28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 1.1.2008 11:58

Re: Dost argumentačně ujetý článek

Nojo, ale že soud tu žalobu uznal?   

Ptám se vás (stejně jako imaginárně Klause): v kolika letech je člověk "zralý" (v době rozhodnutí jim bylo přes devětadvacet). A kde má "uzrát".  V advokátské kanceláři? Půjde pak k soudu?  Či dokonce jako podnikový právník? Tam jen většinu z naučeného zapomene.

vládík 1.1.2008 11:54

Re: Re: Pomatený Doležale, přál bych Vám dostat se do pazour těmto "nezávislým" soudcům.

Ježíši. Po devádesáti letech pořád ještě bezmezně ohnutý hřbet před císařem pánem.   Nebyl žalován (ó velký) prezident, ale jeho nečinnost v případě jednoho návrhu. Soud rozhodl pouze v jednom: prezident je povinen jednat.  Na rozdíl od vás považuji prezidenta za mého zaměstnance a nevidím důvod, proč by musel člověk, dotřený jeho rozhodnutím držet "hubu a krok".

A žák žádnou známku nedostal. Jeho "učitel" ho ignoroval. Ostatně pokud by chtěl prezident tvrdit, že adepta může ohodnotit lépe, než navrhovatelé (zejména soud, u kterého vykonával tři roky funkci koncipienta), byla by jeho drzost bezmezná.

Jan Hlinák 1.1.2008 11:53

Dost argumentačně ujetý článek

A) tehdy těm lidem, kteří nesplňovali podmínku jmenování, kdosi slíbil, že budou jmenováni, prezident to nebyl. Mimochodem, mluvím-li za sebe - jakou zkušenost má 25-ti letý soudce?

B) prezident je nejmenoval, poté jsem viděl reportáž, kde proti tomu dost arogantně protestovali, vzhledem k tomu, že prezident nemá povinnost je jmenovat a navíc je to hlava našeho státu, zachovali se jako naprostí hlupáci, na druhou stranu jsem se dozvěděl, co za lidi rozhoduje o našich životech

C) to, že se někdo soudí o něco, na co nemá zákonný nárok svědčí jedině o nedostatku selského rozumu. V současnosti je to jenom hra na antiklause, kterou hraje kde kdo od okamžiku objevení Švejnara.

Závěrem, jak si myslím, že Klaus udělal řadu chyb, tady je konzistentní a já mu držím palce. Pokud si chce někdo vynutit nevynutitelné, nezaslouží si to. Chybí mi tam drobet pokory.

Pana Doležala čtu rád, tady ale velmi nesouhlasím.

Marat 1.1.2008 11:50

Re: Re: Desítky soudců chybí jen ve Vaší fantazii. ČR má nejvíce soudců na obyvatele v EU.

Ani nejvyší možné příjmy nejsou vůbec zárukou nezkorumpovatelnosti.Čím větší příjem,tím větší musí být úplatek.Nikdy nikdo nemá dost.Neodvolatelnost soudcu je obrovská nemravnost.Je to jediná profese,kd je zaručen život v dostatku až do smrti.Českým soudum by moh závidět i sám, Panbůh.

Haf 1.1.2008 11:50

sv.Václav je prezidentne náš, ale nad námi

Je na čase, aby byl už jen nad Livií. :-/

Vobčas. ;-)

vládík 1.1.2008 11:48

Re: Takže podle D,. nemá Klaus nárok na vlastní názor ?

Vám toho uniká víc. Například fakt, že to není názor jen pana Doležala, ale (a především) také soudu. Rovněž vám uniká, že soud (ani autor blogu) nezpochybnili právo prezidenta na vlastní názor. Jen požadují, aby tento nejvyšší veřejný činitel (a náš zaměstnanec - platíme si jeho i jeho servis)  veřejně tento názor vyjevil - zdůvodněním rozhodnutí. Prostě soud, Doležal (i moje maličkost) odmítáme praktiky Rakousko-Uherska: když se nám někdo nelíbí, necháme jeho spisy zaprášit a zahrabat k nenalezení. A především se nám nelíbí, že takto veřejně profesor Klaus deklaruje svoji trucovitost (jinak než truc to skutečně vyhodnotit neumíme).

nO... 1.1.2008 11:47

Pišto, poněkud jste včera přebral a jste mimo mísu

Nicméně ideální srtát, kde finančně zabezpečení a ideální občané zdarma vykonávají podobné funkce- to je fikce,Vám asi blízká, ale neuskutečnitelná, leda až jako nástupce socialismu další stupeŇ, ale...víte, kolik má třeba čestný Fidel nahrabáno?...nebuďte takový fantasta

Pavel 1.1.2008 11:47

Re: Pomatený Doležale, přál bych Vám dostat se do pazour těmto "nezávislým" soudcům.

A je tu ještě jeden aspekt. Prezident je autorita s právy a odpovědností. Jeho rozhodnutí je třeba respektovat. Žalovat prezidenta u soudu je drzost. Paralelu vidím třeba v tom, že by žák žaloval svého učitele, který mu dal horší známku než žák očekával. Takovou anarchii nelze trpět.

nO... 1.1.2008 11:43

Zapoměl jste na komentář Paroubka a dalších inteligentů

Pak se dá otočit a kritizovat cokoli....v zájmu lidu, vítězného února, pokroku, stupidity...té hlavně!

nO... 1.1.2008 11:40

Takže podle D,. nemá Klaus nárok na vlastní názor ?

Nějak mi uniká hodnota IQ pana D. , pokud je schopen "argumentovat" tímto způsobem, bylo by dobré, aby se připojil k vykopávce Jičínskému a nechal se studovat ústavem pro výzkum zločinů....však víte, proti tomu protestují potrefené husy od Paroubka počínaje ke Grebeníčkovi konče....protože upírat PRESIDENTOVI právo rozhodovat podle svého svědomí , to může jen hňup .

H.K. 1.1.2008 11:38

Re: Desítky soudců chybí jen ve Vaší fantazii. ČR má nejvíce soudců na obyvatele v EU.

Soudci to jsou pilíře demokracie. Musí při soubě držet, ale nesmí se přetrhnout. Jejich hlavní starostí je, aby měli takové příjmy, aby nebyli zkorumplovatelní a dostali 13. platy. Práce není zajíc, ta neuteče.

Mejla 1.1.2008 11:26

Desítky soudců chybí jen ve Vaší fantazii. ČR má nejvíce soudců na obyvatele v EU.

To, co normální člověk musí v práci rozhodnout za hodinu, soudce protahuje několik let (výjimky prominou).

Milan 1.1.2008 11:25

Re: moc se nedivím

Nemáte pravdu - V.Klaus je ješitný člověk,který zásadně neuznává jiný názor na cokoli,než má on.

Mejla 1.1.2008 11:24

Pomatený Doležale, přál bych Vám dostat se do pazour těmto "nezávislým" soudcům.

Jakou odvahu či nezávislost projevil čekatel Langer mi není jasné - evidentně spoléhá na to, že ho jeho kumpáni u soudu podpoří.

Milan 1.1.2008 11:18

Re: Re: subjektivní pohled

Přesně !!!

H.K. 1.1.2008 11:18

Re: V době,kdy tady chybí desítky soudců

Musí soudcem jmenovat každého čekatele? Pokud je to funkce nároková, proč jmenuje soudce president?

Pišta 1.1.2008 11:04

Re: subjektivní pohled

Vy jste první člověk, který přepokládá , že prezident svou funkci vykonává zdarma! Nebo, že by mu šlo také o peníze?

Pišta 1.1.2008 11:02

Re: Pane Doležal

Pokud je pan Langer právník, předpokládám, že je zároveň svéprávný. Ještě jste se mohl zeptat v jakém žoldu pracuje  proti své krasné vlasti!

Čenda 1.1.2008 11:01

Re: subjektivní pohled

Ne to si nemyslím, zde přece jde o podstatu věci proč ti, kteří nevydrželi jsou dnes v talárech a jeden " potížista " stále čeká. Není, zde z druhé strany toto příklad možná že se mýlím trochu uražená ješitnost.

lucina (pes) 1.1.2008 11:01

moc se nedivím

Po zkušenosti s Brožovou bych tohohle kverulanta nepustila do taláru ani v 65. VK má OPĚT pravdu, i když to p. Doležal těžce nese.

tatina 1.1.2008 11:01

V době,kdy tady chybí desítky soudců

udělal pan Klaus jednu z mála chyb.Přesto věřím,že se vše dá do pořádku.

LN 1.1.2008 10:59

Velmi trefné od pana Doležala.

Ve včerejší MF Dnes byl rovněž pěkný článek od J. Švejnara: "Václav Klaus: člověk černobílých názorů".

promirul 1.1.2008 10:56

Re: Re: Pan Doležal

S T R E J D O ,váš názor je opravdu názorem venkovského strejdy.

promirul 1.1.2008 10:55

Re: Pan Doležal

  STK,mluvíte mi z duše!

promirul 1.1.2008 10:53

Re: subjektivní pohled

Vladane,brávo výborně!

promirul 1.1.2008 10:52

Pane Doležal

Bylo by dobré kdyby ten postižený se přihlásil a řekl,kdo mu poradil aby dal presidenta k soudu.Myslím,že bychom se nedostali daleko,jenom ke stálým firmám,které staví vše možné proti Klausovi.Pan Doležal je jedna z těch firem,kdyby mohl tak by Klause rozcupoval.Bohudík ho již všichni znají a většina není zvědavá na jeho kecy.

PROKOP BUBEN 1.1.2008 10:48

Re: Úlet, pane Doležale.

Předpokládám, že začínající soudci přecházejí od jednoduších případů k těm složitějším.......Bývalí bolševičtí soudci, jsou už svou přítomností, natož rozhodováním, většinou problematičtější......

Vladan 1.1.2008 10:43

subjektivní pohled

"...Projevil odvahu, nezávislost a vytrvalost ..." (Petr Langer)

Já bych ho hodnotil jinak. Proč se asi tak o to místo dere? A)Peníze? No potěš nás Bůh... B)Přesvědčení, že on do taláru patří? Že je to jeho poslání? Potěš nás Bůh podruhé - nejhorší soudci(tedy hned po hlupácích - a z toho bych pana Langera nepodezříval) jsou fanatici , kteří věří ve svou pravdu, nepochybují o své výjimečnosti a dokonalosti svých soudů.

Proto si myslím, že  pan prezident jednal správně.

PetrK 1.1.2008 10:37

Úlet, pane Doležale.

Nedovedu si představit, že takové právnické ucho bude někoho soudit, ač má zkušenosti pouze z knih. A dále - kdo za tím drzým frackem stojí a podporuje jej? Paroubek? Rath? Bursík?

Táta 1.1.2008 10:27

Já jen čekal

kdo bude mít tu odvahu,říci pravdu a zato Vám pane Doležale velice děkuji.