23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Obamův sen

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fidel 8.4.2009 11:25

Re: Doležalova statečnost?

Souhlasím s Ptakopyskem. USA jsou naprosto nedůvěryhodné, což už prakticky několikráte prokázaly(jednostranné vypovězení smlouvy s Ruskem o raketách, bombardování Srbska, napadení Iráku pod vylhanými důvody). Rovněž o radaru nyní lžou, že je i na ochranu území Evropy. Původní zdůvodnění znělo na ochranu území USA, až po negativním ohlasu většiny občanů ČR dodaly lež o ochraně Evropy. Proč bychom měli nastavovat krk pro jejich agresorské choutky. Američané se dají přirovnat ke krysám, jsou rozlezlí prakticky všude a nelze se jich zbavit.

ta 8.4.2009 12:02

Re: Doležalova statečnost?

Zato rusáci, to jsou ti hodní hoši, že? Napadení Finska, rozdělení si Polska s fašouny, Maďarsko, ČSSR, Afganistán , Čečna.....

jakovy 8.4.2009 10:05

Re: Doležalova statečnost?

A nechat osud své země na libovůli cizích mocností nemusí být výrazem chrabrosti, jak se domníváte, ale třeba projevem kombinace hlouposti a vlezdoprdelkovství?

No moje zkušenost říká, že když cigánovi ukážete své holé ruce, tak vytáhne nůž a bodne. Pokud ukážete nůž Vy dřív, tak se zklidní a zmizí, Pysku.

Pan_Ptakopysk 8.4.2009 10:21

Re: Doležalova statečnost?

Jak si možná při pozornějším přečtení mého příspěvku všimnete, nezpochybňuji právo na obranu či odstrašování, ale něco jiného.

Vojta 8.4.2009 9:45

Veřejnost skočila na trik

Použití termínu (vojenská ) základna pro radarovou stanici je typickým produktem levicových propagandistů. Armády všech zemí používají stovky radarových, meteorologických a spojovacích stanic všude na světě, ale nikoho nenapadne tato zařízení nazývat základnami. Vojenské základny slouží pro dlouhodobý pobyt a výcvik armádních útvarů a také jako skladiště výzbroje pro nové jednotky v případě konfliktu, nezřídka ovšem jsou také pozůstatkem po předchozí okupaci země. Někde mohou  základny cizích vojsk  sloužit jako podpora neoblíbených režimů. Koneckonců, to byla hlavní úloha "střední skupiny vojsk" u nás. Takže, domácí obyvatelsvo nemusí chovat základny v úctě. Češi na tento trik spolehlivě naletěli.

kvido 8.4.2009 10:12

Smlouva je smlouva, smlouva není trik.

 To třeba, když si s paní kněžnou na své zahrádce uzavřete věcné břemeno, že jí budete svítit lucernou, až si bude chtít v noci vyrazit pod Vaši lípu, žádná propaganda vám pak nepomůže, když se bude domáhat svých práv. Chápu, pokaď je mladá, proč ne, ale pozor, věčně to tak nebude!!!

Fidel 8.4.2009 11:37

Re: Veřejnost skočila na trik

Jako třeba USA prostřednictvím zločinecké CIA podporovala převrat v Chile a následně krvavého diktátora Pinocheta! Hlavní je, že vše co konají, je v zájmu demokracie. Rovněž podporovaly Saddáma ve válce proti Íránu, který na USA hodil bobek a když se Saddám otočil proti USA, hned byl diktátorem. Dokud jim zobal z ruky, tak jim to nevadilo. Můžeme porovnat kolik a kde všude mají USA vojenské základny včetně mobilních se základnami Ruska.>-

ta 8.4.2009 12:07

Re: Veřejnost skočila na trik

A jak si myslíte, že by to dopadlo v Chile? Koncentráky vedené bolševiky a hospodářský úpadek. On by už Alendeho nahradil někdo ostřejší a prosovětštější.

honzak 8.4.2009 9:34

všeliké ušlechtilé

odzbrojování toliko pro hovado dobré jest.

Schumacher 8.4.2009 9:22

Velmoci se zpravidla domluví. Ruská karta je jen záminka.

Americká základna v Česku vadí nejvíce Německu, které tuto oblast považuje za sféru svého vlivu a svůj prostor.  To společně se svým tradičním rivalem, Francií, se považuje za vůdce EU. Britanie je za kanálem ve své splendid isolation a ostatní jsou do počtu. "Amerika Vás nezradí" prohlásil Obama, který připoměl roli USA a prezidenta Wilsona při vzniku Československa. Řekl tím více než vyslovil. Amerika vás nezradí jako vás zradily Francie a Britanie. Ve skutečnosti bylo řečeno toto. Pokud jde o roli Francie, většina evropských malérů pochází odtamtud, počínaje krvavou revolucí, od které se žabožrouti nemůžou odtrhnout, a kterou každoročně oslavují za ovací pozvaných státníků. Neměli bychom také  my vytáhnout rudé prapory na oslavu Velkého Října a našeho Února ? Vždyť to nebylo nic jiného než pokračování oslavované Velké revoluce, která by měla být naývána Krvavou, protože obsahovala a předznamenala veškeré hrůzy, které po ní následovaly.

Karotka 8.4.2009 9:31

Re: Velmoci se zpravidla domluví. Ruská karta je jen záminka.

To je opravdu, ale opravdu zajímavý názor, který mi připomněl, že žádného Francouze osobně neznám, nebyl jsem tam, nemám s nimi žádnou zkušenost (naroozdíl od třeba Američanů, Angličanů či Němců a některých dalších, včetně Rusů) a lidé, kteří Francii zbožňují, jsou mi z neznámého podvědomého důvodu podezřelí.

To nic neznamená, děkuji za inspiraci k zamyšlení.

MK 8.4.2009 13:15

Re: Velmoci se zpravidla domluví. Ruská karta je jen záminka.

Myslím, že jste to popsal dobře. Francouzi i Nemci si vždycky nárokovali právo rozhodovat o celé Evropě. Přijde ještě doba, kdy se v EU mezi sebou poperou. Proto by bylo dobré mít za zády velkého a bohatého strýčka Sama. Je pro nás menším nebezpečím, než Rusko, Francie, nebo Německo.R^R^R^

PETR 8.4.2009 9:17

A co když zase uděláme čelem vzad

a půjdeme opravdu, ale opravdu s OBAMOU? Je snílek, ale i realista a především umí své idee prodat. A nemá je špatné. A my se přece jen pomalu učíme chovat se odpovědně. A nemyslím, že nám to jde pomaleji, než jiným. Ono to prostě rychleji nejde - i národ vyvolený se musel 40 let učit na poušti samostatně myslet a jednat. My se to učíme teprve 20 let !

Schumacher 8.4.2009 9:24

Re: A co když zase uděláme čelem vzad

Obama hodně nadsazuje. Skutečný cíl je nižší. K jeho zasažení je třeba hodně nadsadit.

Frank 8.4.2009 9:16

Stále jsem si nemohl vzpomenout na jednoho pána, který všechno věděl a v TV

nám vždy přednášel, jak to ti Američani vlastně myslí. Až někdo dole vzpomenul jeho jméno. Ano Brož se jmenoval. A jeho nástupce je Doležal. A to jsem si myslel, že takoví lidé už nikdy nedoustanou šanci, aby opět mudrovali a poučovali. Akorát nechápu, jak je možné, že takového génia Doležala si nikdo nevšiml a píše svoje plky jenom do NP? Klidně by mohl dělat poradce v NATO nebo jiném společenství. On je totiž hlava otevřená.

;-) 8.4.2009 9:56

Re: Stále jsem si nemohl vzpomenout na jednoho pána, který všechno věděl a v TV

A ty holt zavřená. Ale nemusíš se tím furt chlubit.

dulcibelka 8.4.2009 9:16

To bych si tedy vyprosila

aby mě někdo házel do jednoho pytle s Drátem, známým to ochranářem naší příroděnky.

K. Babák 8.4.2009 9:01

Jednoznačně?

Nevěřím.

ranbow 8.4.2009 9:01

mám takovej dojem

Že české společnosti (resp. české veřejnosti ) se nikdo na souhlas s radarem neptal. Všechno je to čistě a jen v rukou poslanců, resp. jejich stranických lídrů. Uvidíme ještě, jaké objektivní a nepolitické stanovisko k tomu příjmě právě dojednávaná úřednická vláda odborníků...

Karotka 8.4.2009 9:05

Re: mám takovej dojem

No, není to až tak docela pravda. Lidí se na to nikdo přímo neptal, ale jsou-li v politice lidé, kteří se řídí jen průzkumy veřejného mínění, a to jsou, tito lidé dělají vše pro to, aby hlas lidu prosadili. A ještě možná uspějí.

Mně osobně se nikdo neptal, a i kdyby, v moři jiných hlasů by to bylo jako pšouk ve vichřici. Přesto možná hlas lidu zvítězí, tak nezoufejte :-)

Harry 8.4.2009 12:56

Re: mám takovej dojem

Zvitezil tez u CSSD hlas lidu v pripade sestreleni vlady? Pokud se pamatuji tak zhruba stejny pocet respondentu byl PROTI.

ska 8.4.2009 8:48

ty diskuse ...

Je smutné, že se po zavedení registrace autorů příspěvků do diskusí na Novinkách přestěhovala armáda prostoduchých, poťouchlých a frustrovaných individuí zrovna sem :-(.

Jana 8.4.2009 9:04

Re: ty diskuse ...

Souhlasím a pomalu diskuze přestávám číst. Je to ztráta času.

Kylchap 8.4.2009 8:36

Bohumile neplačte!

" Česká společnost projevila zbabělost, neboť základny jednoznačně odmítá, aby se nestala terčem případné odvety nepřátel"

Bohumile neplačte. Už komunisté si stěžovali jak to mají vše dobře vymyšlené, jenomže lidé to nechápou.

Karotka 8.4.2009 8:46

Re: Bohumile neplačte!

Podívejte se, lidi mnohdy nechápou, že není dobré cpát se tuky, spoustou masa, vůbec se přejídat, pít coca colu, válet se u televize, lhát, podvádět, pomlouvat, nenávidět se...

Důsledkem jsou zdravotní a psychické problémy.

Není to samozřejmě případ všech.

Proč si nicméně myslíte, že titíž lidé mají zaručeně správný názor na obranu své země???

To nepíšu z pozice mravokárce, neodsuzuju nikoho, sám dělám spoustu nerozumných věcí a pozvolna se učím, abych umřel o maličko moudřejší, než jsem teď.

Karotka 8.4.2009 8:50

Re: Bohumile neplačte!

Jo a netvrdím, že někdo "nahoře" ho má stokrát moudřejší. Já ostatně ani nevím, jestli 70procent je reálné číslo. I když dnes už asi jo. Je to takový materializovaný mýtus. Takhle nějak byl stvořen vesmír. Na počátku bylo slovo a to slovo bylo 70 procent.

Katr 8.4.2009 8:31

Tak Rusko na Doležala pohlíží jako na kořist

A co by si jako na tom dědkovi vzalo, jeho dluhy nebo jeho senilitu?;-D

R.J. 8.4.2009 8:48

Re: Tak Rusko na Doležala pohlíží jako na kořist

Že se zase těšíš do Milovic, vezmeš papachu a na družbu pojedeš. To vzpomínáš pacholku na krásná léta, dokonce pásku pomocníka VB Ti strana nesvěřila náhodou, tak oddaného soudruha jako Ty hned tak nenašla. A že hovad tu chodilo a chodí, rudou držkou tady prudí.;-D

R.J. 8.4.2009 11:45

Re: Tak Rusko na Doležala pohlíží jako na kořist

Opravuji na modrou držkou tady prudí.:-D

Katr 8.4.2009 14:21

Re: Tak Rusko na Doležala pohlíží jako na kořist

Ani nevíš, čí ty jsi.Nesmíš tolik chlastat.;-D