9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Regan 18.6.2007 15:43

Re: Proč tolik slov?

Jsi mladý chlapec a nevíš nic o životě. Ruská okupace - to bylo něco úplně jiného. Zeptej se doma.

Regan 18.6.2007 15:37

Re: Re: Re: To už tady jednou bylo..

Tvůj příspěvek nic nevyjadřuje a nemá smysl. Cos tím chtěl říci?

pavel 18.6.2007 15:29

Re: Divím se, že to nikdo nezmiňuje.

Vy jste na to kápl!! Já se divím, že tohle ještě nepoužil pan Vondra nebo Topolánek, případně Jeho Excelence pan velvyslanec Graber. (Pan Bush by tak dlouhou větu dohromady bohužel asi nedal). A jak je níže uvedeno - kdoví, možná, že ty rakety už letí, měli bychom s tím radarem pořádně pohnout a hojně ho zalévat, třeba i našimi financemi, když je ten zlotřilý a neinformovaný a bohapustě pacifistický Kongres nechce sám uvolnit. A vůbec by bylo nejlepší, abyste šel příkladem vstříc a nějakou tu stotisícovku na tento bohulibý záměr zaslal. Pan Vondra Vám ochotně sdělí číslo svého konta na Kajmanech. :-D

Pete Brich 18.6.2007 15:28

Re: Re: Právě proto, kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Kdosi navrhoval, že ti strejci, co se tvrdě staví proti americkému radaru, by měli být odměněni za statečnost.

Statečně šmelili se sovětskými raketovými vojsky s benzinem a vodkou.;-P

PB

kotaz 18.6.2007 15:26

Re: Kalení vody

inu Pavlíku přesně tak to je, Bůh s námi, možná budeme mít štěstí a nakonec to po pár letech rozkradou naši snědí spoluobčané na šrot. Tady už takovejch věci bylo a ještě bude.;-)

pavel 18.6.2007 15:23

Re: Právě proto, kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Určitě - ti co to prosadí, si nespíš dost pomůžou. No a ti ostatní, co po nich, takoví strejci z vesnice, jak se kdosi nedávno vyjádřil....;-)

Sch.glosátor 18.6.2007 15:17

Souhlas.

Jenže tahle diskuse je stále vedena v duchu příprav na minulou válku. A hádají se tu o počty ralet jako kluci o kuličky. Jako by na tom záleželo při velikosti arzenálů obou stran. Čína se směje.

Mirek F. 18.6.2007 15:14

Re: Ono je to v podstatě jednoduché,

Řekl bych, že každýho lampase znervózní, když mu relativně nedaleko od hranic nainstalují radar s takovým dosaherm. Takže, aby se uklidnila veřejnost a získaly nějaké ty VVbodíky , se pronese pár tvrdých prohlášení a zároveň se pochopitelně se preventivně zaměří nějaká ta raketka.   Očekávat, že Rusové budou tento radar považovat za holubičku míru, je IMHO bláhové.

Sch.glosátor 18.6.2007 15:09

Jestli už dojde k něčemu takovému, tak už to bude jedno.

O jednu raketu víc nebo míň.....V takovém případě Vám může být jedno, jestli budete mrtev nebo moc mrtev ;-D

Sch.glosátor 18.6.2007 15:07

Já, narozdíl od vás mám zájem žít v zemi, kde mi za moje názory nebude hrozit koncentrák nebo dost podobně vyhlížející ťurma. A to mi mohou zajistit pouze Američani

Buhuhehehechlemst ! Ano, zajistí. Jako to zajistili v případě Stroessnera, Somozy, Pinocheta....U nich doma se to se svobodou povážlivě houpe. Zvlášť po Jedenáctém září. V tom byl útok stoprocentně úspěšný. Protože cílem nebylo pár letadel, baráků a pár tisíců lidí. Ale svoboda.

Sch.glosátor 18.6.2007 15:02

Kdepak.

Tady si spousta lidí myslí, že "jsme" pupkem světa, zářným příkladem demokracie, učenlivosti, slušnosti, pracovitosti. Že nám proto leckdo ubližuje, místo aby se nám klaněl. A že všechny mocnosti by nás měly chránit a opečovávat, protože od toho tady jsou....;-D

pavel 18.6.2007 14:45

Kalení vody

Skutečně si myslím, že se tu jen a pouze zase kalí voda ve snaze odvést lidi od problému. Rusové si budou dělat, co uznají za vhodné (a ty rakety na nás míří tak jako tak už od chvíle, kdy jsme vstoupili do NATO- kam s nimi taky, ne?) Stejně tak si i USA dělaly a budou dělat, co se jim zlíbí. Žvásty o naší povinné vděčnosti mají asi tak stejnou váhu pokud jde o USA, jako pokud šlo dříve o  SSSR. Ani jedněm, ani druhým nejsme a nemáme být za co vděčni. Obě země si kutí svoji velmocenskou politiku, ve které se najde místo pro takové země, jako jsme například my jen tehdy, když nás k něčemu potřebují využít. Nikdy si nebudou za nás pálit prsty - ani jedni, ani druzí. Američané si tu chtějí postavit a provozovat radar (stejně se nám nebudou zpovídat po pravdě proč a nač - ani nás k němu nepustí. I proto kašlou na ten ´v Ázerbajdžánu - nemohli by ho exkluzivně kontrolovat a využívat - tím pádem je pro ně k ničemu), tak nám prozatím mažou med kolem huby, až dosáhnou svého (a oni toho dosáhnou, protože  v Čechách jsme nikdy neměli nouzi o bezpáteřníky - viz naši novináři a viz i současná vláda), zase se na nás vykašlou. Proč by se námi taky zabývali, nemají k tomu ani ten nejmenší důvod. Radar je v případě konfliktu na jedno použití, jeho životnost je v řádu minut, nemá smysl ho ani speciálně chránit - to snad v míru (a o to se může v rámci výcviku postarat naše arma - vyjde to levněji - pro USA), až bude zničený, proč by se o nás měli starat - budou mít dost svých vlastních problémů, než aby pečovali o nějaké exoty, kteří byli včera bolševici a dnes jsou pravičáci (že páni Tlustí, Dlouzí atd.?) Ti budou zítra zase to, co se bude momentálně "nosit" (aby mohli vykonávat svou "smysluplnou!" práci - tzn. kazit lidem morálku a vkus). Taková země a takový národ nestojí nikomu ani za zlámanou grešli a už vůbec ne USA nebo Rusům - ti jsou (obojí) většinou aspoň vlastenci a ne srabi. A čím spíš jim Topolánkové a Vondrové kývají a Parkanové zpívají, tím spíš nás nemohou brát vážně.

ps 18.6.2007 14:39

Re: odpovědnost

Ty seš mimoň.

František I. 18.6.2007 14:33

Re: Právě proto, kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

R^

František I. 18.6.2007 14:32

Re: odpovědnost

Pan Doležal určitě mimoň není. Jestli si ve své naivitě mele myslíte, že na nás rakety už dávno namířené nejsou, tak vám zbývá už jen se zúčastnit odborářského protestu v Praze a dělat jim tam program pro zpestření. Pro mne je jediná odpověď. Když tu budeme mít Amiky, nebudou tu Rusáci. A pindy o tom, zda na nás něco namíří či nikoliv jsou pouze strašákem pro blbečky. Mimochodem mobilní raketu středního doletu dnes zamíří za několik minut. Takže žvásty, zda je zamíří teď nebo potom jsou jaksi mimo mísu. Já, narozdíl od vás mám zájem žít v zemi, kde mi za moje názory nebude hrozit koncentrák nebo dost podobně vyhlížející ťurma. A to mi mohou zajistit pouze Američani. Mimochodem, pokud se tak obáváte radaru, zajeďte si z Chlumce do Nového Bydžova. Uvidíte jak ruský, tak i amický (v našich službách) radar. Ať si zvykáte.

nepolitik 18.6.2007 14:32

Velmi dobrá reakce na text soudruha Mitrofanova

Pokud se nezastáváte sudeťáků a nekopete do Klause, tak se dají Vaše články číst. Děkuji. R^

AeroKarel 18.6.2007 14:29

Re: třetí,

Jedny uvozovky vám chybí, "terorem"......

AeroKarel 18.6.2007 14:27

"My je prostřednictvím radaru ohrožujeme "

Jak, prosím?

AeroKarel 18.6.2007 14:27

Ono je to v podstatě jednoduché,

jsou-li azbuci slušný neimperiální stát, radar jim vadit nemusí.

Nejsou-li, dobře že zde radar bude.

kritik 18.6.2007 14:23

Re: A. Miitrofanov je původem

někteří rádoby sovětší občané u nás zadýzlovali již prostřednitvím svých rodičů a zřejmě jsou v neuvěřitelně vysokých funkcích, takže rozvracejí ve prospěch ruského impária spojenou odolnou Evropu

Pete Brich 18.6.2007 14:23

Právě proto, kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl.

PB

kotaz 18.6.2007 14:10

Re: Re: Re: Proč tolik slov?

v podstatě na tom nezáleží co si budeš volit Víťo, je to úžasná svoboda, kvůli tomu jsme přeci chrastili klíčema, když budem mít štěstí všecko bude ok. Myslím dokonce že Amíci i Rusáci se chovají jako pan učitel, kam přijdou tam vyhrožujou že co si tam postavěji a zaberou, jenže od Chomutova už se houfují hordy našich snědých spoluobčanů, kteří si brousí specijální nože na izolaci měděných kabelů, na takovým radaru je nějaký mědi - tak to bylo i za Rusa, je to tu nádherná země.

mel 18.6.2007 14:07

Re: To, co tu za něco stálo už není české a o toto obyvatelstvo či území nikdo nestojí. Války se už nevedou o území, ale o suroviny a trhy, vážení. Dnes se státy neobsazují vojsky, ale monopoly.

Jenže když to nejde po "dobrém" tak se pár blbů z generálních štábů vždy hodí. Příkladem může být Irák. 

kotaz 18.6.2007 13:56

Re: Rusové si osobují právo rozhodovat,

vzpomeňte si jak jsme byli našup v NATO, když amíci potřebovali přes nás lítat bombardovat Bělehrad. Když budou chtít, tak nás zase vyloučeji, budu si k sakru připadat, jako by mě vylučovali s pijonýra a vy jim to žerete chytráci, za zrádcovstvi se dneska nic neplatí, je tam fronta až na schody, všichni chtěji lést do řiti zadarmo.

mel 18.6.2007 13:54

Re: Šakale, ty mrcho vypelichaná

Ty jsi ale trotl. V 68 jsme byli spojenci a oni měli asi milion vojáků v bývalé NDR. Navíc se našeho obsazení účastnily téměř všechny státy Varšavské smlouvy takže žádný odpor nebyl. Dnes je před námi Ukrajina, Polsko a Slovensko a my jsme v NATO.

Ale hlavně, my normálně vojensky nestojíme Rusku  ani za uplivnutí , bohužel s radarem se staneme  cílem určitě.

Ivan Nový 18.6.2007 13:52

vito,

já nebo novináři dobového tisku, a možná je to také polonismus do polštiny zavlečený Rusy, také je okupovali více než 100 let :-)))))) Rusky jsem hovořil vždy špatně, kvůli odporu k Rusákům :-))))

Roman 18.6.2007 13:48

Re: vito,

 Možná by stačilo vzít do ruky učebnici ZŠ a nevymlouvat se na ruský vliv, než tady začnete vysvětlovat "strategii"

kotaz 18.6.2007 13:39

Re: Rusové si osobují právo rozhodovat,

ježíšmarja, my tady nic nebudujeme, to tady vybudují američani, když budou chtít, referendum nebude, když tady budou chtít radar, a bude, když ho tady nebudou chtít, v případě sssr to bylo stejné, jsme plyvanec na mapě, diskuze na nic.

Sokratés 18.6.2007 13:19

Re: Re: Mitrofanov

Jenom hlupák okresního formátu nepostřehl, že Putin nabídkou radaru v Gabale elegantně demaskoval tvrzení Američanů a našich slouhů, že brdský radar je určený proti Íránským raketám. Co lepšího si mohli proti Iránu přát?. Avšak Amíci Putinovu nabádku s mírným zaváháním odmítli, protože oni prvoplánově chtějí nekontrolovatelně "vidět" na ruský dvorek.! A také mít svou bázi v Česku, to se vždycky hodí. Pochopitelně to ví i pan Doležal a snaží se, v americkém žoldu, udělat ze čtenářů idioty, kteří mají být hrdi na to, že si tu Amíci postaví zaměřovací "rozhlednu do Ruska a tím se stanou v případě konfliktu prvním terčem.Taková je, bohužel, logika války, pane Marde!  Pan Doležal vzpomíná s nostalgií na 90. léta, kdy bylo Rusko, díky převážně židovským oligarchům a jejich širokorozchodným tunelům do izraelských a amerických bank, deklasováno na politického trpaslíka 3. kategorie.

Ne, pane Doležale, tyhle "nádherné" časy jsou nenávratně

pryč. Budete to muset vzít na vědomí i Vy.

mel 18.6.2007 13:17

odpovědnost

 ...o tom, zda budeme terčem ruských raket, by rozhodovali Rusové a nesli by za to samozřejmě plnou odpovědnost.....

Co tím chce básník říci?  Jakou zodpovědnost a za co? My je prostřednictvím radaru ohrožujeme a oni ponesou zodpovědnost za provedená opatření?  To jako když v případě kofliktu preventivně zničí radar (a s ním půlku naší republiky) , že je někdo požene před soud v Haagu? Nebo že jim  kvůli nám amíci vyhlásí válku? Možná jim preventivně sundají radar v Azerbajdžánu a potom se domluví.  Není Doležal tak trochu mimoń? Ať se podívá na mapu a uvidí kdo rozdává karty.