3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr H 6.1.2006 13:49

A pokud nebude v ČR presidentský systém,

tak přímá volba presidenta je take šaškárna.Až bude šéfik exekutivy president,tak proč ne.V ČR supluje práci presidenta premiér a toho občané volí.
O.K. 6.1.2006 13:49

Pochopili jste někdo,

jestli odpovídá realitě věta:
"paní Paroubková  na dotaz, zda jsou muži lepšími politiky než ženy, odpověděla: "Myslím." Ženy prý mají víc starostí mimo svoji práci, obává se jejich zaujatosti a ne zrovna správného pohledu na věc." nebo si ji taky vymyslela MFD?
 
Protože kdyby něco takového paní Paroubková vypustila z úst, tak by mi vážně přišlo, že musí být dementní. Pokud to neřekla, zbytek jejího interview mě nijak nepohoršuje, na ženu jejího věku je naopak docela moderní. (Pana Doležala komentovat nebudu, trapný vtip o upalování čarodějnic je hluboce pod úroveň každého  vychovaného muže.)
 
Mimochodem, když si vzpomenu na našeho krasavce Straku a jeho oblíbené kydy o chlupatých a ošklivých feministkách, napadá mě vyhlásit anketu o sexappealu paní Paroubkové a paní Sommerové. Psí pánové, která Vám připadá chlupatější a ošklivější (a nepište, že Straka. To víme všichni, kromě něho.)  
Petr H 6.1.2006 13:43

Feminismus je stejná šaškárna jako socialismus.

P.Sommerová je jenom trapná.Tohleto kdyby se mělo dostat k veslu...bolševik v sukni.
dadacos 6.1.2006 13:38

Egypťan Sinuhet

To, co mají pod bederní rouškou, je důležité u žen stejně tolik jako u mužů.
Vzhledem k tomu, že věta: "už v Egypťanu Sinuhetovi se říká" (zejména slovo "") vyvolává dojem, že cosi bylo běžné už za starověkého Egypta, podotýkám,  že se jedná o dílo moderní, jehož autor Mika Waltari se narodil 1908 po Kristu, z čehož vyplývá, že dobu faraonů nemohl zažít.
ilik 6.1.2006 13:36

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Tak si také neodpustím zareagovat. Hodně naivní tvrzení. Paní Sommerová je z psycholoigického hlediska frustrovaná ženská s mesiášským komplexem. Četla jsem její "veledílka", ovšem měla jsem problém již v první čtvrtině. A k tomu jí není stydno v nějakém rozhovoru tvrdit, že ženy mají její knihy jako Bibli na nočním stolku. Jaké ženy? Prošla jsem více zaměstnání, mám mnoho mužských přátel a nikdy jsem nepociťoval cosi jeko mužskou nadřazenost. Ale člověk (ať muž či žena), pokud je rozumný, by měl respektovat přirozené rozdíly a z toho vyplývající role. V podstatě bylo konstatování p. Doležala vtipné a trefné. Mě se zmocňují tytéž pocity, když spatřím pí. Chytilovou.
LJG 6.1.2006 13:31

Re: Re: Sestřenice,

ano a Bédu v rámci experimentu poslat do též do Afgánistánu, zabalit do závoje a nahradit jím matku 11 dětí. :-))
LJG 6.1.2006 13:29

to Bohumil Doležal

tedy většinou se věnuji rozumnějším věcem - ale když vidím takovýhle titulek, tak dostanu chuť hóódně feministicky běsnit. "-)
"zde si dosaďte libovolné feministické běsnění"
Jane
dadacos 6.1.2006 13:20

Muži nenávidějí ženy?!

Muži prý nenávidějí ženy. A to proto, že kromě fyzické převahy je ženy předčí.
 
Muži, kromě teorie relativity, parního stroje, letadla, knihtisku ad., vytvořili, vytvářejí (a velmi pravděpododobně i vytvářet budou) kvanta všeobecně uznávaných uměleckých děl, jako jsou sochy, obrazy, básně, divadelní hry, pohádky ad., v nichž hraje ženská krása a důvtip hlavní roli.
 
Považuji to za přesvědčivý důkaz, že tvrzení o tom, že ženy muže předčí a že muži je za to nenávidějí, je nepravdivé.
Béda 6.1.2006 13:18

Re: Sestřenice,

Militantní feministky navrhuji, pro začátek, vyslat do Iráku a Afghánistánu, coby roty rychlého nasazení. Ti chlapi už tam sou určitě dost unavení. Ty, na které se nedostane, na měsíční "exkurzi" do hu, hu, huhelných dolů, bojovat o splnění plánu těžby. Horníky takto zastoupené vybrat do VyVolených.
informatik 6.1.2006 13:15

Mozna, ze slo o povalecne efekty

Na bombardovani mest jsou ruzne nazory, ale zda se, ze strategicke bombardovani melo pomerne maly primy efekt. Mozna ale, ze to ovlivnilo povalecne postoje obyvatelstva. Za valky to vyrobu a take lidi ovlivnilo malo ve vsech znamych pripadech a potvrdilo se to nedavno i v Srbsku. Prispela k tomu i mala duslednost (napr. zopakovat s nekolika klicovymi mesty akci z Hamburgu, bombardovani prehrad). Vyznamnejsi efekt by melo masove napadani klicových prvku infrastruktury (rafinerie, vyroba kulickovych lozisek, niceni uzlu dopravnich spoju a huti a chemickych tovaren). Je to slozite, ale primy efekt bombardovani Berlina byl maly. A to za situace, kdy jeden cas nebyly bombardery na protiponorkovou valku a ochranu konvoju. Asi by bylo i bombardovani vyroben v Osvedcimi efektivnejsi. Jaky paradox. Mozna ale, ze efekt byl v pocitu Anglicanu, ze se dari pomsta. Kazdopadne byly investice do strategickeho bombardovani ne vzdy rozumne.
ptakopysk 6.1.2006 13:13

Re: "Nedovedu si například představit, že by v přímé volbě zvítězilo něco takového, jako je Miloš Zeman,"

já bych spíš věřil, že by vyhrál Šrek, Vlasta Horvát, nebo jiný supervyvolený bratr
AeroKarel 6.1.2006 13:13

Emile,

" porad si mysli, ze je neco jako brouk Pytlik prace vseho druhu."
Myslíte-li tím Paroubka, nelze než souhlasit.
Béda 6.1.2006 13:07

Re: Re: Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

No, pokud Vám nějaká dala tak závažnou informaci ohledně rumu, tak to třeba ani slepice nebyla. Ale stejně by mě zajímalo, kde se nachází ten smutný kraj...
ok 6.1.2006 13:05

Re: Re: Sima byl postkomunista

Vidim to stejne jako vy, jen jsem to nechtel napsat naplno :o) Simuv svetonazor se proste utajit nedal.
Petr 6.1.2006 12:54

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Mám pocit, že jeden z rozdílů mezi ženami a muži je jistá absence smyslu pro humor  a nadsázku, zvláště suššího, černějšího a drsnějšího charakteru, u prvně jmenovaných. Utvrzuje mě v tom má zkušenost kamaráda, partnera i filmového a TV diváka. Ten Doležalův výrok je samozřejmě zkratka, kterou nelze, proboha, brát doslova. Ne že by to byl kdovíjaký vtip, je dost hloupý, ale rozhodně bych kvůli tomu neměl těžké spaní.  Sommerové si ohromně vážím jako dokumentaristky, považuju ji za jasnou jedničku v oboru u nás. Jen z poslední doby, její Masaryk nebo Moje 20. století jsou nádherné, silné, sledují se bez dechu, klobouk bych smekl (kdybych ho nosil). Bohužel neznám její knihy, hodlám to napravit. Ovšem její názory z rozhovorů (uznávám, mohou to být nepřípustné zkratky, novinářská manipulace apod.) jsou mi naprosto cizí, považuji je za překvapivě primitivní, povrchní, zjednodušující, nespravedlivé, nepřípustně zobecňující. Je mi líto, čiší z nich alespoň náznak, někdy i víc než náznak, apriorní nenávisti k mužům jako takovým. Že neplácám úplně do větru, mi potvrdil dokument (nevím jak se jmenoval), který byl dialogem Sommerové a její dcery (doporučuji). Ta 20letá Špátová mamince jasně říkala, že nesdílí její netolerantní formu feminismu, na což jí maminka odpovídala ve smyslu "houby sis prožila, to teprve poznáš". 
AeroKarel 6.1.2006 12:50

Sestřenice,

"Nebijte feministky, chtějí vyzkoušet, co by se stalo, kdyby tenhle svět více ovlivňovaly ženy a to za zkoušku stojí, ne?"
Problém ovšem spočívá v tom, jak toho ovlivňování dosáhnout.
Normální cesta je kandidovat, být zvolena, ovlivňovat.
Nenormální cesta jsou různé kvoty, povyky o diskriminaci ......
hradní kocour 6.1.2006 12:50

Re: Re: Myslím, že paní Paroubková

Taky si myslím :-)
 
Marie 6.1.2006 12:48

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

Někdo "holt" používá zase jinou berličku.  Zádný přívlastek pro feminismus není dost přiléhavý, pokud pisatel trpí mindrákem (a k Freudovi ? Freude, Freude, Freude, vždycky na tě dojde.. jak praví básník).
Známe pojem rodičovská dovolená, už v tomto spojení se jeví slovo "dovolená" nevyhovující, pravda ? Ale "mateřská dovolená"  to je jiná kávička. Možná, že vyjasněním těchto pojmů od samých začátků by muži nemuseli pak bojovat o svá rodičovská práva.
.
G 6.1.2006 12:45

Re: Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

Cituje paní Sommerová ve své knize také čachticnou paní ? Slyšel pan Michal Tomes, duchovni, o Heleně Fibingerové ? atd..
sestřenice Běta 6.1.2006 12:43

Re: Re: Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Páni, tolik znalců psýché paní Sommerové... nechcete to nechat na ní, jestli má muže ráda, nebo ne? Já si jí vážím pro její otevřenost, zkušenosti a odvahu, se kterou hrábla do vosího hnízda vztahů mezi M a Ž.  Nejsem feministka, ale jsem přesvědčená, že tohle je mužskej svět...  (už v Egypťanu Sinuhetovi se říká: "... nebýt toho, co mají muži pod svou bederní rouškou..." ).  Ženské jsou praktičky a nemohly by si nikdy dovolit strávit planými kecy tolik času, kolik muži ve veřejných funkcích. To tolik kritizované rozbíhavé myšlení, které se ženám přisuzuje, slouží k tomu, aby současně stíhaly sledování své jeskyně, rodinných příslušníků a jejich tělesného a duševního stavu, průběžné zásobování a údržbu a také péči o jednostranně zaměřené muže, kteří pak dosahují vrcholných výkonů ve svém oboru (v ideálním případě, jinak jsou ovšem spíše vrcholně zažraní do svých her). Nebijte feministky, chtějí vyzkoušet, co by se stalo, kdyby tenhle svět více ovlivňovaly ženy a to za zkoušku stojí, ne? P.S. Chlapy mám ráda.  
AeroKarel 6.1.2006 12:40

"Nedovedu si například představit, že by v přímé volbě zvítězilo něco takového, jako je Miloš Zeman,"

Já ano. Bohužel!
šimon klein 6.1.2006 12:35

Re: Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

No, Béďo - víte, že jsem už potkal enklávu bez rumu !!! - ale potvrdila mi to místní slepice...
LJG 6.1.2006 12:29

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

To Jura
Výstižené! Jediné co mi kazí náladu je  že to napsal muž :-))
Jane
 
G 6.1.2006 12:26

Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

Ptáte se : "Co je imperiálního ..." , odpověď je prostá. Putin jednostranně vypověděl smlouvu, která měla platit ještě několik let  a ve které byla cena stanovena s ohledem na jiné smluvy. Představte si,  že si pronajmete dům na 10 let s nízkým nájmem a podmínkou, že dáte novou střechu. Vy to uděláte ,majitel vás po třech letech vykopne bez ohledu na smlouvu kterou s vámi uzavřel a vy nemáte možnost obrany. To je imperiální chování.
dulcibelka 6.1.2006 12:20

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

Juro, a co takhle odpovědná maminka, která nechce nikomu viset na krku, a svému robátku dopřeje tatínka?
Pavla B. 6.1.2006 12:18

Re: Myslím, že paní Paroubková

Myslím, že jí právě o to šlo:-)
Béda 6.1.2006 12:07

Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

Jo, a ještě, autorko:
SLEPICE JSOU VŠUDE NA SVĚTĚ (JAKO I RUM).
Béda 6.1.2006 12:00

Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

Nic proti umírněnému feminizmu (ty -izmy já dosud nerad, proto bych radši používal termín "prosazování rovnoprávnosti žen"), ale fanatickými feministkami se ženy stávají ze dvou zásadních důvodů:
1) v mládí na ně muži kašlou
2) ve stáří na ně muži už kašlou
Jediní "muži", kteří na ně nekašlou, jsou katoličtí duchovní.
Jaroslav 6.1.2006 11:40

S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

I "politik" má mít možnost se bránit, když se cítí poškozen nepravdami v nějakém pořadu. Co je na tom tak nepochopitelného? Paroubek navíc žádný pořad nerušil, byla to interní záležitost televize navíc podpořená analýzou pořadu. Takže nevím proč pan Doležal opakuje pořád dokola nějaké lži a plete do toho demagogicky čas. Tvář z 60. let.
Co je imperiálního na tom, že Rusko chce Ukrajině prodávat plyn za tržní ceny. Proč by měly Rusová dále dotovat ukrajinské hospodářství, když se ukázalo, že Juščenko nakonec vyhrál hlavně díky americké finanční pomoci? USA by chovaly jinak v této situaci? Takže zase těžko pochopitelná demagogie.
Nechápu také tu obrovskou zášť pan Doležala k Miloši Zemanovi...to je téměř na psychiatrické vyšetření. Pan Doležal snad svým intelektem Zemana tolik převyšuje?
A co se týče toho "vysvětlení" vraždy Kennedyho, opravdu se mi to nějak nezdá. Jak vysvětlíme úlohu Jacka Rubyho v celém případě? Byl i on, agent CIA, zároveň i Castrovým agentem? Nepravděpodobně je popisovaná motivace chování "demokratů", kteří jsou vykreslováni téměř jako spojenci komunistů či aspoň jako neuvěřitelní ustrašenci bojící se jak Castra, tak "republikánů".