9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čtenář 1 10.11.2009 9:57

Re: Mnoho slov plných stařecké nenávisti!

Nemáte pravdu s tím pitváním pouze p. Klause, nestačí přečíst jeden článek....p. Doležal se "věnuje " většině Vámi jmenovaných a většinou je nešetří.

MZ 10.11.2009 9:56

A nejhorší je,

že na univerzitu nepozvali přednášet pana Doležala (asi tam nevědí, že všechno zná, všude byl, všemu rozumí nejlépe a vlastně řídí zeměkouli).  A může za to V. Klaus, že ano !!!

Klička 10.11.2009 9:56

Jiné hodnocení

Panu Klausovi, jak sám píše, bylo v roce 1948 šest let. Mně byly tři roky. Tedy, abychom mohli objektivně hodnotit tuto dobu nám oběma chybí vlastní zkušenosti, poněvadž, jak je známo, děti v tomto věku nejsou schopny vnímat a už vůbec ne hodnotit politickou realitu. Z četby knih je možno hodnotit jakékoliv dění velice špatně. Bůh ví, z jakého vyprávění v té době dospělých lidí pan Klaus vychází (vychází-li vůbec).Já vycházím z vyprávění mého děda, kterému bylo v té době 53 let, sečtělý byl podobně jako pan Klaus a je tedy předpoklad, že mohl události v té době hodnotit objektivně.Prezidenta Beneše hodnotil jako typicky českého zbabělce, který nevěří ve vlastní občany (nevím, zda-li oprávněně) a neustále hledá nějakou imaginární pomoc a záštitu někde v zahraničí. Jeho projev v Moskvě z té doby, který jsem měl možnost vidět na filmovém pásku je podlézavosti a zbabělosti vrcholem. Beneš zdaleka nedosahoval vlastností Masaryka, byl pouze dosti dobrým vykonavatelem jeho politiky.Troufám si tvrdit, že Masaryk by nikdy nekapituloval před Mnichovskou dohodou. On totiž v československé občany věřil. Stejně tak by nekapituloval před Gottwaldem v roce 1948. V té době však , bohužel, již nežil. Stejný velikán se asi rodí jen jednou za století a dosud se u nás neobjevil. Můžeme však jen doufat, že už se narodil.My se můžeme dnes již jen dohadovat, coby, kdyby. Co by se asi stalo, kdyby Beneš nepřijal demisi ministrů, co by nastalo, kdyby na obranu státní suverenity povolal proti Gottwaldovým bojůvkám pravidelnou armádu? Celé "slavné" lidové milice by velmi rychle zalezly zpět do děr, odkud vylézaly, povzbuzeny Benešovou zbabělostí. Odvolávání se na přítomnost sovětské armády není na místě. V Rakousku byla také přítomna a musela nakonec odejít. Příčina stavu, který v té době nastal je někde jinde. Ve špatném nedemokratickém menšinovém volebním systému, který je u nás praktikován dodnes a je jako jediný příčinou neřešitelných problémů.Nepochopíme-li to, budeme stále za hlupáky.

Tomas B. 10.11.2009 9:47

Re: Poznámka

Člověče, vy jste opravdu "fér". Klaus je prezident, kristaboha a Doležal novinář. Vyčítat novináři, že nemluví na "reprezentativním fóru" může jen idiot. Podle téže logiky by byli všichni novináři světa závistiví iracionální hysterici - novináři totiž zpravidla nemluví v knihovně Bílého domu, ani v OSN, ani v Bruselu - není to totiž jejich job - probůh!

Čtenář 1 10.11.2009 9:46

Proboha,

jako šestileté dítě si pamatuje, že byl únor a noc před komunistickým pučem........no ale už paní maka p. Klause se vyjádřila, že už v šestinedělí měl moudrý výraz a navíc sexy sportovní postavičku.........

Frank 10.11.2009 9:44

Kolik je ismů ?

Kdybych neznal pana Doležala, řekl bych , že ne zcela porozuměl obsahu projevu pana Klause. Opravdu nepochopil, že určitý ismus vzniká současným pojetím EU ? Nebo je to jen neustálý útok na kdejakou větičku z projevu Klause?

Pavel41 10.11.2009 9:43

Re: Tak ten text nabídněte a nekecejte.

Snnad ne pro Vás? Snad i v Německu funguje "strejda Gůgl", ne? Nebo chcete ve vykladačství překonat i BD?8-o

KLAUS 10.11.2009 9:35

Re: Generace mých rodičů...

Kiri,  já si pamatuji když jsem byl ve svých dvou měsících okraden o dudlík. Hrozná vzpomínka.

R.J. 10.11.2009 9:30

Re: A co rodiče?

Kdopak to dělá "dobu" ? ;-D

sociolog 10.11.2009 9:29

Re: Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Vynikaci postreh hodny pana JASNEHO!

Jen ten Klas se do toho americkeho dobra jaksi nevejde, takze se stal v Bilem Dome personou non grata.  Nebot jeho dobro je natolik exklusivni, takze  svet musi byt na prijeti Klasova dobra jeste dlouho zpracovavan, k cemuz musi dalsi leta slouzit Hrad.

Ne vsichni jsou natolik chapavi jako Kajan, ktery se sveho gurua jiz nikdy nevzda, i kdyby nakonec podepsal cokoliv.

R.J. 10.11.2009 9:28

Re: Četl jsem nedávno zážitek ,

To jste musel čekat až na Jakeše na "hrádečku " a na Štěpána v ČKD ? Dost zpozdilé. Néé ?

sociolog 10.11.2009 9:23

jestli pak si nickove starajici se o dusevni zdravi DOlezala

uvedomuji, ze tento "argument" vymysleli a pouzivali bolsevici. Vcetne nasledneho psychiatrickeho "osetreni" disidentu, predvsim v Rusku.

To, ze Klaus coby  nevylecitelny narcista pod zaminkou nardnich zajmu bojuje jen a jen o SVOU suverenitu  neni uchylkou dusevni, nybrz charakterovou. Tudiz tady zadny Chocholousek nepomuze, lec zaloba kvuli sireni poplacsne zpravy mozna ano.

figura 10.11.2009 9:22

To je dobře...

...že pan Doležal ví všechno líp. Hned se mi také lépe dýchá.

pbla4024 10.11.2009 9:20

Re: obvyklá autorova rusofobie

Parafrázoval jsem vaše slova k zvýraznění vaší nesmyslné adorace komunismu. Ovšem vy se jako kovaný bolševik nenecháte za žádných okolností zmást realitou a budete komunismus a Rusko hájit do roztrhání těla.

I-Worm 10.11.2009 9:13

Re: Celý článek

kterého papíru?

M. Zima 10.11.2009 9:10

Tak ten text nabídněte a nekecejte.

M. Zima 10.11.2009 9:08

Neřekl jste nic nového, je dokonce známo, jaký to mělo účel.

Tomáš Jasný 10.11.2009 9:08

Ti, co padli na hlavu, mluví o padu komunismu

Američané rádi poslouchají báje o pádu komunismu a to hlavně když je vyprávějí bývalí komunističtí potentáti nebo jejich bývalí posluhovači, protože se tím utvrzují v přesvědčení, že dobro, tak jak si to dobro každý vykládá podle svého, nakonec vyhrává nad zlem. Tím se také zdůvodňuje, proč se prohra SSSR ve studené válce proti Spojeným státům projevila pádem berlinské zdi, čímž se prý započal pád komunismu.  Proto si americké posluchačstvo třeba i se zájmem vyslechlo dost dětinsko-stařeckou bajku českého prezidenta.  Prezident Klaus, který se považuje  za světového šampiona své pravdy, hrdě proklamované heslem "Pravda vítězí"  na prezidentské standardě, si do své bajky  o pádu komunistických režimů popletl jak hlavní pojmy tak i hlavní události.   Pád komunistického režimu v SSSR nebyl způsoben nikým jiným než sovětskými komunisty samotnými v boji jedné kliky stranického aparátu proti druhým.  Jako v kterékoliv jiné báji, i při výkladu historických báji se pojmy snadno pletou podle záměrů vykladače a založení posluchačů.  V tomto případě se nesmyslně promíchaly pojem komunismus (idea) a pojem komunistický režim (vláda pouze jedné strany, která se někdy nazývá komunistická, ale nemusí mít jinak mnoho společného s ideou komunismu).  Komunismus jako idea je silnější nyní než kdykoliv v minulosti.  Komunistické režimy v Číně, Vietnamu, Severní Korei a na Kubě velmi úspěšně vzdorují americkému vlivu po mnoho let a pokud v minulosti musely s Amerikou bojovat pokaždé vyhrály.     

P 10.11.2009 9:07

Re: komunismus vyhnil vnitrne:?

Ty odborníku, Andropov byl šéfem KGB a ne nějaká nevýznamná podržtaška. On sám pak prosadil do budoucna Gorbačova do čela impéria. Stačí trochu číst, ty experte!

Michal 10.11.2009 9:06

Re: Celý článek

nesouhlasím zcela - většinou jde o neškodné vymezování se, možná by se to dalo tentokrát dalo považova i za diskusi, kdyby se pan Doležal pořád nevyjadřoval jako nejvyšší arbitr (všimněte si, zcela chybí pokora a úcta k názorům druhých) ale je tam jedna velmi nebezpečná myšlenka:

"komunismus se nemůže vrátit, protože tu nikdy nebyl, bylo tu cosi jiného - pokřiveného" - to vzbuzuje dojem, že "nepokřivený" komunismus není možná nic špatného, protože ještě nebyl vyzkoušený. To je zrůdná myšlenka, kterou nám komunisté neustále podsouvají a zcela opomíjí fakt, že pokud se nějaká myšlenka vyzkouší v mnoha desítkách experimentů a výsledek je bez výjimky katastrofální, je evidentní, že chybná je myšlenka,  nikoliv provedení experimentu.

PROKOP BUBEN 10.11.2009 9:04

Re: Na kLausově kydání

Chtěl jsem říci, že z vlastní zkušenosti vím, že střet se studenty na NT byl StB - naplánovaný......Ač Moravák, náhodou jsem v podvečer narazil v bočních uličkách na policajty s pro mě tehdy neznámými dlouhými bílými obuchy....Doplnil jsem, že jedna cibulovina má pravdu a neprošlo to....

Mirek F. 10.11.2009 9:02

Re: obvyklá autorova rusofobie

Gruzínec-Rus v tom samém vztahu jako Rakušan-Němec? No, když myslíte...

rob 10.11.2009 9:02

Re: Jinak je celkem jasné,

 tak to prijdte zkusit na Matematicko-fyzikalni fakultu, radi Vas tam uvidime!

PROKOP BUBEN 10.11.2009 9:00

Re: Na kLausově kydání

Malý Aston 10.11.2009 9:00

Mnoho slov plných stařecké nenávisti!

Klidně mohl pan Doležal napsat nenávidím našeho pana prezidenta a měl článek hotový. Nevím proč se například nevěnuje i nějaké jiné politické figurce například proč nepitvá projev přítele Paroubka, Filipa,Bursíka,Kuchtové nebo proč se nevěnuje například Cyrilkovi.Také může rozebírat Kalouska nebo Bobošíkovou i Zeman by si to zasloužil. Ale jak píše Jára Cimerman, stařecká mysl uchopí jednu myšlenku a ne a ne ji opustit.;-)

Kajan 10.11.2009 8:56

Doležale, jste nemocný člověk ! Na léčbu je však už pozdě ! Vaše mozkové závity už zrezivěly úplně ! Dzp.

Nela 10.11.2009 8:54

Celý článek

mi připadá jako autorovo slovíčkaření a potřeba se za každou cenu vymezit se vůči nenáviděnému V. K. Nic nepřináší. Škoda papíru.

xyz 10.11.2009 8:50

Doporučujim přečíst autentický Klausův text

A nespoléhat na Interpretaci pana Doležala, zhrzeného Klausova "poradce".

RK 10.11.2009 8:45

OPĚT KDE NIC TU NIC

DOLEŽAL USTRNUL NA POUHÉ NENÁVISTI KE KLE KLAUSOVI. JE TO UŽ DOCELA NUDA MR .DOLEŽAL

M. Zima 10.11.2009 8:39

Plácáte jako ČT, "první" byla StB a to je Bohu žel v Česku opomíjená konstanta.