14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LJG 6.1.2006 15:56

Re: Takže to opravdu řekla. Ach jo.

Nojo. Řekla. A není to žádný odvážný útok na feministky, ale docela obyčejné faux pas. Jako kdyby například řekla, že se v Čechách nemají pěstovat ředkvičky, protože ona je nejí. To se říká mezi kamarádkami u kafíčka, ne jako paní premiérová v televizi.
hradní kocour 6.1.2006 15:55

Re: A abychom sli

Vidím, že jste chytrá ženská, která chápe, že život je jen souhra náhod a to, na koho kdo v životě narazí, žádný zákon nevyřeší. Mizím. 
Sch.glosátor 6.1.2006 15:51

Ale no tak, to je velmi nefér otázka.

Za určitých okolností je každá žena krásná.
Čumil 6.1.2006 15:51

Aha. No, ale to jsou jen informativní plky MF Dnes, jak to bylo skutečně, to byste musela jít do záznamu té čtyřiadvacítky.

Hm, a konečně jsem zjistil, kdo je pachatelem toho vašeho červeného citátu s tím Myslím... :-))
Propána, s takovouto přesností se cituje v českém právu? To už není ani parafráze... :-))
Jaroslav 6.1.2006 15:51

Re: Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

Já jsem slyšel jinou právní verzi. ten původní Eichlerův komentář je zde: http://pravo.novinky.cz/minule/p004a12g.php.
Ale v Doležalově textu jsou další nesmysly...ruská imperiální tradice je delší než imperiální tradice zemí na Západě? Proboha...Rusko bylo nejdříve obsazeno na dlouho Mongoly a jeho "rozpínávost" začala asi tak ve stejné době, jako "rozpínavost" západních velmocí především Anglie a Francie s jejich obrovským koloniálním panstvím. Jak asi vznikly a dosáhly nynějšího stavu USA, když ne násilnou cestou hlavně po celé 19. století? Doležal v důsledku své zaslepenosti a fanatismu prokazuje obrovskou neznalost historie.   
Sarka 6.1.2006 15:48

A abychom sli

jeste vice do detailu, pohlavi neni jedina kategorie ktera utvari v lidech "rozdilny pohled na svet". Clovek z venkovske rodiny bude mit jiny pohled na svet nez nekdo kdo vyrostl v mori panelaku, clovek z pocetne rodiny bude mit rozdilny pohled na svet nez jedine dite, dite vychovane aktivistickymi rodici jakehokoli politickeho ci nabozenskehoz amereni bude mit rozdilny pohled na svet nez nekdo, kdo vyrost v rodine, ktera se o politiku vubec nezajimala. Jednooky bude mit rozdilny pohledn na svet nez clovek ktery se narodil s dvema hlavickami a ctyrma ocima. Tomu se nerika "zaujatost", tomu se rika rozmanitost. Nebo bychom meli predem z politiky vyloucit vsechny jedinacky a vsechny detdi z rodin s vice nez peti detmi?
LJG 6.1.2006 15:48

Re: Za to může sociálismus a feministický požavek pracovní a společenské rovnosti žen.

jak do toho pasují slovenské a ukrajinské prodavačky? Určitě český prodavač mající ženu v domáctnosti odstaně vyšší plat?
Sch.glosátor 6.1.2006 15:45

No sláva, už se nám stejskalo.

Ale co absence v diskusi o Temelínu ?
O.K. 6.1.2006 15:39

Re: Re: Re: Tak to je docela síla,

Máte to dávno o něco výš. Jde o ty výroky o zaujatosti apod.
hradní kocour 6.1.2006 15:34

Re: Muze mi nekdo vysvetlit

No konečně na to někdo káp´. Samozřejmě, že ženy mají svůj ženský pohled na svět (= jsou zaujaté), to nemá smysl zpochybňovat. Ale muži zas mají svůj pohled na svět (= jsou zaujatí). Ty dva pohledy jest třeba sečísti a vyděliti dvěma.
 
ad a) Nevím, co se rozumí militantním feminismem, pravděpodobně ta část feministek, které nechtějí ženy a muže "sčítat a dělit dvěma", ale které chtějí jejich role úplně prohodit.
 
ad b) Nevím, neznám paní Sommerovou, vím jen, že někdo takový existuje.
 
Jo jo, definice pojmů, toť základ. Ale nesmí se to přehánět: Tak napříkla ty zastávky:  IDnes se pozastavuje nad tím, že protikuřácký buzerovací zákon nedefinuje pojem "zastávka", legislativci MZd si myslí, že to bude asi v nějakých dopravních předpisech (ano, je to tam), ale kdyby se někdo do toho zákona na podporu prodeje výrobků k odvykání kouření podíval, zjistil by, že slovo "zastávka" se tam vůbec nevyskytuje.
Vlado 6.1.2006 15:31

Re: Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

A to je právě to, o co tady jde. Četl jsem spoustu článků o ukrajinsko-ruském sporu, ale všechno to bylo plácání do vody. Nenarazili jste na nějaký seriózní článek, kde by byla citována ona zmiňovaná stará smlouva, vystižení její podstaty a doba její platnosti? Umí některý současný novinář takový fakty podepřený článek napsat nebo měl M. Zeman ve svém bonmotu o novinářích pravdu?
Saša 6.1.2006 15:25

Za to může sociálismus a feministický požavek pracovní a společenské rovnosti žen.

Existuje takový železný zákon socioekonomický: v rámci mechanismů velkých čísel dostane každá jednotka produkující pracovní sílu jen takové prostředky, které jsou k produkci pracovní síly nezbytné.
Jestliže v rodině vydělává jeden, pobírá takový plat, aby uživil rodinu. Pracují-li v rodině dva, dostávají každý část toho, co potřebují k uživení své rodiny. Do rodiny prostě jde jen tolik, kolik té rodině stačí, bez ohledu na to, je-li to vypláceno jednomu členu rodiny nebo rozdělováno mezi dva členy rodiny.
Když ženy nebudou pracovat, bude lidská práce cennější a muži budou za ni dostávat více.
Vím, že to vypadá divně, ale je to tak. Sám jsem si to nevymyslel - to mne vážně učili i s matematickým doložením kdysi pradávno v 70. létech.
 
Vlado 6.1.2006 15:16

Re: Churchill nemusel souhlasit s plošným ničením německých měst ...

Totální válku nevyhlásil Churchill, ale Goebbles. Totální válku nezačali vést Angličané, ale Němci. Nestalo se vlastně nic, po čem by Němci hlasitě netoužili.
Čumil 6.1.2006 15:14

Re: Re: Tak to je docela síla,

Třeba byste mohla na oplátku uvést své zdroje... :-))
Sarka 6.1.2006 15:12

Muze mi nekdo vysvetlit

a) co je "militantni feminismus" , za b) v cem se konkretne projevuje u pani Sommerove a c) proc by melo davat sebemensi smysl (komukoli, rodu zenskeho ci muzskeho) ze zeny by v jakemkoli povolani (politicky, pilotky, neurochirurgicky, inzenyrky nebo soudkyne) mely byt "zaujate"? (Rozumi se na rozdil od muzu, kteri udajne "zaujati" nejsou?) Me to cele nedava smysl, a udivuje mne, ze se rozpouta takova vasniva diskuse aniz kdokoli blize definoval pojmy o nichze se diskutuje.
O.K. 6.1.2006 15:01

Re: Tak to je docela síla,

Jenže tam to taky není všechno, pokud to dobře čtu.
O.K. 6.1.2006 14:59

Takže to opravdu řekla. Ach jo.

V pořadu Před půlnocí na ČT24 Zuzana Paroubková odpověděla na otázku moderátora, zda v české politice nechybí víc žen: "Já nevím, jestli by ženy nebyly nějakým způsobem zaujaté."
A když se moderátor zeptal, zda si myslí, že muži jsou lepšími politiky než ženy, řekla ano. "Také z toho důvodu, že ženy mají víc starostí mimo svoji práci, a myslím si, že by na to neměly ten správný pohled."
 
aida 6.1.2006 14:54

Tak to je docela síla,

dík za odkaz.
Rpuť 6.1.2006 14:54

Pravda, paní Paroubková je velmi snadný terč.

Že Vám to stojí za to
Čumil 6.1.2006 14:38

Re: Re: Pochopili jste někdo,

Ostatně plné znění rozhovoru je zde:
 
edith 6.1.2006 14:32

Re: A když budou všechny ženský feministky nebo jak p.Sommerová,

Dnes je všechno postavené na hlavu. Muži mají silné řeči, ale málokterý uživí rodinu sám, aby žena mohla jen vychovávat děti. Na druhou stranu mají děti i ženy, které chtějí dělat kariéru a pak obojí nestíhají.
Čumil 6.1.2006 14:31

"Já se ptám, která Vám připadá ošklivější"

Pardon, že se vnucuji, ale bezpečně nejošklivější je třeba i inteligetní krasavice, která je to položit takovouto otázku.
Čumil 6.1.2006 14:28

Re: Pochopili jste někdo,

Ale ano, OK a není to nic těžkého. Nevím sice, co přesně citujete - Doležel to není - ale taková kokotina vznikne pečlivou prací redaktora jedna dvě. Ve skutečnosti vypadal dialog asi takto:
Myslíte si, paní Paroubková, že jsou muži lepšími politiky než ženy? - Myslím.
Pachatel příslušného informativního výcucu - čtenář je líny blbec, který by se tolika písmencích ztratil - potom prostě přestylizuje otázku a přiřadí autentickou odpověď - Myslím. Dosáhne tím - ať už záměrně nebo ne - kýženého výsledku - zpovídaná osoba je slabomyslný blbec. Ve skutečnosti tím blbcem je příslušný redaktor(ka), který/á z blbosti nebo sviňského potěšení navaří takovouhle blivaninu.
Je to charakteristický doklad, kterak tisk manipuluje s výpověďmi zpovídaných. Obrana je jediná: Neposkytovat žádný souhlas k otištění interview bez autorizace. Ale ani tím nezabráníte na 100% vzniku takovýchto trotlovin, protože citovat je už může každý. Tedy i blb.
Jaka 6.1.2006 14:25

Andy, naprostý souhlas,

ten pořad byl neskutečně trapný a lživý. Ale docela by mě zajímalo, kdo byl iniciátorem, kdo o to stál víc - Paroubek nebo Sommerová? Jsem přesvědčená že je jen další z hříchů páně premiéra..
O.K. 6.1.2006 14:25

Paní Paroubková má dítě jedno,

paní Sommerová dvě. Takže tady byste měl spíše chválit Sommerovou a odsuzovat tu druhou, že flákala.
O.K. 6.1.2006 14:22

Paní Paroubková má dítě jedno,

O.K. 6.1.2006 14:10

Bubíku,

abychom si rozuměli - mě nezajímalo, které z obou dam byste svěřil vyprání svých košil. Já se ptám, která Vám připadá ošklivější.
TESS 6.1.2006 13:59

Re: Pochopili jste někdo,

Me rovnez sokovala tato veta. Paroubkova by mela rici : Ja mam vic starosti mimo praci a obavam se SVOJI zaujatosti  a ne zrovna spravneho pohledu na vec.
 
Ano musi byt dementni, politicek je ve svete dost a nevedou si spatne. Co takle se podivat na Novy Zeland nebo do Finska. Finsko je velmi prosperujici a absolutne nekorupcni zemi s velmi dobre vychovanou maldezi, slespon holky v PISE vyhravaji nad celym svetem a to uz dost dlouho.
Bubik 6.1.2006 13:58

Re: Pochopili jste někdo,

tak jo O.K. zvihám hozenou rukavici: jest nutno přiznat, že paní S i paní P jistě měly sexappeal obě, paní S si ho udržela o trochu déle. Nicméně žití není jen (kdo ví jestli vůbec) o sexappealu. Znám pár lidí, kteří by si žití s paní P. dokázali klidně představit a její přístup k rodině by jim vyhovoval. Neznám ve svém okolí žádného člověka, který by dokázal byť jen jedinou minutu žít s paní S.
Petr H 6.1.2006 13:55

A když budou všechny ženský feministky nebo jak p.Sommerová,

tak nám nezbyde nic jiného než si ty děti nakonec muset vyluštit v křížovce.