25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 31.5.2007 21:56

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

1) Na mnou uvedené argumenty nemáte kloudnou odpověď a tak mlžíte - o okupovaných zemích jsem se totiž ve svém příspěvku ani slovem nezmínil. Ale když už jste to začal, tak stačí zmínit okupovaný Irák - tam by určitě byli raději, kdyby se na ně USA s nabídkou své "ochrany" raději "vykašlaly".

2) Nejsem žádný pacifista, který odmítá zbraně a případně i boj. Ale nehodlám zavírat oči před fakty. Ta fakta ukazují na to, že USA považují tuto planetu za svůj budoucí majetek. A tento majetek hodlají získat i za cenu miliónů lidských obětí.

3) Tvrzením, že "opravdu nikdo neřekl, že ten klacek použijeme jako první" jen prokazujete hloubku své neznalosti americké oficiální politiky. Použití preventivních úderů a první použití nukleárních zbraní je totiž OFICIÁLNÍ politika USA.

oakman 31.5.2007 21:56

Znovu opakuji USA se nevměšují do spojeneckých vnitřních záležitostí.

Teď ti nerozumím, USA se pokusily potlačit podobný systém, jako je SA (jen bez toho skoro stejného arsenálu jako NATO v celé EVropě.) tak řvete o genocidě, když to nechají plavat, jsou to kolaboranti.  Trochu schizofrenní, ne?

Oni SA nepodporují, oni jen radši respektují, než aby s nimi válčili. Nejde válčit se všemi Araby najednou - zvlášť s evropou jako "partnerem".

ps 31.5.2007 21:56

Re: Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

A kdy u nás zmizelo poddanství a nevolnictví. U nás v 19. století, v Rusku až ve století 20.

oakman 31.5.2007 21:52

Vůbec ne, jsou země schopné vývoje a leadershipu.

Dlouhodobě formátuje svět souboj latinského (katolického) a anglosaského (protestantsko - židovského) leadershipu. Rusové sotva byi po většinu hitorie schopni udržet kontrolu nad západní částí, Sibiř kolonizovali až ve století 19. a poyuze od dob Perta Velikého jsou zemí, s kterou se musí počítat. Jen masívní špionáž a "lov na mozky" po válce jim dal možnost kopírovat jaderný program a dokonce částěčně triumfovat v programu kosmickém, nicméně to skončilo totálním ekonomickým rozvratem i v totálně kontorlované ekonomice. Prostě nemají na víc, než v koalici s (Většinou USA) vyhrát velkou válku. Jeden ruský generál/ privatizátor sanatoria v K.Varech mi řekl: Kdyby to nebylo o atomu, tak je pobijem. Ruský voják se má v armádě lépe než v civilu a nikoho nezajímá, kde a jak chcípnul. Kdybychom byli pod palbou medíí jako Američané, dávno už visíme rukou vlastních lidí.

sam 31.5.2007 21:48

Re: Sorry, Sovětský Svaz utlačoval nejvíce právě prosté Rusy

co ještě povíš? :-)

arogant 31.5.2007 21:47

Dnešní test ruské rakety

byl odpovědí na americký protiraketový system, jak tvrdí Putin. Odpověd na system, který ani není funkční a má být postaven cca za 5 let. Když už si tu raketu Rusové postavili a jistě ne za dva měsíce, tak bude stavba radaru a protiraketové základny oprávněná odpověd i když nebyla proti Rusku původně namířena .

sam 31.5.2007 21:46

Re: Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

a v USA podporované SA je otrokářství ještě teď :-/

oakman 31.5.2007 21:45

Sorry, Sovětský Svaz byla jen jiná forma Ruského velmocenského nacionalismu. Ty nechápeš, že Rus bere Česko jako jednou dobyté teritorium, které morálně náleží jemu.

Tvoje slovanské kdáky vždy rychle ztlumí dávkou z Kalacha. Jejich cíl není kamarádit se s dmorodcem nýbrž dobýt a udržet území - v ruském stylu a zájmu. Nic víc. To ostatní jsou přeludy troubů.

sam 31.5.2007 21:44

Re: Ty jsi opravdu bolševik, ktetrý se bojí, že si na něj někdo někoho zve!!!!

proti vůli evropských partnerů. Politika USA se projevuje v banánových republikách, kde drží u moci zkorumpovanou chátru, ale dostatečně servilní. My nemáme ani ty banány. Děkuji, nechci. S jakou ideologií se zase vytasíš? :-)

sam 31.5.2007 21:41

Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

četl jsem je. O carském Rusku tam bylo dost chvály. Pokud odhodíš ideové brýle tak zjistíš, že v Rusku car dnes není, a SSSR neexistuje.

Rozesmál jsi mne:-)) Chtěl bys dřít pod bičem otrokáře do roku 1868, nebo kdy? U nás vymizelo otrokářství ve 12 tém století ;-D Chápeš, jaké prázné řeči tu vedeš? :-)

oakman 31.5.2007 21:40

Ty jsi opravdu bolševik, ktetrý se bojí, že si na něj někdo někoho zve!!!!

Ono je to jinak, ale to asi překračuje rámec tvé inteligence - to je poznání, že zde jde o spolupráci dvou zamí NATO, ne o okupaci gaunerem, který bude držet u koryt tu nejmrzáčtěší chátru, kterou tato zem porodila -Husáka a jeho partu.

jirka.s. 31.5.2007 21:40

Re: Komunismus už v Evropě není?

Ale komunisti ano!!!

sam 31.5.2007 21:39

Re: Re: Re: Komunismus největší zlo v dějinách

používáš její slovník. Neoperuj s ním ty.

lidé nechtějí plivat na USA, ani na nihoho jiného. Připoměl jsi mi Kabrhelovou, ta taky řekla jednou plivat :-))) Nechtějí tu prostě cizí zařízení, které nechtěly ani ostatní evropské země, protože ten konflikt, k jehož rozpoutání má sloužit, nebude náš. Pokud si text nepochopil, přečti si ho znovu.

oakman 31.5.2007 21:37

Re: Re: Rusko není Evropa.

Sorry, statistika a historie to říkají v datech. Sociologické průzkumy o povaze systému?? To jsi mimo mísu. Přečti si Solženicyna a Dostojevského, dozvíš se o carském a sovětském Rusku vše.... co je třeba ke chtění radaru a atlantické orientace této země.

S právy jedince to myslím naprosto vážně. Země, kde občan potřebuje úřední propustku k migraci uvnitř státu, kde veškerá půda patří státu a rolníci se na ní dřou za pacht, je jen malo progresí od dob, kdy celá zem patřila carovi a na šlechtu zbyli duši - lidé. Chtěl bys být vlastněn v roce 1905 svým pánem?? To i u nás zrušili už za Marie Terezie a Josefa II. necelých 200 let dříve.

sam 31.5.2007 21:37

Re: Ale no tak

to nebyla ruská politika. Nebyli tam jenom Rusové, pokud to není moc složité :-)

jak to víte, co začnou? jste vědma? :-) Druzí nezačínají? Kolik válek se vedlo za posledních 20 let ve světě a kdo je vedl? Jen sundat ideologické brýle ! Uvědomte si, že ti, co pozvali SSSR v 68 mém mluvili stejně ! Oni také svého hegenmona omlouvali a milovali !

ještě řekněte svým oponentům, že na vás poslali Gottwalda :-))

oakman 31.5.2007 21:32

Ale no tak

Rusové neřeší, protože jednoduše jejich velmocenská politika za studené války dovedla Sojuz k rozpadu na kraji státního bankrotu. dnes se hrabou zpět mezi bohaté země (tou byli vždy, jen to neuměli použít) Oni zase začnou, jen co naberou síly - tak to je už od Napoleonských válek...

Víte, nesmíme si myslet, že když Rusové a Němci po staletí "chtějí" tento prostor, dnes tento nápad opustili. To, že po staletích někdo 20 či 50 let nezkusil to, co zkouší pravidelně dvakrát za století,, je naivní a hloupé.

sam 31.5.2007 21:31

Re: Rusko není Evropa.

dej nám odkaz na důvěryhodný sociologický průzkum, který potvrzuje, co říkáš. Jinak jsou to ideologické řeči.

s těmi právy jedince to nemyslíš vážně, viď :-) Jakpak si váží názoru , mínění svých občanů tahle vláda? ;-)

oakman 31.5.2007 21:27

Rusko není Evropa.

Georgraficky je to sice "sevrní Eurasie, ale mentálně je to orient, spíše připomínající Čínu - střídání samoďěržaví s militantním kolektivismem za souč. pohrdání jakýmikoliv právy jedince - to nemá s Evropou nic společného.....

sam 31.5.2007 21:27

ten Biĺak z vás přímo stříká...zrcadlově obrácený, ale je to Bilak

AŤ se na mně nikdo nezlobí, ale dělat advokáta Arabovi a mluvit o lidských právech v Pakistánu nebo kdekoliv jinde, je obraz tvé bídy mozku. ----

vyjádřete se jasněji. Advokáta jim přece dělají USA. A že něco dělají jedni, tak na to mají právo i druzí - co dodat. NAvíc ti jedni to už 20 let nedělají a ti "hodní" druzí v tom vesele pokračují se stále větší intenzitou. Neumíte rozlišovat, myslíte jen ideologicky, a to je to, oč tu běží.....

sam 31.5.2007 21:22

přečti si, co jsi napsal za pitomosti výše a nemluv o projekci

že USA je lepším spojencem, to nemůžeš vědět. Pochybuji, že ti to někdo z americké politiky řekl. To, že máš rodinu i tam, možná něco vysvětluje, ale slepotu neomlouvá. Taky mám rodinu i jinde. Ale nebudu podporovat zemi, v které je, pokud se bude chystat udělat nějakou blbost. Docela by mne zajímalo, jak se díváš na levicovou vládu v USA? Jestli převažuje láska k USA, nebo nenávist k socanům ? .o)

Dnes už neplatí rozdělení na levici a pravici. Mluvíš o tom, že někdo zradil. Uvědom si, že zrádci se najdou všude.

Všechny strany, které jsou u vlády, levice, nebo pravice, se chovají stejně. Žádná nemyslí na lidské dobro, jen na dobro vlastní. Snaží se co nejvíc získat a chytračit, pokud jim to lidé dovolí.

Tento problém jde napříč politickým spektrem. Nevěř propagandistům, že je proti jen levice. To by ani nebylo možné, když se podíváš na výsledky voleb. .... Co se týče komunismu - možná, je to docela reálné, přijde nová doba totality. Ale komunismus to nebude...

Chápu tě. Máš radar za symbol. Ale radar není symbol proti komunismu. Není symbol jako Svatý Václav. Je to věc reálná, a k něčemu má sloužit. Ve spolupráci s jinými zařízeními je to věc smrtící. Víc, než dost.... Vím, že si myslíš, že se nic přece nemůže stát. Ale zmýlená v tomto případě neplatí.

oakman 31.5.2007 21:16

Saudská Arábie a Turecko

jsou jen příkladem toho, jak málo se USA vměšují do "vnitřních věcí" spojenců. Pro ně je důležité, mít s těmito režimy dohodu, která znamená spolupráci. Ono je to v kontextu muslimského světa celkem pochopitelné -Saudi jsou jako Britové, je lepší je mít po boku, než proti sobě. Oni války neprohrávají. Turci jsou štítem před muslimským šílenstvím, je to jediný stát, který je schopen (zatím) udržet vládu v civilních rukou (uniforma je blíže civilu než burnus magora. Osud komunistických teroristů z Kurdistánu je mi ukradený stejně jako životy každého divokého araba. Někdy musíte zabíjet, abyste nebyl zabit.

Při počtu muslimů s podivnými nápady a občanstvím EU je otázka času než ve Francii, Beneluxu, Británii vypukne to samé, co v Iráku. To ale jde mimo rámec domorodce českého kotlíku.

Petr H 31.5.2007 21:13

Soudruhům se už opravdu stejskalo

pod rudým praporem KSČ bojovat za"...a zítra se bude zpívat všude" a se slzou v oku zavzpomínat na ten pravý revoluční zápal(jóo,tenkrát deset deka salámu bylo ňákýho salámu...).Ale nastala jedna změna,bolševici to v už žádném připadě nejsou,to jsou dnes jenom ti druzí,ti modří.A tohle všechno nám jeden radar chce vzít.To za oprášení vlajky z Leninem opravdu stojí.

ps 31.5.2007 21:11

Re: Re: Re: Re: děkuji

Víc než ty.

oakman 31.5.2007 21:10

HEHEHE - ten Biĺak z vás přímo stříká...

Salvador a obecně Stř. Amerika je sice sféra zájmu, ale jediná masívní presence je v Panamě. Ostatní země byly boojištěm s Castrem a jím podporovanými bandity - komunistický teror v Latinské Americe je od dob idolu Che něco tak samozřejmého, že jen člověk e znalostí z Google může říci toto. Ano, studená válka byla o svistvech z obou stran, USA mají svou Guatemalu, Honduras, Rusové a Kubánci zase "rozesrali" půlku Afriky, s Čínou pak v Asii. Vietnam je obraz krutosti na obou stranách - dvě party rákosníků (jedna horší než druhá) se do sebe pustily s takovou žízní na krev, že průšvihy US Army jsou proti tomu čajíček.

AŤ se na mně nikdo nezlobí, ale dělat advokáta Arabovi a mluvit o lidských právech v Pakistánu nebo kdekoliv jinde, je obraz tvé bídy mozku.

JeĎte se do těch zemí podívat - z Prahy s Právem v ruce nepochopíte nic. Tohle nejde vygůglovat, to se musí vidět...

F.VÍZEK 31.5.2007 21:08

Re: Tak poraď Františku....

Útok i jen jednoho z mocných by se týkal všech...  Proto být ve střehu, spíše usmiřovat než provokovat a neironizovat... Nejde o hru...

Wabi. 31.5.2007 21:07

Re: Re: Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

No oni se taky čertí, když se jim řekne modří bolšáni. Pamatuji si poučku z PŠM : Vítězná třída přejímá zvyky třídy poražené. Stačí se podívat na Vondru a Havla. Funguje to.:-)

sam 31.5.2007 21:02

Re: Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

přesně takhle, úplně přesně, mysleli a jednali bolševici ! I ti, co psali zvací dopis v 68 mém. Oni také svého hegemona upřímně milovali ! Rv

oakman 31.5.2007 21:02

To je opět tvá projekce oho, jak si představuješ myšlenkový svět opozice.

Vkládáš mi do úst, co jsem neřekl, převracíš to, co jsem řekl. To že tu část populace zločinně potlačila základní lidská práva druhé, je krutá pravda. To, že levice zradila tuto zemi již třikrát, je také pravda. Já ti nevyvracím tvůj názor tím, že poukazuji na tvůj původ, atd. Já jen poukazuji na to, že pro mne, který má s USA osobní zkušenost a má rodina žije v obou zemích již 70 let je USA opravdu lepším spojencem i pro tebe než kdokoliv z Evropy.

Ten strach, který máš ty i ostatní zde bojující za mír, je v tom, že země s takovým zařízením jsou odolné proti dalšímu výmyslu levice, ten minulý sice skončil de jure, ale nikdy neskončil de facto - stále je tu 20% populace, kerá nepokrytě horuje za návrat egalitarismu a nivelace - doktrína na kterou to nabalí je irelevantní.

Tato diskuse mi dává přehled o tom, kolik lidí bylo vskutku proti komunismu - ne jako doktríně, ale jako životnímu postoji. Dává mi to zapravdu v tom, co tvrdím již 17 let - udělat v téhle zemi úspěšný převrat proti levici je přímo zázrak. To se povede jednou za sto let. Pravdou zůstává, že pro většinu byli problém komouši, ne režim, který vedli. 

richard 31.5.2007 21:01

Re: Re: Komunismus největší zlo v dějinách

Kabrhelovou tady neoperuj. Je otázka jak si se choval za bolševika. patřil jsi k té mlčící většině nebo ne ?

sam 31.5.2007 20:59

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

spolupracujte s námi, budeme vás chránit. ----- chápeš vůbec, co říkáš ??8-o

co když řeknou, že svoje suroviny budou prodávat a těžit sami ???

Takto si vytvořili své zázemí v mnoha zemích, které kupodivu nejsou nikdy na seznamu válčících - co takhle Salvador? nejhorší jatka ve střední Americe, ale proamerický diktátor. Turecko - genocida Kurdů, která je nezajímá. SA teroristé 11 září byli odsud, přesto napadli za 11 září Irák. Pákistán - genocida menšin národních a náboženských, otřesné porušování lidských práv. Čína - okupace Tibetu, otřesné porušování lidských práv. Přesto US firmy tam investují, a USA jsou čínským dlužníkem. Malaisie - s pronásledováním nemuslimů. Latinská Amerika - podpora diktátorů, nedemokratických, ale USA nakloněných....tak dále...

typicky ideologické neobolševické uvažování. Rv