25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
figura 31.5.2007 13:12

Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Já s ním souhlasím. Občan z ČR.

Jiří K. 31.5.2007 13:04

Zapřahání kočáru před koně aneb logika v zacyklená v kruhu

Rusko nám hrozí atomovým útokem - jaká hanebná zákeřnost. Navíc to je prý ten nejpádnější argument pro umístění základen. Směšná logika pane Doležale – nejprve v rozporu s mezinárodními odzbrojovacími dohodami vytvoříme pro Rusko novou hrozbu umístěním základen a protiraketových systémů o tisíce kilometrů blíže jeho území a když na to logickým způsobem reaguje, prohlásíme to za nejpádnější důvod a argument pro ony základny.

To fakt nemá chybu.

Že takovýto jednostranný krok USA si vynutí adekvátní protiopatření, muselo hned dojít každému, kdo se logicky zamyslel nad důsledky plánu na umístění systémů protiraketové obrany na naše území a nad věrohodností oficiálně vyhlašovaného důvodu jejich rozmístění. Radarové systémy se ničí vždy jako první v pořadí a spolehlivé a rychlé vyřazení zajistí jenom jaderná zbraň. Že tento jednostraný krok vážně podkope důvěru a naruší vztahy s Ruskem bylo již od počátku naprosto jasně předvídatelné.

Nebudou li základny, nebude ani důvod, proč je jadernými zbraněmi ničit. To by mohl dokázat pochopit i pan Doležal. Nebude ani důvod opouštět léta nastolenou cestu snižování výzbroje v Evropě, jenom by měly všechny strany navzájem jednat jako rovný s rovným.

Štěpán Votoček 31.5.2007 13:00

Radaru ANO

Díky, pane Doležale. Líbí se mi vaše střízlivé a argumenty podložené názory a co se týká radaru, vidím to stejně. Nechápu, proč je v našich spoluobčanech tak zakořeněn pseudopacifismus při českých historických zkušenostech. Když se názorově sejdou komunističní důchodci a adolescentní odpůrci Západu, není co dodat.

Jura 31.5.2007 12:57

Re: Propaganda proti radaru je placena z Moskvy.

Kde budete Vy, až novuzrozený křesťan v USA stiskne tlačítko se slovy: Musel jsem zabít ty nevěřící psy (tj. i katolíky a ateisty), ostatně tak mi to přikázal bůh.

Štěpán Votoček 31.5.2007 12:53

Re: Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

Vidím chlapče, že máš pro lidi s opačným názorem jasnou škatulku - blbečci. Zajímala by mě logika, vás, protiradarových chytráků. Takže prosím od odpověď: 1. Pokud žádné nebezpečí z Blízkého Východu ani Ruska nehrozí, proč tedy strašíte lidi tím, že přítomnost radaru bude cílem pro nepřítele ? A jakého tedy ? 2. Pokud nebezpečí hrozí, chcete nám vsugerovat, že nás se to netýká, když nebudeme dráždit a tahat čerta za ocas ? Věřím, že mi kromě přidělení titulu blbeček zodpovíš tento paradox. 

Jura 31.5.2007 12:45

Re: DOMNÍVÁM SE

Dosud nedošlo k jaderné katastrofě díky vzájemně zaručenému zničení. Odtraněním této rovnováhy je její pravděpodobnost zvyšuje.

S radarem hlavně nesouhlasí občané ČR.

sam 31.5.2007 12:41

Re: Re: NE RADARU

pokud je máš v zadku, tak právě tam ;-D

p_m 31.5.2007 12:38

Re: NE RADARU

Do Brd?;-)

Malý Aston 31.5.2007 12:36

Re: Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

To jste mne dostal.Já tady vyznávám lásku k bývalému bolševickému Rusku a novému imperiálnímu kapitalistickému Rusku a Vy mne podezíráte,že si dělám srandu.:-D

beowulf 31.5.2007 12:06

Re: Re: "Američané nikdy nenapadnou Rusko"

Vážený pane Antoníne (mimochodem opravdu hezké jméno), přečtěte si laskavě můj příspěvek ještě jednou, podumejte a pak teprve reagujte. Ne já, nýbrž pan Doležal pokládá mínění Rusa za relevantní, což si dovoluji v kontextu jeho výpovědi pokládat za pubertální a studenoválečnické. A  ano, jako nezávislý stát bychom měli být schopni rozpoznat mezinárodní situaci, nejlépe sami, bez předžvýkaní a nadiktování bushovou nebo putinovou administrativou. 

strejda 31.5.2007 11:52

Re: Re: dodatek

Na rozdíl od vás nejsem robot. Neřídím se slovy automaticky a navždy. Můj sofrware je mnohem sofistikovanější. nešetřete a pořiďte si nějako levnější vyšší verzi myšlení. Vyplatí se to. Pro mně byl cizí i Wehrmacht, holt jsem starší než vy. Jinak USA také říkají Eto vaše dělo. Konec konců pozval je pan Payne jménem lidu. Opravdu zvláštní, jak se tragédie mění v parodii. NATO je něco jiného než základna US Army. Podle Vondy ani solidarita a síla NATO nám neumožní žít bez pravidelné armády. Hodně divné řeči. Co s námi bude, když USA nevybudují základnu? Zahyneme? Mudeme prodáni ruském medvědu?

Co říkáte nové grafické úpravě stránek?

strejda 31.5.2007 11:45

Re: Re: dodatek

Kde se dá demonstrovat proti výstavbě ruské raketové základny u nás. Jdu tam!

Roben 31.5.2007 11:27

Pan Šovinista píše...

Pane Doležale, poskytl jste mi další důvod, proč ten radar nepodpořit. >- Strašení Ruskem, to jste trochu OUT!

Kuliferda 31.5.2007 11:20

NE RADARU

Jděte s radarem do ...

Malý Aston 31.5.2007 11:18

Re: Re: Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

Ano,souhlasím.Jsem pro návrat dělnických ředitelů,kteří prošli vzdělávacím tříměsíčním kurzem a mají titul Ing.Jsem pro znovuzavedení stranických buněk na pracovištích,celozávodních výborů KSČ,okresních a krajských předsedů.Kde se má normální čestný pracovitý a uvědomělý občan obrátit o pomoc?Mám předplaceno Rudé Právo a když jsem ukázal doklad svému kapitalistovi aby mi zvedl osobní ohodnocení,vyhodil mne na ulici.Já po ničem netoužím jen po návratu starých dobrých časů.Pěkně chodit do zěměstnání a nepracovat.:-D

PROKOP BUBEN 31.5.2007 11:16

Re: Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

 NO, zatím se o pobratimství s RAS - PUTINEM pokouší Výkvět našeho občanstva, po piklech s Grebeníčkem na Hradě....

Harpyje 31.5.2007 11:14

Re: Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

I Vy vtipálku!

AndyO/X 31.5.2007 11:13

Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

kdo ve světě válčí a zadlužuje vlastní zemi natolik, že je jasné, že tyto dluhy z této války a těch minulých už nikdy nesplatí?P.S.Špidla to není.PseudoČech mi určitě jako správný popleta napíše, že je to Putin:-))

Douša Josef 31.5.2007 11:12

Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

Vy si z nás děláte legraci, že? Jinak by to bylo zralé na Bohnice! Kdo toho Brežněva nazýval "andělem míru"? Vládu měl "poctivý lidnaší krásné země" plně v rukou 40 let, až se mu to hospodářství zhroutilo jako domeček z karet! Nebo proč myslíte, že šli komunisté na konci osmdesátých let od válu téměř ve všech státech "tábora míru a socialismu"? Zase to zavinili "američtí imperialisté"?

PROKOP BUBEN 31.5.2007 11:12

DOMNÍVÁM SE

 ŽE pokud budou s radarem souhlasit všichni spojenci a EU, nemělo by jeho instalaci nic bránit a i v případném referendu by měl dostat souhlas......Pokud dojde k nějaké světové, nebo jen evropské jaderné katastrofě, je bláhové si myslet, že dopadneme líp  bez radaru.....

Harpyje 31.5.2007 11:11

Re: Autore, popište tady prosím obšírně,

Jistě, Grenada nebo Rusko, pro po ropě a zemním plynu dychtícím busharonistům je to jedno. Ale nejdřív je na řadě Irán. ;-D;-D;-D

Esmerald 31.5.2007 11:11

Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

Kdyby ta ironie byla více zakryta, zmátla by mne a napsal bych, že jde o další ožralou učitelku. V ruských školách jsou ožralé i děti, nemluvě o tatíkovi, který velí ponorce s nukleárními zbraněmi.

Malý Aston 31.5.2007 11:11

Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

Anežko,Vy mi mluvíte z duše.Mír zachrání jen rudí,naši bratři boubelatí.A soudruh Filip a Paroubek to myslí upřímně.Již jsem se doslechl,že na protest proti radarům odmítl soudruh Paroubek setkání s tím ďáblem imperialistickým i když je mu líto fotky do jeho nové obrázkové knihy.Je potřeba se přiznat k lásce k Putinovi který rovněž buduje kapitalismus ale s lidskou tváří.:-D

sam 31.5.2007 11:10

Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

nemáte pravdu. Jsem kantor z Hradce. Pokud nevíte, Rusko řeklo, že v případě napadení státu v prvním sledu zničí radar. To je prostě moc. Oni by se chtěli bránit a nám vyhrožovat?

A pak, Bushovic familii jde o dobro planety. Vpadl do Iráku, protože ten vyvíjel jaderné zbraně a za štěstí iráckého lidu. Věrolomné Rusko se na irácký lid vykašlalo. O dobro planety jde zbrojním koncernům, vždyť trvalý mír nejlépe zajistí trvalé války. A kolik lidí zaměstnávají ! A když se vyrobí, musí se to použít, zařízení modernizovat. Jestli Amerika vydává na zbrojení tolik, jako ostatní státy planety, je to jen dobře. Neohrožuje mír ona, ale ti, co by se snad chtěli věrolomně bránit ! Potřebujeme svého Ochránce, bez něj bychom byli ztraceni ! A svého nepřítele. Proto jsem pro radar. On nás totiž ochrání.

Anežka Šídová ze Žacléře 31.5.2007 11:06

Re: Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

Anno. Souhlasím s V8mi, je potřeba vládu vrátiti do rukou poctivého pracujícího lidu naší krásné země. Já sama jsem pro svou vlast mnoho dobra již vykonala-učila jsem až do roku 1989 občanskou nauku a pomáhala zútulňovat Sudety. Sama jsem se tam starala o 3 vily, které jsme sebrali Němcům a zrádcům a zrádcum a kolaborantům. Také jsem zakládala družstva a potírala kulaky. Jsem zvyklá se obětovat pro lid a

Esmerald 31.5.2007 11:05

Re: dodatek

Strejdo:

1) CIZÍ základnou se již navždy bude automaticky myslet RUSKÁ či OKUPAČNÍ základna. Nezapomeňte na slova tovoryše Brežněva - " Eto vaše dělo ".

2) Zaplať Bůh, jsme členy NATO, kde útok na jednoho je útokem na všechny. Pokud ovšem se bolševici Paroubek a Falmer spolu s našimi "vlasteneckými" generály rozvědky KGB dostanou k moci, budou s ruskou pátou kolonou a mafií opravdovou hrozbou, že budou tyto věci chtít změnit. Počítejme s nejhorším a nenechávejme se dále oblbovat.

Pazúr 31.5.2007 11:03

Autore, popište tady prosím obšírně,

na koho zaútočil Irák, na koho zaútočila Grenada, na koho útočily další státy napadené USA? ;-P stačí jeden podobně šílený prezident jako ten současný, a USA nezaútočí na Rusko jenom do té doby, dokud si nebudou myslet že by mohli vyhrát ;-P:-P 

Malý Aston 31.5.2007 11:01

Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

Konečně jeden dobrý názor.Já s Vámi souhlasím,pořád vidím soudruha Brežněva jak pláče,třímá v rukou bílou holubici a posílá ji na všechny světové strany.Celý problém vznikl ve vzdělávání soudruhů.Neučili se jak jim radil Iljíč,neučili se,chlastali vodku a naprosto zblbnuli.Gorbačov to chtěl zachránit,vyhlásil Suchý zákon,zakázal vodku,zrušil vinohrady a oni mu za zády provedli revoluci.Já pořád říkám " Chlastat se nemá":-D

strejda 31.5.2007 10:55

Re: Re: Mám, stejně jako řada spoluobčanů, obavy z vývoje v Rusku

Znám mnoho desítek Rusů jejichž rodiče k nám přišli za první reepubliky. Jsou to větší vlastenci, než Češi. Ta těžká doba budování socialismu s nemožností cestovat a žít jinde ve vás zanechala velmi těžké následky. Zkuste vyrazit za česká humna do světa. Mnoho Čechů se tam potlouká. Najdete je všude. Stejně tak se mnoho cizinců potlouká u nás. Když se chci dobře najíst, jdu k Číňanovi. Vesty si kupuji u Vietnamců. Můj soused je Slovák. Na pivo chodím s Němcem. Do světa jezdím s Bulharem a Polákem (všichni se považují za Čechy). V domě máme tiché Cikány, co si nahrabali v Británii. Svět již nezměníte. Já lidi dělím na dobré a špatné, vyplácí se mi to. Jo a učím se na stará kolena cizí jazyky.

Anežka Šídová ze Žacléře 31.5.2007 10:55

apeluji na vládu lidu a chci světový mír

Jsem bývala kantorka ze Žacléře a jsem proti imperialistickým radarům. Náš pan Putin chce mír a mír také chrání. Jde mu o dobro veškerého lidu té rozumné poloviny lidstva. Podpořme ho. Podpořme pana Filipa, který uva´žuje stejně jako pan Putin a také pana Paroubka, který chce rovněž jen to nejlepší pro tuto krásnou planetu