez pozdravu
Pavel
pepe 17.1.2006 14:29

kdo to sem píše?

při čtení těchto i jiných příspěvků si kladu otázku,co to je za lidi? Představuji si je jako zaprdnuté,zamindrákované lidi,kteří by na veřejnosti ze sebe nedostali slovo,ale tady dávají všem naodiv své myšlenkové zvratky,ale pište dál soudruzi,snad je to součást vaší terapie doporučené vám Pandrátem,čau
Ivan Nový 17.1.2006 14:23

Mirku Šejno,

kolik má Německo vojáků?
Ivan Nový 17.1.2006 14:22

Studente,

kde jste vzal ten komunistický slovník z 50. let a ty inkviziční manýry?
Mirek Šejna 17.1.2006 14:20

Ivane,

vemte si lék na uklidnění. Německo v područí Ruska? Ha, ha, ha.
Student 17.1.2006 14:19

Stojí Vám to pane Doležale za to?

Vážený pane Doležale,
stojí Vám za to , jako vysokoškolskému pedagogovi, snížit se se svým slovníkem z hrubému bulváru. Jak můžete vychovávat, nebo působit na mladé lidi, kteří si přečtou Vaše příspěvky z poslední doby a musí si Vás přestat vážit jako slušného člověka. Nemám Vám za zlé Vaše názory, ale pokleslou kulturu vašeho projevu. Stojí Vám za to, stratit svoji lidskou čest?
Mirek Šejna 17.1.2006 14:19

Tak jsem se dozvěděl...

Tak jsem se dozvěděl, že Paroubek byl drzý na prezidenta a že ho urazil, že Paroubek je hulvát, což prý ukázal při tiskovce s hejtmany a že Paroubek má nevymáchaná ústa. Po mém dotazu, co konkrétně drzého, nevymáchaného a hulvátského řekl, jsem odpověď nedostal. Zato se tady pořád ozývá modrý kolovrátek: "je hulvát, je nevymáchaný, je hulvát, je sprostý, je hulvát ..... ale konkrétní jeho hulvátskou větu jsem se pořád nedozvěděl. No tak modří komsomolci, do toho!!! Sepisujte ty hulvátské Paroubkovy věty s uvedením data a místa, kdy a kde byly Paroubkem vyřčeny. Už se nemohu dočkat.
pozorovatel z Chella 17.1.2006 13:44

Ladislave,

zato vy nepochybujete o ničem, jako správný svazák. Včera jsem si přečetl Váš "ekonomický" názor na marži a rabat v článku o stanovování cen léků. To mi stačilo, "experte". Doufám, že stejný "odborník" jste v hodnocení bolševické revoluce v ČT apod... Nakonec vy jste tady už proslulý tím, že rozumíte všemu natolik, že se tu všichni smíchy popadají za břicho.
Ivan Nový 17.1.2006 13:37

Německo je v sociální pasti,

proto se dostane do energetického područí Ruska a odtud je už jen krok k jeho ovládnutí. Vyhlídky pro Evropu nejsou radostné.  Je to začátek nového konfliktu. Pro USA teď bude důležitější Čína, která může převzít roli Ruska. Evropa se tím ale dostane na periferii, podobně jako Jižní Amerika.
Franta 17.1.2006 13:35

věk

Patřím rovněž mezi starší lidi, a proto jsem opustil svoji funkci.Měl byste,pane Doležale, udělat totéž.Nejhorší ve stáří je trpnost.
Ivan 17.1.2006 13:33

Jen další propagandistický blábol.

A jako obvykle, žvást o sudeťácích. Mimochodem, Kartágo musí být zničeno.
 
jeff 17.1.2006 13:26

Re: modré brýle Doležala

Lojzo, Šejno a spol. není důležité jak vidíte Paroubka , Ratha, Krauze ....vy. Podstatné je , že to vidí voliči. A tahle socdemácká skvadra  se do voleb ještě určitě předvede.
Virtuál 17.1.2006 13:24

Zelení jsou melouni.

Zvenku zelení, uvnitř rudí.V žádném případě nevolit.
Virus 17.1.2006 13:15

Re: Re: Re: Kdo bude volit socany?

Ve Francii, svého času, měli ve vládě , tuším , 2 komunistické ministry. Nestalo se nic. Jen komunisté přestali být "ti čistí, pouze stále protestující". Smočili se a byl klid. Už mne to věčné strašení 2. Vítězným únorem pomalu přestává bavit. Jsou tu podstatnější věci k řešení.
Petr H 17.1.2006 13:12

A teď ještě,kdy nějaký modrý hejtman

nazval paroubkovo panoptikum vládou loupežníků.Nebuďte tak cimplich.:-)
Pavel 17.1.2006 13:12

Nekuturní vyjadřování

Vážený pane Doležale,
slovník, který jste použil ve svém článku ,svědčí o tom, jak je nekulturní mluva nakažlivá. Zvažte, zda se lze o ministerkém předsedovi demokratického státu jmenovaného váženým prezidentem a potvrzenému svobodně zvoleným parlamentem vyjadřovat slovy, která jste patrně neuváženě použil.
 
Randall 17.1.2006 13:01

Re: Re: Re: Kdo bude volit socany?

Drahá tibicino alias pištkyně,
poradím koho volit. Zkuste Zelené. V Německu byli v koalici a nevedli si tak špatně (aspoň občas lezli do svědomí těm zavedeným partajím).
ynteligent 17.1.2006 12:58

Re: Hele Dvojko,

Na jakých Hradčanech, snad na Chadimově, ne ?
jonáš 17.1.2006 12:41

Re: Poslyšte

To zas je moc sofistikovaný -- šlo mi čistě o bezobsažnost věty "v nepořádku je to, že předseda vlády jako jeden ze dvou vrchních představitelů moci výkonné může určovat, kdo se smí u voličů ucházet o mandát k členství v zákonodárném sboru, jehož úkolem je exekutivu hlídat a omezovat" -- jednak viz výše, druhak současný premiér může být po volbách klidně třeba vrátným.
dvd 17.1.2006 12:26

Poslyšte

ta vaše připomínka by nakonec ústila v tom, že vládu bude sestavovat opoziční strana. BTW: v opilecké euforii po plyšáku se v TV exhiboval jeden mlaďas, který propagoval založení strany, která bude vždy a za všech okolností v opozici.
VH 17.1.2006 12:24

Re: Re: mimoparlamentní strany

Je to opravdu těžké rozhodování, volit ODS s ohledem na výběr ze zprofanovaných tváří  je hrozná představa. Chtěl bych věřit  ED jenže i tam se objevují fosilie. A jiné varianty nevidím.
dvd 17.1.2006 12:23

řekl bych

že to Grosstapo (snad by tam měla být ta s 3x) není zas tak špatný nápad. Ostatně týmy Mlýn a Zubr dodnes nikdo nevysvětlil.
Lojza 17.1.2006 12:17

Milá Marcelo

Někde v této diskusi jsem četl,že pravice je více inteligetní než levice.Vaše příspěvky tomu ale neodpovídají.
jonáš 17.1.2006 12:14

Re: Pana Paroubka a pana Ratha zatím nevolil nikdo ?

A vy si myslíte, Sašo, že poslanci v zákonodárném sboru, zvolení za stranu X, budou exekutivu, nominovanou toutéž stranou X, opravdu hlídat a omezovat, nebo je to jen takovej teoretickej exkurs o vměšování do vnitřních záležitostí nejmenovaný partaje? Občanstvu stejně ve volbách nezbude, než ji volit coby monolit -- ostatně některý partaje se tou monolitností i chlubívaly, a tahle to zrovna nebyla. Asi dotahujou.
Ladislav N. 17.1.2006 12:13

Re: Hele Dvojko,

Někdo ty peníze ukládal do stavby domu, někdo je třeba zase prožral a prochlastal... nebo procestoval na drahých dovolených. Postavte si je vedle sebe do pozoru a hned poznáte, který z nich jak naložil s penězi :-D
Saša 17.1.2006 12:11

Nepochybné samozřejmě je,

že postavení hejtmana je teoreticky silnější než postavení předsedy či jiného člena vlády, který není současně zákonodárcem.
Hejtman své postavení odvozuje od vůle voličů ve svém kraji a současně od vůle ostatních krajských zastupitelů, kteří rovněž dostali mandát voličů.
Člen vlády však své postavení odvozuje od vůle presidenta a nedostatku negativní vůle parlamentu.
Fakticky samozřejmě má předseda vlády mnohem větší sílu - na rozdíl od hejtmana disponuje policií a s přivolením presidenta i armádou. Hejtman žádné své vlastní ozbrojence nemá.
 
Evropan (original) 17.1.2006 12:11

Re: Hele Dvojko,

Staci nebyt uplny pitomec, jako spousta dnesnich zbohatliku, a prasule ulejt tak, aby to nebylo prilis napadny
Saša 17.1.2006 12:06

Pana Paroubka a pana Ratha zatím nevolil nikdo ?

Pan Doležal se mýlí.
Pana Paroubka zvolili Pražané do zastupitelstva hlavního města Prahy. To je zcela neoddiskutovatelný fakt.
Pana Ratha zvolili lékaři do čela Lékařské komory. To je také zcela neoddiskutovatelný fakt.
A dále nutno připomenout, že pro funkci předsedy vlády a pro funkci ministra právní řád nepředpokládá vůbec žádné zvolení. Předseda vlády i ministr představují moc výkonnou (exekutivu), která nepotřebuje přímý mandát lidu. Zastávání jejich funkce se odvíjí od kombinace vůle presidenta a poslanecké sněmovny. Tedy president, který sám nemá funkci z vůle lidu, ale z vůle lidem zvolených poslanců a senátorů, jmenuje předsedu vlády a tím na něj přenáší kousek svého mandátu (získaného od poslanců a senátorů, kteří své vlastní mandáty získali od voličů). Na návrh předsedy vlády pak jmenuje ministra. Vůle sněmovny se zde promítá pouze negativně - tedy právem veta (nevyslovení důvěry, vyslovení nedůvěry).
Čistá montesquieovská koncepce tripartity státní moci vylučuje jejich personální prorůstání - obvyklá praxe ČR je vadná. Člen vlády by neměl být členem parlamentu. Z tohoto pohledu je předsedování pana Paroubka a ministrování pana Ratha, kteří zatím nikdy nedostali mandát voličů k členství v zákonodárném sboru (legislativa), zcela v pořádku. V nepořádku by bylo, kdyby přímý voličský mandát měli.
Co je ale velmi v nepořádku je to, že předseda vlády jako jeden ze dvou vrchních představitelů moci výkonné může určovat, kdo se smí u voličů ucházet o mandát k členství v zákonodárném sboru, jehož úkolem je exekutivu hlídat a omezovat.
To je velmi v nepořádku.
To, že ČSSD dovolí, aby předseda vlády (který ani není předsedou ČSSD) určoval, kdo bude na prvním místě kandidátky a kdo bude z kandidátky vyškrtnut, ukazuje jednoznačně, že ČSSD není demokratická a státotvorná strana
 
jakovy 17.1.2006 11:53

Re: Re: Re: Pane Šejno

Dobrý, pane Jonáši, a Vy zas zpět k rekombinaci DNK, krysky mají hlad --
jonáš 17.1.2006 11:50

Re: Re: Re: mimoparlamentní strany

Nebo rovnou největší -- nebuďte nzbytečně skromnej.