11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Už zase bratrská pomoc

Nastalo citlivé období, druhá polovina srpna, a naši slovanští bratři na východě opět organizují bratrskou pomoc. Konvoj už prý vyrazil, obětí bude tentokrát Ukrajina. Bratrská pomoc se poskytuje zásadně proti vůli příjemce, těží však z jeho neopatrnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Holič 14.8.2014 9:14

Re: Vrchol drzosti

Kolik zemřelo lidí na Krymu při nějakých národnostně motivovaných útocích, před vstupem Ruských vojáků? Proč věříte Rusku, že jde jen o humanitární pomoc, když sám Putin prokazatelně několikrát lhal ohledně Krymu i východu Ukrajiny?

J. Holič 14.8.2014 9:11

Re: Vrchol ubožátství

Co kdybyste si nejdříve něco o celé věci zjistil? 1.) Považujete za naprosto jasný fakt to, že se jedná pouze o humanitární pomoc. Přitom to ještě nikdo neprokázal, z Ruska zatím nejsou jasné zprávy o tom, kam kolony míří a dokonce se už spekuluje o tom, že se kolony štěpí a začíná být problém s vysledováním jejich cíle. 2.) Autor textu upozorňuje na paralelu s rokem 1968 právě proto, že tehdy naše obsazení Rusové popisovali také jako POMOC. Stejně tomu bylo i u anexe Krymu, stejně tomu bylo i u zásahu v Gruzii, jejíž území už Rusové také neopustili (v rozporu s dohodami). 3.) Vláda poskytuje pomoc uprchlíkům a působí tam několik humanitárních organizací.

Sled událostí je následující: Rusko zabere s pomocí vojska území Ukrajiny a posílá své lidi, aby bojovali proti ukrajinské armádě na ukrajinském území, stejně jako na Krymu je i na východě Ukrajiny ruská technika. Představitelé Ruska mluví o tom, že rozpad SSSR (tedy ponechání svobody dříve vazalským zemím) byla chyba a že bude třeba jí napravit. Jak se v takovém stavu může kdokoliv racionální divit, že vyslání 300 neoznačených kamionů z vojenské základny v Rusku, které směřují do oblasti se separatisty, vnímá Ukrajina jako nebezpečí? Rusko to nekonzultovalo ani s humanitárními organizacemi, ani s Kyjevem. A kdo vlastně ví, kolik přesně těch kamionů vyjelo a zda některé nepřekročí hranice jinde? I pouhých 20 kamionů může poskytnout separatistům slušnou podporu.

P. Švejnoch 14.8.2014 9:06

Re: Re:--

lapidární, leč přesné. :-)

Mimochodem - já tedy mám IPCHO zafixováno jako PCHOJ ("individuální(?)" na začátku nahrazeno "jednotlivce" na konci) - tak mi v tom nedělejte bordel! :-)

K. Janyška 14.8.2014 9:00

Ale organizují ji opravdu svým bratrům z Kijevské Rusi.

Na to se nesmí zapomínat... Dzp.

T. Balcar 14.8.2014 8:55

Re: Vrchol drzosti

To se vašim kámošům poměrně daří ... 730 000 už uteklo do Ruska. Můžete mě vysvětli proč neutekli do Kyjeva ? No proto, že se ty ženy a děti / muži se dostávali přes hranice dost těžko / tak bojí své vlastní armády. Mají hrůzu ze své vlastní vlády.

A jak by asi vpadal dnes Krym pokud by Rusové nebyli rychlejší.... Mraky mrtvol...

K. Frauknecht 14.8.2014 8:49

Re:--

Vy ste vůl.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:49

Vrchol drzosti

je vydávat teroristy, kteří humanitární krizi způsobili, za humanitární pomocníky. Rusi jsou sprostí lháři, zloději a masoví vrazi a kam vlezou tam je humanitární katastrofa. A pokud máte zájem pomoct lidem na východě Ukrajiny tak pomožte ruské teroristy vyhnat.

H. P 14.8.2014 8:47

Re: dobrý článek

naprostý souhlas

M. Stuchlik 14.8.2014 8:46

Re: Co čekat od Doležala?

Naopak, to je velmi dobrá úvaha. Proto se vám kremlobotům líbit nebude.

T. Balcar 14.8.2014 8:46

Vrchol ubožátství

Přirovnávat humanitární pomoc do míst, kde situace je šílená a nikdo - ani EU ani vlastní vláda, ani neziskovky tam doposud nic nedodali k našemu 1968 je už drzost nejvyššího kalibru.

Pan Doležal se právě dostal za linii, kde u mě skončil jako člověk.

Slovně napadat pomoc, která může zachránit životy a jinou nepodporovat ze už zločin.

Pan Doležal je zločinec.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:45

Re: dobrý článek

Kam rus přišel tam pomohl na věčné časy udržovat u koryt tu nejhorší bandu grázlů

M. Stuchlik 14.8.2014 8:44

Re: Nedělám si iluze o Rusech,

srovnáváte nesrovnatelné

J. Jílek 14.8.2014 8:44

Re: Jedna tuposť strieda druhú

záasobovat obklíčené teroristy, jimž docházejí zásoby, je co?

M. Stuchlik 14.8.2014 8:42

Re: ...a jsou to vůbec Slovani? :-))

rusi slovani nejsou, to jsou vikingští bastardi

M. Stuchlik 14.8.2014 8:41

Re: Jedna tuposť strieda druhú

To není prostota, to je těžká demence.

M. Stuchlik 14.8.2014 8:41

Re: Hloupé úvahy.

Rus, který humanitární katastrofu způsobil, může být za dobráka jen mezi dementy. Být Ukrajinci tak je nevpustím, silnici kudy chcou dopravit další vycvičené teroristy označované za řidiče náklaďáků rozstřílím a zaminuji. A být jakýmkoliv státem, který má s ruskou pomocí zkušenost tak tam pošlu všechny vojáky co můžu, aby pomohli ruské teroristy co nejrychleji vyhnat. Aspoň by naše gripeny konečně k něčemu užitečnému byly.

J. Jílek 14.8.2014 8:38

...a jsou to vůbec Slovani? :-))

http://euromaidanpress.com/2014/05/14/how-moscow-hijacked-the-history-of-kyivan-rus/

J. Mrázek 14.8.2014 8:17

Hnusný realisto !

Tokhle se odvděčujete nezištným zámořským bratrům, co doporučili Unii, která nás nezištně vzala pod svá křídla ....ej, čo to táram.... :-)

K. Frauknecht 14.8.2014 8:09

Hloupé úvahy.

Vyslání humanitárního konvoje je zajímavý tah. Možné scénáře:

- bezpečně dojede - Rus bude za dobráka (jediný včas a bez řečí zareagoval),

- nebude vpuštěn na území UK - nová UK si udělá ostudu a Rus bude za dobráka,

- bude vojensky napaden - .. no pudu koupit nějakou mouku, balenou vodu ... a zabalím si balíček IPCHO (dříve narození znají :-)).

F. Lesniak 14.8.2014 7:54

Nedělám si iluze o Rusech,

ale ani o sudeťácké hlásné troubě Doležalovi. A když jsme u té bratrské pomoci, myslí si Doležal, že bude stejná, jako ta bratrská pomoc Američanů v Iráku, Sýrii, Libyi či Afgánistánu, Vietnamu, Laosu, Kambodži, Grenadě a dalších státech?

H. P 14.8.2014 7:38

dobrý článek

těch chudáků co Vám zde nadávají, tak těch je menšina. Zřejmě vzpomínají na "staré časy".

Kamkoli přišel Rus pomáhat, už tam zůstal /dočasně/.

V. P 14.8.2014 7:14

Re: Ovanula mne hrůza

Analogie srpna 68 zásahu ukrajinské armády proti ruským separatistům nesedí, protože tam jde o zásah armády na vlastním území. Spíše to lze přirovnat k zásahu čs. armády a oddílů SOS proti ozbrojeným bojůvkám henleinovců v čs. pohraničí v době před Mnichovem 38.

V. P 14.8.2014 7:02

Re: Co čekat od Doležala?

Jo, jo, ještěže máme ty Haló noviny, Protiproud a Hlas Ruska.

I. Teren 14.8.2014 6:46

Re:Keby len to

Ten lotor je zodpovedny aj za vymretie dinosaurov.

J. Olšanský 14.8.2014 6:45

Co čekat od Doležala?

Zapšklý  dědek se rozhodl přilepšit si k důchodu blábolem  na objednávku. Jeho senilita  mu nedovolila vyplodit nic kvalitnějšího.

J. Mrázek 14.8.2014 5:45

Dýňová semínka na Vaši

Modlit se za svou prostatu a vzývat ji, byť veřejně, to Vám nepomůže, v terminální fázi se to vráží do hlavičky...

J. Mrázek 14.8.2014 5:42

A TOHLE dokonce odhalila CIA

V roce 1963 zastřelil Kennedyho prakem pionýr Vladimír Putin ... !!!!

T. Czernin 14.8.2014 3:13

Re: Jedna tuposť strieda druhú

Svatá prostato...

J. Vyhnalík 14.8.2014 1:45

Ovanula mne hrůza

Vzpomněl jsme si na venkovského stréca, kterého pohoršilo, když jsem mu v řeči prozradil, že na gymnáziu máme angličtinu. "Jak to, že se ve škole učíte anglicky, když nás ti Angičani v Mnichově zradili?" ptal se. A nevadilo mu, že od té doby uplynuly desítky let.

Tehdy jsem se zapřisáhl, že udělám všechno pro to, aby ze mne nikdy nebyl takový omezenec.

Pro pana Doležala je SSSR totéž, co současné Rusko. V jeho logice bychom se mohli pozastavovat nad tím že on hájí zájmy Třetí říše a možná bychom byli blíže pravdě.

I já jsem si vzpomněl na srpen 68 a to když jsem viděl, jak se zoufalé ženy snažily holýma rukama zastavit tanky a obrněnce v květnu tohoto roku, když ukrajinská vláda poslala armádu do Dněckého a Luhanského regionu, které uspořádaly referenda o sebeurčení.

Ta referenda nebyl dobrý nápad, nicméně ukrajinská vláda se s lidmi z obou regionů vůbec nebavila. Jejich poslance vyhnal pravý sektor z parlamentu a v regionech beztrestně řádily nelegální bojůvky Pravého sektoru financované oligarchou Kolomojským.

J. Kostelanský 14.8.2014 1:36

Jedna tuposť strieda druhú

Toľko tuposti sa v jednom článku len tak nevidí. Stačí uviesť dve:

1. porovnávať humanitárny konvoj s vpádom vojsk do suverénneho štátu vyžaduje poriadnu dávku cynizmu a absencie rozumových schopností.

2. uvádzať pojem Rusko (namiesto Sovietsky zväz) v súvislosti s obdobím 60. až 80. rokov zase svedčí o absencii základných historických poznatkov.

Hovorí sa, že každý človek je niečím výnimočný. Autor blogu je výnimočný napr. mierou tupostí, ktoré dokáže napísať v jedinom článku. :-)