21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Komise k policejní reorganizaci a proces s Nečasem

To, o co v české politice v tomto desetiletí jde, definoval před časem s brutální otevřeností Andrej Babiš. Jde o to svrhnout vládu politiků, kteří nám vládli poslední čtvrtstoletí, nemakali a kradli, a nahradit ji Novými pořádky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 25.8.2016 9:39

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

No ty krááávo, člověče, to je fakt dobrej matroš, co berete.

Mohl byste mi vysvětlit, na čem přesně stojí váš názor, že "Lidě, které jste jmenoval, ... již v životě něco dokázali... nemají potřebu pro sebe dále něčeho dosahovat"?

Čím to máte opodstatněné? Jenom tím, že třeba Babiš má už peněz dost, takže teď už mu musí jít o něco jiného - a tím je přece blaho nás všech? To se asi moc nevyznáte v lidské psychologii. Proč by takový člověk nemusel chtít peněz prostě ještě víc? Krom toho - víte co chutná ještě více než peníze? MOC! Moc nad ostatními. Je řada lidí, kteří třeba penězi pohrdají, ne že by je vůbec nemuseli mít, ale stačí jim relativně málo, ale čeho se nemůžou nabažit je moc - historie je plná příkladů.

Ale i kdyby šlo jen o peníze - člověče, v kontextu druhého nejbohatšího Čecha, Babiše, myslíte si, že že nějaké odměny za poslaneckou práci pro takového člověka něco znamenají? To jsou naprosté drobné, takového člověka nezajímají statisíce, ale miliardy a zná moc dobře cesty, jak se k nim dostat.

Uff, no vy jste teda materiál. Mimochodem, v čem je prosím následováníhodný obrovský střet zájmů oligarchy Babiše, který v jedné osobě spojuje člověka s obrovskou mocí politickou (ministr financí, předseda silného politického hnutí, volený 100% hlasů - to je panečku demokracie :)), ekonomickou (člověk vlastnící obrovské množtví firem, zaměstnávající x lidí, mající spoustu kšeftů se státem) a ještě mediální (MfDnes, Lidovky, Impuls)? Nepřijde vám to pro společnost jako potenciálně hodně velký průser? Jo jasně - vám stačí, když Babiš řekne: "Ano, já mám střet zájmů - ale já ho nezneužívám!!" Nj, přeceda přece říká jenom pravdu.

P. Čech 25.8.2016 8:55

Re: Jen jsem se mrknul,

Pevně věřím, že tyto volby dopadnou nejlépe. Lépe než kterékoliv volby od roku 1990. Ideální by bylo, kdyby občanská hnutí, která kandidují ve volbách do poslanecké sněmovny dosáhla tamto ústavní většiny. To proto, aby mohla nerušeně (od politických stran) konečně konat smysluplnou práci pro občany a pro tento stát. Jak je z minulosti patrno, politické strany tohoto schopny nejsou.

P. Čech 25.8.2016 8:50

Re: Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

Lidé, které jste jmenoval, ale i další členové těchto občanských hnutí již ve svém životě něco dokázali a něčeho konkrétního dosáhli. Nemají pořebu pro sebe dále něčeho dosahovat. Na rozdíl od téměř všech (výjimky se dají spočítat na prstech jedné ruky)politiků politických stran.Pánové Okamura a Babiš dokázali naopak, že jim vůbec nejde o nějaké vlastní výhody a dokonce i své odměny za vykonávanou poslaneckou práci posílají na obecně prospěšné účely. Ptám se Vás, je snad ještě nějaký jiný poslanec či senátor, který se takto chová? Není!

B. Mráz 25.8.2016 8:43

Re: Jen jsem se mrknul,

Svatý prosto to, Bureš deklaroval..Já véřím. Ty volby dopadnou hůř, než čekají největší pesimiste.

P. Čech 25.8.2016 8:43

Re: Bureš

Jediné, co je možno a nutno panu Babišovi vyčítat je jeho členství v KSČ. Vše ostatní co činil a činí je podpory a následování hodné. Neustále ukazuje, že mu jde pouze o blaho státu. Své vlastní blaho si již vytvořil. Na rozdíl od naprosté většiny ostatních politiků, kterým jde pouze a jedině o blaho vlastní. Stát a jeho občané jsou jim ukradení. Kdo toto nevidí a nebo nechce vidět je a nebo bude slepý.

M. Prokop 25.8.2016 8:43

Re: Jen jsem se mrknul,

Nezklamal. Popsal to dost přesně, dala by se mu vytknout jen přílišná víra v to, že ČSSD je standardní demokratická strana.

Vyměnit voliče nelze, jen čekat, kdy ti dostupní pochopí, že Bureš je jen bohatší a schopnější Bárta s jeho VV.

M. Prokop 25.8.2016 8:41

Netušil bych, že může existovat naivka jako vy

"Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro lidi tohoto státu - občany, dosáhnout toho nejlepšího."

Spíš

Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro SEBE dosáhnout toho nejlepšího.

Okamura i Bureš už to dokázali dost jasně.

P. Čech 25.8.2016 8:38

To jsou zase kecy!

Nepřečetl jsem článek celý. nemohl jsem. Jde totiž o snůšku nesmyslů, hodných pouze člověka, který není absolutně schopen vidět věci takové, jaké jsou. Je totiž nad slunce jasnější, že občanské hnutí ANO, ale i Úsvit či SPD chtějí pro lidi tohoto státu - občany, dosáhnout toho nejlepšího. Na rozdíl od všech politických stran, které byly a jsou dosud v parlamentu. Tyto totiž za dobu od listopadu 1989 ukázaly svou naprostou neschopnost řídit stát a logickou nesmyslnost celého politického systému, založeného na volné soutěži těchto politických stran.. Hovořit při této příležitosti o nějaké iluzorní prohnilosti západníchburžoazních demokracií je již úplně mimo mísu. Nemůže totiž býti prohnilým něco, co objektivně neexistuje. Ona totiž diktatura politických stran, vzešlá z jejich volné soutěže (rozuměj boje o moc nad občany a ve státě) není a nemůže být žádnou, tedy ani parlamentní demokracií. A právě takováto diktatura ve větší či menší míře je účastna v téměř všech státech. Jde o tragický omyl, který, zdá se, pochopili pouze nejen členové a příznivci občanských hnutí typu ANO, Úsvit a SPD, ale stále více a více lidí na celém světě, bohužel, ponejvíce v zámoří.

J. Dvorská 25.8.2016 8:13

Bureš

Ostuda jménem Babiš- Bureš nás bude školit o morálce? To si snad dělá srandu. Občané, kteří ho volili, přečtěte si jeho podrobný životopis ! A těm, co to trochu pálí,to snad bude stačit a nedají na jeho spasitelské kecy !

K. Krejčů 25.8.2016 6:59

Jen jsem se mrknul,

zda Doležal nezklamal. Nezklamal. Je schopný marasmus, ve kterém jsme díky "etablovaným" stranám, dát za vinu Babišovi. Přitom Babiš už při vstupu do politiky deklaroval, proč do ní vstupuje. A voliči to akceptovali. Vymění Doležal voliče?