4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiri 15.10.2009 2:08

Re: Z přiznaných válečných reparací v roce 1945 ve výši 11 583 500 000 USD

Souhlasim s Vami ze vyraz cesti Nemci je presnejsi. Ze  zbytku Vaseho prispevku tedy vyplyva, ze jsme si meli Nemce nechat a dostat penize? Tak nejak aby se vlk nazral a koza zustala cela?

Mimochodem, v diskuzi predvcerejsiho clanku mam pro Vas odpoved.

JH 15.10.2009 2:20

Neporozuměl jste textu

Němci museli do své říše, co se po válce trochu zmenšila a bylo to lepší i pro ně. Nezávisle na tom nám byly přiznány reparace, které jsme měli dostat. Zřejmě jste také neporozuměl výrazu -vyhrát válku-.

jiri 15.10.2009 2:37

Re: Neporozuměl jste textu

Tudiz - vae victis. V tomto pripade se urcite nebudete zlobit, jestli se situace nekdy zmeni...

kája 15.10.2009 0:37

pane Doležale, na vás platí ono známé:"Koho chleba jíš, toho píseň zpívej"

RvRv8-o

vladimír ondys 15.10.2009 0:32

Jasan!

Stejně je to tam dneska samej socan! ;-D

bebe 15.10.2009 0:23

Souhlas, vystupme z EU !

Konečně jednou mohu souhlasit s p. Doležalem !>->->-

Bořek 15.10.2009 0:14

Pádný důvod měli!

Ale s Doležalem o tom diskutovat je zbytečné.Neslyší neboť je hluboce zabořen v Poseltově zadnici.Škoda že tento umanutý děda s nám nebydlel v 37 v Bodenbachu (Podmokly-Děčín).Určitě by zpíval o sudetských soukmenovcích jinou.Pravdou je sudeťáci tak od ůnora 1945 začali být tak nějak hodnější!

JayBee 15.10.2009 0:05

Vyhnání

Asi jsem ještě moc mladý, ale neměli tehdá naší předkové pro to vyhnání docela pádný důvod?

Kyžer 15.10.2009 2:34

Re: Vyhnání

Taky jsem mladší, válku nepamatuju, ale s vyhnáním Němců souhlasím! Sami si to zavinili svým hulvátstvím a zločiny (žhářství, sabotáže, vraždy, šikana na našich občanech)Mohli být rádi, že nebyli úplně vybiti, naši lidé byli hodně naštvaní a právem. Těch slušných a vůči nám loajálních Němců byla jen hrstka. Vysídlení si plně zasloužili! Další akt zrady bylo rozbití Československa. Němci ať laskavě mlčí, to Kainovo znamení už jim nikdo neodpáře, ani nesmaže! Ač pana Klause nemusím, souhlasím s ním! Radši bych se měl špatně zpět v nějakém novém východním bloku, než dobře pod Německem!!!

jiri 15.10.2009 2:41

Re: Vyhnání

Musim Vam priznat urcitou poctivost ve Vasem vyjadrovani. Otazkou zustava, jestli je Vase varianta prijatelna i pro druhe.

Volite KSCM?

jarek 15.10.2009 2:41

Re: Vyhnání

Nikdo nemel duvod vyhostit obcany statu a ukrast jim majetek. Tenkrate Cesi (a odsun podporovala vetsina naroda) toliko prokazali, ze nerozumi  co je to demokraticka kultura a obcanska zodpovednost. Takze kdyz potom nastoupili k moci komuniste a take okradli sve spoluobcany (nasilne zestatnovani majetku) tak to byl jen dusledek ceskeho barbarstvi tesne po valce. To vse pod patronaci presidenta-zbabelce Benese.

Po valce bylo dost casu  na to podle platneho prava odsoudit ty Nemce, kteri se provinili proti zakonum republiky a ceske kolaboranty s nacisty, ale nevinnym Nemcum prece nemelo byt ublizeno.

Kdyz tak ctru vselijake ctenarske reakce  na NP tak mne napada, ze Cesi si nezaslouzi demokracii, ani po ni netouzi a ve spolecenstvi evropskych statu vskutku nemaji co delat (krome ostudy!!!) Za presidenta Klause by se asi stydeli i v leckterych republikach africkych.

I. 15.10.2009 6:59

Re: Vyhnání

R^R^R^

hobis 15.10.2009 7:44

Re: Vyhnání

Když tak tady někdo mluví o tom,že Češi nerozumí demokracii,tak tedy.Má žena pochází ze Sev.Čech.Minulý vikend jsme byli na návštěvě v Děčíně.Byl jsem překvapen,kolik ¨němců,i v tomto počasí, se tam jezdí napapat a nabumbat,dobře,je tam největší nezaměstnanost a přinesou peníze,ale oni také obhlížejí své minulé majetky,v jakém jsou stavu,skutečně.Jistě platnost t.zv.Benešových dekretů je pofidérní a kterýkoliv soudce,kdekoliv v EU musí rozhodnout o navrácení.To máme z toho,že jsme zavinili 2 WW a ještě si dovolili ji vyhrát.Kdybychom prohráli,tyto problémy by nebyly.

JH 15.10.2009 9:37

Re: Vyhnání

> Kdybychom prohráli,tyto problémy by nebyly.   JH:  Ani my  :-)

Karkul 15.10.2009 8:05

Re: Vyhnání

Milý jarku, kde jsi přišel na tu hloupost, že ČSR vyhostila nějaké občany svého státu a zabavila jim majetek? Nemáš žádné důkazy, protože  nic takového se v letech 1945-1946 nestalo. Prostě nebyl vyhoštěn ani jeden občan! Taková jsou historická fakta, o tom není spor snad ani mezi t.zv. sudeťáky. Naopak pár desítek tisíc občanů německé říše získalo čs. občanství a nemuseli proto odjet do své vlasti.

JH 15.10.2009 10:32

Pane Jarek, asi by bylo pro vás

nejnázornější, kdyby Němci zabili vaše rodiče, protože jinak naprosto nepochopíte, co byla 2. sv. válka a že vítěz (na naše štěstí Spojenci) bere vše a určuje dějiny! Co to blábolíte o demokracii? Ve které barbarské/obranné válce šlo o demokracii??? Žijete příliš dlouho v pohodlném míru a nemáte dost informací a inteligence, abyste si dovedl představit historii a její následky. Bylo naprosto nutné (i pro ně) navrátit občany cizího státu do jejich domoviny. Víte o nějakém případu, kdy bylo dost času, aby probíhaly soudy s 90% ze 2,5 miliónů zločinců, kteří čekají ve vazbě na soud? A v Polsku a Rusku toho bylo ještě více! Nevinným antifašistům - Němcům nebylo ublíženo. Víte, jak vypadá za války soud s vlastizrádci? Oprátka! Němci dopadli až moc dobře na zločiny, co ve světě způsobili. Vy jste úpně mimo časoprostor!

lucinapes 15.10.2009 11:14

Re: Vyhnání

Klaus jen formuluje to, co chce většina národa - taky řekl, že nebude stranický president. Jeho postoj vůči zahraničí (spíš antiněmectví) byla jedna z mála věcí, které mi na něm vadily. Zase to vyvažoval silným amerikanofilstvím.