21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 88.100.57 11.8.2009 21:34

Mně vadí nejen východní vítr...

Už v mých 28 letech - čili v roce 1968 - mi vadilo i pět invazních armád v naší vlasti.  Na rozdíl od 99,9% občanů jsem to dával najevo stále, vytrvale a nahlas...  A podle toho dopadl.... Ale byla to moje svobodná volba...  A dnes? Nejvíc mi vadí bolševismus - a ten je dnes modrý!

kamil 11.8.2009 21:56

Re: Mně vadí nejen východní vítr...

Proč jsi v 18 do KSČ lezl?

Minutus 11.8.2009 22:57

Re: Mně vadí nejen východní vítr...

V 18? To člověk uvěří ledasjaké ideologii. Moc to ale neznamená, jen že byly zneužity sklony mladého člověka k ideálům.

Bizon 11.8.2009 13:33

Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

"Můžeme samozřejmě souhlasit s Topolánkovou námitkou, že ony schůzky nebyly ničím výjimečným, neboť s těmito a dalšími podnikateli se setkává i v České republice. Jenže veřejnost má právo vědět, proč se takový počet významných lobbyistů a podnikatelů setkává s Topolánkem až v Itálii, a především, kdo to všechno platil. Navíc mezi lidmi, kteří údajné pronájmy umožnili, jakož i mezi lidmi, kteří se okolo Topolánka pohybovali, figurují jména mužů, kteří mají blízké vazby na uprchlé, kriminálně stíhané podnikatele Radovana Krejčíře  a Tomáše Pitra.

 Jedním z komentátorů, který se cele upnul na otázku „Komu to slouží?“, je publicista Bohumil Doležal. Ve svých článcích opakovaně nabádá, aby se média zaměřila v prvé řadě na otázku, kdo za údajnou snahou diskreditovat Topolánka stojí, neboť celá aféra je prý především cílenou předvolební kampaní proti ODS.

 Snaha poškodit Topolánka a ODS je údajně nebezpečná, protože vyhraje-li nadcházející volby ČSSD, zavede spolu s komunisty „řízenou“ demokracii. Doležal se přitom nijak nenamáhá vysvětlit, odkud bere jistotu týkající se naší chmurné budoucnosti v případě vítězství ČSSD, a  nedozvíme se také, jak by taková „řízená“ demokracie fungovala.

 Publicistova logika je prostá: v případě volebního vítězství ČSSD hrozí zavedení „řízené“ demokracie, promiňme tedy šéfům ODS praktiky, které mohou mít poněkud mafiózní podobu v očích občanů méně zaslepených, než je levicovým nebezpečím umanutý komentátor.

 Potíž je v tom, že naše „zatím“ neřízená demokracie stále více připomíná mafiózní praktiky demokracie italské. Jestli nakonec někdo skutečně dostane nápad naši demokracii po volbách jakkoliv omezovat, bude mít bohužel u veřejnosti asi dost snadnou práci už proto, že současný stav české demokracie ve stylu Berlusconiho praktik jen málokomu připadá jako model politického zřízení, za který s vyplatí bojovat." Myslím, že kdo kdo má mozek, s ním bude souhlasit ......

Rudolph 11.8.2009 13:45

Re: Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

A ona to není kampaň proti Topolánkovi? Komu ku prospěchu? Musí to stát nemalé prachy. Odkud jsou? Od strejdy Vika? Nebo v tom jede Jan Tleskač? Bude příštím předsedou vlády?

Obeznámený 11.8.2009 13:55

Re: Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

Pane Bizone, v Itálii je situaci podstatně odlišná. Tam je mafie organizace zakořeněná v jižní Itálii už od nepaměti a samozřejmě se snaží do politiky zasahovat a řídit ji. Asi se nepamatujete na dlouhý a skandální proces proti Andreottimu, který po desetiletí byl v čele italské politiky jako představitel křesťanských demokratů. Při tom procesu pak stejně nic usvědčujícího o spojení Andreottiho se sicilskou mafií nevyšlo a Andreotti teď sedí v senátu jako senátor na doživotí a hlasuje pro levici. Berlusconi s mafií spojen není, i když se to snažila levice dokázat. Ale někteří sicilští politikové ano.

Jediný režim, který dokázal mafii spoutata a porazit - na čas - byl fašismus.

Nemá smysl porovnávat dvě docela odlišné situace.

Marek 11.8.2009 13:28

Modrá už není dobrá

Modrobolševici jsou většinou potomky z komunistických rodin a mají bolševickou výchovu v krvi.Vše dělají jen v obráceném politickém gardu,pravicovou politiku si představují jako volnost k rozkrádání státního majetku a financí.K tomu potřebují zbohatlíky,české oligarchy,mnohdy bývalé veksláky a svazáky.Politický klientelismus dovedla ODS k dokonalosti počínaje radnicemi měst přes kraje až po vládní úroveň.Kdo se jim odváží nahlédnout do karet,tomu vyhrožují a snaží se jej mediálně špinit,na což mají vždy dostatek peněz.Současný kravál kolem fotek politiků,oligarchů a lobistů na "dovolené" v Itálii je jen dalším dokladem,jaká je politická praxe v ODS.Politolog BD se stal slouhou těchto politických mafiánů a snaží se mediálně čistit praktiky,které jsou v právním státu zavrženíhodné.Podle něho je viníkem ten,kdo na špinavosti poukáže a ne ten,kdo se jich dopouští.

hrouda 11.8.2009 13:29

Re: Modrá už není dobrá

R^

H.K. 11.8.2009 13:37

Re: Modrá už není dobrá

...si představují jako volnost k rozkrádání státního majetku a financí.K tomu potřebují zbohatlíky,české oligarchy,mnohdy bývalé veksláky a svazáky.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi,

úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi,

Marek 11.8.2009 14:35

Re: Modrá už není dobrá

Všechno plácnutí do vody,kauzy na politickou objednávku,obviněno mnoho naprosto nevinných lidí viz tzv budišovská aféra /obvinění p.Jourové/-texty o rozkrádačkách modrobolševiků by zabraly několik stran.Zloděj křičí chyťte zloděje !

H.K. 11.8.2009 16:19

Ad, Marek IP: 89.103.21.xxx obviněno mnoho naprosto nevinných lidí viz tzv budišovská aféra

Všechno plácnutí do vody,kauzy na politickou objednávku,......O kterých kauzách na "objednávku" píšete?

...rozkrádačkách modrobolševiků by zabraly několik stran. Napište zatím třeba jednu stránku.

Marat 11.8.2009 13:37

Re: Modrá už není dobrá

Pravděpodobé to Marku tak je, ale ti rudí, červení, růžový a oranživý bolševici, ti jsou už báječní? Všichni jste vyrostli za komunistu a výchova a celí život z vás udělal to samé, jak dle vás z modrých bolševiku. Návyku z dob komunistu se nelze jen tak lehce zbavit. I nám uprchlíkum to zabralo nějaký čas,nežli jsme se těch návyku zbavili. Ještě několik generaci si ponesete následky komunistické výchovy.

Jiří K. 11.8.2009 14:40

Re: Modrá už není dobrá

R^R^

vita 11.8.2009 13:23

Kompromitovat může leda tak každý sám sebe.

Fotografie mohou jen zkompromitování se zdokumentovat.

Pokud nejsou falešné - ale ani Topolánek jejich autenticitu nezpochybnil. A to se u nahé fotky od Berlusconiho dost snažil...

nerouš 11.8.2009 13:04

tady se zajímáte o Topolánkovu dovolenou a nevadí vůbec Vám,

že Paroubek už raportuje do Kremlu,jak mu to tady pěkně šlape a Rusové už si mnou ruce,jak jim další bývalá država spadne do klína.Copak jsou Češi natvrdlí nebo si opravdu nezaslouží normální demkracii,kde se každý musí snažit,co mu jeho síly stačí a teprve,když opravdu nemůže,stát mu podá ruku.Proboha lidi,začněte myslet,jak se především o sebe postaráte sami.Ukažte těm sociálním inženýrům,že nejste jenom hromada podělanejch sraˇ.ek.

Rudolph 11.8.2009 13:20

Re: tady se zajímáte o Topolánkovu dovolenou a nevadí vůbec Vám,

Asi neukážou. Nechci malovat čerta na zeď, ale už delší dobu se rozhlížím, kam se vystěhuju. Tahle země asi nemá nárok na existenci.

Laskaví čtenáři si poznámky typu "tak táhni", "už abys byl pryč", "na co ještě čekáš", takový jako ty tady stejně nepotřebujeme" a podobné můžou ušetřit. Bude mi stačit když mi věnují tichou vzpomínku, až se to tady všechno opravdu possere.

Dodo 11.8.2009 15:50

Re: tady se zajímáte o Topolánkovu dovolenou a nevadí vůbec Vám,

Souhlasím. Uvidíme, kolik závistivých, líných a hloupých zase naletí rozhazovačným socanům, aniž by pochopili, že je to další zadlužování budoucnosti našich dětí.Vždyť programem ČSSD je opět rozhazování nebo snad někdo něco slyšel o jejich vizi?

iko 11.8.2009 12:56

Terminologicka nepresnost v clanku: jsou to podvodnici a zlodeji, ne demokrate.

Terminologicka nepresnost v clanku: jsou to podvodnici a zlodeji, ne demokrate. Touto nepresnosti pozbyva autorova argumentace na vaze...

Zdenek 11.8.2009 12:43

Na to,

že bude muset dokázat nevinu, měl pan Topolánek, jako politik myslet předem. Celá věc vypovídá zcela přesvědčivě o jeho hlouposti, chtivosti, chvástavosti. Má jistě i vlastosti lepší, nicméně  vlastní deklarované politické cíle a východiska tím velmi znehodnotil. Těžko může někoho přesvědčovat o své odpovědnosti. Myslím si, že by bylo potřeba především vyštřovat o čem se jednalo, protože v důsledku se může jednat o hrožení fungování státu, jako demokratické instituce. Žalobu ale nikdo nepodá, protože by se stejně nic nevyšetřilo, jako již v tolika kauzách. Skoro by se dalo dovodit, že na tom ohrožení asi něco bude.... viz konstatování: http://www.nazorne.cz/milan-cerny/clanky/jak-je-uspesne-statni-zastupitelstvi

Chris Kelvin 11.8.2009 12:29

Nejjednodušší by bylo...

...chovat se tak, aby se podobné fotky nafotit nedaly. Fotomontáž jako v případě Kubišové samozřejmě pomíjím.

Jinak si myslím, že nám voličům by se velmi ulevilo, kdyby většina z nás (chodících k urnám) se oprostila od jakéhosi nepřirozeného polárního vidění světa a důsledně přestala volit strany, které nedbají na vlastní očistu a tolerují členství (ba dokonce vysoké fungování) zprofanovaným lidem. Podle této zásady by již komunisté byli strana na pokraji zájmu společnosti, ODS by měla marginální podíl na moci, ČSSD by se možná do parlamentu nedostala a lidovci by uspěli jenom ve svých některých silných regionech. Dávno by možná již existovaly jiné subjekty, přístupnější veřejné diskusi a schopné demokratického fungování. Ale je to jen na nás.....

Martin II 11.8.2009 12:51

Re: Nejjednodušší by bylo...

....a nebo by komunisti už byli nejsilnější stranou.....?!

ehaver 11.8.2009 12:27

Pan dolezal z ods

Ale pane Dolezale, vase slepa prichylnost k ods je uz k popukani, kdyby pana Langera

chytily jak krade v supermarketu budete jiste plamenne psat ze tu prumyslovou kameru tam nastrazil Paroubek. Vzdy jsem ods volil - pragmaticky bez ideologicke fanaticke slepoty pana Dolezala, letos nebudu , proste proto ze vudce teto strany za tri roky tvrde prace nachytali ti darebaci: jak se zene sluzebnim autem na tenis, jak se zene sluzebnim tryskacem na lyze, jak se cpe na sluzebni ceste na diskoteku, jak pochlastava s nezletilym synem ve spindlu ackoliv mel zrovna rekonstruovat vladu.

O Toskansku ani neni treba mluvit- mimochodem vsimli jste si jak Topolanek zduraznuje, ze je to jeho prvni dovca po x letech-zase lez anebo pred rokem ten ztoporenec na sardinii fakt nebyl mirek, a neprecetl si jak pritel marek vypravel jak

v toskansku byli uz tyden pred rokem. Sef konzervativni strany ma dle mych predstav vypadat jinak -vice prace, mene radovanek za cizi prachy.

 

Chris Kelvin 11.8.2009 12:31

Re: Pan dolezal z ods

Je to přitom škoda. Jeho poslední vláda (ta čersvě rekonstruovaná, co padla) i když měla do ideálu daleko, byla možná nejlepší v celé polistopadové historii. Pravda, mezi slepými jednooký králem, ale i tak :-)

Rudolph 11.8.2009 12:41

Re: Pan dolezal z ods

A proč by nepochlastával, nelyžoval. nejezdil na tenis? Co když je na špičkového politika v našich krajích ještě mimořádně střídmý? Dělal někde ostudu? Ožral se na státní návštěvě před publikem jak prase, že ani nemohl nastoupit do auta, jak činili jiní? Máte tam další pomluvy? Povídejte.

Fidel 11.8.2009 13:29

Re: Pan dolezal z ods

Co jste to za zaslepence, že fakta považujete za pomluvy? Chcete další fakta? Třeba jeho postpubertální chování v parlamentu a napadání novinářů. Nebo sestavení vlády na základě korupce, obhajoba kmotry justiční mafie Vesecké, veřejná obhajoba defraudanta Wolfa. Kdo byl za socialismu na vojně, ten ví, že takto se chovali tehdejší lampasáci k podřízeným. A on k nim patří!

Rudolph 11.8.2009 13:34

Re: Pan dolezal z ods

Docela mě těší váš příspěvek, sedí to i s tím nickem.

Já nekopu za Topolánka. Ani jsem ho nevolil a volit nebudu. Ale ta kampaň, co tady "někdo" rozjíždí, to je hnusná prasárna. Představte si, že si naopak myslím, že zaslepený jste vy ...

Jiří K. 11.8.2009 14:39

Re: Pan dolezal z ods

R^R^R^

zdravý rozum 11.8.2009 12:14

bububu

Lynčerská psychóza, nedemokratičnost voleb... Pane Doležale, abychom dosáhli Vámi tolik oplakané demokratičnosti - brání někomu nafotit podobné fotky se špičkami ČSSD, TOP 09 nebo KSČM? Nikoli - jen se zase otáčí karta tak, aby nebyl vidět ten špinavý rub, že? Podotýkám, že nejsem ničí člen ani zásadní příznivce, jen mi vadí demagogie, který má zakrývat svinstvo.

Palava 11.8.2009 12:00

máte pravdu

Jsou opravdu pro pana Kočku .

Bubeník 11.8.2009 12:00

Slepý politolog

I ODS má své novinářské nohsledy, přitakávače a politology. Přesně tak, jak je měla KSČ. Jenže frčí zde větší prebendy a tak je třeba retušovat a snižovat všechny průsery dočasně mocných. Jinak řečeno, co ještě musí vyplavat, aby lidé pochopili, jak je elita zkorumpovaná,jak nadbíhá miliardářům a jak se stará jen o své vily, bazény,pozemky,nákladné dovolené.