21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hell 11.8.2009 13:50

Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Paroubek strašně touží ty letošní volby vyhrát, za každou cenu, a to doslova. Používá přitom praktiky nechvalně známé STB, která kauzy taky na přání KSČM vyráběla. A tak zadal zakázku Randákovi, o kterém si myslí, že má Topolánkovi co vracet. A potom už jen přidat nějakou vymyšlenou legendu - to není problém - a uveřejnit celý podvrh. K tomu posloužila MF Dnes, kde Paroubek uveřejňuje denně celolistové inzeráty. Umíte si představit, kolik dá tomu listu vydělat? A umíte si představit, že by mu za těchto okolností nebylo vyhověno? Jen by si měli všichni aktéři uvědomit, komu slouží a komu to celé prospěje. Opravdu tady chtějí mít redaktoři MF Dnes po volbách komunisty s jeho veličenstvem Paroubkem v čele?

Rudolph 11.8.2009 14:12

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Tak za prvé, redaktoři o tom nerozhodují, za druhé je tragédií ODS, že na téhle kolosální prasečině má podíl také část Topolánkovy vlastní strany. Je to obludné, ale je to tak.

hrouda 11.8.2009 14:13

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

zajímalo by mne, jestli Vás také tak rozhořčují mafiánské způsoby vládnutí ODS.

Martin II 11.8.2009 14:30

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Helle - vždy jsem si myslel že největší Paroubkobijec je Bartoň,teď jste ho hnedle překonal.  ""chce vyhrát volby za každou cenu ""- znáte nějakého předsedu strany,který by nechtěl vyhrát volby za "žádnou cenu" ??No vy jste tedy hlavička,......:-D:-D

BAZA 11.8.2009 15:18

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Vážený, někdo má hranice, ale pan P ne. To je to za každou cenu. Víte?

Emanuel 11.8.2009 16:36

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Tak tohle je hodně dobrej vtip: MF, Paroubkova hlásná trouba.

Na co někteří lidé nepřijdou! Jsou sto překroutit naprosto všechno.

Fialka 11.8.2009 20:44

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Hell má pravdu, mediím o žádnou demokracii nejde, jsou to jen a jen prachy, za chectáky jsou schopni sloužit zločinu. nedelejme si iluze. O demrokracie už vůbec nejde, vladnou ná mediokrati!!

strejda 11.8.2009 13:48

Z višně

VŠECHNY volby od roku1990 byly ty nedůležitější. Počínaje Bartončíkem a konče Kubicem se vždy pralo špinavé prádlo v pračce plné lží, demagogií a podvodů. Letos tedy NIC NIVÉHO POD SLUNCEM. Zdá se, že nám pan Doležal spadnul z nebe (višně).

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:21

Špína je dvojí....

Je-li špína užitečná, potom je  vlastně čistá... Tak se musíte dívat na "modré" argumenty!

orel 11.8.2009 16:19

Re: Špína je dvojí....

Vízku, ty jsi tak prolezlý tím bolševickým hnojem, že by bylo lepší kdybys držel zobák. Jenže jak známo, bolševik se nestydí a dokonce tu svoji špínu dává na odiv.

F.Vízek 88.100.57 11.8.2009 17:55

S někým si mě pleteš?

Za totality evidovaný jako NEPŘÁTELSKÁ OSOBA, po sametu osoba REHABILITOVANÁ -  a ty píšeš o jakémsi "bolševickém hnoji".  

Nevylezl jsi právě z něho?   Nebo se mýlíš nechtěně?  Ale že umlčuješ přesně po bolševicku - to je 20 let po "sametu" docela drzost!

Jiří K. 11.8.2009 14:25

Re: Z višně

Přesně tak.

Že pan Doležal neprojevoval takovou dojemnou starost o svobodu našich voleb, když jednotná mediální fronta duněla kampaní proti Zemanovi před volbami v letech 96 a 98 (např. tzv. Bamberská aféra, vyprefabrikovaná na základě jednoho cáru papíru s padělanými podpisy, který předložil jakýsi podivín, za nímž se následně zavřely dveře v jakési švýcarské psychiatrické klinice - a že se tehdy nikdo tak mohutně nezajímal o to, kdo a za jakým cílem si služby magora Vízka vlastně objednal... )....

Nebo když do předvolebního klání podivným způsobem zasáhl jistý Kubice (přičemž Topolánek jež týdny předem avizoval, že něco takového přijde), z jehož obvinění a blábolů se do dnešního dne (tj. více než 3 roky) nic nepotvrdilo, nevyšetřilo, natož pak, aby byl někdo obviněn, či snad dokonce odsouzen. A že nadržený pan Langer řádnému vyšetřování těch socanských a paroubkovských hrůz jistě nebránil.

Takže závěrem strejdo konstatuji, že buďto pan Doležal není právě nestranným arbitrem, nebo nám tady 20 let prospal a nepozoroval cvrkot, a nebo musel opravdu spadnout s višně.

P.S.: Buď jak buď, ani Paroubek s Randákem a Rathem dohromady nevládnou takovou manipulativní mocí, aby Topolánka přinutili jet do Toskánska proti jeho vůli, aby Dalíkovi vsugerovali myšlenku na pronájem jakési vily a ještě mu podstrčili do rukou krajně pochybnou nájemní smlouvu a vůbec aby tam nahnali či namanipulovali všechny ty šéfy a celebrity. Ty údajně "pochybně" získané fotky zkrátka ukazují (na rozdíl od bamberského podvrhu či kubiceovských fabulací) skutečnost, realitu, věci, které se prokazatelně a z hlediska účastníku dobrovolně udály.

Obeznámený 11.8.2009 13:42

O té dovolené

se bude diskutovat do nekonečna. Myslím, že už teď bude Topolánkovi jasné, že tam do Itálie neměl jezdit, zvlášť po předešlé aféře ve Villa Certosa, i když do ní spadl celkem nevinně. A když se tam chtěl mermomocí podívat, měl to udělat méně "luxusním" a kompromitujícím způsobem. To dá rozum, že ho budou fotit a pak ty jeho fotografie u jachty uveřejní. Moc si tam asi neužil, jak jsem psal jinde, podle mého je to blbá dovolená bez odpočinku ale zato velice provokativní. Neměl se nikde napařovat v bílých kalhotech před jachtou a měl jet na dovolenou někde doma. Nač pak vyhazovat peníze za cizí poradce pro volební kampaň, když není schopen si uvědomit takovou základní věc jako že politik se má chovat jako normální občan, který žije a odpočívá  jako jeden z  těch, co ho mají volit? I jinde, kde jsou na sociální rozdíly zvyklí, příliš vystavované bohatství a divná přátelství politiků vzbuzují skandál, v ČR, kde bohatí jsou "výtvorem" posledních dvaceti let, to pobuřuje dvojnásob.

Topolánek, nechci ho kritizovat, ale není obezřetný a chytrý politik, a ani tak moc schopný. Stačí si připomenout jeho veřejná vystoupení při předsednictví EU, kdy se pak musel opravovat nebo dementovat. Při troše pozornosti toho nebylo zapotřebí. A jeho pohovor s italským deníkem la Repubblica - byla to pěkná příležitost blýsknout se i jako brilantní politik a on tam italským novinřům jen podrážděně odsekával. Bylo to součástí serie pohovorů o stěně, která dělí starou a novou Evropu a před ním tam figurovaly některé velmi zajímavé interviews z Německa a z Polska. Cožpak se nemohl dřív informovat a připravit? Je to maličkost, řeknete, ale z maličkostí se skládá obraz politika. A to jeho ježdění mezi Kyjevem a Moskvou - zdálo se, že si z něj Rusové dělají blázny. A nechci tu připomínat Entropu a bály s cukrem - to jsou skutečně goliardické nápady pro slaboduché.

Opakuju, nechci ho tu kritizovat, ale některé věci by si mohl ušetřit, kdyby byl schopen zvážit realisticky situaci.

Bizon 11.8.2009 13:55

Re: O té dovolené

Je to zkrátka nafoukaný arogantní blb! A jako takový je naprosto nezpůsobilý pro nějakou veřejnou funkci ....

Obeznámený 11.8.2009 14:06

Re: O té dovolené

Když to berete tak!? Já jsem chtěl jen připomenout, že politik je stále na očích veřejnosti a proto se má chovat tak, aby ji při nejmenším nedráždil a nepobuřoval. Když chce, aby pro něj hlasovali.

Martin II 11.8.2009 14:24

Re: O té dovolené

a při společných akcích s různými miliardáři je zcela jasné,že tady jde vždy  "něco za něco ",když se ještě jejich manželky (milenky) nacpou do různých podnikových rad - není co dodat.:-D

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 13:37

Smlouva s občany letos bude? Nebude ?

Už se Topolánek svěřil, zda letos opět uzvaře SMLOUVU S OBČANY? 

A už někde vyhodnotil plnění  té z roku 2006?  Nějak to nemohu na www.ods.cz  najít .

H.K. 11.8.2009 13:49

Vy jste ODS nevolil. S Vámi žádnou smlouvu Topolánek neudělal.

 Koaliční vláda Mirka Topolánka byla jmenovaná 9. ledna 2007. V průběhu dvou let vlády se vláda snažila řešit nejpalčivější problémy, které společnost trápí. Zejména reformu systému a financování zdravotní péče, důchodový a sociální systém. ČSSD neudělala v tomto směru za 8 let vlády nic. I v době kdy je financování neudržitelné stále hájí systém zavedený v období vlády Václava Klause. Důchody se zvedly z 38% na 45% půměrné mzdy. Adresné sociální dávky pro skutečně potřebné.

..

M.S. 11.8.2009 14:07

Re: Vy jste ODS nevolil. S Vámi žádnou smlouvu Topolánek neudělal.

Topolánek vyhlásil smlouvu s občany, ne svými voliči.

H.K. 11.8.2009 15:18

Re: Vy jste ODS nevolil. S Vámi žádnou smlouvu Topolánek neudělal.

Pokud byste volil ODS a Toplánek setavil silnou vládu a vládl 4 roky,  tak všechno mohlo být tak jak řekl a mohl jste být spokojen.

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:16

Klaus se asi spletl?

Když Klaus hodnotil po osmileté vládě ČSSD zemi, řekl něco v tom smyslu, že jsme si v dějinách tak dobře nikdy nestáli a že se občané měli nejlépe ve své historii. Nejspíš se spletl, že?

H.K. 11.8.2009 15:22

Re: Klaus se asi spletl?

V.K. to řekl, myslím, že je to pravda, ale byla to zásluha zejména lidí, kteří dělají ve výrobních odvětvích. Vláda nadělala hlavně dluhy.

F.Vízek 88.100.57 11.8.2009 18:00

Ale, ale...

A jak to, že ČR je ze 27 zemí - pokud jde o veřejný dluh - na tom nejlépe? I kdyby se zdvojnásobil (=čili dosáhl na 60% HDP), pořád bychom plnili maastrichtská kritéria. 

Něco jiného je státní rozpočet. Do těch Sobotkových z roku 2006 a 2007 (= rozpočty, které sestavovala ČSSD) procent (= pod 3% HDP) se po vládě Topolánka nedostaneme ještě za 4 roky... A to je ostudné, byť mnohé se přičítá krizi, která se podle Topola a Kalouska dostavit vůbec neměla, že? Inu odborníci !

H.K. 11.8.2009 18:58

Re: Ale, ale...

V jednotlivých letech (od roku 1994 do 2007) byly udělány tyto dluhy státního rozpočtu: Modrá barva Klaus, zelená Zeman (”sanoval banky”), rudá socani Špidla, Gross, Paroubek. 111,3 v roce 2006 - do podzimu vládnul Paroubek, prudký nárust je daň za navýšení všech dávek (mandatorní výdaje), které navýšil, když sliboval a kupoval voliče! Červená barva – nic se neplatilo, nic ”nesanovalo”, jen prodávaly podniky! Poslední volební období - nasekali téměř 100 miliard dluhů každý rok!. -1,5 / -2,9 / 0,8 / 17,9 / 21,6 / 33,7 / 60,9 / 55,7 / 50,9 / 97,3 / 99,7 / 98,3 / 111,3 / 89,8 / 19,4

dluhy státního rozpočtu: Modrá barva Klaus, zelená Zeman (”sanoval banky”), rudá socani Špidla, Gross, Paroubek. 111,3 v roce 2006 - do podzimu vládnul Paroubek, prudký nárust je daň za navýšení všech dávek (mandatorní výdaje), které navýšil, když sliboval a kupoval voliče! Červená barva – nic se neplatilo, nic ”nesanovalo”, jen prodávaly podniky! Poslední volební období - nasekali téměř 100 miliard dluhů každý rok!. -1,5 / -2,9 / 0,8 / 17,9 / 21,6 / 33,7 / 60,9 / 55,7 / 50,9 / 97,3 / 99,7 / 98,3 / 111,3 / 89,8 / 19,4

/ 21,6 / 33,7 / 60,9 / 55,7 / 50,9 / 97,3 / 99,7 / 98,3 / 111,3 / 89,8 / 19,4 Pokud Váš soused má velký dluh, tak ho klidně dohánějte. Nech si každý žije za své, tak jak umí. Já jsem si koupil auto za své a Vy si ho taky kupte za své. Já Vám nechci dát ani korunu a od Vás, ani nikoho jiného nic nechci.

 A to je ostudné, byť mnohé se přičítá krizi, která se podle Topola a Kalouska dostavit vůbec neměla, že? Inu odborníci . Nevím jestli to co píšete myslíte vážně, nebo jenom chcete abych se zasmál. V České republice není finanční krize a hospodářství je v recesi. Celý svět je recesi a my sjme vývozní ekonomika.

F.Vízek 88.100.57 11.8.2009 21:30

Klaus či Zeman?

Zeman slíbil, že do bank nedá ani korunu. Nakonec ale - jakmile zjistil skutečný poklausovský stav a shledal, že pád bank by přivedl zemi k úplné katastrofě - nalil do nich až 600 miliard, aby byly privatizovatelné.   To se samozřejmě muselo projevit.  Zachraňoval, co se dalo.   Jediné štěstí, že Klaus padl tak brzo a po roce 1997 už nemohl se svou kamarilou odborníků tolik škodit.  

Soudnému člověku musí být jasné, kdo je viník a kdo záchrance... 

A veliké štěstí, že přes všechnu tu hrůzu se během  8 let vlády ČSSD stala naše země členem NATO, členem EU a užuž mohla být v eurozóně...  Topolánkova "česká nekrize" - do poslední chvíle tvrdil, že nás se krize netýká - plus jeho daňová opatření = konec rozumu na českém ekonomickém poli...  

Taková je pravda.

Ludva 11.8.2009 16:24

Re: Klaus se asi spletl?

A když hodnotil po dvou letech vládu ODS tak řekl něco ve smyslu, že to byla nejvíce lobbistická vláda po listopadu. Což toskánská aféra jen porvrdila. A že skončila tak, jak vznikla.

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:18

A když adresnost...

...proč tedy plošné poplatky, proč plošné doplatky a proč plošná (= rovná) daň ?

Adresnost jenom když se to hodí "do krámu"? 

H.K. 11.8.2009 16:08

Re: A když adresnost...

Adresnost jenom když se to hodí "do krámu"?

Solodarita s těmi, kteří se dostanou do životních problémů. Myslíte, že paní Talmanová potřebuje porodné? Myslíte, že pan Saltzmann by měl být osvobozený od poplatků v nemocnici?

Daň není plošná, je rovná v procentech. 

F.Vízek 88.100.57 11.8.2009 18:03

Celý svobodný svět, včetně USA má daň progresivní...

Do ČR přivedl Topolánek východní vítr = tzv. rovnou daň.  Proč se nepoučit v osvědčených demokraciích, proč zavádět východní "novoty" jako experiment? Na experimenty máme pokusná zvířata.  Homo sapiens sapiens se k tomu nehodí. Ani v Česku ne a ani pod modrými ptáky ne.

H.K. 11.8.2009 19:03

Re: Celý svobodný svět, včetně USA má daň progresivní...

Vám by východní vítr vadit nemusel. Pro ČSSD a Vás by byla spravedlivá daň z 10000 Kč 10% a 100000 Kč 99%.