1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Respektování Andreje Babiše

V monotónní šedi českých novin se konečně objevila věc, která stojí za pozornost: politolog Michal Klíma napsal zásadní hodnotící úvahu o Babišově hnutí ANO – a napsal ji do Lidových novin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.3.2015 23:48

Re: Pan Doležal se zase mýlí.

A dejte už pokoj s referendem ... člověk je občas génius, ale lid je blbý jak troky. Referendum je akorát ku alibi zákonodárcům - neví jak z toho ven, tak rozhodne profesionálně vedenými kampaněmi oblbený lid a my nic, my muzikanti. Navíc lid sice rád kecá do všeho, najmě v hospodě, ale odborným otázkám nerozumí (i když je pravda, že zastupiči taky ne - viz ta olbřímí kravina s OZE obecně a fotovoltaikou speciálně).

A referendum nelimitované spodní hranicí účasti je už vůbec cesta do pekel.

E. Tocháček 2.3.2015 11:30

Trochu provokace nemůže uškodit.

Pro nevyzrálou společnost je "osvícený monarcha" lepší řešení než demokracie. Jsme my tento typ společnosti ? Je Babiš osvícený ?

R. Hroza 2.3.2015 19:14

Re: Trochu provokace nemůže uškodit.

také si to myslím. Babiš už vadí hlavně salónním demokratistům typu p. Doležala a "pražské kavárny" ale ti už jsou spíše typem zauzlované a samo se nabuzující struktury a zdá se, že už je nikdo tak moc "nebere". Oni se sice domnívají, že je to pro jejich ostrozrak a jejich výjimečnost ale spíš jsou to už dnes "staré struktury" podle p. Suchého písně "...nikdo tě vážně nebere a to tě žere frajere....". Starý člověk už se prstě bojí jakékoli změny.

J. Jurax 2.3.2015 23:42

Re: Trochu provokace nemůže uškodit.

Monarchům, pokud vůbec kdy byli osvíceni, vydrží ta osvícenost jen krátce.

A ať jsme společnost jakkoliv nevyzrálá, pro diktaturu je nás přece jen škoda. I pro tu osvícenou, ať si pod osvícením představujete cokoli.

M. Malovec 2.3.2015 9:58

Kam došly

Lidové noviny od časů Jiřího Rumla se současnými autory šklebícími se pomalu od každého dehonestujícího příspěvku? Je to k poblití.

K. Janyška 2.3.2015 9:47

Babiš nemá žádné zásluhy, jen štěstí. Považuji ho za bílého

koně "přátel ze Švýcarska", kteří  mu dali obří prostředky na rozvoj Agrofertu, podle mne napojených na zločiny Evropské unie... Dzp.

J. Urban 2.3.2015 9:25

Češi už v roce 1946 volili dobrovolně

z více než 30 procent diktaturu, tedy KSČM. Dnes "pro změnu" volí Babiše.

J. Boleslav 2.3.2015 15:50

Re: Češi už v roce 1946 volili dobrovolně

Nějak tak.

I. Mertl 2.3.2015 8:19

Ano

A.B. pro Česko představuje reálné nebezpečí, jistě mnohem větší než islámský stát, snad i než ruský revanšismus. Ano, jsme v té džungli a nikdo vážně nehledá cestu ven.

F. Žůrek 2.3.2015 8:11

Mňo, v Rusku Putin a u nás Babiš

Není to tak trochu sobě podobné?

A lidé jsou spokojeni. Zda Klíma mate, to je jedno. Lidé se chtějí mít dobře a to jim Babiš nabízí.

J. Mannheim 2.3.2015 8:42

Re: Mňo, v Rusku Putin a u nás Babiš

nenabízí, pouze slibuje, v tom je rozdíl

P. Maleček 2.3.2015 5:04

Spíš než na partaj či hnutí to vypadá na sektu

V čele absolutní vládce, okolo něj jeho pohůnci, připravení udělat cokoliv, aby byli v jeho přízni. A pak už jen stádo ovcí nábožně naslouchající svému pastýři. Až na pár kritiků a neposluchů, kteří jsou zatím jen funkčně, ne fyzicky likvidováni.

Jak tohle končí snad netřeba připomínat.

J. Urban 2.3.2015 9:28

Re: Spíš než na partaj či hnutí to vypadá na sektu

V čele "hnutí" zaměstnavatel s bolševickou a patrně i estébáckou minulostí, členská základna jeho zaměstnanci. To někdo vymyslet jako scénář do filmu, tak mu to ani Hollywood nevezme (a že bere lecjakou 3,14čovinu!).

J. Dvorská 2.3.2015 15:35

Re: Spíš než na partaj či hnutí to vypadá na sektu

Náš blbý národ za koblihu dokáže mnohé, v tom je ta hrůza budoucnosti! Jinak souhlas.

T. Pansky 2.3.2015 4:24

Otazka zni: je v Ceske republice mozne, aby jedna ...

... strana v mezich vymezenych soucasnou Ustavou CR prevzala ve state moc a nastolila vladu jedne strany???  ANO, je to naprosto legalne mozne !!!  Nebude moci hned okamzite menit ustavni zakony, ale staci teto strane systematicky zacit menit bezne zakony, diky kterym bude schopna de facto prevzit moc ve state.  Nektere staty s podobnou strukturou zakonodarne moci maji v ustave, ze kazdy zakon musi schvalit obe komory parlamentu.  Zaroven jsou obe komory parlamentu voleny jinym zpusobem, takze je temer nemozne, aby jedna strana prevzala moc ve state do svych rukou mirovou cestou.  Bylo by to mozne jedine ozbrojenym prevratem.  ... Moc lidi si to neuvedomuje, jak velmi zranitelna Ceska republika je diky sve nekvalitne napsane ustave.

J. Boleslav 2.3.2015 15:54

Re: Otazka zni: je v Ceske republice mozne, aby jedna ...

Co do postavení a způsobu volby obou komor parlamentu je to přece u nás velmi podobné. Problém není v ústavě, ale v (ne)soudnosti voličů.