16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 4.5.2006 19:25

Jasně

pro někoho je nebezpečné skloňovat na rovině, natožpak na schodechj ;-)

Virtuál 4.5.2006 9:50

Vážení přátelé.

Především vy, kteří odmítáte jít k volbám.Vy, kteří nevíte, koho volit.Nevím, zda si to uvědomujete, ale vaše averse k volbám není dána tím, že by nebylo koho volit.Je.Stran jsou desítky, ale vám nesedí žádná, protože jste v duchu stále s tou vaší, s tou jedinou, kterou jsme volili do r. 89.My ostatní, kteří volíme a dovedeme si vybrat, máme v paměti dobu, kdy se volilo, kdy se volilo povinně a volila se jen jedna strana.Važte si toho, že dnes nemusíte volit tu jednu jedinou, že si můžete vybrat a spektrum je pestré, jen chtít..Buďte rádi, že ta doba je za námi a máte-li nějakou svoji ilusi o ideálním státě, tak ji pusťe k vodě. Ta iluse je pouze a jen ve vaší mysli.Takový stát, který by byl ideální a v němž by byli spokojeni všichni na sto procent, neexistuje.Ideální stát se snažila vytvořit předlistopadová garnitura, kdy jsme si měli být všichni rovni, kdy jsme měli všichni stejné žaludky,kdy měl každý dostat dle jeho potřeb a nakonec nebyl ani papír na tu potřebu hlavní.Takže, přátelé, vzpamatujte se a jděte volit.Neúčastí ve volbách ráj na zemi nevybudujete. Maximálně tak RaJ.

VH 4.5.2006 10:05

Re: Vážení přátelé.

Přesné. Škoda že ti, kterých se to týká, tyhle stránky nečtou.

M. Zima 4.5.2006 10:13

A co by jim

ta Neffova a Doležalova primitivní agitace přinesla? Není to to samé, jako když se večer letmo podívají na Otázky speciál?

jepice 4.5.2006 11:58

Re: A co by jim

No jo, na vás pan VH zapomněl.

pametnik-pesimista 4.5.2006 11:16

Re: Vážení přátelé.

hmm, měl bych asi upřesnit.... nemusel jste volit tu jednu jedinou, byl na výběr ještě z ČSS a ČSL... dnes je sice na výběr více, skutečně si může vybrat každý podle srdce a gusta ALE......

ale protože v začátcích naší hadrové revoluce si chátra v zájmu věčného zvolení prosadila 5% hranici, před vyprofilováním dalších stran, jsme tam kde jsme byli!  Bohužel pro skutečnou pravici.... a tak tu je jen menší a větší zlo,  a já nechci volit ani to menší ani to větší..... co s tím? Nejít k volbám taky nechci , tak budu opět volit jako vždy s tím, že si můj hlas rozdělí chátra.... jednou to třeba vyjde!

AeroKarel 4.5.2006 11:47

Re: Re: Vážení přátelé.

Moje paměť, Pamětníku, říká že žádný výběr (ani ČSS, ani ČSL) nebyl, nýbrž kandidátka Národní fronty.

Papat česnek .....;-)

ok 4.5.2006 13:04

Re: Re: Re: Vážení přátelé.

presne tak.

M. Zima 4.5.2006 9:32

Pane Doležal, v rozporu s Vaším antisocialistickým

horlením mají české volby se sexem hodně společného. Žádný slušný český občan se totiž nedovede ubránit dojmu, že s ním nejvyšší česká politická místa pravidelně vysouložují. Nevím, jak je to s Vaší orientací, ale když komunisticky dialekticky tvrdíte, že jde o "nutnost", ptám se Vás: představil jste si ty figury ve vládě a v presidiálním úřadu a je Vám jasné, co od člověka žádáte?

Leni 4.5.2006 13:22

Re: Pane Doležal, v rozporu s Vaším antisocialistickým

Zdá se, že se cítíte oj---ý našimi politiky. Máme však takové, jaké si zasloužíme. Jsme líný a rozežraný národ (čest výjimkám), jenž upřednostňuje líbivé lži před syrovou pravdou. Smrt, vraždy, bláto a strach jsou pro většinu lidí tabu, proto zapomněli, proto nic neviděli a nic strašného za komoušů nezažili. A nebo jinak: lepší chajda u Lipna, než snášet pohled na něčí úspěch ve svobodné zemi. 

M. Zima 4.5.2006 14:25

A aby se to pro Boha nezměnilo, máme jít votil ty

stejné odporné profláknuté kreatury (Bublan a spol), jak nám stupidně doporučují Neff a Doležal a jak nás bude dnes večer nabádat ČT v pořadu, který by v demokracii neprošel. Myslíte to tak?

vasil 4.5.2006 9:15

co na to

Pane Doležal,vy jako politoliog snad máte možnisti,zeptejte se prosím Václava Havla co na nynější situaci říká hlavní protagonista "sametové revoluce" Václav Havel a sdělte to veřejnosti.Myslím že by to bylo důležitější než filozofování o pravdě a lásce.Děkuji

Finrod Felagund 4.5.2006 10:04

Re: co na to

Na to se ani nemusím ptát, abych to věděl, beztak to bude něco jako:

"hmm... ehm.. dnes je všude taková ta... ehm.. konzumní, zkažená společnost.. ty ehm.. nadnárodní firmy, že, stavějí podivné domy na krajích našich ehm.. měst; mladí lidé jsou.. ehm, také divní, že, ženou se jen za kariérou.. hmm, kdyby radši věřili v jedinou pravdu a, ehm, lásku, že, než v ten, ehm, odporný materialismus.... a komunistů se ehm, nebojte, oni už se polepšili, že, aspoň se, ehm, ještě po revoluci nezdiskreditovali, ehm, ve vládě, které vládnou ty, ehm, podivné politické strany, že. na což já jako, ehm, skalní zastánce nepolitické politiky, nemůžu ehm, nikdy přistoupit, ehm, že.... Václav Havel V

S takovýmhle postojem s prominutím NAS*AT! Havel už absolutně ztratil veškerou soudnost a je z něj senilní blázen.... A je mi velmi líto, že i já, coby konzervativec musím mít takové výhrady k člověku, který troch přispěl k tomu, že komunistický režim padl (ve skutečnosti akorát Rusové nechtěli Honeckera s Jakešem a dalšími vydržovat, protože na to už neměli a tito neuměli nabídnout protislužbu, aby je 54 sovětských divizí ve střední Evropě umělo udržet u moci). Zlatý profesor Václav Klaus, jen mi občas vadí, že je na hradě, protože bych ho radši viděl jako volebního lídra ODS a příštího předsedu vlády.

grr 4.5.2006 8:49

Volební tváří ČSSD se stal Kožený

Já tedy myslím, že ten jejich mediální poradce by měl dostat od ODS honorář. Nejen že má ODS zadarmo všude svoje logo, navíc si každý hned vzpomene na dalšího ostrovana - Krejčíře. Po včerejší katastrofické zprávě i na toho šoumena dosazeného ČSSD do čela ČKA, co si nedávno poslal 0,5 mld někam, kde už je mistr Sobotka nikdy nenajde. A kontrolní orgány MFČR mávaly mávátkem do dáli. Jo, volební kampaň ČSSD je letos sexy: božskej sexy bordel !

Malý Aston 4.5.2006 8:41

Bohumile,o co jde?

Náš Bohumil otáčí,preference jeho miláčků jdou dolů,tak se rozhlíží kam nyní? Kam?

jepice 4.5.2006 12:08

Re: Bohumile,o co jde?

Když už jste s panem BD tak důvěrný, že mu říkáte křestním jménem, prozraďte identitu těch miláčků, co jim klesají preference, prosím, prosím. ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL ani SZ to očividně nejsou. Tak kdo tedy? 8-o

cer 4.5.2006 8:17

pane Dolezal,

kdyz tu zvanite o nutne ucasti ve volbach, tak  tam napiste koho volit!! dopredu vas ale upozornuju,  ze vas poslu i s vasim navrhem do prdele, a to s chuti! Nejit volit ma v sobe tato reseni: 1) nikomu z tech stavajich parchantu neverim a davam jim to timto najevo! 2) cim vic lidi prijde k volbam, tim se budou budouci "vyvoleni" v  parlamentu cictit legalneji, kdyz je zvoli jen mala cast volicu, nemeli by si dovolit v televizi mluvit hlasem lidu!! 3) mezi nevolici zustane znacna cast lidi ochotna jit k budoucim volbam v okamziku, kdy se objevi nekdo duveryhodny , kdo o tuto cast volicu bude ochoten bojovat,  (bohuzel Zeleni tim vychodiskem pro me nejsou!). 

highway 4.5.2006 8:31

Re: pane Dolezal,

Demokracie Cechum to je jak hazet perly svinim. Asi jste nezazil komunisticky raj a myslite, ze to, co kolem nas je (i kdyz velmi nedokonale a chybujici) to nejhorsi, co vas muze potkat. Verte, ze neni. 1) Za komousu byste nikomu ze stavajicich parchantu nedaval najevo, ze mu neverite, ale drzel byste hubu a krok 2) kdyz bude nekdo zvolen treba jen 1% hlasu, je to platne a vubec to na legitimitu rozhodovani nema vliv. BTW: nejdisciplinovanejsi volici jsou komunisticti, protoze vedi, ze komunisti se dostali k moci tim, ze byli zvoleni 3) kdyz chcete nekoho duveryhodneho, proc se vic nezajimate o veci verejne a nejdete sam kandidovat. K nejblizsim volbam je jiz pozde, ale kdo vam brani vstoupit do nektere z demokratickych stran a sam nabizet duveryhodnou politiku?

jardavary 4.5.2006 9:29

Re: pane Dolezal,

No to ty bolševiky strašně vytrestáš, když nepůjdeš k volbám. Souhlasím, že zatím žádná ideální volitelná (tedy ta, která má reálnou šanci dostat se do parlamentu) strana u nás není a tak to chce vzít rozum do hrsti a za všech zel zvolit to nejmenší. Ale v každém přépadě jít volit.. Jinak nemáš právo na cokoli po volbách nadávat, protože jsi k tomu přispěl svým špatným i když svobodným rozhodnutím zahodit svoje právo poslat tu strašlivou bolševickou holotu konečně do pryč. 

Virtuál 4.5.2006 9:31

CER

Příspěvek, jak od nevyzrálého puberťáka.

Vyředit 4.5.2006 10:51

Re: pane Dolezal,

Ještě je řešením tzv. vyředit malé strany, které by při malé účasti taktak prolezly přes pět procent. Když přijde více voličů a zvolí libovolnou malou stranu, která se tam stejně nedostane, naředí se hlasy pro lidovce a zelené a trochu se to pročistí. Kdo říká, že pak by neměla ODS partnera pro koalici, je pako. Stejně jsou to kur-vy, které to hrajou na obě strany.

Pak se bude dát prosadit i ten většinový systém.

Mirek Šejna 4.5.2006 8:13

Pane Doležale,

jestli KSČM dostane tolik hlasů, kolik jí předpovídají agentury, pak socanům nezbude nic jiného, než s nimi spolupracovat. V situaci, kdy na ČSSD všichni nadávají, počínaje ODS a US+KDU konče, je před volbami taková situace téměř jistá. US po volbách politicky umře. KDU se už dnes chová jako manželkka, která je sice v manželství s ČSSD, ale veřejně se miluje s ODS. Pro křesťanské demokraty je to typické. Po jejich budoucím sňatku s ODS začnou okamžitě tajně obcovat se socany. Tohle je naučil nebožtík Lux dokonale.

Ale hlavně byste měl pane Doležale mít na paměti, že volby v roce 2002 vyhrála levice. Celkem získala 111 mandátů. Děkujte Špidlovi, že tehdy nevytvořil pevnou 111-ti členou levicovou koalici s komunisty. Zkuste vyměnit voliče, pane Doležale. Pak snad budou vládnout ti, kterým fandíte.

Andy 4.5.2006 8:25

Re: Pane Doležale,

jestli KSČM dostane tolik hlasů, kolik jí předpovídají agentury, pak socanům nezbude nic jiného, než s nimi spolupracovat.

No, existují i jiné varianty, ale ty jsou pro ČSSD nepřijatelnější než spolupracovat s komunistickou stranou, hlásící se k odkazu Marxe a zejména Lenina, což nebyl žádný filosof, ale profesionální revolucionář s krví potřísněnou placatou čepicí.

Co se týče poslední věty, je to absolutní nesmysl, který vyvrátil už Machiavelli svým názorem, že lid je takový, jaká je vláda.

Mirek Šejna 4.5.2006 9:18

Milá Andy,

pro ČSSD samozřejmě exituje i varianta velké koalice s ODS. Jen nevím, zda to je pro ODS i pro ČSSD východisko. Obě strany dnes mají zcela rozdílné pohledy na daňovou soustavu. Socani nikdy nepodpoří to, co chce ODS, a ODS nikdy nepodpoří to, co chce ČSSD. Měla by vůbec taková koalice smysl?

Pokud jde o Machiavelliho, tak on to myslel poněkud jinak, než jste to pochopila Vy. Je v tom trocha ironie. On totiž dobře věděl, že vláda se vyměnit dá, lid ale nikoli.

Malý Aston 4.5.2006 10:13

Pro Šejnu

Nepředpokládám velkou koalici.Předpokládám,pokud součet hlasů umožní vládu ČSSD a KSČM,vládnout,budou vládnout otevřeně nebo tajně.Touha po moci je obrovská.Spíše předpokládám koalici pravicových stran společně s KDU + ostatními,kteří se tam dostanou.V roce 2006 půjde k volbám nová,střední třída,které jde o živobytí.Tato skupina obyvatel,nevykřikuje,nemají čas,pracují jako živnostníci,podnikatelé a osoby,které se živí bez pomoci státu. Paroubkovi a komunistům se podařilo jedno,hodně je nasrali.Čím více pracuješ,tím více tě okrádají na daních. Ještě štěstí,že se jim podařilo přijmout poslední zákony a to s komunisty. /Zákoník práce,registrační pokladny,placení nemocenské firmami apod/ Jakákoliv politická strana,která prohlásí-my ty zákony zrušíme-vyhraje. Neznám skupinu občanů,kteří nepotřebují žádné jiné heslo aby přišli volit.

Andy 4.5.2006 19:33

Milý Šejno,

co se Machiavelliho týče, nečiním si patent na výklad jeho slov, ale koneckonců- absolvovala jsem semestrální seminář latinských studií AV ČR  a řekla bych, že jsem dostala v oboru Machiavelliho dosti dobré vědomostní základy. Tak nějak si troufám říci, že chápu, co to vlastně psal.

P.P. 4.5.2006 7:04

proc nepujdu volit

Jakozto danovy poplatnik ktery do statniho rozpoctu odvadi nehorazne dane volit nepujdu. VSECHNY strany do posledni maji ve volebnim programu jako svuj cil maximalni vydojeni mne a mne podobnych a rozdani techto penez cikanum a jine pakazi s volebnim pravem. Na dnesni politicke scene neni ani jedna poiticka sila ktera by hajila ty, kteri pracuji a plati dane. Vsechny politicke strany do posledni haji ty, kteri chteji ze statniho rozpoctu brat. Nemam koho volit, vsichni jsou stejni a otevrene nepratelsti ke mne a mne podobnym. I ta ODS zduvodnuje tkzv "rovnou dan" tim, ze konecny dusledek bude zvyseni prijmu do statni kasy. Vsichni jsou stejni, ODS, komunisti i socialni demokrate, neni v tom zadny rozdil. Jedini, kteri jsou jeste horsi jsou zeleni, protoze ti jsou k tomu hajzlikovstvi jeste uplne tupi. A z KDU se kazdemu normalnimu cloveku dela spatne od zaludku uz od dob Luxe.

jarmila 4.5.2006 7:40

Re: proc nepujdu volit

máte pravdu, a to je důvod, proč já letos rovněž poprvé nepůjdu volit.Neví někdo náhodou, jaká existuje hranice, kdy jsou volby pořád ještě platné? Padesát procent, nebo míň, nebo jak je to? Ty nahoře již nijak jinak nebudu nazývat než domluvenými mafiány- protože to tak skutečně je, mají vše pod kontrolou i v těch nejmenších stranách z nejmenších. A pan Doležal? Je to pouhý lokaj mocných, proto ho všude nechávají publikovat, a proto nás tak nabádá, že musíme jít volit, abychom zlegalizovali jejich nelegální mafiánskou vládu.

Ladislav N. :-))) 4.5.2006 7:49

Re: Re: proc nepujdu volit

A co že to vlastně chcete? ;-D

Andy 4.5.2006 8:07

Je to pouhý lokaj mocných, proto ho všude nechávají publikovat

nepřeháníš to poněkud, Liško?