2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mel 14.5.2007 11:04

Re: Re: Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

Ty jsi nic nepochopil. Svatá prostoto.

14.5.2007 11:01

Re: Re: Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

miki, mne to také nevadí. Kde jsi vyčetl, že mi to vadí? Vadí mi Doležalovy manipulace. A lhaní. Nereaguj emotivně a přečti si text.

miki 14.5.2007 11:01

Re: V Iránu si Vás už brousí šavle pane Doležal

jediná pravda ve tvém spisku: ..lidé se tam velmi diví...Kmáni se totiž všude na světě vždy velmi diví.

miki 14.5.2007 10:56

Re: Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

mně nevadí, že pomůžeme USA, proč to vadí tobě? USA jsou jediná mocnost, ze které mají mohamedáni strach.

Ondřej 14.5.2007 10:53

Re: skvělý a zcela logický článek

A jak jste přišel na to, že Rusové jsou nejčastějšími nepřáteli českého státu? Dvacet let jejich roztahování je oproti tisíci let komplikovaných vztahů s Němci prkotina. A navíc jen jedna.

hodne neRath 14.5.2007 10:51

Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

Ojropa bude islamizovana, pokud se naezacne vcas branit.

My mame obrovskou vyhodu - muslimu u nas malo a zkusenost, kam to s mimi vede treba ve Francii je jasna... je to tedy jen a jen na nas. A USA na rozdil od priposr... Ojropy predstavuji vyssi bezpecnostni zaruky....

Ondřej 14.5.2007 10:48

V Iránu si Vás už brousí šavle pane Doležal

Ano Iránci nemyslí na nic jiného, než jak napadnou Evropu a především pupek světa Česko. Už tam startují své imaginární rakety a šílení mulové dennodenně vyzívají k útoku na české bezvěrce.Proto musíme za včasu nechat postavit US Army svůj strategický systém, který zachrání světový mír a Evropu i proti vůli Evropanů. Ostatně proč si sem takové lidumily nepozvat, vždyť v Iráku zdemokratizovali už na půl milionů lidí, a ti osvobozeni od břímě života u Alláha jistě žehnají, no na Irán se jistě také dostane. Boj za mír je těžká facha. Pár mých přátel v Iránu bylo, ano v tom Iránu, který nás údajně ohrožuje(tak jako dříve Irák USA),ale který mimochodem už několik staletí vojensky nikoho nenapadl - sám byl napadem Irákem za podpory USA. Lidé se tam velmi diví, proč se v Evropě a v USA šíří myšlenka, že by chtěli někoho napadnout. Nicméně asi se za válečné štvaní dobře platí, že pane Doležal? Jak říkavají někteří důstojníci když se ožezou: Mír je pro idioty, válka to je něco! Prachy budou, děvky budou! A že těch děvek mezi našimi žurnalisty je.:-/ 

14.5.2007 10:46

proklamace hloupých hesel jak za komunismu, nemá smysl

jak pomůže 20 základen proti jedné mešitě?

počet mešit nemá přímou úměru k počtu základen, nebo ano? Vysvětlete, prosím ! ;-)

Vážný 14.5.2007 10:44

CO nám hrozí

Jaké jsou potenciální bezpečnostní rizika pro ČR.

1) Problém pro Evropu s Islámem a Araby z blízkého východu. Lze předpokládat, že se budou snažit získat Evropu k poslušnosti Proroka. Zde je větší problém s nestátními celky, ale je pravda, že pro něn není problém koupit i poměrně moderní zbraňové sytémy od států.A mít od nich podporu. (Zde nemusí jít ani tak o potřebu šířit Islám, jako poškodit západoevropské demokracie.)  Ale pokud se budeme snažit v tom nějakým tlakem zabránit těmto státům, tak již mohou ukázat na své rakety a zbraně. Budeme-li mít obranu proti raketovým zbraním v rozsahu obrany proti malému útoku, pak toto vydírání nebude fungovat.

2) Problém je s hegemonií lokálních mocností (Německo, Polsko), zvláště v případě faktického oslabení až rozpadu EU pro neakceschopnost. Plus lokální spory s Rakouskem, Slovenskem a třeba i s Lichtnštejnskem (zabavený majetek po roce 1918).

3) Problém je Rusko, jeho imperiální ambice získat zpět vliv v územích, ketré ztratilo od roku 1917 po devadesátá léta. Zde je nejlepší obrana rozumná nezávislá energetická politika, bohužel jaderná, schopnost být aspoň sumárně nezávislí (za elektřinu můžeme dovézt ropu). Dál také podpora snižování spotřeby ropy použitím substitutů (bio, které jsme schopni vyrobit - líh, olej....)

4) Můžeme uvažovat i o problému z přímočarého vlivu USA, ale u vzdálenější mocnosti je hlavní hrozba, že nás prodá (Mnichov), nikoli to, že nás bude ovlivňovat ... Američani zatím tolerují poměrně nejvíce ze všech mocností (- jsou nejměkší - Chavez, Castro, vybudovali si ekonomickou konkurenci v Japonsku a Korei i v Evropě), za základny platí relativně dobrou měnou. Jejich problém je hlavně zbrklost a naivita...

14.5.2007 10:41

Re: pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

Žádné rakety z inkriminovaných států nás neohrožují. Ještě nejsou na světě. Ani at. zbraně. Pokud by nás tyto státy ohrožovaly, je efektivnější z bezpečnostního (žádný deštník nechrání 100%ně)a vojenského hlediska je zničit na zemi.

Navíc, nemá smysl stavět hradby, pokud necháme otevřené padací dveře, podporujeme usídlování nepřítele uvnitř, a tolerujeme mu kázání nenávisti proti nám. Nemá smysl vymýšlet zbrojní systémy proti někomu, když mimo naše území nepřítele podporujeme penězi, zbraněmi, logistikou, a dopřáváme mu další a další územní zisky - na Balkáně, v Dárfůru, Sundech a jinde.

Čili, situace na mnoha místech Francie, Británie, Německa, Holandska, Švédska, připomíná situaci v Kosovu před 20ti lety. Za dalších 15 - 20 let se s ní budeme potýkat i my. Hrozí nám akutně Kosovský scénář. Radar i obranné rakety jsou pak samozřejmě na nic. Že bychom mohli nějakou raketku vystřelit na hořící Paříž, snad nenapadne ani Doležala.

Mnohokrát bylo řečeno, že NÁS radar nijak neochrání, že má ochránit USA. NRADAR JAKO TAKOVÝ JE SAMOZŘEJMĚ URČEN PROTI nepříteli ze studené války RUSKU. Bez studené války stojí business, proto se některým lidem po ní tak stýská. Přísloví praví, že když se 2 perou, 3 se směje. Mám dojem, že muslimové v darebáckých státech se smějí, díky lidem, jako pan Doležal, i nám. Oni napotřebují žádné rakety, půjdou na nás docela jinak....

Nebezpečnost manipulace pana Doležala tkví v tom, že se snaží budit dojem, že radar nás ochrání. Postavíme ho, a máme vystaráno. A přitom odvádí pozornost od skutečného akutního nebezpečí ! Je to na nás. Ale pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění !!

14.5.2007 10:41

pokud máme být islamizováni, radar na tom nic nezmění

mluvit o tom, že nás radar zachrání před islamizací, je kardinální manipulace.

V Británii jsou US základny, a přesto příliv muslimů do země neustává, přesto, že jsou tam radarové základny, britská politická scéna muslimům ustupuje. V mešitách se káže nenávist k živitelské zemi. Vyhrožují domácí populaci atentáty. Ve školkách a školách se podávájí potraviny halal, muslimové vyčistili rozsáhlé čtvrti měst, a teď mají zálusk na venkov. Je zakázáno oficiálně slavit vánoce a velikonoce, jako křesťanské svátky, aby muslimové nebyli uraženi. Pomalu se zavádí do britského práva šaríja.

V Německu to samé, akorát místo Arabů převažují Turci.

Ve Francii jsou radary domácí, včetně domácích atomových zbraní. Přesto tam existuje přes 700 míst, kam se policie neodváží vkročit, kde nemá stát kontrolu.Kde vládnou muslimské gangy imámové a šaríja.

Evropa bude islamizována podle kosovského scénáře. Tedy příliv těchto lidí, jejich neintegrace, vysoká natalita, vyplývající ze sociálních dávek. Poté drobnou krominalitou a násilím čištění čtvrtí měst od domácí populace, v 3 fázi vyhánět zbylou domácí populaci nezakrtým pouličním násilím, za pasivního přihlížení volených zástupců, blekotajících o demokracii. 4 fázi jsme měli možnost pozorovat po obsazení Kosova vojsky NATO, které přes mezinárodní záruky nechaly dílem vyvraždit, a vyčistit oblast od nemuslimů. Ničení křesťanských památek, upomínajících na kdysi domácí populaci. Čili - ani přítomnost NATA nezabrání islamizaci, pokud je to momentálně z nějakých důvodů výhodné.

veverka 14.5.2007 10:31

radar

Opět velmi dobrý článek a bohužel pravdivý. Všem Lynxům apod. vzkazuji, že nechci, aby o mé bezpečnosti a orientaci rozhodovali v referendu vedoucí uličních organizací KSČ apod.. Směšný je i požadavek odpůrců na podrobné zveřejnění funkce a složení radaru. Ať tedy požadují zveřejnění podrobných informací již instalovaných zařízení ruských, čínských a jiných jejich přátel.

brok 14.5.2007 10:30

Re: Propaganda bez hranic

Překvapuje mě Vaše námitka. Skutečně pokud by to mělo nějaký smysl, nevadí mě jakékoliv náboženství, jen mě nesmí obtěžovat. A to autor vyjádřil krásně.

brok 14.5.2007 10:27

skvělý a zcela logický článek

Jen bych dodal historickou asociaci: dva nejčastější nepřátelé českého státu - Rusové a Němci, jsou proti. Není už to samo dostatečným důvodem pro?

Kantor 14.5.2007 10:26

Re: lepsi jedna zakladna

Abyste se nedočkal obojího:-P.

petrbrana 14.5.2007 10:25

Re: Propaganda bez hranic

tak tak.  Panu Dolezalovi dirigentovi cechackovstvi se opravdu stale dari vzrusovat chaotickou dekonstruktivni argumentaci.

Xury 14.5.2007 10:18

Re: Propaganda bez hranic

Nemůžu se zbavit pocitu, že máte problém s pochopením psaného textu. Věta, kterou jste z článku vytrhl, aby jste mohl dehonestovat autora, se týká úvahy o možnostech, které se nabízí. Konkrétně tzv. bianco kapitulace. Nepodezřívám autora, že by tuto variantu zmiňoval jako vážně míněnou možnost, ale o určitou nadsázku. Nicméně nenaznačil jakýmkoliv způsobem, že by odpůrci základny byli ateisti ani že jsou lůza. To už jste si vymyslel vy, abyst si mohl plivnout. Jinak co nelogického je na tvrzení, že ateista má menší problém s přistoupením k islámu než veřící?

jamo 14.5.2007 10:14

Re: Re: Vyborne pane Dolezale!

.. a to je dobře nebo špatně? Pokud špatně, tak PROČ?

jirka.s. 14.5.2007 10:13

Re: Re: Omluva!

Milý VladoPingu! Hluboce se Vám omlouvám, skutečně jsem díky zběžnému přečtení Vašeho příspěvku nepochopil, že pouze ironicky citujete trokaveckého magora. Odvolávám tedy  poslední odstavec svého příspěvku, ale pouze vůči Vám! Na jeho platnosti vzhleden k osobám typu soudruha Zaorálka ale musím trvat! Přeji úspěšný týden!

Oskar 14.5.2007 9:57

Výborně, pane Doležale!

Odpůrci základy jsou poraženenečtí, bázliví, úchylní levičáci. Většinou nekuřáci, abstinenti a čtenáři bulvárů. Jinak odkazuji na Jiránkův fór století: Chtěli by osvobodit. Ale napřed referendum. 

VladaPing 14.5.2007 9:54

Re: ....demagogům tvého typu....

 Nic z toho ovšem nebrání demagogům tvého typu, aby si někde, nejspíše v Haló no/vinách, nepřečetli dvě čísla a ihned s nimi nezačali oblbovat lidi typu starosty Trokavce!

Milý Jirko.S., vidím, že jste z mého příspěvku nepochopil, že nechci demagogicky oblbovat lidi typu starosty Trokavce, ale, což je podstatné, nechci býti demagogicky oblbován lidmi typu starosty Trokavce - což je, jak jistě uznáte, dosti podstatný rozdíl. Za projev čiré demagogie považuji vyhlášení místního referenda k něčemu, co stojí (nebo by mohlo stát) za katastrálními hranicemi obce - takové referendum je totiž zcela nepřístojné (obec může vyhlásit referendum pouze a jenom k záležitostem, které se týkají obce - tedy nemůže například rozhodnout demokraticky v referendu, že se na území obce nebudou platit daně). 

No, a obecné referendum k tak specifické otázce, jako je zajištění obranyschopnosti (nejen) našeho státu, tak to si může přát jen hlupák nebo demagog (nebo obojí). Jak by asi před druhou světovou válkou dopadlo referendum, zda máme či nemáme stavět opevnění na hranicích s Německem (když Vůdce měl plnou ústa hovoru o míru) ?

Zářný případ úspěšně "zpackaného" referenda můžete najít u našich jižních sousedů, kdy dokončená jaderná elektrárna nebyla spuštěna, anžto v referendu se rozhodlo (51:49), že si nepřejeme získávat elektrickou energii z jádra. Prostě referendum k otázkám, které jsou spíše otázkami pro nikoli laickou veřejnost, vede spíše k tragikomedii než k demokracii. Pokud by před světovou výstvou v Paříži Pařížané rozhodovali v referendu, zda se podivínu Eiffelovi povolí "zasvinit" panorama Paříže nevkusnou třistametrovou megalomanskou věží, tak by v Paříži žádná eiffellovka nestála (on také Eiffel musel přislíbit, že jí odstraní). Dnes je z toho turistická atrakce I. třídy. Vyhlašte obecné referendu třeba o tom, zda má býti povoleno operovat krátkozrakost pomocí laseru. Smějí po ulicích jezdit páchnoucí automobily či jenom koně ?

Kořiva 14.5.2007 9:50

Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Máte moje sympatie.Promluvil jste mi z duše.Ještě bych dodal,nebylo by to poprvé.

Václav 14.5.2007 9:41

Re: Re: .... v čele se slabomyslným starostou ...

A mohu se já pro změmu zeptat z čeho že to čerpáte ty nesmyslné výkony? Odhadoval bych, že zdrojem budou bláboly komunistického Kohlíčka a nebo páně Bartoškův blábol na Zvědavci. Pana starostu Trokjavce jsem slyšel mluvit několikrát, ale nikdy ne fundovaně. Ono totiž to, že před x desítkami let pracoval na vojně u tehdějších sovětských radarů ještě neznamená, že má ponětí o současné radarové technologii. O takovýchto lidech se vždy říkalo, že je buďto blbej a nebo navedenej.

gerontusinza 14.5.2007 9:38

Vy si vážně myslíte, že když změní díky zákazu název, že změní své myšlení? Re: Re: Doporučuji nedokonavý způsob. Re: Nikdy už nebudu volit strany,

I vy optimisto. Co takhle zapojit ten zbývající závit v klidu? Víte zrádcem není jen ten druhý kdo sem zve cizí vojska z východu. Ten z druhé strany je nemlich takový, pokud mu k tomu v referendu národ nedá mandát. Takže vám posílám vámi zaslané (Y)(Y)(Y). Stačí?

xtl 14.5.2007 9:36

Propaganda bez hranic

Začínám mít dojem, že pan Doležal svou propagandou již překonal samotného Josepha Goebbelse. Jeho sbírka lží ohledně americké vojenské základny to jednoznačně dokazuje. Pro ukázku si zopakujme: "Formálně by to neměl být velký problém, naše společnost je v drtivé většině ateistická a pro ty, co ničemu nevěří, není problém přistoupit na jakékoli náboženství." Touto lží se pan Doležal pokusil dehonestovat odpůrce základny hned dvojím způsobem. Ti, kdo jsou proti základně, jsou ateisti, tedy ta lůza, co nevěří v jediného Boha, nemůže přece přijmout nabízený svatý grál v podobě radaru. Podruhé, ateisti prý nemají problém přistoupit na jakékoliv náboženství. Co touto odpornou lží pan Doležal zamýšlí jiného než pošpinit názor většiny obyvatel České republiky?

hodne neRath 14.5.2007 9:33

lepsi jedna zakladna

nez dvacet mesit

jirka.s. 14.5.2007 9:25

Re: Re: Včera byl v televizi film o tornádech v USA.

Nejsi ty starosta ze Štítova?

http://www.mapy.cz/searchScreen?query=Trokavec#centerX=131397650@centerY=134422769@typ=base@zoom=11@vizType=none@vizIds=none 

I-Worm 14.5.2007 9:21

Jenom devíti procentům to je jedno?

tak to na tom ještě nejsme tak zle...

jirka.s. 14.5.2007 9:18

Re: Re: Samozřejmě!

Je to trochu složitější. Výpočtový špičkový výkon toho radaru skutečně může být stovky MW. (Výkon ETE je 2 GW - gigawatty, i když se jim zatím nedaří ho dosáhnout na delší dobu :o)), ale to sem nepatří).Ale jinak to je, pro srovnání, jako s hudebním výkonem HIFI věžičky, u které napíšou, že má 2 x 200 W. To jsou skutečně špičky, ta věžička rozezní maximálně 20 W repráčky.(Klamavá reklama, zrovna jako s radarem.) Anebo jako s mobilem - výpočtově ten špičkový výkon udávají cca v jednotkách wattů (2 - 4), ale skutečný je 1000 krát nižší. Není to ale na diskuzi na netu, k těm výpočtům se používá poměrně složitý matematický aparát (integrály, Fourierova transformace, atd.) . Nic z toho ovšem nebrání demagogům tvého typu, aby si někde, nejspíše v Haló no/vinách, nepřečetli dvě čísla a ihned s nimi nezačali oblbovat lidi typu starosty Trokavce!

Trotl 14.5.2007 9:13

Re: Jsem pro úplný zákaz

Jo přesně. Jedná se o vodu. Ta petice opravdu byla sepsaná a dokonce někde si tu vodu v referendu zakázali.