17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Komise k policejní reorganizaci a proces s Nečasem

To, o co v české politice v tomto desetiletí jde, definoval před časem s brutální otevřeností Andrej Babiš. Jde o to svrhnout vládu politiků, kteří nám vládli poslední čtvrtstoletí, nemakali a kradli, a nahradit ji Novými pořádky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 25.8.2016 21:34

Díra na pravici a zabetonovaná levice

Pravice je slabá, protože levice je tuplovaná. Proto se začala pravice tříštit. V podstatě je to otázka tolerance komunistů.

P. Bolec 25.8.2016 19:30

Babiš....

opozici neodrovnal, ta se odrovnala sama. Teď se odrovnává ČSSD díky pokryteckému chování B. Sobotky.

J. Jurax 25.8.2016 20:32

Re: Babiš....

Nemyslím. Aniž bych obhajoval politické strany - mají toho na sobě dost odleva doprava a zase nazpátek - mám dojem, že se Babišovi povedlo udělat z prdu kuličku a tou teď válcuje své odpůrce. Nečas tomu ovšem svou hloupostí vydatně nahrál.

M. Prokop 25.8.2016 21:27

Re: Babiš....

Asi tak, ale vykládejte to komsomolcovi.

B. Rybák 25.8.2016 14:13

ANO!

Pod záminkou boje proti korupci probíhá na celém "západu" boj proti standardním, jeho židovsko-křesťanský základ obhajujícím demokratickým stranám. U nás byla v odvetě za účinný odpor proti politické korektnosti politicko-korektně ovládnuta všechna důležitá masmédia a došlo k jinde dosud nevídané a bohužel úspěšné kriminalizaci demokratických (tedy politicky nekorektních) stran a jejich politiků, mafií státních zástupců (Zeman, Bradáčová, Ištvan), speciálních "policejních" jednotek (Šlachta) ..., která beztrestně realizovala m.j. i protiústavní svržení vlády premiéra Nečase, který byl exemplárně potrestán za to, že i v beznadějném obklíčení hájil zájmy našeho státu a národa.

To, že Sobotkova ČSSD se dosud vyhýbá radikálním postojům je důsledkem jejího nepřekonatelného rozpolcení na politické korytníky (Špidla, Dienstbier), "zemanovce" (Hašek, Škromach) a "komunistické" nostalgiky!

J. Kyselková 25.8.2016 17:56

Re: ANO!

Je nám dobře. Usalašili jsme se v představě, že za nás maká velký mág a zakroutí konečně s příživníky a zloději (živnostníci, podnikatelé, OSVČ). Nepřipouštíme si, že tento vypečený člověk (kdesi zmínka, že vlastní sám 300 podniků!) je svými tvrdými aktivitami, zasahující i do oborů, jemu nepříslušných - úchylný.

Jaké jsou jeho cíle ? Proč skandalizuje a demontuje životadárnou třídu malých podnikatelů a dříčů neúměrnou, p ř e k o t n o u byrokracií a tvrdými likvidačními postihy ? Jaký profit čekáte, koblihy ? Žádný plevel neroste do nebe.

J. Jurax 25.8.2016 20:55

Re: ANO!

Podnikatelé - i ti drobní - jsou z principu méně ohební a hlavně méně závislí než zaměstnanci.

Až budou všichni pracovat v Babišových podnicích, bude tu konečně onen pověstný klid na práci.

Na druhé straně ale daně odvedené za jednoho OSVČ jsou v příkrém nepoměru s daněmi odvedenými na jednoho zaměstnance. Kdo odvede víc je celkem zřejmé, a Babiš nebude jediný, kdo se nad tímto faktem pozastavuje.

Zato je ale jediný, kdo jej chce nějak řešit (jak je otázka druhá) a taky je jediný, jemuž se tohle hodí do předvolebního klání. Zaměstnanců je víc a sázka na závist v této zemi nemůže nevyjít.

V. Dostál 26.8.2016 11:24

Re: ANO!

OSVČ odvádějí méně daní, to je pravda, ale na druhou stranu nic nedostávají od státu zpět, téměř nulová nemocenská, minimální důchod, šikana na úřadech. A OSVČ také nic od státu nechce , na rozdíl od horníků, hutníků atd.

J. Jurax 26.8.2016 22:31

Re: ANO!

No, nemocenskou a důchod mají OSVČ podle toho, kolik zaplatí na sociálním pojištění - tam jistá, byť malá zásluhovost je. Platí-li málo, mají i menší penze a malou nemocenskou. Může je těšit, že aspoň nejsou na důchodech i nemocenské tak nehorázně obíráni jako ti, kdož platí víc a nemohou se tomu nijak vyhnout jako zaměstnanci.

Zdravotní péči ale mají jako každý - ta je plně solidární bez ohledu na výši plateb.

Takže dostávají od státu zpět taky jako každý.

A zdaleka ne všichni zaměstnanci chtějí něco od státu - a i kdyby chtěli, dostanou kulové.

K. Vyšata 25.8.2016 11:29

Usilovnou prací (likvidací státu)

se podařilo tzv. demokratickým stranám uplácat Golema. Zpomněly mu ale udělat důlek pro ovládací šém a Golem ( pro neznalé pan Babiš) se jim vymknul z rukou. K nepochopení stvořitelů se dal do služeb lidu a to "demokraty" uvádí do hysterické situace podobné předávkováním extází. Hrozí kolaps tradičních stran a zhroucení systému mafiánských pavučin. To si plně uvědomuje skupinka politických agitátorů v čele s panem Doležalem a bijí na poplach.

Není ale již pozdě??

V. Dostál 25.8.2016 11:56

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Vidím se nucen Vás politovat. Multimiliardář ve službách lidu? Pokud Babiš něčemu slouží, jsou to jeho mocenské ambice. Nestydí se lhát (čapí hnízdo) a i původ jeho zbohatnutí je křišťálově čistý, že?

K. Vyšata 25.8.2016 12:27

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nelitujte, podívejte se do zrcadla, tam je ten k politování. Někdo si z náhrad pořídí byt, někdo podnikáním miliardy, ani jeden zákon neporušil. Jen se ukázalo, že morálka a etika v podnikání je nápadně podobná činnosti v politice.

Podstatný je rozdíl mezi Babišem a třeba Sobotkou (dosaďte si třeba i jiné politické "velikány") v tom co dělají, za co, pro stát a jeho občany. I přes náramnou snahu pokračovat v bývalé praxi politickými stranami, se postupně Babišovi daří prosazovat zákony (o kterých se debatuje desetiletí) které omezují rozkrádání státu. Miliardář? Proč ne, mělo by vás spíš zajímat kolik lidí zaměstnává.

I. Mertl 25.8.2016 13:50

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Věř a přijdeš do nebe! Jen si, pane Vyšato, nedovedu to Vaše nebe představit, snad v představenstvu nějakého Agro-. Jinak nebe v nějakém středoevropském středoasijském státě? No, asi nebude muslimské. I když, kdo ví, co se bude oligarchovi hodit...

K. Vyšata 25.8.2016 18:20

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Jsem atheista, jestli chcete vědět něco o nebi, zeptejte se Halíka, ten tam občas zalétává nabrat rozumy.

V. Dostál 25.8.2016 14:02

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Jste skutečně tak naivní, nebo jen pdplacený? Vaše pčíspěvky jsou mentálně na úrovni 6.třídy. Babiš dělá jen a jen ro sebe a jen trouba mu může věřit

K. Vyšata 25.8.2016 18:27

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

To víte pane Dostále, v mém ranném věku ještě nevládla ČSSD a nějaká inkluze nebyla. Ale nebyl žádný Dostál a tak jsem měl jiné životní vzory. A taky jsem dostal vychování (což vám chybí) a naučili mně používat selský rozum.

V. Dostál 26.8.2016 11:30

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Je až překvapivé, jak lidé vybavení tkz. selským rozumem sedají na lep populistům, věří demagogickým bláblům a umožňují vládnout StBákům a jiným kreaturám. Inkuze v Čechách se týká cca 2,5 procenta tedy 5 na 200. Statisticky a i fakticky nevýznamné, ale pro selský rozum zásadní. Z oněch cca 850 žádostí o asyl v tomto roce je většina ukrajinců a číňanů a slováků. Přkvapivé, že? Ale selský rozum bude poslouchat lží

K. Vyšata 26.8.2016 11:50

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nějak vás s... že nesedají na lep vám, vaší zlodějské sítě mafiánských politiků kteří se skrývají za demokracii. Sedáme na lep těm, co nám plní sliby a zlepšují život. A sedíme si dobře, ke vzteku takových jako ste vy, není nad selský rozum.

Pokud jde o inkluzi, chtěl jsem vás upozornit jen na to, že má výchova nebyla pod dozorem sluníčkářů a tak se vám moje příspěvky zdají divné. Vás určitě už ve výchově provázel nějaký asistent a vidím, že odvedl dobrou práci.

Proto se vaše argumentační schopnost omezuje na konstatování že o asyl u nás žádají lidé putující za prací a ne hordy parazitů čekající na to, že je někdo bude živit. My máme kam a koho začleňovat a dá nám to dost velkou práci. Možná, až se to naučíme (i když na to nestačilo pár století), možná že ještě někoho na začleňování přijmeme.

Nikdy jsem si nepomyslel, že naše chudoba bude naše záchrana..... to jsou paradoxy života, že?

V. Dostál 26.8.2016 12:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Pokud zlodějskou sítí mafiánských politiků myslíte poslaneckou sněmovnu a senát, pak se není co divit vašim názorům. Vláda pevné ruky, která odstraní šlendrán a pak se tu rozprostře blahobyt , to tu bylo poměrně nedávno. Výrazové klišé sluníčkáři máte od vašeho hradního guru , ať ho Bůh uchrání virózy, jinak je bezobsažné. O mé výchově víte nic a tak to zústane, není třeba se uchylovat k osobním výpadům. Jen bych zdůraznl, že používání výrazu my jasně indikuje vaši rudou minulost. Stydíte se za svůj názor, nebo ho nemáte? Proč nenapíšete já? Za koho teda vlasrně mluvíte?

J. Jurax 25.8.2016 21:09

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nevěřte spasitelům.

Že by zrovna Babiš, mimochodem Slovák, byl takový patriot nadšený pro tuto republiku, že by chtěl koštětem železným vymést všechny lumpy a nastolit Spravedlnost a Řád (obě s velkými písmeny na začátku) v této zemi je sice možné, ale svrchovaně nepravděpodobné.

A že by byl takový altruista, že by vše činil nezištně pro lid této země je taky možné, ale též svrchovaně nepravděpodobné. To by se mu na zádech musela klubat křídla ...

Na druhé straně za každého vymeteného lumpa budiž mu sláva - pokud se neukáže, že vymetá toliko lumpy jemu protivné a nahrazuje je lumpy z jeho ruky zobajícími. Tohle totiž bývá, jak učí historie, nejčastějším důvodem okázalých vymetání Augiášových chlévů.

Přesto přese všechno může této zemi parciálně prospět, ale opakuji - nevěřte spasitelům. Vás nespasí ...

K. Vyšata 25.8.2016 22:20

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Babiš se nikdy netajil tím, že vstoupil do politiky, protože ho štvaly poměry v republice, soustavné korumpování a rozkrádání. Netajil se tím, že mu to začalo hodně vadit v jeho podnikání a tak využil znechucení lidí a vtrhnul do politiky. Byl chytrý, své zájmy spojil se zájmy většiny občanů a Zeman mu umetl cestu když vyrazil kvazipravičáky od moci. A s podivem registruji, že se Babišovi v politice daří a když zvládne ještě jedno volební období, podaří se mu ten hnůj v politice vykydat. Co bude potom uvidíme, třeba svoji misi ukončí, ta smečka kariéristů z ANO se rozuteče a politické strany příjdou k rozumu. Ale to je ještě daleko a před ním je ještě hodně práce. Stát kvete, lidé jsou spokojeni, jeho firmy prosperují a mrmlání postižených o demokratickém rozvratu (přeloženo vykopnutí od koryt) padá do neúrodné půdy. Takový novinářský bard, pan Doležal by mohl vyprávět, maká jak šroub a jeho "demokracie" je den za dnem rozloženější.

J. Jurax 25.8.2016 22:22

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

No, mohu jen dodat, že Vám závidím Vaši víru, kterou arciť naprosto nesdílím.

K. Vyšata 25.8.2016 22:31

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

To není žádná víra, podle mých chabých analytických schopností mi takový vývoj dává smysl, tedy zatím. Při těch chybách co vrší Babiš a s podivem mu procházejí, asi svoji misi dovede do konce. Musel projevit úžasný odhad budoucích jevů, nad tím smekám. Asi ty miliardy nespadly z nebe. Stýkal se se všemi politiky bez ohledu na ideologii a asi poznal co je v politice drží a jak jsou impotentní..... Byl ve správný čas na správném místě a neváhal.

V. Dostál 26.8.2016 11:40

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Vaše analytické schopnosti jste mírně nadhodnotil, nejsou chabé, jsou žádné, inu selský rozum. Jen pro příklad, Babišův koníci Šlachta a Ištán pořádají teatrální lovy na politiky, ze kterých se vyklubala nezaplacená daň, a zatím žádný jiný výsledek.Po reorganizaci policie, po které by bylo vidět Šlachtovi na prsty šlachta teatrálně ochází, mávaje jakousi zprávou a obviňuící i prezidenta policie. A Babiš mu hned připraví teplé místečko ve svém království a co víc, chystá mu vlastní policii. No máme se na co těšit na novou VBB tedy Vřejná Babišova Bezpečnost

K. Vyšata 26.8.2016 12:01

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Nějak vás štve, že předchozí politická garnitura zkrachovala na otevřeném poklopci pana čestného. To byla ta kapička tolerance co přetekla a následky s radostí prožíváme, tedy my ...selští rozumbradové....

Jsem rád, že se alespoň na něco těšíte, život plný stresu, zklamání a hrůzy nad věcmo příštími musí být hrozný.

Snad nám Babiš vydrží se Zemanem dlouho.

V. Dostál 26.8.2016 12:05

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Vám určitě tohle povedené duo tádobyvládců vydrží. Tož směle dál vedeni selským rozumem a neomylnými voždi, bon voyage

R. Langer 25.8.2016 13:24

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Cha cha cha chááá, Babiš se dal do "služeb lidu", no to mě po*er! :-D

Tak tenhle vtip už dnes určitě nic netrumfne...

K. Vyšata 25.8.2016 18:29

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Podle vaší reakce evidentně se neslouží vám, nepatříte k těm postiženým na které dopadly nové zákony?

J. Jurax 25.8.2016 21:12

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Hm - a jste si opravdu jist, že slouží právě Vám?

M. Prokop 25.8.2016 21:30

Re: Usilovnou prací (likvidací státu)

Tomu slouží tak akorát Chocholoušek.