25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 31.5.2007 16:49

Poslední dva roky a toto téma zejména

mne přesvědčují o jednom. Osmiletá "péče" socana o "veřejné mínění" nám tu rozděluje to, co zbylo po minulém století z českého národa na dva kmeny - jednak MY ČEŠI - tedy levicově myslící, bývalí mlčící vegetáti socialistického režimu - v podstatě my soudruzi a přátelé. Na druhé straně jsou zločinci, přisluhovači cizích mocností, neobolševici!!!, prostě kdokoliv jiného než "našeho" názoru. České hyeně se opět zachtělo vyhnání. Zbavili jsme se Rusínů, Slováků, Maďarů, Židů i Němců, pořešíme cikána a hurá na buržousta!! Jde z toho trochu hrůza. V 89 si ti samí hráli pár týdnů na "slušné lidi", dnes je to opět zvěř.... Kde se v české levici bere ta neuvěřitelná nenávist k člověku, pokud není ujařmen jejich dogmatem "stejných žaludků".

oakman 31.5.2007 16:40

Opět zjednodušenina ... taková ta od Biĺaka

Same, to že s tebou nesouhlasím, neznamená, to co říkáš - já prostě nejsem neobolševik, jsem jen člověk, který má jiný názor, nic víc..... Ty si nás oponenty musíš oflastrovat, abys věděl jak štěkat??  Není to spíš ten starý bolševik, který z tvé hlavy velí ke zničení toho, kdo nesouhlasí?? Není to náhodou tak, že ty, mírumilovný jedinec toužící po světě bez zbraní, používáš slovník vrahů z padesátých let??

Otázka zní - Mojí rodinu nejdříve obětoval Beneš Hitlerovi, posléze takoví jako ty Gottwaldovi - náš život v letech 1939 - 89 byl velmi mizerný, proto nechci dopustit, abys mé děti obětoval, až bude stát ve dveřích mužik s jinou raketou a nebude se ptát, jetli může dál. Ty ho pro mne zastavíš??? Těžko.... Já to mám jasné, jestli skončit v lágru jako předkové, to radši s kvérem a v botách.

Joska 31.5.2007 16:33

Re: Re: Re: Re: Poznámka "od věci" ?

oakmene,mluvíte mi ze srdce.Dnes v novinách je článek,že Putin řekl,že na základě myšlenky umístit radar v Evropě jako protiopatření vyzkoušeli novou balistickou raketu.Jako kdyby vyvinuly raketu za těch pár měsíců,co se mluví o radaru.Tomu má někdo věřit?Je pravdou,že obě supervelmoci bojují o prvenství mezi sebou.Svým charakterem jsou si podobni.Ale ,když bych si měl vybrat,tak volím menší zlo a to je USA.Pokud někdo porovnává,kolik vydávají oba státy na zbrojení a tvrdí,že USA více,má pravdu.Kdyby však Rusko bylo tak hospodářsky silné jako Spojené státy,vůbec nepochybuji,že by vydávaly na zbrojení stejně.

sam 31.5.2007 16:28

Re: Same

a právě neobolševici jsou nejhorší. Protože se nerozhodují podle rozumu, ale ideologie. S islámskými teroristy je to podobné. Obě skupiny rády obětují i lidi kolem, které s jejich bojem a vytváření nepřátel nemají nic společné !

sam 31.5.2007 16:25

Re: Same

je. Páč je demokracie.

Bohužel, spousta neobolševiků, kteří převlékli kabáty, a pro které smysl života je mít Velkého Bratra a zpod jeho zad štěkat na uměle vytvářené nepřátele, že je demokracie, ještě nepochopila.

oakman 31.5.2007 16:16

Same

řekl jsi to správně - to je naše zem!! Je i moje, když s tebou nesouhlasím???

oakman 31.5.2007 16:13

Re: Re: Re: Poznámka "od věci" ?

Jen poznamenám, že na to hledím z posice podobné té Churchillovi - je to nejlepší z možných špatných řešení - ideální by bylo nezbrojit, ale to je utopie. Stejně tak, jako při výběru Topolánek/Paroubek musím, bohužel, říci: Topolánek!!, tak při výběru Clinton(ová) / RussPutinův Hurvínek na jedno období a RusPutin za pět let zpět, tak bohužel musím říci: Ano, USA. Pan Schroeder mi přitakává svými činy, pan Stoiber pak slovy.

oakman 31.5.2007 16:07

Re: Re: Poznámka "od věci" ?

V principu ano, záleží na konkrétních podmínkách - pokud mne paměť nemate, vstupovali jsme do NATO s nadějí, že naše členství zastaví mocenské šachy Ruska a Německa s našimi zeměmi. V tomhle směru je radar naprosto v pořádku. Politicky je to správné, reakce Ruska je irelevantní. Rusové prostě musí začít žít jako Němci ve vědomí, že komandují na území svém, ne za hranicí. Při jejich dosavadní politice ve střední Evropě, je radar v Brdech naprosto přirozeným východiskem. Řeči o nedemokratičnosti Ameriky rok před koncem éry jejího osobního nositele mne opravdu nechávají chladným. Pro tento problém - radar - je totiž daleko důležitější doktrína paní Clinton - ta bude v roce 2012 v čele USA....

SAM 31.5.2007 15:55

doležale

neměj o nás péči. Toto je NAŠE zem. Nás, občanů ČR. Nestačí jen převlést kabát, je třeba se zbavit bolševického totalitního černobílého myšlení, které nás může zavést všechny do záhuby.

Jestli tady něco má být, na základě věrohodných informací, a ne na základě stalinské propagandy kterou tady šíříš, o tom rozhodneme sami! >- Tebe na to nepotřebujeme :-) Jen, aby ses z tohoto sdělení nepodělal ty ! R^

Josef 31.5.2007 15:55

Re: dobrý důvod k nezávislosti vlastního úsudku

Kdepak, pani. Nikdo nikde nedava najevo, ze se boji! Bezte se jen mrknout na diskuze na idnes! Tam je nase mladez, jako jeden muz, pro radar a na utok smerem na vychod. Muzeme byt spokojeni, ze po generacich zbabelcu, kteri se nikdy na obranu vlasti nepostavili, nam ted vyrusta nova generace odhodlanych, chrabrych hrdinu. 

F2 31.5.2007 15:54

Re: Poznámka "od věci" ?

Takže jste pro radar ... ?

oakman 31.5.2007 15:47

Otázka pro ostatní žvanily:

Opravdu nejste schopni uvěřit, že tenhle člověk vždy psal názory své?? Musím se smát tomu vašemu automatismu - kde to slyšel, pro koho píše?..... to je mi zase projekce vlastního rozoumku do oponenta.

Pohled do společnosti, která automaticky očekává "myšlení v něčí službě" je smutný, zvláště když postižení jedinci nejsou schopni ani pochopit, že tu opravdu jsou lidé, kteří legitimně nesdílejí váš většinově nesprávný postoj ke spoustě věcí. To, že ten postoj je špatný, nemění ani počet jeho sympatizantů. S masou žádná kvalita nevzniká, to známe z krámu, že???

oakman 31.5.2007 15:41

Tak poraď Františku....

USA a Rusko zbrojí paralelně, koho hlídat více?? Ty, keří útočí, protože stále mohou, nebo ty, kteří neútočí, protože dočasně nejsou schopni??

Skeptic/us Maximu/s 31.5.2007 15:39

Neblábolte Starý J.,

žádný vynesený radar nemůže mít parametry toho na zemi a navíc při více radarech je měření přesnější.

Jura 31.5.2007 15:26

Re: Re: Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

...nebo se modlí v pánaboha a věří v nanebevztoupení pro sebe a dalších pár pravověrných křesťanů

Jura 31.5.2007 15:24

Re: Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Můžu Tě potěšit, radar je mnohem důležitější než antirakety.

Starý J. 31.5.2007 15:23

Re: Nelžete cizáku,

Co to blábolíte? Rusové budou provádět zkoušky nad našimi hlavami? A ty co provádí kdesi hluboko ve svém území, ty spolehlivě monitorují ze satelitů již dávno a dávno!

F.VÍZEK 31.5.2007 15:23

Poznámka "od věci" ?

Co sahá lidská paměť, nikdy nikdo v dějinách nevydával vlastní zbrojení za přípravu na agresivní válku. Každý horoval  pro mír, který mínil hájit a uhájit. Vlastní sílu potřeboval na ochranu míru, klidu, svobody, spravedlnosti, na nápravu křivd, také pro osvobození jiných národů (menšin) z jařma útlaku, pro zajištění lepšího "příští" pro budoucí generace atd. 

Každý diktátor si  pro svoje ovečky  uměl obléknout beránčí kůži, aby přesvědčil, že „prevíti“ a „nebezpečí“ už už klepou na dveře. I panu  Hitlerovi se to dařilo a jeho výzvy k míru byly více než srdceryvné.  Právě my, STŘEDOEVROPANÉ,  bychom si měli trochu "hlídat"  všechny,  kteří pro udržení míru zbrojí, zbrojí a zbrojí...  Paměť národů si to žádá!

Jura 31.5.2007 15:20

Re: Re: dobrý důvod k nezávislosti vlastního úsudku

Panama 199x ... generál Noriega je kamarád USA, že je to diktátor a vydělává na drogách nikomu nevaní. Panama později: Generál Noriega odmitl prodloužit pronájem Panamského průplavu včetně dislokace vojenské základny ... generál Noriega je sesazen a zpětně obviněn z obchodu s narkotiky. Nová vláda má možnost uvedené smlouvy svobodně podepsat.... a učiní tak.

Olina 31.5.2007 15:14

Doležale, Doležale

Zase jeden z nejblbějších příspěvků, kromě toho Topolánkova, který se dnes dá přečíst. Já vím,že kdyby k něčemu došlo tak budete po... až za ušima první jako ta krysa zalezete do díry. Ale teď jste hrdina a válečný štváč.

Tom 31.5.2007 15:14

Re: Aby bylo jasné, o který článek jde

V jakem oboru jste expert ze by jste dokazal posoudit uroven zmineneho clanku ?

jirka.s. 31.5.2007 15:12

Re: Re: Jak na ně.

To, Doušo, netušíte, jak byste se nasmál, kdybyste uviděl "třetího" v té milicionářské uniformě s kalašnikovem přes prsa, co je má, zatím, uložené ve skříni s naftalínem!

F.VÍZEK 31.5.2007 15:11

Ideologii pošlete do šrotu !

Dokázat to nemohu, ale nabyl jsem dojmu, že "příznivý signál" potřebuje prezident Bush spíše k jednání s vlastními zákonodárci ... a očekává, že mu něco takové nabídne Praha.

jirka.s. 31.5.2007 15:09

Re: Re: Jak na ně.

Konečně jedna dobrá zpráva! Rusákům bych platil za ropu Tuzemákem, myslím, že by na to s radostí přistoupili!

mel 31.5.2007 15:07

Re: Re: Četl jste vůbec někdo originální článek?

Slušný článek, psaný profesionálem, bez  emocí. Nikomu nevyhrožuje jak píší naše noviny ale popisuje skutečnost. Rusové berou PR systém jako opravdovou hrozbu vlastní existence a podle toho se zařídí. 

Zajímavá věc je to, že autor nepočítá s tím, že by se Rusko a USA úplně zničili ale že budou v prvním kole zničeny radary a družice,potom  bude i  čas na vyjednávání. Asi 15 minut. Nám to ale už nepomůže.  

jirka.s. 31.5.2007 15:04

Re: Francek, obdivovatel Wolkera!

Francek zase "umenšuje", až se z něho stane trpajzlík!

milan 31.5.2007 15:03

Re: Re: Mám, stejně jako řada spoluobčanů, obavy z vývoje v Rusku

JAB TVOJU MAT NA STO SERDITSA,ETO VREMJA, ETO VREMJA NEPROMENITSA.....PRATELE NEVRUSUJTE SE,OPET TO JAKO VZDY DOBRE DOPADNE A V HOKEJI RUSAKY PORAZIME

Yurri 31.5.2007 14:57

Re: Propaganda proti radaru je placena z Moskvy.

R^R^R^

Yurri 31.5.2007 14:55

Re: Re: Re: Sovětský Svaz chtěl vždy mír

Teda Anežko..jestli si z nás jenom neděláte prču,s tím co z vás tady padá za "perly",tak patříte někam za sklo do muzea..Pro budoucí pokolení.. ;-D;-D;-D čest práci,"souško"..! R^

Karel Brandl 31.5.2007 14:52

Radar je svinstvo

Radar je zkrátka svinstvo, obzvlášť takhle v pátek odpoledne před Cukrákem u mostu. Toto radarové nebezpečí přímo nesnáším