9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 10.11.2009 8:35

Re: A co rodiče?

tím byla vinna doba!

lapis 10.11.2009 8:35

Re: Na kLausově kydání

Synku, snad by sis měl něco přečíst, než začneš plodit výmysly. Studenti sami bez podpory herců a hlavně občanů, kteří toho měli již dost, nic nedokázali.Nelze jim ale upřít, že byli první.

I-Worm 10.11.2009 8:35

Re: „Generace mých rodičů neviděla reálné nebezpečí komunismu ani poslední noc před komunistickým pučem…“

no přece právě proto! Znali své soudruhy zblízka a mohli vědět, že revoluce požírá své děti. Vždyť i Stalin zlikvidoval všechny své spolubojovníky, když se dostal k moci.

Ondřej 10.11.2009 8:33

A co rodiče?

Kdy už někdo z novinářů napíše, že matka V. Klause byla představitelkou uličních výborů, které po roce 48 zabavovaly majetek na Vinohradech?

badaxe 10.11.2009 8:30

Re: obvyklá autorova rusofobie

několik "drobností" v Rusku cara nevystřídali bolševici, ale řádně zvolená prozatimní vláda, tu pak svrhli bolševici (což byli v té době sociální demokraté, na komunisty se přejmenovali až později)¨a následně v podstatě zničili infrastrukturu svým experimentem se socialismem, po krachu tohoto "válečného komunismu" byl vyhlášen NEP, ten ale byl jen epizodou a po smrti Lenina (syfilis) byl nastolen režim zcela autokratický.

DS 10.11.2009 8:27

Doležal

By zkritizoval V Klause za cokoliv! Je to jeho životní náplň.Nenávidí beneše stran svých oblíbených SUDEŤÁKŮ a z V Klause má vyrážku jen slyší jeho jméno.Musí si tedy ulevit a vychrlit snůšku hnoje.

:-) 10.11.2009 8:27

Re: Tak jsem si to s nebývalou chutí přečetl a jediné, co mi po dočtení zůstalo

Ne? Snad ten můj poslední odstavec ano. Na nějaké jeho myšlenky už reagovat nemohu. Nenalézám je. Jenom magický kruh stereotypu.

Zebra 10.11.2009 8:25

„Generace mých rodičů neviděla reálné nebezpečí komunismu ani poslední noc před komunistickým pučem…“

Nejsem si jistý, ale nebyli Klausovi rodiče komunisti ? Proč by měli v nástupu své strany k moci vidět nebezpečí ?

yt 10.11.2009 8:21

Re: Dolezalovi Ekonomie pojem neznamy

Číňanům dobře funguje kapitalismus.

yt 10.11.2009 8:19

Re: Tak jsem si to s nebývalou chutí přečetl a jediné, co mi po dočtení zůstalo

Pan BD (jeho články) umí rozproudit pěkné diskuze. Bohužel se někteří  nevěnují uvedeným myšlenkám, ale autorovi. 

yt 10.11.2009 8:15

Re: Poznámka

Nejde jen o to, kde dotyční své názory publikují, ale i o kvalitu. A odbýt názory BD jen tím, že nevydýchal VK je slabé.

Raul 10.11.2009 8:14

Individualita a masa

Stále platí, že ovládání mas může pomoci  jednotlivcům k dobrým korytům, ale ekonomiku na nohy nepostaví. Otázkou  zůstává do jaké míry hlava státu ovládá tyto masy a do jaké míry rozumí ekonomice. Protože na jednu stranu podporuje individualismus a na druhou stranu se zasazuje za kolektivistické nacionalistické tradice jako nikdo druhý.

pbla4024 10.11.2009 8:11

Re: obvyklá autorova rusofobie

A ani tam, kde se nacisté chopili moci, nerozhodovala národnost, člověk

mohl být 100%ní Němec, leč s nevhodnými názory brzy doplnil stavy mrtvých na popravišti (sourozenci Schollovi) k věčné slávě Rakušana Hitlera.

I-Worm 10.11.2009 8:10

Chybí mi informace jestli zmínil též

klíčovou úlohu nekomunistů při pádu socialismu...

I-Worm 10.11.2009 8:08

Re: Nastupující Parkinson.

vona se mu klepe pazoura? Nicméně Bohoušovi bylo osm, těch šest se vztahuje na Klause. Chce to jen trochu pozorně číst a nedělat si úsudek před přečtením...

M. Zima 10.11.2009 8:08

Na kLausově kydání

není už dávno rozhodující obsah, ale

1) skutečnost, že mají Amis potřebu nechat takového šaška u sebe vystupovat, jaká mentální bída musí vládnout u toho spolku?

2) jak to, že si Češi (hrdý národ, který si vybojoval svobodu s ještě hrdějšími studenty)nechají takovou Biafru ducha líbit?

NevericiTomas 10.11.2009 8:06

Re: Četl jsem nedávno zážitek ,

No vidite, Iransky rezim mlati, zavira, muci a vrazdi a Obáma jen sedï a nabizi dialog. Takze bylo dulezite, kdo sedi na druhe strane....

Karel 10.11.2009 7:58

Re: Jinak je celkem jasné,

Podívejte se kolem sebe, genie! Tady lze KAŽDÁ vysoká škola vystudovat i s nevýrazným intelektem a leností.

Karel 10.11.2009 7:56

Poznámka

Pan Doležal má dobrou poznámku nakonec, vliv Gorbačovovy party na krachu ruského impérie (ať už chtěný či nezamýšlený) je často přehlížen. Jinak je to stále "starý dobrý" Doležal, nikdy nevydýchal Klause. Fakt, že on sám publikuje na obskurním internetovém periodiku a Klaus přednesl svůj projev na dost reprezentatívním fóru za velké pozornosti posluchačů je pro něj zničující. Jinak je dost zajímavé si počíst, jaké hysterické emoce Klaus vzbuzuje - někteří pisatelé (sociolog, js) jsou svojí zcela iracionální zlobou naprosto zaslepeni, s takovejma bych chtěl pracovat... To už je trochu na ústavní léčbu.

js 10.11.2009 7:50

Jinak je celkem jasné,

že Klausova rodina - otec komunista, který přišel do Prahy ze Zakarpatské Ukrajiny a matka učitelka ruštiny, také v KSČ - na únoru 1948 vydělala. Jak v životní úrovni, kdy i na řadové komunisty občas spadly drobty z majetku ukradeného třeba mé rodině, tak ve skutečnosti, že Klaus mohl vystudovat VŠ. I když se jednalo o velmi slabou VŠE, tak i přesto by měl tento člověk za normálních okolností se svým nevýrazným intelektem a leností vystudovat za normálních poměrů cokoliv.

10.11.2009 7:48

Wojtyla, Reagan, Tchatcherová, Neckermann a Quelle.

Na katalogy Neckerman a Quelle všichni zapomínají, a přitom jejich podíl na vnitřním rozvratu komunistických států je mimořádně výrazný.

"Helsinský proces" ovšem neznamenal vůbec nic. Většina komunistů o něm ani nevěděla a ti, co věděli, ho nebrali vůbec vážně. Helsinská smlouva měla na Československo pouze jeden jediný dopad: byla změněna ústava, aby smlouvu vůbec bylo možno podepsat - president Svoboda už toho nebyl schopen a tak bylo nutno do ústavy zapracovat možnost jeho odvolání ze zdravotních důvodů.

hh 10.11.2009 7:47

Re: Podpis coby podpasovka

bla bla bla bla bla bla magore :)

js 10.11.2009 7:46

Re: Podpis coby podpasovka

Jediné štěstí je, že Klaus, kromě toho že má nabubřelé ego a prosazuje ruské zájmy v bývalém satelitu České republice, je taky zbabělec. Bylo vidět, že je podělaný z možnosti, že by mohlo dojít k kompetenční žalobě. Na takové zmetky platí jedině síla, škoda, že je Fischer příliš měkký a definitivně s Klausem nevyběhne (třeba přes přiškrcení Hradního rozpočtu, tak jako tím kdysi Klausovi úspěšně vyhrožoval Paroubek).

sociolog 10.11.2009 7:40

Podpis coby podpasovka

Pokud je pravdou, ze Klaus (jako Topolanek) pochazi z bolsevicke rodiny, tak je snad nabiledni, proc pro jeho rodice byl Vitezny Unor prochazkou ruzovym sadem, ktery halt pak stale vice zrudnul, coz se decka Klause ani pozdeji moc nedotklo. Snad az do chvile, kdy mu vratili prihlasku do KSC z duvodu jeho jiz tehda prilis nabubreleho ega. Coz je vlastne praadaox. Z jakeho jineho duvodu se po okupaci do jedine strany vstupovalo? 

Otazkou zustava, proc nam Klaus hodnoty, ktere mu jeho rodice vstipili, vnucuje. Nejen nam, ale i Evrope a tim potazmo celemu svetu. Neni nahodou, ze se jeho chovai mozna i vetsine naroda  zamlouva. Vysvetleni je na bildeni.

Bolsevicka vychova se vyznacuje absenci studu. Komunistovi vzdy slo jen o jedno: nakrast si z ciziho. Stud takovemu chovani neprispiva. Proto nemohou byt penize dostatecne spinave. Cim spinavejsi, tim vic se clovek vyrostly v takovem prostredi citi jako doma.

K cemu vlastne stud, ptaji se mnozi v Ceske Koltline. No napr. k tomu, aby se nemenila pravidla hry. Chci-li hrat slusne, musim ctit pravidla dana predem zvolenou hrou. Ovsem Klaus napr. Lisabon vyjedna a pak nepodepise. Podepise, az se mu podari alespon trochu z tech pravidel pozmenit. Behem hry. Az pak podepise, tak jen s poplasnou zpravou, ktera by u normalniho cloveka daal podnet k trestnimu stihani.

Lec hradni  "majitel" (Klaus "neni", Klaus "ma") si zrejme muze dovolit vse. eho chapni suverenity je "byt" nad zakonem. tak musime chapat jeho prohlaseni ze jsme pry JEHO podpisem jsme ztratili suverenitu. Ztratil ji jen on, velky, bolsevicky kondivionovany narcis oceneny Puskinem, ktery mezi svou osobou a narodem, ktery zastupue nedokaze rozlisit.

:-) 10.11.2009 7:20

Tak jsem si to s nebývalou chutí přečetl a jediné, co mi po dočtení zůstalo

v mysli, je otázka: Je ten B. Doležal vůbec psychicky v pořádku? A co vlastně takovýto typ člověka umí? Míním tím, jestli třeba umí zatlouct hřebík, sešroubovat k sobě dva díly čehokoliv .... prostě jednoduché manuální úkony, protože takové snůšky ryzích šíleností mají svůj původ právě v neschopnosti se manuálně realizovat, a zklidnit mysl takovou činností, na jejímž konci je hmatatelná, člověčensky použitelná hodnota, z které má člověk spontánní radost, protože ho mimořádně těší, že ji i druzí lidé mohou používat pro praktický užitek nebo potěchu.

Panebože, proč to vůbec někdo publikuje, vždyť on je jako medvěd, který chodí pořád dokola ! Bez sebemenší invence, zakovaný v dávno překonaných paradigmatech pojetí světa. Šílený produkt reálného socialismu, který reaguje pouze prvoplánově na základní podněty, dráždící jeho nervovou soustavu.  :-D

Hubený 10.11.2009 7:04

Re: Šílený plán dobýt Afganistán

R^R^;-D;-D;-DR^

AKIBUA 10.11.2009 6:57

Re: Četl jsem nedávno zážitek ,

Sdílím váš názor. Gorbačov není doposud doceněn, osobně si myslím, že by měl být ctěn jako velká osobnost dvacátého století. Ještě bych zde přidal síly, které zajistily volbu polského papeže. Polsko znamenalo slabý článek v celé říši a katolicizmus sjednotil celou zemi. Největší podíl bych však viděl na Gorbačovovi. Ten musel zkrotit nebezpečné síly ve své zemi. Pamatuji se v roce 1990, kdybyl jaksi internován na Krymu. V jiné zemi by byl prostě zabit. Vojska SSSR byla v této době přítomna ve všech zemích a bylo možné se o lecos pokusit. Výroky disidentů jsem rád poslouchal na rušených stanicích, ale jejich reálná síla byla zanedbatelná. Přesto stojí za to si jich vážit. 

Mirek F. 10.11.2009 6:54

obvyklá autorova rusofobie

článek vyznívá tak jako by marxismus byl vcelku nevinné humanistické hnutí demokraticky usilující o zlepšení tehdy opravdu nelehké situace dělníků a pouze v Rusku se z něj stala zločinná ideologie. Což je ovšem blbost, diktaturu (proletariátu), likvidaci "vykořisťovatelských" tříd a předurčení postupně ovládnout celý svět, to vše patřilo mezi základní výbavu Marxových učedníků dávno předtím, než se komunisti dostali násilím v rusku k moci, (zdůrazňuji násilím, ne že se s carem domluvili, že takhle se jim bude expandovat lépe). Jmenované ideje sdílel každý věřící komanč po celém světě, bez ohledu, jaké národnosti byl. A ani tam, kde se komanči chopili moci, nerozhodovala národnost, člověk mohl být 100%ní Rus, leč s nevhodnými názory brzy doplnil stavy otroků v gulagu k věčné slávě Gruzínce Stalina.

P.S. V Polsku nemusely "bratrské" země zasahovat, protože situaci zvládl Jaruzelski pomocí polských ozbrojených sil, solidarita, ač nikdy úplně nezničena, se nakonec ocitla v hluboké defenzívě, což se změnilo až nástupem Gorbačova.

Milan Rokyta 10.11.2009 6:48

Bohóšu, zejména ty poslední dvě věty se ti povedly..

Kiri 10.11.2009 6:41

Re: Generace mých rodičů...

Tak hele mirone,

bylo mi necelých 7 a pamatuji se na nápis na návsi na 1. máje" BÍDU VYŽENEME Z LÍDU! Pamatuju se na písničku z 2. třídy, kdy pod transparentem " Z pole na nás kouk Americký brouk" jsme mašírovali na bramborové pole sbírat larvy a brouky za zpěvu písně, kterou si pamatuji dodnes:

Přeletěla mandelinka, přeletěla přes hory. Rozhlédla se po okolí, usedla na brambory.Copak je to za zvyky, takovýhle cavyky, mandelinko bramborová, hybaj do Amreiky.

Pamatuji se velice dobře na měnu v roce 1953, kdy ušatej Tonda vykládal, že měna nebude a následující den předseda KSČ, STŘELMISTR Z LOMU, KTERÝ BYDLEL POD NÁMI ŠEL ´BREKY NA NÁVES A ROZTRHAL TAM LEGITIMACI KSČ, PROTOŽE MU JEHO KRVAVĚ NAŠETŘENEJCH 120 TISÍC VYMĚNILI 1:50! Dále pamatuju kolektivizaci vesnice, jak jsme šli rozkulačovat starého Štolovského, který měl 2 hektary, jak fízlové z Jičína oddělali za 4 dny největšího sedláka z vesnice!   Jen dementní dítě si tato zvěrstva nepamatuje! Buď mezi ně patříš, nebo jsi se narodil až po "Vítězném Únoru".  Pak ovšem kušuj ! ! !  ;-O