28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 1.1.2008 14:19

Re: Pane Doležal,

R^

mik 1.1.2008 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

Už by bylo načase kdyby si to Klaus a KSČSSD uvědomili a nesnažili soudce řídit.

M. Zima 1.1.2008 14:10

Pane Doležal,

možná, že byste měl poznamenat, že těm mladým lidem bylo jmenování soudcem přislíbeno pod podmínkou složení zkoušek a že na základě důvěry ve slovo státu (pod prokurou vyslovený slib) uzpůsobili vlastní životní plánování (včetně nízkého platu během roků přípravy). Potom by snad kadence příspěvků těch standardních tupečků (jarda, dvd, ..) trochu povolila.

Co jste úplně zapoměl, je skutečnost, že v této kause kLaus lhal jako koňský handlíř (zná, či nezná aspirantku Svobodovou, ...) když posléze ve druhém kole jmenoval jenom ty, co si nestěžovali. (Ostatně, že by kLausovi někdy vadil komunistický zatížený soudce jsem také nikdy neslyšel.)

gete 1.1.2008 13:57

Re: Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

Lžeš !!!!! 

Klaus má dle rozsudku ROZHODNOUT a v případě nejmenování doložit zdůvodnění. Nic jiného se po něm nechce.

ČSSD a KSČM do diskuse tahají jen falešní bojovníci za kdo ví co. Politika s tím nemá nic společného .

Soudce NESMÍ být zastáncem žádné politické strany . To jsi si mohl ve vysokoškolské učebnici práva přečíst.

martin TT 1.1.2008 13:48

Re: Re: Re: Zásadovost se cení !

je to marný, je to marný! Co měl rozhodnout, když neexistuje procedura nejmenovací. Existuje jen procedura jmenovací a k té nemůže být president donucen. Správní řád se nevztahuje na úkony presidenta jako ústavního činitele.

Budeme snad přepisovat vysokoškolské učebnice práva? Jedině jméno Klaus zabraňuje zákonodárcům, aby opravili a doplnili ústavu o drobná upřesnění. Nejenom tohle jmenování-nejmenování, ale i nedotknutelnost předsedy Nejvyššího soudu. Jakmile se to osobně dotkne někoho z ČSSD nebo KSČM, tak dají ústavní většinu dohromady natotata.

Pišta 1.1.2008 13:46

Re: Pišto, poněkud jste včera přebral a jste mimo mísu

Přebrat jsem nemohl, neb jsem abstinent. Pokud někdo argumentuje tak stupidně ,že mluví o hamižnosti je snad logické, že se to dá použít proti každému. I proti  s prominutím hajzlbábě. On sám pracuje zřejmě také zadarmo a jestli ne, je to důkaz o jeho hamižnosti? 

H.K. 1.1.2008 13:39

Re: Justiční čekatel

Pokud se jedná o jmenování, tak musí mít  právo nejmenovat. Pokud se jedná o nárokový, t.j.fajfkovací systém, kdy při splnění podmínek, má právo zastávat funkci, tak nechápu proč u toho musí dělat "křoví" president. V žádné jiné profesi to není.

gete 1.1.2008 13:34

Re: Re: Zásadovost se cení !

Nevšiml jsi si že ten čekatek se na tu práci dva roky připravoval, tak že tomu věnoval značnou část svého profesního života a MÁ PÁVO ABY O NĚM BYLO ROZHODNUTO !!!!!!!

To mistr světa nedokázal, a měl by  mu nahradit i ušlý zisk, který díky jeho neschpnosti čekatel ztratil.   Kdyby včas rozhodl bylo by vše v pořádku . Tímto ovšem Klaus škodí, a měl by být potrestán.

H.K. 1.1.2008 13:34

Re: Re: Re: Desítky soudců chybí jen ve Vaší fantazii. ČR má nejvíce soudců na obyvatele v EU.

R^R^R^

Prchal 1.1.2008 13:11

Ládíčku proberte se !

srovnávat funkci prezidenta s rolí zaměstnance je asi blbost ne? kolik ho prosím vás platíte?   já jsem tedy zaměstnanec  a popravdě, neumím si představit, že v obdobné pozici by měl být president ve vztahu s vámi, nějak se vám to zmotalo...

STK 1.1.2008 13:10

Re: Re: Re: Pan Doležal

No právě. Sebevědomých je teďka jak na(sněženo).

Moje zkušenost (z oblasti "kumštu"): Kdo opravdu umí, bývá v naprosté většině skromný a slušný. To, co ho vynáší nad ostatní je právě jeho umění, jeho profesionalita. Ale tu musí ohodnotit druzí, publikum. Ne novináři či kritici nebo dokonce on sám.

Nelze o sobě říkat "jsem nejlepší" a nebýt přitom trapný...

(Čímž nechci tvrdit, že by "pan profesor" nebyl sebestředný a samolibý. Ale to s problémem souvisí jen okrajově...)

dvd 1.1.2008 13:10

Justiční čekatel

podepisuje, že si je vědom, že na jmenování soudcem není právní nárok. Ovšem když na to dokázal zapomenout i soud, tak se nedivme, že na to dokázal zapomenout i justiční čekatel.

JJ 1.1.2008 12:59

Re: Re: Případ?

Praxe v advokacii, statnich zastupitelstvich. Jako treba v UK.

jarda 1.1.2008 12:55

Re: Zásadovost se cení !

já si spíše všímám, že jako vzdělaný soudce by si měl všimnout, že na jmenování není nárok. Je velmi zajímavé, jak se ti soudci dovedou o sebe postarat - v tom jediném bývají jejich názory jednotné. A soudci by neměli být jmenování za vytrvalost s jakou se o to místo derou.

Tangua 1.1.2008 12:50

Re: Re: Takže podle D,. nemá Klaus nárok na vlastní názor ?

Vládíku, mně zase docela irituje jak rychle a pohotově se nejrůznější soudy berou za "práva" jiných soudců, především za jejich materiální požitky, zatímco práva obyčejných  občanů nesoudců jsou jim zřejmě šumafuk, jak dokazuje nepřeberný počet ukázek soudcovské liknavosti a neschopnosti.  Při zřejmých pochybeních pak kárné komise udělují směšné tresty, soucové mají pro své kolegy pochopení. Všichni jsme jenom lidi. Trochu mi to připomíná etické komise Lékařské komory, kde jsou kolegové rovněž schopni omluvit i rukavice zapomenuté  v pacientově dutině břišní.

F.VÍZEK 88.100.57 1.1.2008 12:47

Zásadovost se cení !

Budoucímu souidci Langrovi bych se nebál svěřit kterýkoli soudní případ a nebál bych se, že by rozhodoval účelově, na objednávku či zaujatě a falešně... Je statečný, jde za svou pravdou a neleká se "hvězd"... Takoví soudci jsou pro ČR nadějí, že bude líp !

jo jo 1.1.2008 12:44

Re: Re: Případ?

třeba by mohli sbírat ty životní zkušenosti ..... ;-)

Prchal 1.1.2008 12:42

Re: co slušný člověk?

no jistě, takhle kategoricky napsat, že slušný člověk nevyužije možnosti neuvést důvody zní přinejmenším podivně, mnohdy může slušný člověk zjistit, že cokoliv uvést je jako házet hrách na zeď aještě se to obrátí proti němu (zde se ohrazuji proti tomuto výroku obecně, nehodnotím ani Klause ani justici)

jo jo 1.1.2008 12:39

to že je Langer vytrvalý svědčí o jeho nestrannosti !?

to snad nemyslíte autore vážně - to je největší joke v letošním roce ;-)

Jery 1.1.2008 12:36

Komunisti ničili všechny kdož je převyšovali

Komunistická praxe říkala, že každý kdo je vynikající ale je neposlušný , musí mít problémy.

Prominenti byli skování v prognostickém ústavu.

Petr 1.1.2008 12:22

ješitnost

Nevím, zda to je ješitnost, nebo důvody jiné. Autor článku to možná ví. Ale možná jsou i důvody proč slušný člověk některé důvody odmítá sdělit. O panu presidentovi si nedělám iluze stejně jako o sobě, nebo o výše  píšícím komentátorovi. Pana Langra také neznám a jeho vytrvalost zdaleka nemusí být ctností. Být soudcem, na to, myslím, není ústavní nárok. A president může i nemusí bez dalších etických připodotknutí. Potíž je však i s justicí jako takovou. Nevím, zda Ústavní soud je sbor bohů přímo z Olympu. Při znalosti jejich minulých osudů se obávám, že pan čekatel Langr, paní Brožová, a jiní i jiné jsou jen součástí boje o "investituru". Pan Doležel jistě ten prastarý evropský zápas mocných dobře zná. Jsme jen svědky věčných metamorfóz....Žel..

jiří 1.1.2008 12:16

Do Klause,do lékárrny.do .....!

Pane Doležal někdo má v útrobách tasemnici,Vy našeho prezidenta.A hlavně vysvětlete ,jako odmrštěný a raněný poradce,proč by měl vůbec jmenovat soudce prezident když to nakonec rozhoduje zase soudcovská stolice.A naše justice je přece neovolatelná,dokonalá , hlavně dodržující zásadu že štír štírovy neublíží!;-P

zloch 1.1.2008 12:11

Ten Langer,

je pane Doležela jenom nádherným kusem klacku va vašich rukách, kterým se náramně dobře mlátí Klaus. Věřím, že za tímto vaším článkem budou nerozborně a neochvějně stát velikáni naší domácí i zahraniční všeazimutové politiky Já První Paroubek a jeho fámulusové ulízaný Rath a štětináč Bohouš - právní čekatel.

vládík 1.1.2008 12:09

Re: Re: Re: Re: Pomatený Doležale, přál bych Vám dostat se do pazour těmto "nezávislým" soudcům.

Já ho platím. Já ho (nepřímo) volím a jmenuji. Pokud se tvrdíte, že tomu tak není, pak tvrdíte, že tady chybí demokracie.  Tvrdím i nadále: nemáme krále, nemáme císaře. Máme pouze volené úředníky. Jedním z nich je i prezident. Naše tragedie, že to pořád ještě nechápeme.

Přeji hezký rok 2008, vy nejchytřejší, jeden.

vládík 1.1.2008 12:05

Re: Případ?

Jistě. Jen malou otázku: co budou dělat do 40?

vládík 1.1.2008 12:05

Re: Re: Re: Takže podle D,. nemá Klaus nárok na vlastní názor ?

Takhle blbě nás napadali někteří, když jsme, jako představenstvo jmenovali generálním ředitelem poměrně velké společnosti jen o dva roky starší "embryo". Kupodivu se to "embryo" osvědčilo a k naší lítosti bylo po třech letech zlanařeno.

PS: Byl jsem přítomen jako svědek soudu, kde soudila cca 40 ÷ 45letá "embryjka".  Jestli myslíte, že věděla, o čem je řeč, jste na omylu. Na velkém omylu.

Takže: od kdy člověk není embryo?

zloch 1.1.2008 12:03

Re: Re: Re: Pomatený Doležale, přál bych Vám dostat se do pazour těmto "nezávislým" soudcům.

Tak vy kašpárku považujete prezidenta za svého zaměstnance? No tak ho tedy potrestejte tím, že mu neproplatíte přesčasy a strhnete mu jeho osobní hodnocení, případně mu napiště "áčko"! Vy vole jeden!

Ken 1.1.2008 12:02

Případ?

Pane autore, stejně já jako asi i Vy bychom rádi vyměnili zkostnatělou celou justici za nové lidi. Bohužel z Marsu nám celá dávka nových adeptů asi nespadne. Výměna potrvá asi ještě nějakou tu dobu a nikdo bychom neměli asi tak moc tlačit na pilu. Soudci rozhodují o životech a osudech lidí a já si myslím, že lidé na těchto postech by měli být dokonce starší 40-ti let. Přestože mnozí z nich jsou bezesporu chytří, ale myslím, že životní zkušenosti mít nemohou. Nezlobte se, ale v tomhle směru je mi bližší názor presidentův než Váš. 

Přeji hezký a klidný nový rok 2008.

vládík 1.1.2008 12:00

Re: moc se nedivím

Rozumím vám tak, že pokud se jdu soudit s "státem", ať už je reprezentován kýmkoliv, jsem kverulant.  Jo - to jsem (trochu drsněji) před nějakými 20 lety slýchal často.  Kde vy jste přišel k tomu názoru?

zloch 1.1.2008 11:59

Re: Re: Takže podle D,. nemá Klaus nárok na vlastní názor ?

Vládíku, ze srdce bych vám přál, aby nějaký váš velký soudní problém řešilo mladé právní embryo, co si před 7 lety přestalo hrát s Merkurem!