3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 6.1.2006 9:42

Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi

Ano, například  nositelky Nobelových cen za fyziku...Pro mě je inteligence ženy součástí jejího sexepílu. Pokud si to příroda nevykompenzovala na nečem jiném.
Tess 6.1.2006 9:41

Dejte si obklad

A lehnete si.
ok 6.1.2006 9:41

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Problem Sommerove je, ze ona muze apriori rada nema. A pak uz jen hleda potvrzeni svych nazoru. Obavam se, ze je malinko nenormalni.
Na rozdil od Sommerove je treba zminena Lenka Reinerova normalni zenska, ktere si jiste kazdy muz vazi.
 
Jura Jurax 6.1.2006 9:39

Re: Přímá volba, referendum,

v zásadě máte pravdu, ovšem stávající systém volby prezidenta našimi volenými zastupiči má taky své zápory - Havla zvolili jen proto, že jistého Sládka na čas jaksi odklidili, Klausovi se bude do smrti vyčítat, že byl zvolen i hlasy komunistických zastupičů, Špidla elegantně podtrhl svého stranického kolegu Zemana ... a čertvíjaké ještě špinavé kšefty a tajné dohody se mezi partajemi dělají, aby ten či onen politik zapřel své svědomí (jímž jediným se má při svém rozhodování řídit, jak nás poučuje ústava - mimochodem nepřijde Vám to v porovnání s realitou poněkud srandovní, akademický a od života odtržený vznešeně znějící výrok) a učinil tak, jak si rodná partaj, přátelé, nepřátelé, lobbysté a čertvíkdo ještě přeje ... a prezident je stejně nakonec reprezentační stafáž s hodně omezenými pravomocemi - tak proč sprostnému lidu nedopřát iluzi, že má vliv na chod věcí ...
Tess 6.1.2006 9:39

A jeste jednou pro Sasu

"A potom, jedinne, cim muz zenu prevysuje, je to, ze je fyzicky silnejsi. Jinak zena cni nad muzem ve vsech oblastech. Muz ma jedinnou moznost, cim zenu premoci, a to je nasili. ..Proto muzi znasilnuji zeny, proto je maji za nastroj sveho ukojeni, protze je to jedinna vec kterou maji. ...Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi."
Michal Tomes, duchovni.
To k tomu, ze maji zeny dostat pres drzku.
 
A jeste jeden citat z knihy O cem sni muzi.
"V tehle zemi se machismus spis vztahuje k hospode, k piti a k spatnemu chovani k zenam...Musim se uprime priznat, ze mam rad ceske muze, protoze vedle nich vypadam dobre jako manzel."
Kip Bauersfeld, novinar, malir, na materske dovolene
Tess 6.1.2006 9:34

Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

A to pri pohledu na pani Sommerovou?
 
Skoncete radsi s psanim clanlku a neco si od pani Sommerove prectete. Naposledy vydala knihu "O cem sni muzi". Kupodivu to vydala feministka.
 
Citat pro vas mily autore:
"A potom, jedinne, cim muz zenu prevysuje, je to, ze je fyzicky silnejsi. Jinak zena cni nad muzem ve vsech oblastech. Muz ma jedinnou moznost, cim zenu premoci, a to je nasili. ..Proto muzi znasilnuji zeny, proto je maji za nastroj sveho ukojeni, protze je to jedinna vec kterou maji. ...Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi." Michal Tomes, duchovni.
Sommerova: " A kdyby zeny ridily politiku, co by se stalo?
 Libor Pesek, dirigent: " Myslim, ze by byly daleko racionalnejsi.Pripada mi, ze to kohouti vyskakovani na politicke scene, je samozrejme pro lidi, kteri zijou v enklave politicke. Kdyby politiku ridily zeny, ktere jsou racionalnejsi, vsechno by melo hladsi prubeh."
 
Autore: "
Prezidentky mame v Lotyssku, Irsku, Finsku , na Filipinach, na Sri Lance. Premierky mame v SNR, na Novem Zelande, Mosambicke republice, Guvernerky mame v Kanade a na Novem Zelande. A pak je tu i nekolik kraloven…  
Jura Jurax 6.1.2006 9:22

Churchill nemusel souhlasit s plošným ničením německých měst ...

A proč by nesouhlasil? Byla válka a popularita Němců mezi členy protihitlerovské koalice byla velice nízká - a navíc Němci s tím začali - Poláci měli Varšavu, Britové Londýn a Coventry, o SSSR ani nemluvě.
Ale hlavně v tom byla pragmatická úvaha - strategické bombardování má ničit ekonomiku protivníka a hlavně pak válečný průmysl. Jenže za tehdejší úrovně techniky bylo bombardování průmyslových podniků - v podstatě bodových cílů - velmi obtížně realizovatelné i ve dne (USAAF) , natož v noci (RAF). Němci cíle urputně bránili (neúnosné ztráty denních bombardérů USAAF, která původně prosazovala nálety na bodové vojenské cíle, přispěly k přehodnocení koncepce) a taky je dobře maskovali, továrny schovávali pod zem, kde byly nezranitelné. Absence doprovodných stíhaček s dostatečně dlouhým doletem, nedokonalé navigační přístroje a tudíž obtížné vyhledávání zejména vzdálených cílů i nepřesnost bombardování výrazně snižovaly efektivitu. Naopak efektivní se ukázaly (respektive tehdy zdály být) nálety na města - nedají se přesunout a moc maskovat, plošný cíl se dobře hledá i zasahuje, lze vyvolat tzv. ohnivou bouři (poprvé již Hamburk v roce 1943) a je v zásadě jedno, jestli fabriky nejedou proto, že jsou rozbité (navíc totální zničení fabriky se málokdy povedlo a Němci prokázali schopnost výrobny velmi rychle rekonstruovat), nebo proto, že v nich nemá kdo pracovat (pracovníci zahynuli, nemají kde bydlet, nemohou se dostat do práce, zhroutila se infrastruktura etc.); taky se počítalo s dopadem na morálku, kterýžto předpoklad se ovšem příliš nenaplnil. A ve známém případě Drážďan (ale i jindy - třeba plzeňská Škodovka nebo zlínské Baťovy závody) šlo i o politikum či poválečné zájmy - neboť též platí, že politika je pokračováním války jinými prostředky.
A protože tehdy šlo o totální válku, byl by eventuální Churchillův nesouhlas pošetilý ...
divitel 6.1.2006 9:20

Poslední odstavec podepisuji!!

Saša 6.1.2006 9:17

Doležal toho splácá vždy příliš mnoho.

 Doporučuji http://www.svaz-muzu.cz/ , tam to Paroubková už dementuje.
 Která politická strana má v programu přímou volbu presidenta?
 Bez ohledu na to, jaký pořad Bez obalu byl (sám jsem ho nikdy vlastně neviděl, od ČT už dávno neočekávám poctivé zpravodajství a práci pro ČT považuji za extrémně dehonestující), jako zrušení jako reakce na politickou kritiku ze strany Paroubka je průšvih zcela mimořádný. Všem to ukazuje, že Paroubek má moc a je také moc mstivý a nutně a neodvratně to povede k novinářské autocensuře jako za dob reálného sociálismu.
 Čarodejnice by měly být upalovány i dnes. I dnes škodí a očarovávají lidi a zabíjejí je uhranutím, nebo jim aspoň kazí život. Většinou to ale nejsou ty bláznivé sufražetky . Feministky jsou dvojí typu: lesby s mužskou rolí a pak masochistky vzteklé z toho, že nenašly pořádného chlapa, co by jim občas dal držky.
 
 
Insider 6.1.2006 9:16

Nenávidím Paroubka, ale před milostivou paní klobouk dolů

Naprosto přesně "na žiletku" čelila běsnění praštěné Sommerové. Použila zdravý selský rozum a argumenty té bláznivky se rozsypaly, jako čaj. Bravo!
Lída 6.1.2006 9:15

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Ženská, která byla dvakrát vdaná a teď myslím s nikým nežije právě asi mužům nerozumí. Kdyby jim rozuměla, tak se vdá dobře jednou:-)
divitel 6.1.2006 9:06

Přímá volba, referendum,

Já nevím, co mají lidi pořád s přímou volbou nebo referendem. Lidi to prý chtějí. Já to nechci. Já si volím politiky proto, aby se seznámili se všemi podstatnými okolnostmi a kvalifikovaně rozhodli. A já abych mohl krásně nadávat, co zase zvorali. A ne že mi to hodějí na krk a vyzujou se z toho. My nic, my muzikanti, prachy berem, ale lid rozhodl. Představa, že  např. o těžbě uhlí u Mostu bude rozhodovat i školník z Děčína podle toho co si přečetl v novinách a řekli mu v hospodě, mne děsí. A přímá volba prezidenta není o tom, kdo je nejlepší, ale kdo nejlíp vypadá v televizi.
q 6.1.2006 8:53

Re: Prohlásit

Margareta ovšem podle sex testů byla dobře vyvinutý muž.
Renata D. 6.1.2006 8:46

Stát určuje cenu nebo zisk?

Tak ministerstvo určuje lékarnám podle pana Doležala zisk. To je mi novinka, já měla pocit že určuje cenovou přirážkul, tedy koncovou cenu léku. A zisk závisí na lékárně, jaké má také např. režijní náklady. V odvětvích které jsou financováný z veřejných peněz je to dost obvyklé. Že pan Doležal nekritizuje např. způsob financování autobusové dopravy, kde to je obdobné a nikdo neječí o socialismu a radši se vozí za regulované ceny.
Andy 6.1.2006 8:19

Re: Re: Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

obávám se, Rputi, že nedovedete. Tedy vy možná ano, ale já něco takového viděla poprvé. Bylo to velmi tristní divadlo.
Herdekbabka 6.1.2006 7:51

mno, víte ty feministky - neviděla jsem rozhovor, jsem takříkajíc v tomto ohledu mimo mísu,

ale když si tak vezmu - chování žen ve většině amerických  /poslední dobou i německých/ a násl. filmech a seriálech -  je mi z toho ouvej - ta čišící agresivita, arogance , nadřazenost a pohrdání čímkoliv co je opačného pohlaví a mínění - je hrozná. Mnohdy přepnu - nedá se dívat - i když je jinak děj docela zajímavý. Netroufám si tvrdit že vím jak by se ženy měli chovat - ale tohleto je nechutné. A pánbů podrž příští generace - bude - li to pokračovat - není možné tohleto vydávat za enegrické a  sebevědomé  ženy. Spíš je to jakoby msta či léčení starých mindráků. v podstatě se nedivím, že existují 4 %-tní.  Vím, mohu bednu vypnout - ale na něco se přece občas člověk dívat musí -  ju a taky - ať se mi to líbí nebo ne tyhlety serajly /to chování/  - do značné míry kopírují skutečnost - tak jak to bylo i u nás - a tak svým způsobem se vůbec nedivím - že jsou tak vyhledávány či propagovány ženy asijské - či jine - jejichž chování a smysl pro rodinu se tak liší.  
Rpuť 6.1.2006 7:29

Re: Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

Andy neviděla jsem, ale dovedu si živě představit.....a připadá mi to hlavně úplně zbytečné....
Andy 6.1.2006 7:17

Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

jistě.
Včera v noci jsem shlédla ty předpůlnoční reportéry. A bylo mi dost smutno. Pečlivě nakašírovaná paní Paroubková se zjevnými známkami strachu, aby něco neplácla, šátek přes bradu, aby se estéti neposrali, že má dvě, takže vypadala jak dřevěná loutka ( nevěřím, že jí tyhle manipulace nevadí), reportér s pečlivě napsanými otázkami, celkově šílené loutkové divadlo- nepřirozené, nelidské. Opatrný reportér a opatrná paní premiérová.
Co říkala, to říkala. Média o tom rozhovoru nijak nelhala. Její řeči mi vadí méně než činy jejího manžela. Jen jsem tak vzpomínala na Braunovou a její snahu dělat zázemí svému partnerovi a nic jiného nevidět. Bylo mi jí trochu líto, myslím, že to nebyl zrovna její nápad, jít si povídat do tývý. Ten rozhovor byl prostě strašný.
Rpuť 6.1.2006 6:33

Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

Pokud to neví, lze to celkem snadno odvodit z jejího chování.
Takže klást jí podobné otázky je záležitost čistě účelová - možnost se veřejně pohoršit a genderově zviditelnit. Paní Paroubková totiž za tento svůj názor nijak nebojuje, ani jej veřejně neprosazuje.
Propánajána, nechte už tu ženskou bejt!
 
Barunka 6.1.2006 6:32

ti novinari

 Jak nemusim chalupare Zemana, tak souhlasim s jeho vyroky 0o novinarich
Lzou a prekrucuji. proc si tedy rovnosu na sve otazky tez neodpovidaji, kdyz stejne neuverejni pravdu. proto, v kazdem clanku7 je sotva polovina pravdy, musi se brat s rezervou. kdyz pak redakce zverejni preklady z ciziny a jelikoz maji spatne prekladatele, je treba vzit v uvahu, ze clanek je trebas uplne o necem jinem, ci v lepsim pripade je skutecnost opacna. Viz clanky na LN.
Josef 6.1.2006 6:16

Pane Doležale

Pane Doležale,ještě musíte zlepšit počty,54+36= 90 a vy potřebujete 100,takže správně to má být: Paroubek  54% a Topolánek 46%.
sušák 6.1.2006 6:02

Jako

by pan autor měl minimálně německou babičku. V každém článku nám nenápadně připomene, že naši sousedi vždy byli, jsou a budou dobří, hodní a zejména v druhé světové a potom si zasloužili lepší zacházení. Nic proti nim nemám, ale když mi to někdo takhle pořád cpe, začnu trošičku pochybovat.
Virus 6.1.2006 2:10

Re: Re: Re: Myslím, že paní Paroubková

Nejde o pí Bendovou. Asi jste to ndokoukl (a) až dolů. Ony se tam nějak liší verze odpovědí pí. Paroubkové pí.Sommerové, a trochu to mění smysl
aida 6.1.2006 2:09

Tohle si teda před usnutím neodpustím:

"Kdykoli se setkám s názory paní Sommerové, cítím jakési pochopení, proč ve středověku (také ovládaném muži) upalovali čarodějnice"
Ježišmarja.
Chtěla jsem být původně hodně neslušná, možná až sprostá, docela dost mě tahle věta nadzvedla z židle. No ale pak jsem si řekla - co se divíš, je to jen nechápavej mužskej, neví, o čem mluví.
Sommerová není žádná militantní feministka, mužské má ráda, rozumí jim (koneckonců, vdaná byla 2x). A taky ženským. Její (dneska už 4 knížky) rozhovorů jsou, když už nic jiného, tak zajímavé (ta poslední je s pány, pánové, doporučuju).
Minulý týden jsem 2x viděla její skvělý dokument "Moje 20. století" se Soňou Červenou, Adrienou Šimotovou a Lenkou Reinerovou. Bylo to moc hezké, silné, poučné.
Ty ženské mají mužské rády, ale silné (nemyslím fyzicky, spíš charakterem, sebedůvěrou). Těch je dneska bohužel poskrovnu a proto asi ty podrážděné odezvy.
Nika 6.1.2006 1:55

Prohlásit

že ženské jsou horší političky, než muži, že jsou zaujaté a nestíhají, to se rovná urážce, a může to slečna Orgoníková i madam premiérová zamlouvat,jak chce. Margareta by je praštila kabelkou !
Nika 6.1.2006 1:49

Re: Re: Myslím, že paní Paroubková

No jé tedy plně souhladsím s paní Bendovou, a to není žádná militatní feministka, určitě.
Virus 6.1.2006 1:39

Re: Myslím, že paní Paroubková

Tohle je docela zajímavé, MfD v akci
maminy 6.1.2006 1:32

DěkujeME :-)

aida 6.1.2006 1:19

Re: Vyhlašuji distanc od Vámi podsunutého obrazu "normální maminy"!!!

Ježiš, omlouvám se! :-)))
mamina! 6.1.2006 1:17

Vyhlašuji distanc od Vámi podsunutého obrazu "normální maminy"!!!

(šmarjá, teď neusnu:-)))))