30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Komise k policejní reorganizaci a proces s Nečasem

To, o co v české politice v tomto desetiletí jde, definoval před časem s brutální otevřeností Andrej Babiš. Jde o to svrhnout vládu politiků, kteří nám vládli poslední čtvrtstoletí, nemakali a kradli, a nahradit ji Novými pořádky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 26.8.2016 22:31

Re: ANO!

No, nemocenskou a důchod mají OSVČ podle toho, kolik zaplatí na sociálním pojištění - tam jistá, byť malá zásluhovost je. Platí-li málo, mají i menší penze a malou nemocenskou. Může je těšit, že aspoň nejsou na důchodech i nemocenské tak nehorázně obíráni jako ti, kdož platí víc a nemohou se tomu nijak vyhnout jako zaměstnanci.

Zdravotní péči ale mají jako každý - ta je plně solidární bez ohledu na výši plateb.

Takže dostávají od státu zpět taky jako každý.

A zdaleka ne všichni zaměstnanci chtějí něco od státu - a i kdyby chtěli, dostanou kulové.

V. Dostál 26.8.2016 12:05

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Vám určitě tohle povedené duo tádobyvládců vydrží. Tož směle dál vedeni selským rozumem a neomylnými voždi, bon voyage

V. Dostál 26.8.2016 12:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Pokud zlodějskou sítí mafiánských politiků myslíte poslaneckou sněmovnu a senát, pak se není co divit vašim názorům. Vláda pevné ruky, která odstraní šlendrán a pak se tu rozprostře blahobyt , to tu bylo poměrně nedávno. Výrazové klišé sluníčkáři máte od vašeho hradního guru , ať ho Bůh uchrání virózy, jinak je bezobsažné. O mé výchově víte nic a tak to zústane, není třeba se uchylovat k osobním výpadům. Jen bych zdůraznl, že používání výrazu my jasně indikuje vaši rudou minulost. Stydíte se za svůj názor, nebo ho nemáte? Proč nenapíšete já? Za koho teda vlasrně mluvíte?

K. Vyšata 26.8.2016 12:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nějak vás štve, že předchozí politická garnitura zkrachovala na otevřeném poklopci pana čestného. To byla ta kapička tolerance co přetekla a následky s radostí prožíváme, tedy my ...selští rozumbradové....

Jsem rád, že se alespoň na něco těšíte, život plný stresu, zklamání a hrůzy nad věcmo příštími musí být hrozný.

Snad nám Babiš vydrží se Zemanem dlouho.

K. Vyšata 26.8.2016 11:50

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nějak vás s... že nesedají na lep vám, vaší zlodějské sítě mafiánských politiků kteří se skrývají za demokracii. Sedáme na lep těm, co nám plní sliby a zlepšují život. A sedíme si dobře, ke vzteku takových jako ste vy, není nad selský rozum.

Pokud jde o inkluzi, chtěl jsem vás upozornit jen na to, že má výchova nebyla pod dozorem sluníčkářů a tak se vám moje příspěvky zdají divné. Vás určitě už ve výchově provázel nějaký asistent a vidím, že odvedl dobrou práci.

Proto se vaše argumentační schopnost omezuje na konstatování že o asyl u nás žádají lidé putující za prací a ne hordy parazitů čekající na to, že je někdo bude živit. My máme kam a koho začleňovat a dá nám to dost velkou práci. Možná, až se to naučíme (i když na to nestačilo pár století), možná že ještě někoho na začleňování přijmeme.

Nikdy jsem si nepomyslel, že naše chudoba bude naše záchrana..... to jsou paradoxy života, že?

V. Dostál 26.8.2016 11:40

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Vaše analytické schopnosti jste mírně nadhodnotil, nejsou chabé, jsou žádné, inu selský rozum. Jen pro příklad, Babišův koníci Šlachta a Ištán pořádají teatrální lovy na politiky, ze kterých se vyklubala nezaplacená daň, a zatím žádný jiný výsledek.Po reorganizaci policie, po které by bylo vidět Šlachtovi na prsty šlachta teatrálně ochází, mávaje jakousi zprávou a obviňuící i prezidenta policie. A Babiš mu hned připraví teplé místečko ve svém království a co víc, chystá mu vlastní policii. No máme se na co těšit na novou VBB tedy Vřejná Babišova Bezpečnost

V. Dostál 26.8.2016 11:30

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Je až překvapivé, jak lidé vybavení tkz. selským rozumem sedají na lep populistům, věří demagogickým bláblům a umožňují vládnout StBákům a jiným kreaturám. Inkuze v Čechách se týká cca 2,5 procenta tedy 5 na 200. Statisticky a i fakticky nevýznamné, ale pro selský rozum zásadní. Z oněch cca 850 žádostí o asyl v tomto roce je většina ukrajinců a číňanů a slováků. Přkvapivé, že? Ale selský rozum bude poslouchat lží

V. Dostál 26.8.2016 11:24

Re: ANO!

OSVČ odvádějí méně daní, to je pravda, ale na druhou stranu nic nedostávají od státu zpět, téměř nulová nemocenská, minimální důchod, šikana na úřadech. A OSVČ také nic od státu nechce , na rozdíl od horníků, hutníků atd.

V. Dostál 26.8.2016 11:18

Re: Bureš

Ale ne na Slovensku, kde byl registrován,

K. Vyšata 25.8.2016 23:02

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Určitě si najde čas přesvědčit jednoho z mála, co ještě touží úpo časech minulých. Jeho cíl je získat hodně přes 50% a tak je každý získaný hlas dobrý. Klidně se na moji maličkost odvolejte, ale jestli to pomůže nezaručím, protože pracovat na rozkladu zahnilých struktur je dost časově namáhavé. Ale za pokus to stojí, držím palce.

J. Jurax 25.8.2016 22:52

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Aha - a můžu říct, že mne doporučujete, aby se mnou tak aspoň půlhodinku pokecal?

K. Vyšata 25.8.2016 22:35

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Pokuste se s ním setkat a zeptat se přímo jeho.

K. Vyšata 25.8.2016 22:31

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

To není žádná víra, podle mých chabých analytických schopností mi takový vývoj dává smysl, tedy zatím. Při těch chybách co vrší Babiš a s podivem mu procházejí, asi svoji misi dovede do konce. Musel projevit úžasný odhad budoucích jevů, nad tím smekám. Asi ty miliardy nespadly z nebe. Stýkal se se všemi politiky bez ohledu na ideologii a asi poznal co je v politice drží a jak jsou impotentní..... Byl ve správný čas na správném místě a neváhal.

J. Jurax 25.8.2016 22:22

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

No, mohu jen dodat, že Vám závidím Vaši víru, kterou arciť naprosto nesdílím.

J. Jurax 25.8.2016 22:20

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Jak?

K. Vyšata 25.8.2016 22:20

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Babiš se nikdy netajil tím, že vstoupil do politiky, protože ho štvaly poměry v republice, soustavné korumpování a rozkrádání. Netajil se tím, že mu to začalo hodně vadit v jeho podnikání a tak využil znechucení lidí a vtrhnul do politiky. Byl chytrý, své zájmy spojil se zájmy většiny občanů a Zeman mu umetl cestu když vyrazil kvazipravičáky od moci. A s podivem registruji, že se Babišovi v politice daří a když zvládne ještě jedno volební období, podaří se mu ten hnůj v politice vykydat. Co bude potom uvidíme, třeba svoji misi ukončí, ta smečka kariéristů z ANO se rozuteče a politické strany příjdou k rozumu. Ale to je ještě daleko a před ním je ještě hodně práce. Stát kvete, lidé jsou spokojeni, jeho firmy prosperují a mrmlání postižených o demokratickém rozvratu (přeloženo vykopnutí od koryt) padá do neúrodné půdy. Takový novinářský bard, pan Doležal by mohl vyprávět, maká jak šroub a jeho "demokracie" je den za dnem rozloženější.

K. Vyšata 25.8.2016 22:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Když jsem ho naposledy viděl, přesvědčil jsem se.....

J. Jurax 25.8.2016 21:39

Re: To jsou zase kecy!

"Ona totiž diktatura politických stran, vzešlá z jejich volné soutěže (rozuměj boje o moc nad občany a ve státě) není a nemůže být žádnou, tedy ani parlamentní demokracií. A právě takováto diktatura ve větší či menší míře je účastna v téměř všech státech. Jde o tragický omyl, který, zdá se, pochopili pouze nejen členové a příznivci občanských hnutí typu ANO, Úsvit a SPD" ...

Panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala ... a jaký je faktický rozdíl mezi politickou stranou a hnutím? Žádný!

Vševědoucí Wiki praví - "Politická strana se poněkud odlišuje od politického hnutí, které má obecně volnější organizaci, ale často se stává, že si označení „hnutí“ (nebo společenství, liga, aliance, unie apod.) vloží do svého názvu i politická strana, aby tak vyjádřila, že její struktura je odlišná od ostatních politických stran v zemi. V České republice je dokonce podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, politické hnutí totéž, co politická strana"

A ANO, Úsvit a SPD nás spasí ... :-)))

P. Rajman 25.8.2016 21:34

Díra na pravici a zabetonovaná levice

Pravice je slabá, protože levice je tuplovaná. Proto se začala pravice tříštit. V podstatě je to otázka tolerance komunistů.

M. Prokop 25.8.2016 21:33

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"Pokud je mi známo, tak pánové Babiš i Okamura se bez jakýchkoliv dotací klidně obejdou."

Tak to je vám realita zcela neznáma. Burešovy podniky velice těží z různých státních dotací a subvencí, Okamura vykradl státní příspěvky své straně.

M. Prokop 25.8.2016 21:30

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Tomu slouží tak akorát Chocholoušek.

M. Prokop 25.8.2016 21:27

Re: Babiš....

Asi tak, ale vykládejte to komsomolcovi.

J. Jurax 25.8.2016 21:23

Re: Jen jsem se mrknul,

Ano, souhlas

J. Jurax 25.8.2016 21:21

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"že samotný pojem "střet zájmů" je naprostý nesmysl."

Mýlíte se, a to tak, že velmi.

J. Jurax 25.8.2016 21:20

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

No, pan předřečník se jistě nedomnívá, že byste byl lobotomován; patrně chtěl vyjádřit názor, že mu Vaše názory přijdou jako názory jedince, jenž lobotomii podstoupil.

A zkreslené a zjednodušené argumenty používáte - jako každý už jenom proto, že nezjednodušené by vydaly ne-li na knihu, pak aspoň na brožurku, a na to tu není prostor. Ale po mém soudu tak činíte nejen proto ...

J. Jurax 25.8.2016 21:15

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Tohle mi přijde mnohem výstižnější než původní nad slunce jasnější výrok páně Čechův ...

J. Jurax 25.8.2016 21:12

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Hm - a jste si opravdu jist, že slouží právě Vám?

J. Jurax 25.8.2016 21:09

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nevěřte spasitelům.

Že by zrovna Babiš, mimochodem Slovák, byl takový patriot nadšený pro tuto republiku, že by chtěl koštětem železným vymést všechny lumpy a nastolit Spravedlnost a Řád (obě s velkými písmeny na začátku) v této zemi je sice možné, ale svrchovaně nepravděpodobné.

A že by byl takový altruista, že by vše činil nezištně pro lid této země je taky možné, ale též svrchovaně nepravděpodobné. To by se mu na zádech musela klubat křídla ...

Na druhé straně za každého vymeteného lumpa budiž mu sláva - pokud se neukáže, že vymetá toliko lumpy jemu protivné a nahrazuje je lumpy z jeho ruky zobajícími. Tohle totiž bývá, jak učí historie, nejčastějším důvodem okázalých vymetání Augiášových chlévů.

Přesto přese všechno může této zemi parciálně prospět, ale opakuji - nevěřte spasitelům. Vás nespasí ...

J. Jurax 25.8.2016 20:55

Re: ANO!

Podnikatelé - i ti drobní - jsou z principu méně ohební a hlavně méně závislí než zaměstnanci.

Až budou všichni pracovat v Babišových podnicích, bude tu konečně onen pověstný klid na práci.

Na druhé straně ale daně odvedené za jednoho OSVČ jsou v příkrém nepoměru s daněmi odvedenými na jednoho zaměstnance. Kdo odvede víc je celkem zřejmé, a Babiš nebude jediný, kdo se nad tímto faktem pozastavuje.

Zato je ale jediný, kdo jej chce nějak řešit (jak je otázka druhá) a taky je jediný, jemuž se tohle hodí do předvolebního klání. Zaměstnanců je víc a sázka na závist v této zemi nemůže nevyjít.

J. Jurax 25.8.2016 20:32

Re: Babiš....

Nemyslím. Aniž bych obhajoval politické strany - mají toho na sobě dost odleva doprava a zase nazpátek - mám dojem, že se Babišovi povedlo udělat z prdu kuličku a tou teď válcuje své odpůrce. Nečas tomu ovšem svou hloupostí vydatně nahrál.